Ravivihje: Toto75 Bergsåker 1.5.2019

Julkaistu:

Toto75
Jorma Kontion ajokit avainasemassa vapunpäivän 75-kierroksella.
Toukokuu alkaa Ruotsissa ylimääräisellä 75-kierroksella, jonka ensimmäinen kohde starttaa Suomen aikaa klo 16.00.

Timo Nurmoksen valmennettavista Bergsåkerissa luotetaan pitkällä matkalla starttaavaan Magic Cashiin. Myös Michelangelo Ås on lähellä voittoa päätöskohteessa. Kolmanneksi varmaksi poimitaan Pekka Korven valmentama lahjakas Qvidja's Aapo 3-vuotislähdössä.

Bergsåkerissa olosuhteet ovat tänään varsin viileät ja sateen mahdollisuuskin on olemassa.


Toto75-1

Suosikit: 3 Hankypanky Rubyred on ottanut tänä vuonna pelkkiä voittoja. Kaksi viimeisintä on tullut ilmavasti keulapaikalta, tammikuun lopussa se ehti ykköseksi pahan alkulaukan jälkeenkin pikamatkalla. Vastus kovenee nyt kun mukana ovat oriit ja ruunakin, mutta voittokulun jatkuminen on täysin mahdollista, varsinkin jos Jorma Kontio saa luovittua tamman keulaan. 1 Moses punnersi viimeksi 75-lähdössä johtavan rinnalta tyhjällä renkaalla kolmanneksi. Paikka ei ole oriille optimaalinen, mutta Örjan Kihlström voi onnistua valmentajaa paremmin ravilla lähtemisessä. Silloin korkealle kun virekin lienee nousujohteinen.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Tale Of Jacks veti Eskilstunassa keulassa tappotahtia, mutta kesti kuitenkin kunnialla perille. Tyyli toki mureni lopussa josta syystä kenkiä laitetaan nyt jalkaan. Nopea ori päässee verkkaisten avaajien ulkopuolelta sisäradalle ja omaa mahdollisuuksia pitkälle, jos viime startti ei paina kintereissä. 9 Lupin Håleryd aloitti vasta 4-vuotiaana, mutta jälki on ollut vahvaa. Viimeksi tamma lopetteli keulasta 12,5-vauhtia hallittuun voittoon. Tehtävä on nyt kovempi, muttei voitokkaalle menijälle tietysti mahdoton. Keulasta toissa kerralla voittanut 7 Au Pair Girl ei saanut viimeksi mahdollisuutta johtavan takaa. Se pääsee reippaasti liikkeelle ja sopivan juoksupaikan löytyessä tototaistoon on saumoja. Vahvaa virettä osoittanut 8 Run A Mile laukkasi viimeksi lähtösuoralla, mutta kulki sen jälkeen lopun juosten. Tällä kertaa alkuun ei ole tarkoitus panostaa.

Juoksunkulku: Tale Of Jacks lataa keskeltä ensin keulaan. Au Pair Girl lähtee ulkoa hyvin. Hankypanky Rubyred päässee Moseksen etupuolelle ja hakee lopulta kärkipaikan.

Pelijakauma: Hankypanky Rubyred (57%) on ansaitusti suosikki, mutta turhan selvä sellainen. Tale Of Jacks (3%) on yllättäjistä makoisin.

Ranking: A) 3, 1 B) 5, 9, 7, 8, 4, 2 C) 10, 12, 6, 11 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 3, 1, 5, 9
Suuri: 3, 1, 5, 9

Toto75-2

Suosikit: 13 Global U.S.A. putosi viimeksi kuvista jo ennen lähtölinjaa tulleen laukan myötä, mutta 6. ulos lopulta edennyt 5-vuotias ei ollut siitä millänsäkään. Se linkosi viimeisellä takasuoralla aina kärkeen saakka ja jatkoi 11-lopetuksella helppoon voittoon. Uran avausvoitto tuli Gävlessä johtavan rinnalta. Viime suoritusten perusteella Daniel Wäjerstenin tamma nousee kolmosrivistäkin matsiin. Myös 5 Fast And Quickin suoritus tauolta oli vakuuttava Solvallassa. Se ei päässyt takaa johtavan rinnalle, vaan joutui pakittamaan uudestaan 4. ulos. Voitto irtosi silti lopussa 12-vauhtisella kirillä. Kisan jälkeen 4-vuotiaalla on ollut hieman terveysmurheita, mutta jos kaikki on kunnossa, voitto on mahdollinen. Se pääsee suhteellisen hyvin matkaan ja voi olla keulahevonen. 4 Dixie Brick ratkaisi viimeksi vaivattomasti 2. ulkoa lyhyellä kirillä. Lähtönopeus on vielä kysymysmerkki, mutta raskas balanssi vaihtuu kengättömyyteen tällä kertaa, joten vauhtia voi tulla selvästikin lisää.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Miss Silver teki Gävlessä vastaavassa lähdössä 2. ulkoa tasaisen suorituksen. Parannusta voi olla luvassa, sillä starttiväli on lyhyempi ja tällä kertaa 4-vuotiaalla kokeillaan jenkkikärryjä. 9 Whitsun Madonna on voittanut viime startit tarkoilla reissuilla sisältä, mutta lopetukset ovat olleet ihan teräviä. Talvella hyviä suorituksia tehnyt 10 Fiona Mearas voi venyä tauoltakin pitkälle. Paikan isosta systeemistä saavat myös ulkoakin todennäköisesti pelipaikoille pääsevä 8 Crazymonsterheart, sekä vahvasti johtavan rinnalta viimeksi puristanut 1 Morran. Tallikaverinsa tapaan sille kokeillaan jenkkikärryjä.

Juoksunkulku: Crazymonsterheartilla on satsattaessa ulkoradaltakin tilaisuus avata johtoon. Toisessa vaiheessa Fast And Quick voi hakea vetotyöt. Dixie Brickin nopeus auton takaa on arvoitus.

Pelijakauma: Melko lailla oikein pelattu lähtö. Crazymonsterheart (3%) ja Whitsun Madonna (4%) voisivat olla hieman enemmän rastittuja.

Ranking: A) 13, 5, 4 B) 2, 9, 10, 8, 1 C) 12, 15, 7, 3, 11 D) 6, 14

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 13, 5, 4
Suuri: 13, 5, 4, 2, 9, 10, 8, 1

Toto75-3

Suosikit: 2 Qvidja's Aapo hakee yhä uransa avausvoittoa, mutta viime suorituksen perusteella se ei ole enää kaukana. Örebron Breeders Crown -lähdössä Pekka Korven varsa nousi 5. sisältä ulos viimeisellä takasuoralla ja tuli viimeiset 600 metriä vahvasti 10,6-kyytiä. Eskilstunassa ruuna jäi 3. sisälle pussiin. Kärjestä tai sen läheisyydestä matsiin. Solvallassa keulasta hallinnut 5 Granit De La Roque ei pysynyt viimeksi kovavauhtisessa kisassa 2. sisältä kärjen vauhdissa enää maalisuoralla, mutta kengityksen kanssakin oli ongelmia. Mikäli ranskalainen on ottanut vaativan viime startin oikein, on voitto taas mahdollinen. Näillä prosenteilla pelivalinta kohdistuu kuitenkin Qvidja's Aapoon.

Haastajat ja yllättäjät: Muista varteenotettavimmalta tuntuu 9 Boxer Shrimp, joka tuli Åbyssä sitkeästi perille noustuaan toiselle radalle viimeisellä takasuoralla. Färjestadissa tamma juoksi lähtölaukan jälkeen 2. ulkona ja ravasi viimeiset 700 metriä 13,2-vauhtia. Starttien myötä vauhtia tulee vielä lisää. 8 Qwartz taipui viimeksi johtavan rinnalta, mutta osoittautui kipeäksi. 4 Classic Never Dien tulos Uumajassa oli siihen nähden asiallinen, että ruuna oli melko mutkalla lopussa.

Juoksunkulku: Qvidja's Aapo saa alussa haasteen Granit De La Roquelta ja 6 Chic Summerilta. Jompi kumpi ensin mainituista lopulta keulassa.

Pelijakauma: Qvidja's Aapo (19%) on Granit De La Roqueen (50%) nähden edullinen. Pinnat toki tasoittunevat päivän mittaan.

Ranking: A) 2, 5 B) 9, 8, 4, 11 C) 1, 7, 3, 6 D) 10

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto75-4

Suosikit: Tammat saavat kylmäverilähdössä 20 metrin hyvityksen. Ykkösvihje 1 Torpa Olealle, joka haparoi viimeksi kiihdytyksessä ja teki sen jälkeen johtavan takaa asiallisen suorituksen. Bergsåkerissa Hans Berghin suojatti hapuili puolestaan loppusuoran alussa keulasta ja voittaja pääsi hieman karkaamaan. Voitot ovat olleet harvassa, mutta keulasta se voi vetää pitkään. 2 Rus Can on hyvässä kunnossa ja hävisi viimeksi johtopaikalta vain Månprinsen A.M:lle. Peliosuus on nyt korkealla, eikä se todennäköisesti pääse Torpa Olean ohi alussa. Hyvistä suorituksista huolimatta viime metrit ovat olleet sille parissa viime startissa vaikeita. Mahdollinen toki. Bergsåkerin pitkä loppusuora tarjoaa mahdollisuuden myös takaa tuleville. 8 Järvsöodinin meno ei ollut viimeksi balanssissa, mutta takakengät otetaan nyt pois. Parantaessaan korkealle. 15 Guli Torin asetelmat ovat haastavat, mutta kunto tuntuisi olevan mallillaan. Viimeksikin se tuli lopun 23-vauhtia, vaikkei noussut takaa edes rahoille.

Haastajat ja yllättäjät: Yllättäjistä kiinnostavimmalta tuntuu 5 Minelli, joka menetti viimeksi taustalla rytminsä loppukaarteessa ja oli epäonninen edelliselläkin kerralla jäätyään väsyvän taakse. Onnistuneella juoksulla pitkälle. Tauolta tuleva 13 Vill Solen ei osannut viimeksi juosta ollenkaan talviradalla, mutta yhteistyö Jorma Kontion kanssa on ollut aiemmin tuloksekasta. 6 Granetta on paalun tammoista kapasiteetiltaan ykkönen, mutta tallikommentit pitkältä tauolta ovat erittäin pessimistisiä. Ei unohdeta silti kokonaan. 11 Sort Gull tyytyi viimeksi vain juoksentelemaan takana, mutta kuskinvaihdos voi tuoda otteisiin uutta yritystä. Vähän pelattuna mukaan isompaan systeemiin.

Juoksunkulku: Torpa Olea ja Rus Can ratkaisevat keulapaikan kohtalon alussa. Etu sisempää starttaavalla. Johtohevonen lähtee pitämään tasaista tahtia yllä.

Pelijakauma: Rus Can (41%) on liian selvä suosikki. Torpa Olea (7%) on jäänyt aivan liian vähälle pelille sitä vastaan. Minelli (2%) vaikuttaa myös edulliselta.

Ranking: A) 1, 2, 8, 15 B) 5, 13, 6, 11 C) 7, 10, 12, 9, 14 D) 4, 3

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 1, 2, 8, 15, 5
Suuri: 1, 2, 8, 15, 5, 13, 6, 11

Toto75-5

Suosikki: 5 Magic Cash on löytänyt otteisiinsa tasapainon ja tulosta on tullut. Ruuna on näyttänyt viime starteissaan erittäin hyvältä ja otti viimeksi pitkällä matkalla keulavoiton Ruotsin ennätyksellä. Solvallan finaalivoitto tuli johtavan ulkopuolelta. Ravilla Jorma Kontio hakee tässäkin vetotyöt aikaisin ja muiden tehtävä vaikuttaa sen jälkeen hankalalta. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Fighting Bax paransi viimeksi paljon kauden avauksesta ja nousi 11-lopetuksella parijonosta kolmanneksi. Jenkki menee pitkänkin matkan ja pystyy jälleen kärkipäähän. 15 Explosive Merlot väänsi Mantorpissa johtavan rinnalta sitkeästi perille. Sillekin matka on pelkkää plussaa, mutta suoritukset ailahtelevat melkoisesti. 7 Flash Hammering teki hyviä esityksiä viime kesänä, mutta tauon jäljiltä kovempaa ajoa ei vielä ole kropassa. Totosija ei ole silti mahdoton, sillä ori pääsee voltista hyvin liikkeelle ja voi hankkia kelpo asemat. 12 Zorro Swing pystyy kirimään lopun hyvin ja voisi sopivissa selissä kivuta myös tototaistoon. Raviongelmista kärsinyt 1 Actual Star saa Ulf Ohlssonin vahvistuksena taakseen, mutta voittomatsiin asti yltäminen voi ainakin reipastempoisessa kisassa olla työlästä.

Juoksunkulku: Actual Star ja 6 Miss Golden Quick ovat ehkä ensi metreillä reippaimpia, mutta Magic Cash hakee kärkipaikan aikaisin vitosradan selvittäessään. Vauhtiruuvia kiristetään loppua kohti.

Pelijakauma: Magic Cashin (70%) peliosuus on hieman liian korkea. Haastajista ehkä Explosive Merlot (4%) ja Flash Hammering (2%) ansaitsisivat vähän enemmän peliä. Actual Star (7%) on liikaa pelattu.

Ranking: A) 5 B) 9, 15, 7, 12, 1, 4, 3 C) 2, 11, 8, 13, 10, 14, 6 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto75-6

Suosikit: Asetelmat suosivat nopeaa 2 Master de Pania, joka voitti vuosi sitten samalla radalla juuri Ulf Ohlssonin ajamana. Keulapaikan norjalainen napannee nytkin, mutta kun taukoa on takana, täysin siihen ei voi luottaa. Pitkä loppusuora taas on 11 Yieldsonin puolella. Se ratkaisi viimeksi voiton 4. ulkoa 12-vauhtisella lopetuksella ja teki edellisellä kerralla kelpo esityksen johtavan rinnalta. Claes Sjöströmin kovakuntoinen ruuna ehtii monien ohi lopussa.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Okashi Cheri omaa kykyjä, mutta kärsii jonkin verran raviongelmista, kuten viimeksi. Kuukauden tauosta lienee sille siis vain etua ja Master de Panin selästä se voisi kamppailla kärkisijoista. 3 Variety Show ei ole liukkaimpia alussa, mutta kuntonsa puolesta Robert Dunderin ruuna voi menestyä. Viimeksi se hallitsi keulasta ja teki Uumajassa hyvän suorituksen toiselta ilman vetoapua. 5 Sweet Eddie käynnistyi viimeksi hapuillen ja sai lopulta 3. sisältä myöhään tilaa. Matka on dieselmäiselle ruunalle hieman lyhyttä sorttia, vaikka sillä pari voittoa maililta onkin helpommista lähdöistä. Talvella hyvin mennyt 10 Wrongdoer taipui viimeksi vesikelissä johtavan rinnalta, mutta valmentajan odotukset ovat tällä kertaa erittäin korkealla. 8 S.G.Charpentier jäi Uumajassa johtavan rinnalle, josta sen tyyli heikkeni loppukaarteessa. Suoran ruuna pisteli taas ihan asiallisella otteella. Vaikeasta paikasta huolimatta mukaan isommalle lapulle, kuten myös tallin mukaan hyvin treenaava 7 Dardanos, parhaimmillaan koviin suorituksiin pystyvä 6 Garmin B.J. sekä 75-tasollakin voittoon pystynyt 9 Major Vici.

Juoksunkulku: Master de Pan ohittanee Okashi Cherin kiihdytyksessä ja juoksee keulassa. Dardanos avaa hyvin ulompaa, mutta sisäradalle pääseminen voi olla vaikeaa.

Pelijakauma: Yieldson (14%) on asemista huolimatta jäänyt liian vähälle pelille. S.G.Charpentier (14%) tuntuu ylipelatulta.

Ranking: A) 2, 11 B) 1, 3, 5, 10, 8, 7, 6, 9 C) 4, 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 2, 11
Suuri: 2, 11, 1, 3, 5, 10, 8, 7, 6, 9

Toto75-7

Suosikki: Kovakuntoinen 3 Michelangelo Ås on lähellä voittoa päätöskohteessa. Maaliskuun kisassa ruuna kiri taustalta helppoon voittoon. Viime kerralla se tuli 3. ulkoa viimeiset 700 metriä vahvasti 09,0-vauhtia, mutta Disco Volanten suhteen mitään ei ollut tehtävissä. Asetelmat suosivat kovimpiin kilpakumppaneihin nähden tällä kertaa ja Örjan Kihlström voi valita monenlaisen taktiikan. Todennäköisintä on keulan hakeminen toisessa vaiheessa. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: Kirivoittoja ottaneen 9 Mr Golden Quickin viime suoritus jätti hieman kysymysmerkkejä ilmaan, vaikkei toki juoksukaan mennyt aivan putkeen. Normaalina ruuna nousee korkealle. Pari vuotta sitten Norjan Derbyssä toiseksi sijoittuneen 2 Shocking Supermanin viime kausi meni lähes täysin ohi, mutta nyt ori on uusissa käsissä esiintynyt lupaavasti. Viimeksi 10-vauhtinen kiri 4. ulkoa kantoi Nobel Amokin jälkeen toiseksi. Hyvällä juoksulla kärkipäähän. 11 Angle Of Attack kokeili viimeksi siipiään Cyber Lanea ja kumppaneita vastaan, eikä esitys lopulta mitenkään huono ollut. Kärkipäässä viihtyvälle ruunalle asemat ovat nyt kuitenkin hankalat. 5 Ochongo Face punnersi Färjestadissa sitkeästi johtavan rinnalta. Verkkainen avaaja voi joutua nytkin haalarihommiin, eikä voittoon asti riittäminen ole helppoa. 1 Whitehouse Express ei pysynyt viimeksi kirissä Michelangelo Åsin perässä, mutta voi tarkalla sisäratajuoksulla kolkutella totosijoja. Monta kertaa peräkkäin johtavan rinnalle jääneellä 10 Ajlexes Cubanolla varmasti yritetään nyt välttää vaativaa paikkaa. 12 Linus Boyn tehtävä tuntuu voiton suhteen liian vaikealta.

Juoksunkulku: Whitehouse Express avaa sisältä reippaasti, mutta ainakin tallikaverin selkä kiinnostaa, jos Örjan Kihlström päättää valita aktiivisen taktiikan Michelangelo Åsilla. 7 Elit Håleryd voi ladata ulkoa kohti kärkeä, mutta selkäjuoksu lienee senkin ensisijainen tavoite.

Pelijakauma: Michelangelo Ås (38%) voisi olla vähän enemmänkin pelattu. Haastajista Shocking Superman (5%) on jäänyt liian vähälle huomiolle. Ylipelattuja ovat Angle Of Attack (18%) ja Ochongo Face (8%).

Ranking: A) 3 B) 9, 2, 11, 5, 1, 10, 12 C) 8, 7, 6, 4 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 3
Suuri: 3