Ravivihje: Toto75 Färjestad 19.4.2019

Julkaistu:

Toto75
Suursuosikkien juhlat perjantain Toto75-kierroksella?
Avauskohteen Hevin Boko ja päätöksen Perfect Spirit ovat Färjestadin 75-rivin tukipilareita. Näiden lisäksi tasaisessa kylmäverilähdössä uskotaan huippupaikalta starttaavaan Zitoriin.

Suosikkivarmoihin luotettaessa rivit pidetään tavallista kapeampina. Yllätyssaumoja omaavat mm. Mellby Galanga (75-3) sekä stayerlähdössä useampikin hevonen.

Pitkäperjantain kierros ravataan lämpimässä poutasäässä. Ensimmäinen T75-kohde starttaa klo 16.00 Suomen aikaa.


Toto75-1

Suosikki: 5 Hevin Boko nousi Solvallassa 5. sisältä toiselle radalle päätöskierroksella ja nitisti Valchiria O.P:n varmasti maalisuoralla. Viimeiset 800 metriä Timo Nurmoksen tamma kulki 11,4-vauhtia. Pieni lähtö on verkkaiselle avaajalle etu ja kovempiin tehtäviin tottunut Jorma Kontion ajokki kukistanee kilpasiskonsa viimeistään lopussa. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Odessa Celeber on osoittanut kahdessa viime startissa hyvää virettä ja nousi viimeksi 12,0-vauhtisella päätöskierroksella voittajaksi 5. ulkoa. Ilman kenkiä viihtyvä tamma päässee hakemaan tässä keulapaikan ja sen jälkeen Örjan Kihlströmillä on tietysti kaksi vaihtoehtoa suosikkia vastaan. Kakkossija on ulottuvilla, mutta Hevin Bokoon nähden Roger Walmannin valmennettava tuntuu vielä numeroa pienemmältä. 1 White Lightning saa nopeana lähtijänä muista parhaat asemat, mutta viime startin perusteella parannettavaa ainakin suosikkiin nähden taitaa olla liikaa.

Juoksunkulku: White Lightning on nopein ensi metreillä, mutta luopunee keulapaikasta vielä suosiolla tässä vaiheessa kautta. Odessa Celeber on Hevin Bokoa liukkaampi ja etenee kysymään vetotöitä ensimmäisenä.

Pelijakauma: Hevin Boko (69%) on ansaitusti suuri suosikki.

Ranking: A) 5 B) 3 C) 1, 2, 4 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto75-2

Suosikki: Kylmäveristen lyhyessä voltissa asetelmat ovat vahvasti 1 Zitorin puolella. Maaliskuun alun vaisumman suorituksen jälkeen 5-vuotias oli viimeksi johtopaikalta raskaissa olosuhteissa suvereeni ja jätti muut selvästi taakseen. Torbjörn Jansson nousee vahvistuksena rattaille ja kengät napataan tällä kertaa pois. Jos kengättömyys ei aiheuta epävarmuutta, on mainiolta lähtöpaikalta oriilla hyvä sauma johtaa alusta loppuun. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 4 El Viktor laukkasi viimeksi avauskurvissa ahtaassa tilanteessa, mutta kulki sen jälkeen taustalla hyvin tullen päätöspuolikkaan 21,4-vauhtia. Myös edellinen suoritus 3. ulkoa oli positiivinen. Suosikin lyöminen ulkopuolelta ei tietysti pelkällä omalla työllä ole helppoa. 6 Wellek ratkaisi Sörlandetissa johtavan takaa maalisuoralla ja teki kovan tuloksen. Viimeksi se joutui taipumaan hieman johtavan rinnalta lopussa. 11 Emil Mollyn laukkasi Momarkenin 75-lähdössä päätöspuolikkaan alussa, mutta tuli Bjerkessä 3. ulkoa lopun vahvasti 22-vauhtia. 5 Stensvik Martin tulee pieneltä paussilta, mutta voi saada takamatkan hevosista parhaat asemat. Ei mahdoton. 12 Joker C.K. kesti Gävlessä keulasta asiallisesti ja saa nyt Björn Goopin taakseen. Paikka on kuitenkin vaikea ja voittotaistoon nousemiseen vaaditaan muiden apuakin. 10 Vollanfaks kulki Årjängissä vahvasti takajoukoista aina voittoon saakka, mutta lyhyt matka ei puolla.

Juoksunkulku: Zitor ottaa ykkösradalta porukan komentoonsa. El Viktor etenee tasaisesti toista pitkin. Takamatkan eturivissä on enemmän tasaisia avaajia, joten Stensvik Martin ja Wellek voivat päästä niistä etummaisiksi.

Pelijakauma: Zitor (19%) ansaitsisi suosikkiaseman huippuasemista. Joker C.K. (11%) vaikuttaa ylipelatulta.

Ranking: A) 1 B) 4, 6, 11, 5, 12, 10, 8, 7 C) 9, 15, 13, 3 D) 14, 2

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto75-3

Suosikit: Vaikka Färjestadissa sisärata ei ole auton takana optimaalisin paikka kiihdyttää, saa 1 Taiga Woodland silti niukan ykkösvihjeen oppilaslähdössä. Ruuna oli toissa kerralla pitkään tauolta erittäin vakuuttava, muttei ollenkaan yhtä hyvä enää viimeksi. Molemmilla kerroilla se on juossut keulapaikalla, viimeksi ei tosin saanut sitä suoraan. Aiemmin terveysmurheista kärsineelle ruunalle huoltotauko on tehnyt varmasti vain hyvää. Se voi pystyä puolustamaan johtopaikan ja silloin voitto olisi ulottuvilla. 4 Viking Brodde otti helmikuussa kaksi varmaa keulavoittoa, mutta laukkasi viimeksi lähtöön. Sen jälkeen 4-vuotias pisteli 5. ulkoa lopun 13,5-vauhtia. Kengittä ja jenkkikärryillä tällä kertaa menevä ruuna on voittomatsissa.

Haastajat ja yllättäjät: Muillakin on mahdollisuuksia. 9 Mellby Galanga aloitti vuoden voittamalla vaativalla juoksulla, mutta joutui jäämään maaliskuun lopussa yhdestä startista pois. Hyvän hevosen leima pitkän tauon aikana ruunatulla menijällä oli jo viime vuonna. Nyt kokeillaan kevyempää balanssia ja jenkkikärryjä. 5 Majestic Wine kävi Kalmarin 75-lähdössä kierroksilla ja laukkasi avauskurviin. Viimeksi se esiintyi pieneltä tauolta ilman lappuja rauhallisemmin ja tuli toisen radan vetäjäksi noustuaan hyvin maaliin saakka. Kapasiteetti riittää. Tallikaveri 10 Hairos F.Boko on voittanut Ruotsin starttinsa keulasta, mutta lopullinen luokka on ehkä jäänyt vielä vähän pimentoon. Loppuvuonna vakuuttavasti kulkenut 8 Arvid S.H. pilasi viimeksi laukkaan avauskaarteessa. Ainakin vauhtijuoksussa oriilla on saumat nousta kärkikamppailuun. 3 Leo Leo vastasi viimeksi keulasta voittoon.

Juoksunkulku: Eturivin hevoset ovat avaajina melko tasaisia, joten Taiga Woodlandilla on mahdollisuudet pitää sisältä keulapaikka ellei sitten Viking Brodde saa uudella varustuksella lisää vauhtia.

Pelijakauma: Taiga Woodland (12%) on jäänyt liian vähälle pelille. Ylipelattuja ovat Hairos F.Boko (21%) ja Iglesias Boshoeve (8%).

Ranking: A) 1, 4 B) 9, 5, 10, 8, 3 C) 6, 2, 12, 11, 7 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 1, 4, 9, 5, 10, 8, 3
Suuri: 1, 4, 9, 5, 10, 8, 3

Toto75-4

Suosikit: 3 Velegancen juoksu meni viimeksi Diamantstoet-finaalissa pieleen kun keulahevonen väsyi eteen jo aikaisessa vaiheessa. Lopun Peter Untersteinerin suojatti pisteli tilaa löydettyään kuitenkin letkeällä otteella 12-vauhtia, joten kunto on mallillaan. Myös talven aiemmat startit uusista käsistä olivat positiivisia. Nopea lähtijä ei kuitenkaan päässe hyvältä paikaltakaan tässä keulaan, joten varmaksi siitä ei ole. 9 La Camilla Pellini avasi vuoden oikein väkevällä kirivoitolla, mutta viimeksi henki loppui keulapaikalta aikaisin. Paikka nopeiden avaajien takana on erinomainen ja rauhallisena pysyessään Reijo Liljendahlin kyvykäs 4-vuotias on kirissä paha vastustaja. Peleihin kuuluu todennäköisimpänä keulahevosena myös 2 Emmylou, joka ei pystynyt ohittamaan Nanny McPheeta johtavan takaa viimeksi, mutta tuli juosten perille. Axevallan voitto tuli 3.ulkoa.

Haastajat ja yllättäjät: Muitakin hyviä hevosia lähdössä on, mutta kaikkien edellisten kukistaminen voi olla työlästä. Annetaan isommalla lapulla silti parille vähän pelatullekin mahdollisuus. Talvitauon aikana tallia vaihtanut 11 Flaming Ace Sisu aloitti Rommessa oikein positiivisesti kirittyään 4. sisältä lopun 10,0-lukemiin. 10 Dame Dream on tehnyt kauden alkuun asialliset suoritukset ja saa nyt Jorma Kontion vahvistuksena rattailleen. 1 Stardust Melody avaa sisältä hyvin, mutta ehkä tauon jäljiltä selkäjuoksu vielä kelpaa? Totosija on mahdollinen. Hyvän kirin 2. ulkoa tehnyt 4 Jullan Palema tuli maalilinjalla ohitetuksi viime kerralla. Voitot ovat olleet harvassa muutenkin. 5 Hera di Quattro ei ole hyvistä suorituksista huolimatta onnistunut voittamaan, mutta sopivalla juoksulla totosija on taas mahdollinen. Kyvykkään 12 Ottens Dibaban tyyli ei ollut keulasta sinänsä varmasti tulleessa kauden avausvoitossa ihan priimaa ja kiertäminen voi tietää vaikeuksia. 14 I'm A Believer ei pääse tällä kertaa suoraan startista yhtä hyviin asemiin kuin viimeksi.

Juoksunkulku: Emmylou pitänee Velegancen ja Hera di Quattron alussa ulkopuolellaan. Velegance voi jäädä toisen radan vetäjäksi.

Pelijakauma: La Camilla Pellini (12%) on edullisin merkki. Liikaa rastittuja ovat Stardust Melody (12%) ja Ottens Dibaba (11%). Yllättäjistä Flaming Ace Sisu (2%) on kiinnostavin.

Ranking: A) 3, 9, 2 B) 11, 10, 1, 4, 5, 12, 14 C) 6, 7, 8, 13, 15 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 3, 9, 2
Suuri: 3, 9, 2, 11, 10

Toto75-5

Suosikki: Selvästi lähdön pienimmästä voittosummasta huolimatta 1 Tycoon Broline nousee 4-vuotiskisan suosikiksi. Ruuna aloitti ylivoimaisella keulavoitolla, mutta laukkasi toisessa kilpailussaan johtopaikalta viimeisellä takasuoralla. Viimeksi oli taas hallitun keulavoiton vuoro. Kärkipaikan pitäminen ykkösradalta onnistunee ja muille voi tulla sen jälkeen kiire. Vähäisellä rutiinilla vielä kilpaileva aloittelija ei silti saa täyttä luottoa.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Global Weather esiintyi vuosi sitten oikein lupaavasti, mutta 3-vuotiskausi katkesi kesken. Rättvikin Breeders Crown -lähdössä juhannuksena se oli tekemässä 3. sisältä vahvaa lopetusta, mutta kadotti ravinsa vähän ennen maalia. Tauolta paluu tuotti hallitun voiton johtopaikalta, joten Magnus Jakobssonin suojatti on tässäkin korkealla. Takamatkan triokin kuuluu kokonaisuudessaan mahdollisiin, mikäli suosikilla ei ole paras päivänsä. 10 Elcamino Dimanche piti kauden avauksessa keulasta niukasti pintansa ja tuli viimeksi 3. ulkoa lopun 10-vauhtia. 11 Ritchie Åsin viime suoritus takaa oli varsin nihkeä, maaliskuun keulavoitossa ruuna oli selvästi parempi. Tauolta tulevan 12 That's Artin taulu meni loppuvuodesta huonoon kuntoon, mutta kyse on kyvykkäästä hevosesta. Viime startissaan se laukkasi avauskurviin ja sitä ennen selvän voiton loppusuoralla. Paalulta mukaan vielä 8 Tengil Face, joka on hakenut rutiinia 75-lähdöistä. Niistä menestystä ei tullut, mutta ori osoitti viimeksi kunnon olevan hyvällä tolalla.

Juoksunkulku: Tycoon Broline pyrkii puolustamaan johtopaikan. 2 Glimra Guld ja 7 Beaks Manello ovat ehkä suurimpia uhkia ensi metreillä, mutta molemmille suosikin peesikin olisi mainio paikka.

Pelijakauma: Tycoon Broline (47%) on selvä suosikki täysin ansaitusti. That's Art (3%) voisi olla vähän enemmänkin pelattu.

Ranking: A) 1 B) 4, 10, 11, 12, 8 C) 3, 7, 2, 5, 6 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 1, 4
Suuri: 1, 4, 10, 11, 12, 8

Toto75-6

Suosikit: 10 Vincent As ei pystynyt kamppailemaan viimeksi voitosta noustaan puolimatkassa 4. sisältä toisen radan vetäjäksi. Talven voittostarteissakin ruuna jätti vähän erikoisen kuvan, sillä se oli selissä nihkeä ja sai vauhdin päälle vasta juoksun loppuvaiheessa. Vaikka tehtävä on melko otollinen, edellä mainituista syistä haetaan muitakin lapuille. Kovin vastustaja on 8 Shorthanded Jag, sillä Björn Goop voi luovia yksin juoksuradalta starttaavan ruunan nopeasti kärkiporukkaan. Åbyn helmikuun finaalissa se väsyi välittömästi johtavan rinnalle kierrettyään viimeisen kierroksen alussa, mutta teki sitä ennen hyviä suorituksia.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Joyride Cane on taivaltanut kahdessa viime kisassa johtavan rinnalla, eikä ole jaksanut kamppailla voitosta loppuun saakka. Selkäjuoksu on varmasti nyt tavoitteena, sillä oriilla ei ole kolmesta kilometristä aiempaa kokemusta. Sopivasti tilaa saadessaan Veijo Heiskasen ori voi olla korkeallakin. Pidemmillä matkoilla hyvin viihtyvä 4 Global Skipper hallitsi kauden avausta vaivattomasti keulasta ja kotiradan ruunalla on epäilemättä tähdätty tähän kisaan. 6 Enzo Am debytoi stayermatkalla, mutta jätti viimeksi lähtölaukan jälkeen oikein hyvävireisen vaikutelman kulkien 1300 metriä 12,1-lukemiin. 9 Partizan Face kiersi viimeksi avauskaarteen erheen jälkeen johtavan rinnalle, josta taipui aikaisin. Aiemmin mainiota kuntoa osoittanut ruuna voi maltillisemmalla juoksulla kohota kärkipäähän. 1 Fullpoint pyrkii hallitsemaan kisaa mahdollisimman pitkään. Pieni paalu ei puolla, sillä takahevoset ovat nopeasti ”iholla”. Silti mahdollinen. 15 Ochongo Face taipui Mantorpin kultadivisioonassa johtavan rinnalta ymmärrettävästi lopussa. Ei tehtävä kovin simppeli ole nytkään, mutta sopivilla vetoavuilla ruuna voisi kohota ylöskin. Johtavan rinnalta asiallisesti viimeksi sinnitelleellä 11 Othalalla ei ole kokemusta kolmen kilometrin kisasta, mutta parhaana päivänään tamma pystyy hyvään suoritukseen.

Juoksunkulku: Fullpoint lähtee vetämään porukkaa, mutta Shorthanded Jag voi olla nopeasti kupeella.

Pelijakauma: Oikeat suosikit, mutta Joyride Cane (5%), Global Skipper (3%) ja Enzo Am (2%) ovat liian unohdettuja. Partizan Face (13%) on liikaa luotettu.

Ranking: A) 10, 8 B) 3, 4, 6, 9, 1, 15, 11 C) 7, 12, 5, 13 D) 2, 14

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 10, 8, 3, 4, 6
Suuri: 10, 8, 3, 4, 6, 9, 1, 15, 11

Toto75-7

Suosikki: 4 Perfect Spirit hallitsi kauden avausstarttia Örebrossa keulasta vaivattomasti ja jätti erittäin hyvän vaikutelman kaikin puolin. Jenkkiori on muita jo normaalistikin pykälää parempi, joten kun kuntopuolikin on luultavasti paremmalla mallilla, voitto häämöttää. Keulaan ei välttämättä ole tässä asiaa, mutta Örjan Kihlström voikin säästää nopeiden avaajien ulkopuolelta paukut suosiolla loppuun. Toiselta radaltakin voitto on haarukassa. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Chianti hyytyi Breeders Crownissa edellisen takaa lopussa rahasijojen ulkopuolellekin, mutta ori osoitti kuitenkin aiemmin kuuluvansa ikäluokan kärkikalustoon. Talliraportit ovat positiivisia, mutta pääseekö Björn Goopin suojatti tässä keulaan? Tuskin ainakaan ihan ilmaiseksi. 1 Eldorado B. teki Solvallassa keulasta kelpo suorituksen jääden toki täysin Milliondollarrhymen varjoon. Ehkä oriin olisi kuitenkin kuulunut kestää toiseksi, jotta kauden avausta täysin puhtaat paperit olisi voinut antaa. Startti kropassa parannusta on luvassa ja kaikki kengät riisutaan ensimmäistä kertaa. Kärkipäähän jos alku ei aivan hurjaksi mene. 7 Heart Of Steel ei noussut Solvallan kisassa 5. ulkoa rahasijaa ylemmäs, vaikka pisteli kirin 10-vauhtia. Nopeiden avaajien ulkopuolelta tehtävä on haasteellinen, mutta näiden kisaillessa keskenään saumat tietysti osakkeet nousisivat. 2 Lucifer Lanella on alla alle 13-vauhtinen harjoituslähtö lyhyellä matkalla, joten vireen pitäisi olla suoraan paussiltakin asiallinen. Vuosi sitten se aloitti suoraan voitolla, mutta tässä sama ei taida onnistua.

Juoksunkulku: Eldorado B. ja Chianti ovat ehkä tiukimmin keulataistossa, vaikka Perfect Spiritkin pystyy avaamaan liukkaasti. Avauspuolikas voi olla äkäinen.

Pelijakauma: Perfect Spiritin (78%) peliosuus on hieman liian korkea. Myös Chianti (12%) tuntuu Eldorado B:hen (3%) nähden liikaa pelatulta.

Ranking: A) 4 B) 3, 1, 7, 2, 8 C) 6, 5 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 4
Suuri: 4