Ravivihje: Toto86 Solvalla ja Åby 17.4.2019

Julkaistu:

Toto86
Vaikean 86-rivin ratkaisijat Åbyssä.
Keskiviikkoillan 86-pähkinä tuntuu erittäin hankalalta, sillä kovin tukevia varmoja ei ole tarjolla ja kierroksen suurimpien suosikkien peliosuudet tuntuvat mahdollisuuksiin nähden erittäin korkeilta. Riviä koitetaankin ratkaista kahden maltillisemmin pelatun varman avulla. Rise Again ja Quattro Töll starttaavat molemmat Åbyssä.

Yllättäjät Una Blessed ja Guinea Boko (86-2), My Little Sparrow (86-3), Sugar Daddy (86-4), Vanyar Pil (86-7) sekä Garmin B.J. (86-8) omaavat mahdollisuuksia rivien rajuunkin harventamiseen.

Molemmilla paikkakunnilla päivää vietetään melko lämpimässä ja poutaisessa kevätsäässä, joten olosuhteet tulevat olemaan mainiot.


Toto86-1

Suosikit: 3 Rise Againin kiristä tuli viimeksi 3. ulkoa pitkä ja ruuna hiipui lopussa hieman. Edellisellä kerralla se tuli lopun terävästi saatuaan tilaa sisältä. Kuski vahvistuu nyt tuntuvasti ja jenkkikärryt peräänsä saava pystyy voittoon. Kokeillaan varmaksi, vaikka peliprosentit noussevatkin vielä päivän mittaan. 4 Towbar on lähdön todennäköisenä keulahevosena ehkä kovin vastustaja. Kauden avauskisassa se meni keulassa varsin virkeällä tyylillä, mutta lopussa kaksi hevosta kuittasi edelle. Startti kropassa ja lyhyempi matka ovat nyt puoltavia tekijöitä. 2 Dolorosa Am kuittasi viime kerralla Towbarin ohitse 3. sisältä terävällä lyhyellä kirillä. Sekin lienee isona hevosena startti kropassa entistä vetreämpi, joten hyvältä paikalta menestyminen on mahdollista.

Haastajat ja yllättäjät: 8 Lovely Vacation selviytyi toissa vuonna Kriterium-finaaliin, mutta viime vuosi meni hankkariongelmien takia lähes kokonaan ohi. Koelähdön perusteella huippuvireeseen on vielä matkaa, joten ulkoradalta voitto voi olla vielä tiukassa, vaikka kuski ja kengättömyys onkin luettava plussaksi. 7 Majors Corona on myös kelpo menijä, mutta paikka on sillekin kärkisijojen suhteen vähän ulkona. 9 Lady Haythrow ei ole noussut viime starteissa kaukaa takaa kärkeen ja juoksusta voi tulla nytkin samankaltainen.

Juoksunkulku: Towbar lataa keskeltä keulaan. Myös 5 Notre Dame Broline avaa reippaasti, mutta paikka johtavan takana kelpaa hyvin. Rise Again kestää vähän kiertääkin.

Pelijakauma: Rise Again (21%) on edullinen näillä pinnoilla. Lady Haythrow (14%) on ylipelattu.

Ranking: A) 3, 4, 2 B) 8, 7, 9 C) 6, 12, 5, 10, 1, 11 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto86-2

Suosikit: 2 Thelma de Glatigne ja 11 El Fitzerald ovat ottaneet toisistaan alkuvuoden aikana mittaa jo useasti. Jälkimmäinen on ollut joka kerta ennemmin maalissa, mutta nyt alkuasetelmat ovat vahvasti Thelma de Glatignen puolella. Jos Örjan Kihlström pääsee säätämään keulassa vauhdin mieleisekseen, voi valjakko pitää pintansa perille astikin. Ihan kovin taistelija se ei aina lopussa ole, joten selvänä suosikkina ei varmaksi asti. El Fitzgerald taipui viimeksi johtavan rinnalta, joten tällä kertaa sama taktiikka ei välttämättä tule kyseeseen, vaikka vastassa onkin pelkkiä tammoja. Huhtikuun alun voiton Timo Nurmoksen suojatti otti keulasta. Sopivissa selissä voittomatsiin.

Haastajat ja yllättäjät: Pari vähemmän pelattuakin napataan mukaan. 1 Una Blessed nousi viimeksi sisältä toisen radan vetäjäksi päätöskierroksen alussa ja sinnitteli kohtalaisesti perille. Kärjen läheisyydestä paremmalla juoksulla se voisi olla voittotaistossa. 5 Guinea Boko osoitti viimeksi hyvää virettä nousemalla 5. ulkoa kolmanneksi 13,7-vauhtisella päätöslenkillä. Jos paikka ei jää liian kauas, ei kärkipään sijoitus ole tässäkään mahdoton. Norjalaisvieras 9 Charisma K.W. voitti viimeksi montélähdön keulasta, mutta teki helmikuussa kärryt perässäkin ihan virkeän lopetuksen. Hyvien avaajien takaa juoksu voi juontua mukavasti. Kuskin vaikutus on toki melkoinen myös peliosuuteen.

Juoksunkulku: Thelma de Glatigne riistänee keulapaikan Una Blessedilta. 6 Ma Running pystyy avaamaan myös kovaa, mutta tauolta taktiikka voi olla vielä varovainen kun keulaan ei luultavasti olisi muutenkaan asiaa.

Pelijakauma: Thelma de Glatignen (45%) pinnat ovat nousukiidossa ja jo nyt liian korkeat. Myös Charisma K.W. (13%) tuntuu ylipelatulta. Una Blessed (4%) ja Guinea Boko (4%) ovat jääneet varsin vähälle huomiolle.

Ranking: A) 2, 11 B) 1, 5, 9, 10, 6 C) 7, 4, 8, 3 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 2, 11, 1, 5
Suuri: 2, 11, 1, 5

Toto86-3

Suosikit: 15 Lutecia saa kolmosrivistäkin ykkösvihjeen. Se ei voinut Färjestadin 75-lähdössä keulasta mitään Southwind Fejille ja laukkasi lopulta lyötynä. Axevallan suoritus oli taas hyvä 4-vuotiaan kontrolloitua johtopaikalta tapahtumia maaliin saakka. Vauhdin tasaantuessa André Eklundh voi tehdä ratkaisuja aikaisin ja silloin hyviä otteita esittäneen 4-vuotiaan saumat olisivat hyvät. 3 Make More Cider olisi täydessä kunnossaan ollut selvä suosikki näistä asemista, mutta tallikommentit ovat vähän varovaisia. Tammalla on ollut aikaisemmin ravin kanssa ongelmia, mutta molemmat voittonsa se otti 3-vuotiaana keulasta ylivoimaiseen tyyliin.

Haastajat ja yllättäjät: Varmasti keulasta Örebron kauden avauskisan voittanut 4 My Choice pääsee reippaasti liikkeelle ja on hyvällä juoksulla nytkin kärkikahinoissa. Voittokaan ei ole mahdoton, jos vire on mennyt eteenpäin. Vähän pelatuista maistuvin on 14 My Little Sparrow, joka kulki viimeksi kovassa lähdössä 3. sisältä päätöspuolikkaan 10-vauhtia, mutta sijoitus ei parantunut. Vastus on nyt toista maata. 6 Donkie Ixi on voittanut kahdesti peräkkäin johtopaikalta, mutta ainakaan omin avuin samalle paikalle ei nyt ole asiaa. 8 Nunna on vaihtanut valmentajaa tauon aikana. Sarja on melko sattuva, joten ei menestyminen ulkoakaan aivan mahdotonta ole.

Juoksunkulku: 1 Call Me Fancy, Make More Cider ja My Choice avaavat parhaiten. Johan Untersteiner päässee valitsemaan taktiikan, haluaako ajaa keulasta vai selästä. Lutecia voi kiertää vauhdin rauhoituttua eteenpäin.

Pelijakauma: Lutecia (15%) ansaitsisi takaakin enemmän kannatusta. Make More Cider (31%) on liian selvä suosikki, myös Donkie Ixi (12%) tuntuu liikaa pelatulta. My Little Sparrow (0%) on pelaamattomana hyvä merkki.

Ranking: A) 15, 3 B) 4, 14, 6, 8, 13, 1, 12, 9, 10, 5 C) 2, 11 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 15
Suuri: 15, 3, 4, 14

Toto86-4

Suosikit: Alessandro Gocciadoron hevoset ovat aloittaneet Ruotsissa vahvasti. 3 Ultimaluna Grif on starttaillut viime aikoina säännöllisesti ja osoittanut hyvää virettä, joten voitto ei tulisi suurena yllätyksenä. Napolissa tamma kipusi 4. ulkoa vahvalla lopetuksella niukkaan voittoon ja oli Milanossakin taustalta asiallinen. Viime starteissa sillä ei ole panostettu alkuun, mutta 6-vuotias omaa kyllä ihan hyvän lähtönopeudenkin. 2 Volocity de Vie tulee parin kuukauden paussilta, mutta tämän hevosen kohdalla pieni huoltotauko on luettava eduksi. Mahdollinen, mutta peliosuus on alustavasti aivan liian kova. Åbyn finaalissa ruuna ei noussut takajoukoista.

Haastajat ja yllättäjät: 8 M.T.Malkin laukkasi viime kerralla avauskurviin, eikä sen jälkeen noussut takaa enää kärkeen. Tammikuun voitot tulivat hyvillä esityksillä keulapaikalta ja Göran Wester voi kokeilla nopealla lähtijällä ulkoakin heti eteenpäin. Jos paikka löytyy sujuvasti, voittokin on mahdollinen. 7 Sugar Daddy ei pystynyt parantamaan viimeksi 2. ulkoa lopussa kun kaikki tulivat reippaasti. Ruuna oli sitä ennen yhdestä startista pois, joten tähän voi olla selvää parannustakin luvassa. Jos kohtalainen avaaja onnistuisi hankkimaan hyvät asemat, ei kärkisijan tarvitse olla poissuljettu. 10 Fighting Bax suoriutui kauden avauksesta tasaisesti, mutta alustakaan ei täysin sopinut. Nyt startti alla Örjan Kihlströmin ajamana oriilta voi odottaa jo enemmän. 11 Jacques Noir on pystynyt viime aikoina harvemmin kapasiteettinsa edellyttämiin suorituksiin, muttei ole koskaan täysin vailla mahdollisuuksia.

Juoksunkulku: 4 Carpenter On Tor on ensi metreillä nopein, mutta luopuu keulapaikasta nopeasti. Sugar Daddy ja M.T.Malkin voivat yrittää ulkoakin kohti kärkeä kun sisäpuolella on hieman verkkaisiakin avaajia. Ultimaluna Grif voi kuitenkin pystyä sen verran rivakkaan starttiin, että on ensimmäisenä hakemassa vetotöitä.

Pelijakauma: Volocity de Vie (56%) on tuntuvasti ylipelattu, mutta pinnat laskevat päivän mittaan. Ultimaluna Grif (11%) on ainakin vielä edullinen. Sugar Daddy (1%) ansaitsisi enemmän huomiota.

Ranking: A) 3, 2 B) 8, 7, 10, 11, 1 C) 6, 4, 9, 5 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 3, 2, 8, 7
Suuri: 3, 2, 8, 7

Toto86-5

Suosikit: 40 metrin pakista huolimatta takahevoset ovat vahvoilla. 5 Quattro Töll kiersi Jägersrossa viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa johtavan rinnalle, mutta tuli lopussa ohitetuksi sisäkautta, vaikka lopetteli itsekin ihan juosten. Edellisessä se piti kovasta avauksesta huolimatta keulasta pintansa perille asti. Kun muiden suosikkien kohdalla on pieniä kysymyksiä ilmassa, kokeillaan Thomas Uhrbergin hyvävireistä ruunaa ideavarmana. Se pääsee voltistakin reippaasti matkaan. 10 Can Lane juoksi viime syksynä pelkästään 75-tasolla ja tekikin hyviä suorituksia. Treenitiedot ovat positiivisia, joten kärkisija suoraan tauolta ei yllättäisi. Kolmas kova, 9 Stud Muffin laukkasi toissa kerralla juuri kun oli ennen puolimatkaa laskeutumassa johtavan rinnalle. Viimeksi ruuna ratkaisi 2. ulkoa hallitusti 11-lopetuksella, mutta sen ravi oli erittäin huonoa.

Haastajat ja yllättäjät: 8 Ferry Boko ei jaksanut viimeksi puristaa 2. sisältä Harran Bokon voittamassa 75-kisassa aivan perille asti. Juoksun onnistuessa se voi tällä kertaa olla lähempänä kärkeä. Årjängissä lähtöön laukannut 4 Alvena Vagaboy jäi 3. sisältä päätöspuolikkaan alussa huonoihin selkiin, mutta tuli loppusuoran juosten. 1 Al's Mintoo puristi viimeksi johtavan rinnalta ykköseksi. 5-vuotiaan ravi on ollut kuitenkin oikein epävarman näköistä, joten takahevosten ahdistellessa jalat voivat mennä solmuun.

Juoksunkulku: Al's Mintoo pyrkii puolustamaan keulapaikan, sillä tasainen vauhti sopii sille parhaiten.

Pelijakauma: Stud Muffin (28%) tuntuu liikaa pelatulta, Quattro Töll (20%) taas liian vähän rastitulta.

Ranking: A) 5, 10, 9 B) 8, 4, 1, 3, 2 C) 7, 6 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto86-6

Suosikit: Kolmen Pohjois-Amerikasta saapuneen hevosen debyytti tekee lähdöstä erittäin hankalasti arvioitavan. 8 Night Rhythm starttasi jo Bergsåkerissa ja teki Attraversiamon vanavedessä kohtalaisen suorituksen. Viimeiset 600 metriä ori kulki 12,5-vauhtia. Etukengät otetaan nyt pois ja ehkä startti kropassa voi olla ratkaiseva etu kilpakumppaneihin nähden? Suosikkiasema on kuitenkin selvä, joten luultavasti itseään parempia hevosia vastaan siihen ei ole luottamista. Pohjolassa debytoivista 7 Samo Different Wayn treenitiedot kuulostavat positiivisimmilta, sillä Frode Hamren suojatilla on alla jo 14-vauhtinen hiitti. Huippukuskilla aikaisin peleihin.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Zephyr Kronoksella on viime syksyltä taulussaan 09-aika, joten paussista ja valmentajan rattaille nousemista huolimatta siihen on suhtauduttava vakavasti. 4 Flight Dynamics teki viimeksi Campo Bahian varjossa asiallisen suorituksen ja kulki lopun 11,5-vauhtia. Säännöllisesti startanneena sillä voi olla mahdollisuuksia tässäkin ehkä kovemman kapasiteetin omaavia vastaan. 5 Im Your Captain on arvoitus kaikille valmentaja mukaan lukien. Stefan Melanderin tuonneilta on nähty vahvojakin avauksia, joten ei tätäkään ole syytä jättää ulos kupongilta. Paaluhevosista talvitauon aikana ruunattu 3 Manuzio Hanover teki syksyn viimeisissä starteissa johtavan rinnalta hyvät suoritukset, mutta takahevosten torjuminen tuntuu aika vaativalta tehtävältä. 2 Armagnac on mennyt tämän vuoden starteissa lopussa melko vinoksi. Vauhdin hukkumiseen ei tässä ole varaa.

Juoksunkulku: 1 Lennart Sjöhammar ottaa ensimmäiset keulat, mutta Armagnac tai Manuzio Hanover hakee siltä johtopaikan. Takaakin joku lienee heti aktiivinen.

Pelijakauma: Night Rhythm (38%) on turhan selvä suosikki, mutta prosentit saattavat tässä kohteessa elää rajustikin päivän ja viimeisten tuntien aikana tallikommenteista riippuen.

Ranking: A) 8, 7 B) 6, 4, 5, 3, 2 C) 1 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 8, 7
Suuri: 8, 7, 6, 4, 5

Toto86-7

Suosikit: Voitokas 4 Mister Niky on tauoltakin suuri suosikki. Ruuna nappasi viime kesänä kolme peräkkäistä keulavoittoa, mutta laukkasi Gävlen 75-kisassa 2. ulkoa reilu kierros ennen maalia. Björn Goopin suojatin meno ei varsinaisesti hivele silmää, mutta juoksupäätä löytyy. Treenitiedot ovat kohtalaisen positiivisia, joten voitto on tauoltakin heti mahdollinen. 2 Whipped Eggs meni Jägersrossa 3. ulkoa minkä pystyi ja se oli viimeisten 700 metrin osalta 12,0-vauhtia. Esitys oli joka tapauksessa varsin hyvä ja ravilla pysyessään Robert Berghin suojatti voi tarjota suosikille tiukan haasteen. Solvallan finaalissa se laukkasi taustalla loppukurvissa.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Vanyar Pil on hyvässä iskussa. Åbyn maaliskuun startissa se lopetteli 2. sisältä pirteästi open stretchiä. Viimeksi jalka kolahti edellä menneen kärryyn ruunan noustua loppukaarteen alussa sisältä ulos ja lopussa kohtalona oli vielä jäädä pussiin. Sopivalla reissulla vaarallinen. Valmentajaa taas vaihtanut 5 Pane Vino oli viime starttiin pettymys, mutta esiintyi sitä ennen pari kertaa oikein lupaavasti. Jos kaikki on heti tauolta kunnossa, ei kärkisija ole mahdottomuus. 8 Il Boscaiolo voitti toissa kerralla keulasta ja otti viimeksi maksimisijoituksen johtavan takaa. Paikka on nyt hieman hankala. Jos lähtöön rastaa enemmän merkkejä, 1 Xanthis Coktail kannattaa huomioida. Se laukkasi viimeksi taustalla viimeisellä takasuoralla, mutta jätti Mantorpin kisassa virkeän vaikutelman.

Juoksunkulku: 3 Dynamit Life lataa ensin kärkeen, mutta selkä kelpaa. Mister Niky pystyy avaamaa varsin hyvin ja voi olla nopeasti keulassa, sillä muuten eturivissä ei ole oikein starttiraketteja.

Pelijakauma: Tauko huomioiden Mister Niky (53%) on liian iso suosikki.

Ranking: A) 4, 2 B) 9, 5, 8, 1 C) 11, 6, 3, 7, 10 D) 12

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 4, 2, 9
Suuri: 4, 2, 9

Toto86-8

Suosikit: Rata-arvonta on tehnyt päätöskohteesta varsin kimurantin. 11 Marvelous ei ollut Färjestadissa 2. ulkoa ehkä aivan parhaimmillaan, viimeksi finaalissa mahdollisuus sisältä aukesi liian myöhään ja voimia jäi varastoonkin. Vastus on nyt sopivampi, mutta vastaavasti paikka on selvästi hankalampi. Silti korkealle. 1 Greyhound Bokollekaan lähtöpaikka ei ole ongelmaton, sillä ruunan nopeus ei riittäne alussa keulapaikan puolustamiseen. Tammikuun startissa se teki 6. ulkoa vahvan kirin, muttei noussut toissa kerralla takaa ja laukkasi viimeksi lähtöön. Nyt Björn Goop kokeilee jenkkikärryjä. 7 Lady Youline eteni Gävlessä kärkeen toisessa kaarteessa ja piti 11-lopetuksessa varmasti pintansa. Vire lienee edelleen nousujohteinen, joten juoksun onnistuessa ulkoa kärkisijaan on saumoja.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Garmin B.J. teki erittäin vankan kirin toissa kerralla 3. ulkoa, muttei ollut viimeksi läheskään yhtä hyvä. Takakengätkin riisutaan taas tähän ja ori pystyy korkealle. Vaikka muitakin mahdollisia on, vain tämä em. nelikko nousee lapulle saakka. 10 L'Amour Bonanza pisteli Bjerkessä lopun hyvin 3. ulkoa ja sai startin alle. Sopivasti alussa läpi päästessään mahdollinen menestyjä. 4 Herrera Boko pilasi viimeksi lähtölaukkaan, mutta tuli Mantorpin 75-lähdössä sisältä kohtalaisesti perille. 8 Hungarian Hotwax on aloittanut kauden aivan hyvillä suorituksilla, mutta jää taas alussa taustajoukkoihin. Tallikaverukset 2 Andthedanceisover ja 3 Anddontsayitsover pääsevät molemmat reippaasti matkaan ja voivat kamppailla totosijoista, jos vauhti ei mene liian kovaksi.

Juoksunkulku: Jim Oscarssonin kaksikko on alussa nopein. Lady Youline pyrkii ulkoa heti kärkiporukkaan.

Pelijakauma: Marvelouksen (33%) peliosuus paikka huomioiden alkaa olla ylärajoilla. Herrera Boko (17%) on liikaa pelattu. Garmin B.J. (2%) tuntuu suhteessa parhaalta rastilta.

Ranking: A) 11, 1, 7 B) 5, 10, 4, 8, 2, 3, 6, 12 C) 9 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 11, 1, 7, 5
Suuri: 11, 1, 7, 5