Ravivihje: Grand Slam Toto75 Axevalla 14.4.2019 – 381 542 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto75
Pari vankkaa pankkia ja monta haastetta maustavat jackpot-kierrosta.
Sunnuntain Ruotsin totopelejä ratkotaan tänään Axevallassa Ruotsin ”eteläpuolikkaan” keskellä. Pyhien profiilipeli GrandSlam75:ssä on komea jackpot, noin 750 000 euroa päävoitoille, kun pottia ryydittää viime pyhältä jäänyt n. 381 000 euron lisäpotku. Lisäksihän tässä pelimuodossa, jos löytyy vain yksi seitsemän oikein -tulos, takuupotti tuo 1,5 miljoonan euron voiton tuolle osumalle.

Pääpeli alkaa lähdöstä neljä ja peliaika päättyy n. klo 16 Suomen aikaa. Kisat alkavat klo 14.45. Kierroksen avainohjastaja on Peter Untersteiner, jonka Päivän Duon, kahden GS75-päätöskohteen, ajokit ovat kumpikin lähellä onnistua.

Päivän Pankki: 6 Star Costashorta (Lähtö 10, GS75-7, T4-4, Päivän Duo-2)

Peter Untersteinerin valmentama 6 Star Costashorta aloitti kautensa upeasti juuri Axevallassa. Jorma Kontio ajoi ruunalla päättäväisesti keulaan kasiradaltakin. Valjakko sai mennä ensimmäisen tuhannen 13,0 statistin prässätessä aivan turhaan – väsyäkseen aikaisin. Star Costashorta ei väsynyt vaan hoiti homman tyylillä kotiin, vaikka lopussa tuli selissä vaanineita vastustajia haastamaan.

Star Costashorta oli parhaina hetkinään nelivuotiaana jo oikein iso lahjakkuus kuusine voittoineen ja 12-aikoineen täydeltä matkalta. Ruuna saattaa kehittyä vieläkin, ja se tuntuu pysäyttämättömältä tässä lähdössä.

Päivän Pankki 2: 10 Erwin (Lähtö 5, GS75-2)

10 Erwin voi tuntua alkuun paljon pelatulta, mutta oikeastaan ruuna on kuitenkin melko saletissa. Se on hirmukyvykäs tällaisiin sarjoihin, mutta usein on ollut vaivaa ja sen takia ravinkin kanssa välillä vaikeaa. Viimeksi ruuna palasi tauolta, ja merkittävintä oli ehkä, että ravi soljui hyvin. Se jäi kolmanneksi, mutta suorituskin riittää tässä seurassa, kun edellä olleet Gento ja Mack Dragan olisivat hirmuhevosia myös tähän porukkaan.

Voi olla, että Erwin parantaa, kun se sai startin alle, mutta samalla suorituksellakin hoidetaan tämä joukko helposti. Pääasia on, että ravi sujuu.

Ideavarma: 3 Sobel Jasmine (Lähtö 9, GS75-6, T4-3, Päivän Duo-1)

3 Sobel Jasmine ei ollut lähelläkään päästä nelosradalta voltista ravia viimeksi 75-tammadivisioonassa. Se oli pelattu suosikiksi mm. 9 Procalatea vastaan. Nyt autolähdössä laukkariski lienee minimaalinen ja asetelma on edelleen Sobel Jasmine eturivissä – Procalate takana. Silti peliosuudet ovat nyt kääntyneet, mikä tuntuu väärältä – niin lupaava tamma kuin Procalate onkin.

Myös Sobel Jasmine on iso lupaus. Peter Untersteiner arvioi Sobel Jasminen olevan ikäluokkakisojen tasoa, mutta kausi kolmevuotiaana loppui vaivojen takia jo kesäkuussa jatkuakseen uudelleen joulukuussa. Viime esitysten perusteella Sobel Jasmine on liki johtaa koko matkan. Se avasi toissa startissa Åbyssä heittämällä keulaan. Avaus oli 09,7, mutta silti Sobel Jasmine irtosi loppukaarteessa ja voitti selvällä erolla. Valmentaja on kehunut myös tamman treeniotteita, ja siinä on tässä siis ideavarman aineksia.

Päivän Pommi: 7 Persimmon Face (Lähtö 4, GS75-1)

7 Persimmon Face on aina ollut kyvykkään mutta hieman hankalan hevosen maineessa. Ruuna on aloittanut uuden kauden hyvällä meiningillä. Ensin Momarkenissa se johti koko matkan ja vastasi lopussa varmasti, vaikka eroa ei ollut paljon. Sitten se juuttui Bjerkessä räntäisellä kelillä hännille, eikä saanut kunnon tilaisuutta, mutta tuli voimissaan maaliin. Viimeksi Axevallassa Niclas Benzon yritti matkalla ajaa keulaan rajulla spurtilla, mutta se ei tuottanut tulosta. Ruuna sai tilaa loppusuoralla ja ratkaisi aivan viime tingassa – vahva esitys samalla 2640 metrillä, kuin tänäänkin.

Persimmon Face avaa lujaa ja on ihmeen unohdettu pelissä aivan sopivassa tehtävässä. Mikään varma suorittaja se ei toki ole, vaan melkoisen omapäinen tapaus.

Päivän Pommi: 2 Sotika (Lähtö 7, GS75-4, T4-1)

5 Sotika on neloskohteessa aivan turhaan unohdettu peleistä. Viimeksi tamma palasi tauolta ja avasi alussa keulaan Jägersrossa 75-raveissa paljon kovemmassa lähdössä kuin tämä. Se oli kiinni viimeisessä totosijassa ja kovassa volttiajassa laukatessaan loppukaarteessa – kyyti oli vain liian kylmää suoraan tauolta. Nyt se voisi pystyä parempaan.

Tamma on kyvykäs mutta epävarma. Jägersrossa se näytti kuitenkin aiempaa paremmalta raviltaan. Jos se olisi esimerkiksi lokakuun 75-starttinsa tasolla, se voisi yllättää. Silloin Örebron Tammadivisioonassa se sai myöhään tilaa johtavan takaa ja oli voimissaan maalissa päänmitan päässä voitostakin Pausen kiriessä ykköseksi. Sotika osaa avata lujaa ja voi saada hyvän reissun. Suosikit ovat paljon pelattuja varsin vaisuilla näytöillä, ja yhtä lailla epävarmoina suorittajina kuin Sotika, ja tässä oppilaslähdössä vaanii yllätysmahdollisuus.


Toto75-1

Kokemattomien hevosten lähtö, jossa lahjakkuudet 4 Sato ja 9 Milord ehkä erottuvat hieman, mutta kummallakin on tuoreissa starteissa myös epäonnistumisia – samoin kolmossuosikki 8 Evan Williams Sisulla. Jälkimmäisellä on myös hankala lähtörata ja melko passiivinen kuski, valmentajansa Bo Falsig hidasteina. Niinpä 7 Persimmon Face, joka on myös epävarma mutta loistovireessä, samoin epäonnistumisaltis mutta kyvykäs 6 Eraja Jaam ja miksei viimeksi pahasti puutunut 11 Elegant Frostkin parempana päivänään, vaanivat varsin lähituntumassa suosikkien epäonnea. Peliosuudet eivät kerro koko totuutta.

A) 4, 9 B) 7, 8, 6, 11, 3, 2 C) 1, 5, 10, 12

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 4, 9, 7
Suuri: 4, 9, 7

Toto75-2

10 Erwin on ylivoimainen hevonen tähän porukkaan, ja paluu tauolta Åbyssä lupaa mielenkiintoista kautta 2019. Hevonen näytti aiempaa paremmalta ja hävisi tämän päivän vastustajia paljon kovemmille hevosille. Jos suosikki kuitenkin epäonnistuisi, syntyisi tilaa 9 Shutter Islandille, 11 Cat’s Klondikelle, 3 Cheratonille tai 1 Brottarnille nousta framille. Ne ovat kuitenkin tosi paljon jäljessä Erwiniä normaalioloissa. Pankki.

A) 10 B) 9, 11, 3, 1 C) 4, 13, 5, 8, 2, 7, 12, 15, 14

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto75-3

Tasapaksu kisa, jossa kuitenkin viitisen hevosta erottuu, joten eiköhän niillä selviä eteenpäin. 1 Elche on nyt vaihteeksi hyvällä paikalla, ja kausi on alkanut mukavasti. 7 Rapide Cash on iso lahjakkuus, mutta se palaa pitkältä tauolta, eikä koelähtö paljastanut vielä kortteja. 8 Granit Palema on avannut uransa hyvin tosin näyttämättä miltään jättilahjakkuudelta. 10 Barista Oak ei ole vielä voittanut, mutta viime startit lupaavat hyvää tällaisessa seurassa. 11 Zolaseva voisi myös riittää näiden hevosten joukossa.

A) - B) 1, 7, 10, 8, 11 C) 4, 12, 9, 5, 2, 3, 6

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 1, 7, 10, 8, 11
Suuri: 1, 7, 10, 8, 11

Toto75-4

6 Global Wireless on kyvykäs hevonen näihin ympyröihin, mutta kovin epävarma. Kun kuski Peter Zadelkin on kokematon, on valjakko ehkä liikaa luotettu peleissä. Kakkossuosikki 4 Frederique K:hon pätee jokseenkin samat sanat. 1 Luna Lovegood voi saada tarvitsemansa nappireissun. Kuitenkin jengi on sen verran kalpeaa, että tässä voisi olla saumaa isompaankin yllätykseen, jollaisen voisi tarjoilla 2 Sotika. Tamma on epävarma, mutta parhaassa menossaan takuulla riittävä tässä lähdössä. Samoin ehkä vielä 5 Princess Of Chinakin, miksei myös 9 Bicc’s Lexie. Kuskit ja hevoset ovat kokemattomia ja yllätykset mahdollisia.

A) - B) 6, 4, 1, 2, 5, 9 C) 3, 12, 10, 7, 11, 8

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 6, 4, 1, 2
Suuri: 6, 4, 1, 2

Toto75-5

Edelleen todella tasainen lähtö noin viiden kärkeen rankatun kesken. Asetelmat ratkaisevat. Tilanne on melko eri kuin esimerkiksi lauantain 75-pelissä, sillä monessa lähdössä, tässäkin, on kokemattomia hevosia. Hevosia, joiden onnistumisprosentti ei ole edellyttänyt vielä ylemmäs, esimerkiksi lauantailähtöihin. 3 Nisse Sånna on kyky tässä porukassa ja se on esiintynyt viime juoksut stabiilistikin. Kuitenkin esimerkiksi 6 Bransbys Jukebox tuntuu hevosena ehkä rahtusen kyvykkäämmältä. Viimeksi jälkimmäinen oli kuuma tipsi lounasraveissa ensimäistä kertaa kengittä, mutta taso tuolla balanssilla jäi näkemättä, kun hevonen laukkasi alussa matkalla keulaan. 12 Blue Mustache, 13 Bird Parker ja 4 Tricky Face voivat myös riittää, muut tuskin.

A) - B) 6, 3, 12, 13, 4 C) 7, 11, 1, 5, 15, 9, 14, 10, 8, 2

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 6, 3
Suuri: 6, 3, 12

Toto75-6

Täysin kahden hevosen kisa etukäteen, ja lähtöpaikat ratkaisevat homman 3 Sobel Jasminen eduksi? 9 Procalate voitti viimeksi 75-tammadivisioonassa takarivistä, kun Sobel Jasminekin oli mukana. Silloin oli kuitenkin volttilähtö ja Peter Untersteinerin ajokilla paha nelosrata, jolta tuli laukka. Nyt on autolähtö, ja edellisen esityksen kaltaisella Sobel Jasmine johtaa pitkään. Se oli toissakerralla räjähtävän nopea auton takaa. Procalatella on kykyjä jopa ikäluokkakisoihin, mutta niin on Sobel Jasminellakin. Tässä seurassa jompikumpi takuulla onnistuu. Luultavasti molemmatkin eli kaksarikin vaikuttaa selvältä, mutta tuskin antaa suuria.

A) 3, 9 B) 10, 6, 1 C) 8, 2, 5, 7, 4

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 3
Suuri: 3, 9

Toto75-7

Kierroksen varmin voittaja on 6 Star Costashorta. Ruuna oli viime kaudella lähellä ikäluokkahevosten tasoa. Se aloitti kauden vakuuttavasti, avaa lujaa ja kohtaa sopivan vastuksen. Toki porukassa on muitakin mukavia kilpahevosia, mutta asetelma ja näytöt puoltavat suuresti Star Costashortaa. 7 Global Raceway, 4 Amphibian Madness ja 3 Peder Mykla ovat ne hevoset, joilla olisi hyvänä päivänään sauma haastaa suosikki, mutta täydellä matkalla niillä tuskin aletaan uhittelemaan, kun minkään haastajakolmikosta vire ei tuntuisi olevan aivan zeniitissä. Sen sijaan suosikki oli erittäin hieno aloittaessaan kauden statistin prässäämänä 13-vauhtisella kierroksella ja jaksaen täyden matkan silti vahvalla tyylillä selvällä erolla voittoon. Tuolloin ohjastanut Jorma Kontio kehui ruunaa luokkahevoseksi.

A) 6 B) 7, 4, 3, 5, 9 C) 10, 8, 2, 1, 11

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 6
Suuri: 6

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 4, 9, 7
Toto75-2: 10
Toto75-3: 1, 7, 10, 8, 11
Toto75-4: 6, 4, 1, 2
Toto75-5: 6, 3
Toto75-6: 3
Toto75-7: 6
Hinta: 12,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto75-1: 4, 9, 7
Toto75-2: 10
Toto75-3: 1, 7, 10, 8, 11
Toto75-4: 6, 4, 1, 2
Toto75-5: 6, 3, 12
Toto75-6: 3, 9
Toto75-7: 6
Hinta: 36,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi