Ravivihje: Toto75 Umåker 13.4.2019

Julkaistu:

Toto75
Propulsion suursuosikkina Uumajan Olympiatravet-karsinnassa.
Kevään ja kesän suurkilpailut tähtäimessään tositoimiin palaava Propulsion kohtaa lauantaina sopivan vastuksen ja on voitossa kiinni. Toiseksi luottohevoseksi nostetaan päätöskohteessa kakkossuosikiksi jäänyt Corroded, jonka otteisiin on startti alla lupa odottaa tuntuvaa parannusta.

Vähemmän pelatuista parhailta ideamerkeiltä tuntuvat Hard Times (75-1) ja Mr Clayton J.F. (75-6).

Aurinkoisessa poutasäässä ravattavalla kierroksella alusta sallinee kaikki mahdolliset balanssit.


Toto75-1

Suosikki: 5 Milliondollarrhymen kauden avaus oli huippuhyvä, sillä ruuna käänsi tasokkaat vastustajat kirissä leikiten 3. ulkoa. Viimeiset 700 metriä Fredrik B. Larssonin suojatti pisteli peräti 08,5-vauhtia. Vastus on tällä kertaa kovempi, mutta viime esityksen perusteella voitto on tietysti ulottuvilla. Alku suosikilla otettaneen kuitenkin tarkkaillen, joten juoksunkulun suhteen voi tulla mutkiakin matkaan. Suoritustasokin on aikaisemmin heilahdellut, joten isona suosikkina ruuna varmistetaan.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Transcendence osoitti hyvää kuntoa maaliskuussa, mutta puutteellinen lähtönopeus tietää useimmiten vaativia reissuja. Mantorpissa se laukkasi johtavan rinnalle kierrettyään päätöskierroksen alussa ja taivalsi sitten loppumatkan kolmatta kestäen hyvin. Keulapaikan hakeminenkaan ei ole tässä poissuljettua. Talvitauolta palaava 9 Son Of God teki viime vuonna hienon nousun ikäluokan kärkikahinoihin ja sijoittui mm. Derbyssä kolmanneksi. Eskilstunan BC-finaalissa se jäi sisälle pussiin ja siirrettiin Örebrossa ykkössijalta toiseksi loppusuoran ulospäin auraamisen takia. Valmentajan mukaan isokokoinen ori tarvitsee startteja ollakseen parhaimmillaan, mutta toisaalta Daniel Redénin suojateilta on nähty vahvojakin suorituksia heti. Ei ulkona. Yllätysosastolta parhaat mahdollisuudet omaa 6 Hard Times, joka voitti marraskuussa Solvalla Grand Prix'n johtavan takaa. Ranskassa se ei onnistunut, mutta treenitiedot ovat positiivisia. 2 Hotshot Luca näytti Mantorpissa ihan hyvältä, mutta viimeksi juoksu meni turhan vaativaksi. Sopivalla reissulla ehkä tototaistoon. 8 Hesiodin suorituksissa ei ole ollut vielä parasta potkua ja lähtöpaikkakin on hankala nyt.

Juoksunkulku: Hotshot Luca pystyy avaamaan kohtalaisen hyvin, mutta 4 Special Major voi olla keskeltä liukkaampi. Erik Adielssonin ajokki voi silti hakea keulat toisessa vaiheessa. Transcendence kiertää aikaisin eteenpäin ja voi päästä keulaan asti.

Pelijakauma: Milliondollarrhymen (55%) peliosuus on liian suuri. Hard Times (3%) on jäänyt liian vähälle huomiolle.

Ranking: A) 5 B) 3, 9, 6, 2, 8 C) 4, 1 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 5, 3, 9, 6
Suuri: 5, 3, 9, 6

Toto75-2

Suosikit: Tasaisessa Klass II:ssa lähtöpaikat voivat olla ratkaisevassa asemassa. Poisjäännin myötä mainiolta ykkösradalta starttaava 2 Twice Kronos hallitsi Bodenissa 75-lähtöä keulasta 13,8-lopetuksella varmasti perille. Sarja on nyt kovempi, mutta varaa vielä parempaankin Petter Lundbergin suojatilla on. Koko matkan johto on mahdollinen. 3 Heartbeat laukkasi toissa kerralla avauskurviin, mutta teki viimeksi oikein vahvan suorituksen lähdettyään hänniltä kirikaistalle jo ennen puolimatkaa. Päätösrinki sujui 13,3-vauhdilla. Kaj Widellin ajokki ei ole ronkeli juoksusta ja alun selvittäessään se on matsissa.
Vain nämä kaksi lapulle.

Haastajat ja yllättäjät: Kovimmat haastajat ovat joutuneet takariviin. 10 Maverick Dream on mennyt parhaiten keulasta ja virkeän oloiselle ruunalle takarivi voi tuoda ongelmia. Kapasiteettia on, viimeisin keulavoitto tuli helposti. Toissa kerralla ruuna laukkasi johtopaikalta 800 metriä ennen maalia. 12 Nyhet on ottanut myös kaksi viimeisintä voittoa johtopaikalta, joten tilanne on nyt erilainen. Örjan Kihlströmin ja 9 Lyckans Starin yhteistyö tuotti helpon keulavoiton jouluna. Viimeksi ruuna laukkasi lähtösuoralla. Ei mahdoton. 5 Crazy First Loven riittävyys 75-tasolla on arvoitus, mutta laiskanoloinen 4-vuotias voi venyä vastuksen mukaan. Marraskuun voitot se otti johtavan rinnalta, mutta laukkasi viimeksi kauden avauksessa alkumatkalla. Yllättäjistä mainittakoon toissa kerralla 4. ulkoa voittanut 8 Valentine Heart, joka on vaihtanut viime startin jälkeen valmentajaa ja saa mielenkiintoisen kuskin taakseen.

Juoksunkulku: Twice Kronos pitää sisäradalta keulapaikan hallussaan.

Pelijakauma: Twice Kronos (22%) ja Heartbeat (15%) ansaitsisivat asetelmiensa puolesta molemmat enemmän peliä.

Ranking: A) 2, 3 B) 10, 12, 9, 5, 8 C) 7, 4, 6, 11 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 2, 3
Suuri: 2, 3

Toto75-3

Suosikki: Prix d'Ameriquessa viidenneksi sijoittuneen 5 Propulsionin paluu tositoimiin on kierroksen huipputapaus. Kengät pysyvät tässä startissa vielä jalassa, mutta voittosauma on siitä huolimatta erinomainen. Keskeltä rataa jenkki on nopeasti kärjessä tai ainakin sen rinnalla. Daniel Redén kertoo oriin saaneen melko kovaa treeniä, joten odotettavissa on heti hyvä suoritus. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: Ainoa, joka suosikin voittoa voisi jollain lailla horjuttaa, on 2 Muscle Hustle. Robert Berghin 6-vuotias ei ole kauden ensimmäisissä starteissaan aivan parastaan esittänyt, mutta tähän varustusta ”terävöitetään”. Jää nähtäväksi, haluaako Bergh yrittää keulasta, vai luovuttaako johtopaikan suosiolla suosikille. Muu porukka on tasainen, mutta suosikin kukistaminen ei normaalisti onnistu.

Juoksunkulku: Muscle Hustle pyrkii torjumaan muut alussa, mutta Propulsion ilmestyy melko pian rinnalle kyselemään keuloja. Mikä on vastaus?

Pelijakauma: Propulsion (88%) on ehkä aavistuksen liikaa pelattu ja vastaavasti Muscle Hustle (8%) hieman alipelattu.

Ranking: A) 5 B) 2 C) 6, 3, 9, 7 D) 8, 1, 4

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto75-4

Suosikit: Rata-arvonta on tehnyt pikamatkalla ajettavasta kylmäverilähdöstä pelillisesti hieman haastavan, mutta suosikit erottuvat silti selvästi. 12 Tangen Haap on osoittanut vahvoja otteita jo pitkään ja saa takarivistäkin niukan ykkösvihjeen. Björn Karlsson suunnistaa oriilla heti eteenpäin ja jos alkuun ei aivan mahdottomasti tule kiertelyä, voitto on mahdollinen. Viimeksi se eteni keulaan 1300 metriä ennen maalia ja lopetteli 20,7-kyytiä. Kärkipaikalle ei toki nyt liene asiaa. Talvella vakuuttavia suorituksia tehnyt 9 Smedsbo Faksen laukkasi Bjerkessä johtavan rinnalta avauskurvissa ja uudelleen takasuoralla. Jos vire on kuitenkin entisellään, ei takarivistäkään voitto ole tässä mahdoton, sillä starttinopean hevosen takaa Magnus A. Djusen ajokki voi päästä hyvin läpi. 7 Art Kjarvald on osoittanut parissa viime startissa aiempaa parempaa kuntoa ja pyrkii ulkoakin johtoon. Jos alku ei ole liian hintava, kärkisija on mahdollinen. Voitot ovat tosin viime vuosina harventuneet.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Sjö Vinn ei ole Ola Åsebön talliin siirryttyään onnistunut vielä voittamaan, mutta tehnyt kuitenkin muutamia positiivisia suorituksia. Viimeksi toista rataa pitkin edennyt ruuna sai tilaa loppukurvissa ja oli lopussa varma kakkonen. Se saa nyt jenkkikärryt peräänsä. 11 Smedheim Solanilla ja 10 Myr Faksenilla on kokemusta kovemmistakin lähdöistä, mutta kummallekaan tehtävä takarivistä ei tunnu erityisen helpolta. Rauhattomassa juoksussa toki mahdollisuuksia olisi ja molemmat nostetaan mukaan isompaan systeemiin.

Juoksunkulku: 2 Pireus ottaa ensimmäiset keulat. Ulompaa Art Kjarvald pyrkii rivakasti matkaan ja hakemaan vetotöitä.

Pelijakauma: Art Kjarvald (25%) noussee lopulta selvähköksi suosikiksi. Voitto ei kuitenkaan ole muita suosikkeja todennäköisempi.

Ranking: A) 12, 9, 7 B) 6, 11, 10 C) 8, 4, 3, 2 D) 5, 1

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 12, 9, 7, 6
Suuri: 12, 9, 7, 6, 11, 10

Toto75-5

Suosikit: 5 Qahar Q.C:n vauhti ei riittänyt viimeksi johtavan rinnalta ykkössarjalaisia vastaan, mutta reipastempoinen kisa vei varmasti vahvan menijän suoritustasoa oikeaan suuntaan. Matkan piteneminen on pelkkää plussaa ja Ulf Ohlsson suunnistaa ruunalla varmasti aikaisin kohti kärkeä. Keulahevoselle voi tulla sen myötä vaikeuksia. Qahar Q.C:n läsnäolo parantaa myös kirivoimaisen 11 Mr Golden Quickin mahdollisuuksia. Bodenissa muut pitivät vauhtia ja Mika Haapakankaan suojatti kuittasi 5. ulkoa 11-vauhtisella kirillä helpon voiton. Sama voi toistua nytkin.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Hawk Cliff ei ole osoittanut merkkejä laskukunnosta. Finaalikierroksella ruuna nousi 7. ulkoa selässä kolmatta pitkin lopulta kolmanneksi tullen kirilenkin 11,6-vauhtia. Ykkösrataa se ei pysty puolustamaan alussa, mutta jos Örjan Kihlström onnistuu luovimaan sen sujuvasti ulos, on kärkisijoitus mahdollinen. 2 Island Life kuittasi viimeksi voiton johtavan takaa loppusuoralla. Hyvä lähtijä voi päästä viimeistään toisessa vaiheessa keulaan. 9 Esprit Sisu on aloittanut vuoden kahdella ykkössijalla helpommista lähdöistä. Svante Båthin suojatti osoitti viime vuonna 75-tasolle riittäviä otteita alemmissa divisioonissa. Kirissä korkealle. 6 Antonio Trot palaa parin kuukauden paussilta, mutta matka on plussaa. Kenkiäkin on tarkoitus riisua, joten ei Timo Nurmoksen suojatti aivan ulkona ole. 4 Västerbo Grosbois ottaa ensimmäiset keulat, mutta pidemmällä matkalla Rauno Pöllänen luovuttanee vetotyöt pois. Hyvällä juoksulla ruuna ei ole täysin ulkona kuvioista. 8 Olle Rols jätti aiempaa paremman vaikutelman Jägersron startissa, jossa se jäi 3. sisältä lopussa toiselle noustuaan vaille kiritilaa. Täysin pelaamattomana mukaan vielä 12 Under The Counter, joka tuli Bergsåkerissa 3. ulkoa loppua oikein pontevalla otteella ja vaikuttaisi olevan vahvassa nousukunnossa. Paikka on tietysti hankala.

Juoksunkulku: Västerbo Grosbois avaa johtoon, mutta luopunee paikastaan. Island Life voi olla ensimmäinen kysyjä. Qahar Q.C. etenee alkuvauhdin tasaannuttua heti eteenpäin, ehkä keulaan asti?

Pelijakauma: Qahar Q.C. (18%) ja Mr Golden Quick tuntuvat alipelatuilta. Hawk Cliff (21%) on liikaa luotettu.

Ranking: A) 5, 11 B) 1, 2, 9, 6, 4, 8, 12 C) 3, 7 D) 10

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 5, 11
Suuri: 5, 11, 1, 2, 9, 6, 4, 8, 12

Toto75-6

Suosikit: Niukan ykkösvihjeen saa 4 S.G.Charpentier, joka kilpailee vielä kapasiteettiinsa nähden varsin matalassa divisioonassa. Timo Nurmos on ilmoittanut ruunan suoraan tauolta 75-lähtöön, joten kunto lienee heti mainio. Kengätkin napataan pois. Nelosradan selvittäessään matsiin. 9 Upstream aloitti uudesta tallista varmalla kirivoitolla, mutta viimeksi kengittä meno ei ollut puhdasta ja tuloksena oli taustalla laukka viimeisellä takasuoralla. Tässä Oscar Berglund lisää takakengät takaisin ja mahdollisuudet voittoon ovat olemassa. Aikaisin lapulle kuuluu myös 3 Mr Clayton J.F., joka ei saanut Bergsåkerin 75:ssä johtavan takaa mahdollisuutta ja voimia jäi rutkasti varastoon. Sen jälkeen 4-vuotias oli kerran poissa, mutta treenitiedot ovat positiivisia. Kengittä tällä kertaa kilpaileva ruuna pääsee voltista hyvin liikkeelle ja on kärkiporukasta korkealla.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Enjoy Day on tehnyt Ranskassa ihan hyviä suorituksia, joiden perusteella 5-vuotiaan luulisi riittävän hyvin alemmalla 75-tasolla. Viimeksi se menetti keulapaikan viimeisellä takasuoralla, mutta pinnisteli kuitenkin asiallisesti perille. 21.2. tuli lähtölaukka. 1 M.C.C.Orlando lopetteli viimeksi 3. sisältä ihan virkeästi ja voi parantaa lyhyemmällä starttivälillä. Kun paikkakin passaa, ei voitto ole poissuljettu juoksun onnistuessa. 8 Celsius Evo laukkasi viimeksi kahteen otteeseen, mutta ratkaisi toissa kerralla voiton varmasti johtavan rinnalta. Kovan nousun talvella Suomen sarjoissa tehnyt 5 Roberto Diverin Kuopion suoritus johtavan rinnalta jätti vähän kysymyksiä ilmaan, eikä Iikka Nurmosen ajokki tunnu voltin vitoselta nyt ihan kuumimmalta pelihevoselta. Ei silti täysin mahdoton toki. 6 Falcon W.F. tuli viimeksi 2. sisältä lopun juosten, muttei ehkä pääse juoksuradalta nyt yhtä suotuisiin asemiin. Keulasta kahdesti voittaneelle 11 Dwight Sisulle tehtävä tuntuu myös hieman hankalalta tällä kertaa.

Juoksunkulku: M.C.C.Orlando ja Mr Clayton J.F. lähtevät reippaasti, juoksuradalta 7 Mountain Hooligan voi myös olla heti kärkiryhmässä. Mr Clayton J.F. ehkä lopulta keulassa.

Pelijakauma: Mr Clayton J.F. (8%) on selvästi edullisin merkki.

Ranking: A) 4, 9, 3 B) 2, 1, 8, 5, 6, 11 C) 7, 10, 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 4, 9, 3, 2, 1
Suuri: 4, 9, 3, 2, 1, 8, 5

Toto75-7

Suosikit: Päätöskohteeseen otetaan kantaa ja jätetään 2 Corroded yksin lapulle. Viime syksynä johtavan rinnalta 75-voiton ottanut ruuna palasi kuun alussa tauolta Mantorpissa, mutta meno oli 2. ulkoa vielä kankeaa. Startin jälkeen Robert Bergh on ollut treeniotteisiin huomattavasti tyytyväisempi. Omistajiensa kotiradalla tällä kertaa starttaavaa ruunaa on viritelty tähän ja hyvältä paikalta voitto on ulottuvilla. Keulaan ei ehkä ole asiaa, mutta kärkiryhmään suhteellisen reippaasti avaava ruuna joka tapauksessa pääsee. 3 Havbergs Knight on tehnyt 75-lähdöissä mukavia suorituksia ja seurasi viimeksi finaalissa 3. sisältä lopussa ulos noustuaan hyvin perille. Mahdollinen, muttei selvänä suosikkina erityisen houkutteleva tapaus.

Haastajat ja yllättäjät: 8 Hierro Boko tuli viimeksi 4. sisältä lopun open stretchiä pitkin erittäin äkäisesti osoittaen mainiota kuntoa. Lähtöpaikka on kuitenkin todella hankala nyt. 4 Pascha Tilly kiersi Forssassa avauskierroksen aikana johtavan rinnalle ja tuli juosten maaliin saakka, vaikkei keulahevosesta ohi päässytkään. Mahdollinen, vaikkei matka puollakaan. Jos kärki sortuu liialliseen vauhdinpitoon, voi 11 Zorro Swing nousta takaa korkealle. Ruuna osoitti hyvää virettä Bodenin startissa takapareista ja starttivälikin on nyt sopivampi. Jos lähtöön revittää merkkejä, kannattaa huomioida myös kahdesti 10-vauhtia parijonosta lopetellut 12 Hot Pride. 5 Salong jaksaa puurtaa, mutta ilman ylivauhtia sen on vaikea ehtiä pikamatkalla kärkeen.

Juoksunkulku: 1 Le Chapeau avaa kovaa ja puolustanee paikkansa. Ulompaa liukkaimmin lähtee 6 Mellby Ess. Corroded saa puolilaput varustukseensa ja lähtee reippaasti. Myös Havbergs Knight pystyy avaamaan.

Pelijakauma: Havbergs Knightin (35%) suosikkiasema on turhan selvä.

Ranking: A) 2, 3 B) 8, 4, 11, 12, 5 C) 7, 9, 6, 1, 10 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 2
Suuri: 2