Ravivihje: Toto5 Seinäjoki 3.5.2021

Julkaistu:

TOTO5
Seinäjoen Toto5-pelissä ei ole varmavaihtoehdoista pulaa. Suven Sametti on illan tähti.

Toto5-1

Suosikki: 9 Mr Reddington ei ole vielä tällä kaudella voittanut, mutta lupaava 4-vuotias on tehnyt vahvat esitykset kaikissa vuoden kolmessa kisassaan. Vermossa ruuna hävisi tätä paljon kovemmassa lähdössä johtavan rinnalta voiton hyvin niukasti. Pilvenmäki Special -karsinnassa tuli kaksi laukkaa, mutta hevonen kulki niiden välissä lujaa. Suosikin pitäisi olla tässä normaalisti hyvin lähellä paluuta voittokantaan.

Haastajat: Suosikin takana ei varsinaisesti erotu ykköshaastajaa, vaan aika tasainen joukkio. 1 True Noice on tottunut tätä kovempaan vastukseen ja on nopeana avaajana mukavasti nappipaikalla. Ruuna olisi viimeksi kamppaillut Pilvenmäki Special -karsinnassa johtavan takaa totosijasta, mutta laukkasi viimeisessä kaarteessa.

8 Mangivitj on aloittanut Suomessa kohtalaisesti, mutta nousujohteisesti. Ruuna sai Oulussa myöhään tilaa, mutta on hieman vaikea arvioida, jäikö hevoselle lopulta kauheasti varaa.

7 Kings Island King aloittaa puolestaan Suomessa tässä. Valmentajan mukaan harjoitusotteet ovat olleet ihan asiallisia ja niiden perusteella hevonen pystyy heti ainakin ennätystensä tuntumaan. Huoltotoimet ovat tepsineet ja ruunan pitäisi olla suorempi kuin Ruotsin starttien aikaan.

Yllättäjät: 5 Por Nie Pop yllätti viimeksi johtavan takaa, mutta starttiväli on venynyt ja vastus nyt kovempaa. 3 Celeena on varma suorittaja, mutta terävyyttä kaivattaisiin lisää. Tammalta riisutaan pitkästä aikaa kengät, muttei se ainakaan aiemmin ole ollut avain onneen. 10 Amiraal Ladalta löytyy hyvänä päivänä ja oikealla juoksulla terävä kiri. 4 Cheerful Dream sinnitteli taukostartissaan raskaalla juoksulla ja raskaalla radalla ihan kelvollisesti ja voisi olla startti alla parempi.

Pelijakauma: Mr Reddington (51 %) saisi olla suurempikin suosikki ja pinnat varmaan nousevatkin hieman päivän mittaan. Por Nie Pop (12 %) on yliarvostettu.

Juoksunkulku: True Noice pitää sisältä johtopaikan ja tuskin luopuu siitä, ellei suosikilla ajeta jo matkalla eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto5-2

Suosikki: 5 Maize juoksi uransa 45 ensimmäistä starttia ilman voittoa, mutta nyt niitä on jo kaksi peräkkäin. Tamma ei ole ollut voitoissaan mitenkään äärimmäisen vakuuttava, mutta on kuitenkin saanut selvästi lisää sitkeyttä. Viimeksi suosikki pinkoi 2. ulkoa lyhyellä kirillä niukkaan voittoon.

Haastajat: 2 Mr Money Robber sai viimeksi ansaitun onnistumisen, sillä ruuna ehti olla sitä ennen monta kertaa sijoitustaan parempi. Ruuna ei kiihdy valmentajansa ajamana kovin kovaa, joten se voi jäädä maililla aika kauas alussa.

3 Ducky lataa matkaan keulapaikka mielessään. Ruunalla on yleensä ollut vaikeuksia, kun se joutuu kaarteissa kiertämään, joten siihän nähden taukostartissa nähtiin positiivinen pitkä kiri. Sisärata aittaisi paljon ja sinne on hyvä sauma päästä.

9 Natasha Love oli muutama startti sitten aivan kanuunakunnossa, mutta ei saanut onnistumisia. Nyt hieman arvelluttaa, että taittuiko kunnon paras terä jo, mutta hevosena tamma riittää tässä kyllä.

10 Flirting kiri Ylivieskassa 5. ulkoa siinä missä Maize etupuolella ja voisi startti alla ola vielä terävämpi. Tamma on tehokkaimmillaan ilman kenkiä, mutta on voittanut lähtöjä kengät jalassakin.

Yllättäjät: 6 Typhoonsky on riviään parempi hevonen, mutta tämän kauden näytöt eivät puhuttele. Ylivieskassa hevonen oli laukatessaan jo pahasti väsynyt ja viimeksi hyppy tuli 2. kaarteessa ihan omia aikojaan.

Pelijakauma: Kinkkinen pelilähtö, joka pitäisi olla vielä alustavaakin tasaisemmin rastattu.

Juoksunkulku: Ducky mielii johtoon ja ohittaa ainakin sisäpuolen hevoset. Maize ja Typhoonsky pystyvät haastamaan sitä alussa, mikäli niillä ladataan.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 5, 2, 3, 9, 10, 6
Suuri: 5, 2, 3, 9, 10, 6

Toto5-3

Suosikki: Suomenhevosten Tammasarjassa jaetaan illan suurimmat setelit ja se on saanut Tapio Perttusen pakkaamaan 6-vuotisikäluokan parhaan tamman 12 Suven Sametin Orimattilasta tien päälle kauas Seinäjoelle arki-iltana. Tamma kamppaili hienosti Parvean Retua vastaan kausiavauksessaan ja kulki viimeksi lähtösuoran laukan jälkeen viimeisen mailin alle 25-kyytiä, joten 80 metrin takamatka on ikärajoitteisessa kisassa voittoakin ajatellen vain hidaste.

Yllättäjät: Nopea 6 Passin Liinu on ryhdistäytynyt kovasti saatuaan talven perinteistä voimatreeniä omistajansa luona Lapissa. Ylivieskan voitto tuli raskaissa olosuhteissa keulapaikalta. 10 Lainaks ja 11 Tutuks omaavat suosikkia lukuun ottamatta montaa muuta enemmän rutiinia, mutta kumpikin palaa tauolta. 8 Aamulento tekee hyvää nousua, mutta vastustajat ovat kaikki hevosta kaksi vuotta vanhempia ja se on paljon tasoitusta tässä vaiheessa uraa.

Pelijakauma: Suven Sametin (51 %) pitäisi olla jättisuosikki ja eiköhän se nousekin päivän mittaan siihen asemaan.

Juoksunkulku: Passin Liinu hakee kakkospaalulta nopeasti johtopaikan. Suven Sametilla ajellaan varmasti aika lailla tasaisesti kohti kärkeä pitkin matkaa.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 12
Suuri: 12

Toto5-4

Suosikki: 7 Feeling Dream jatkaa iskussa, vaikka tauluun on tullut raskailla juoksuilla kovissa lähdöissä heikompia sijoituksia. Lähtöpaikka ei puolla maanantaina, mutta tästä eturivistä keulapaikan luulisi olevan haettavissa avauspuolikkaalla ja sen jälkeen ruuna on vaikea selätettävä. Kaustisella hevonen joutui siitä nöyrtymään vain Callela Lincolnille ja Indyana Jonessille, eikä sellaisia hevosia ole nyt vastassa.

Haastajat: 4 Fancy Creek oli pitkään varjojen mailla, mutta nyt alla on jo neljä oikein tasapainoista ja hyvää suoritusta. Kaustisella tamma uhitteli kirissä kovaa Father Christmasia.

Suosikin tallikaveri 3 Feeling Classy oli viimeksi onnekas, saatuaan keulapaikan 2. sisältä haltuunsa viimeisen takasuoran lopussa vastustajan laukan myötä. Tamma pinkoi kuitenkin hölkkäkisassa päätöspuolikkaan kymppiä ja vaikuttaa nousuvireiseltä.

1 Vaya Con Dios oli Vermossa luokaton 2. sisältä, mutta valmentajan mukaan radan pinta oli hevoselle sopimaton ja sen kisan saa unohtaa. Ykkösradalta hevoselle kaavaillaan aktiivista taktiikkaa ja kyseessä on tauluaan pystyvämpi tapaus.

Yllättäjät: 12 Q-Rex-Oakilla on rutiinia tätä kovemmista tehtävistä. Forssassa ruuna kiri loppua lähes tasapäin seuraavassaaan Toto75-lähdön vieneen Mr Big Starin kanssa. 13 Cheri Sane ei ole taukonsa jälkeen loistanut huonoilta paikoilta ja on nytkin muiden armoilla, mutta kyseessä on parhaimmillaan riittävä hevonen tällaiseen seuraan. 10 Prince Palema aloittaa Joihurin kanssa menestyneen Veikko Laurilan käsistä. Kilpailuvire on pitkältä tauolta luonnollisesti arvoitus, mutta valmentaja odottaa heti hyvää esitystä. 9 Tornapull myöhästyi Teivossa alussa ja sen kisan saa unohtaa. Ruuna on ollut aiemmissaan positiivinen.

Pelijakauma: Feeling Dream (36 %) erottuu aiheesta, mutta sen takana pitäisi olla alustavaa tasaisempaa.

Juoksunkulku: Vaya Con Dios pitää aluksi johtopaikan, mutta saa pian vaateen sen suhteen Feeling Dreamilta.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 7
Suuri: 7, 4, 3, 1, 12, 13, 10, 9

Toto5-5

Suosikki: Lämminveristen avoin maili päättää Toto5-rivin. 2 William Pinen edellistä totosijaa saa hakea aika kaukaa, muttei hevonen ole juossut näin sopivassa seurassakaan aikoihin, joten ruuna hyväksytään hyvältä paikalta niukasti suosikiksi. Porissa hevonen kiri 4. ulkoa ulkokautta tasaisesti, mutta tuskin kukaan näistä vastustajistakaan olisi sillä juoksulla pystynyt parempaan.

Haastaja: 9 Pajas Face romahti Seinäjoella kivikovassa seurassa johtavan rinnalta, mutta se juoksupaikka ei sovi hevoselle alkuunkaan, joten sen kisan voi tyynesti unohtaa. Kaustisen Kavioliiga-osakilpailussa ruuna kiri hännillä lujaa maaliin, vaikka sijoitus jäi heikoksi.

Yllättäjät: 1 Rambo Rivner aloittaa uusista käsistä ja pitkältä tauolta, joten vire on auttamatta iso arvoitus. Paikka ja matka ainakin suosivat. 7 Gambino Degato oli Porissa vaisu raskaalla radalla, mutta pystyy kuivalla kelillä parempaan. 6 The Swede ei ole pohjimmiltaan paras maililla, mutta alla on hyvät kirit, eikä ruuna ole vaaraton, jos juoksunkulku sattuu menemään suostuisasti.

Pelijakauma: Pajas Face (27 %) on paras merkki.

Juoksunkulku: Rambo Rivner pystyy halutessaan puolustamaan johtopaikan. Tauolta saattaisi kelvata selkä ja William Pine on silloin keulanimi.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 2, 9
Suuri: 2, 9, 1, 7, 6

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
9 Mr Reddington 59%
1 True Noice 10%
8 Mangivitj 8%
7 Kings Island King 6%
5 Por Nie Pop 4%
3 Celeena 4%
4 Cheerful Dream 3%
10 Amiraal Lada 3%
6 BWT Erie 2%
2 Meri Font 1%

Toto5-2
5 Maize 19%
2 Mr Money Robber 19%
3 Ducky 18%
9 Natasha Love 18%
10 Flirting 17%
6 Typhoonsky 5%
8 Explosive Diablo 3%
1 M.T. Jerebko 1%

Toto5-3
12 Suven Sametti 78%
6 Passin Liinu 10%
10 Lainaks 3%
8 Aamulento 2%
11 Tutuks 2%
5 Jokelan Tuuli 1%
1 Niemen Iida 1%
3 Vivakka 1%
4 Kultakillinki 1%
2 Helmi Kevätön 1%

Toto5-4
7 Feeling Dream 38%
4 Fancy Creek 14%
3 Feeling Classy 12%
12 Q-Rex Oak 8%
1 Vaya Con Dios 8%
13 Cheri Sane 6%
10 Prince Palema 3%
9 Tornapull 3%
8 BWT Crusader 2%
6 Vanilla Price 2%
2 BWT Duracell 1%
11 Krampus 1%
15 Star To Be Loved 1%
5 Man In Black 1%

Toto5-5
2 William Pine 37%
9 Pajas Face 36%
7 Gambino Degato 8%
6 The Swede 8%
1 Rambo Rivner 8%
4 Victor Quo Vadis 1%
5 Sahara Rouge 1%
3 Johnny Flame 1%