Ravivihje: Toto5 Oulu 2.5.2021

Julkaistu:

TOTO5
Kakkoskohteen Kitzune G.G. hakee paluuta voittokantaan IS Ravien Toto5-varmana.

Toto5-1

Suosikki: 7 Helkan Urho on ollut viime kisoissaan vakuuttava ja starttaa suursuosikkina matkaan Toto5-avauksessa. Kaustisella ori ei päässyt keulaan vaan joutui taivaltamaan kuolemanpaikalla, mistä ori otti kakkossijan. Voittaja meni menojaan ja Helkan Urho pystyi pitämään uhittelijan takanaan taistelussa hopeatilasta. Viimeksi ori eteni johtavan rinnalle ja painui 2. sisälle, kun keulaan ei ollut asiaa. Voittokamppailussa se löi varmasti Pete Pointin. Tällä kertaa tehtävä on sopivan näköinen. Valmentaja palaa ohjastajan pukille.

Haastajat/yllättäjät: 4 Nompparilla oli toissa kerralla pitkään nakelissa sisäradalla. Tamma pääsi etusuoralla nousemaan toiselle radalle ja kierteli rehdisti kakkoseksi. Viimeksi Nompparilla laukkasi voittotaistosta. Ehjällä juoksulla tamma taistelee totosijoista. 9 Mäen Eino paikkasi Ylivieskassa mukavasti lähtölaukan ja olisi matkan jatkuessa ehtinyt jopa totomatsiin. 1 Humu-Venla on viime kisoissa lähtenyt laukalla matkaan ja tehnyt tämän jälkeen hyvät suoritukset. Tällä kertaa hyppyyn ei ole varaa kovatasoisessa lähdössä. Kunto pitää. 3 Mustasukka pääsee tällä kertaa kilpailemaan kesäradalla ja kesäbalanssilla, mikä valmentajan mukaan auttaa asiaa. Starttiväliä on kahden ja puolen kuukauden edestä, joten tamman päivän vire on arvoitus. 5 Shamaanitar lopetti Rovaniemellä asiallisesti sisäratajuoksulla. Viimeksi suoritus oli lähtölaukan jälkeen asiallinen vaikka se hävisikin selvästi voittajalle päästyään hypyn jälkeen hyviin asemiin.

Pelijakauma: Helkan Urho (76%) on todennäköinen voittaja, mutta peliosuus on silti liian korkea. Nompparilla (6%) on alipelattu.

Juoksunkulku: Keulahevonen määrittyy sen mukaan, miten paalulta päästään matkaan. Laukkoja on tiedossa, ja joko Markin Satu tai Mustasukka etenee keulapaikalle. Helkan Urho saattaa tulla ajoissa eteenpäin, mikäli ori lähtee ravilla matkaan. Myös Nompparillalla ajettaneen aktiivisesti.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 7, 4
Suuri: 7, 4, 9

Toto5-2

Suosikki: 3 Kitzune G.G. kilpailee tauluaan paremmassa vireessä ja hyvistä asemista tamma pystyy palaamaan voittokantaan. Se laukkasi Kuopiossa noususta kesken kirin loppukurviin eikä reissu onnistunut viimeksikään. Tamma lähti kasikaistalta terävästi matkaan, mutta pakitteli viimeiseen pariin ulos, kun parempaa ei ollut saatavilla. Perältä Kitzune G.G. kiri erittäin terävästi viidenneksi. Tällä kertaa hyvä avaaja päässee johtopaikalle, mistä periksiantamatonta menijää ei ole helppo ohittaa.

Haastaja: 7 Mr Marvelous on mielenkiintoinen lisä Suomen lähtöihin. Reijo Liljendahlilta Antti Ala-Rantalalle siirtyneellä ruunalla on hyvä suku ja palasten loksahdellessa kohdalleen hyvä kausi voi olla tiedossa. Valmentaja aikoi ajaa heti ensimmäisessä kisassa aktiivisesti, kun pisteet ovat vähissä ja jatkossa voi olla haastavaa päästä lähtöviivalle, jos tällä kertaa ei menestystä ja lisäpisteitä tule.

Yllättäjät: 2 Nandino Ås lopetti Kaustisen Toto75:ssa tasaisesti 4. sisältä kilpailtuaan samassa lähdössä Kitzune G.G.:n kanssa. 5 Käthy oli Ylivieskassa tasainen 5. ulkoa. Tammalla on kykyjä parempaan ja se on ollut parhaimmillaan lähempää kärkeä.

Pelijakauma: Kitzune G.G. (41%) lyödään peliteknisesti varmaksi Mr Marvelousia (38%) vastaan.

Juoksunkulku: Kitzune G.G. avaa terävästi ja ottaa johtopaikan haltuunsa. Mr Marvelous kiertää rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto5-3

Suosikki: Kolmas kohde on arvaamaton lämminveristen taisto. 3 Macchiato alisuoritti viimeksi keulasta ja palaa tällä kertaa tauolta. Kyseessä on tähän lähtöön kyvykäs menijä, joka pystyy paljoon, mikäli ruuna kykenee hyvään suoritukseen heti paussilta. Tehtävä ei nimittäin nimien puolesta ole kovimmasta päästä. Macchiato on hyvä avaaja ja juossee johtopaikalla.

Haastajat: 7 Xantine Croft on noussut hyvään vireeseen. Seinäjoella sisäratajuoksulla uuden ennätyksensä painellut tamma pääsi Oulussa 2. sisälle ja oli varma kakkonen maalissa. Tällä kertaa lähtöpaikka on hankala ja juoksusta tulee haastavampi kuin viime kisoissa. 1 Unplugged Face ei Ylivieskassa yltänyt 2. ulkoa kärkeen, mutta meni startista eteenpäin ja lopetti Oulussa asiallisesti 2. sisältä. Tamma kilpailee asiallisessa vireessä. 5 Bongon kausi 2021 ei ole lähtenyt ilman ongelmia liikkeelle, sillä Joensuussa se otti laukan viimeisellä takasuoralla ja viimeksi ruuna keskeytti ennen kuin kisa ehti alkaakaan. Syksyllä Mikkelissä tullut keulavoitto osoitti, että Bongolla on kykyjä.

Yllättäjät: 2 Stormworm on nousukunnossa, sillä tamma lopetti viimeksi 4. sisältä sijoitustaan paremmin. Lähtöpaikka on maukas. 8 Crossfire Selenen lähtöpaikka on hankala ja taukoakin on alla, joten se on lähinnä revityskamaa. 6 Yes I Will kiri viimeksi 4. ulkoa totoon ja sai kisan alle. 11 Mr McCool on tulosriviään kyvykkäämpi. Tämä kausi on lähtenyt lähinnä kirjaimien muodossa liikkeelle.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Macchiato avaa parhaiten ja ottaa keulapaikan. Bongo pyrkii tämän selkään, mutta saattaa jäädä rinnalle. Avauksen jälkeen vauhti rauhoittuu selvästi.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 3, 7, 1, 5, 2
Suuri: 3, 7, 1, 5, 2, 8, 6, 11

Toto5-4

Suosikki: 1 Ranch The Rock on keulapsyykillä ykkösmerkki kolmen kilometrin kisaan. Ruuna otti edellisen voittonsa juuri keulasta ja on ollut hyvä tämän jälkeenkin. Ylivieskassa ruuna kiersi johtavan rinnalle ja kamppaili rehdisti perille. Viimeksi Oulussa nelivuotias matkasi 2. sisällä eikä kovassa lähdössä antanut koskaan periksi. Ranch The Rockilla on hyvä kapasiteetti eikä se ole helppo ohitettava, jos ruuna pääsee johtopaikalla tekemään oman juoksunsa.

Haastajat: 8 Love In Vain kiri viimeksi viime metrit erittäin terävästi. Pitkät matkat ovat käyneet ruunalle hyvin ja tällä kertaa starttiväli on sopivampi kuin viimeksi, jolloin valmentaja piti kolmea viikkoa turhan pitkänä aikana. 11 Twinquit nousi Oulussa etusuoralla kolmannelle radalle ja runttasi väkevästi ohi Father Christmasin. Twinquit ei väsy ensimmäisten joukossa ja on mukana taistossa. Epävarma mutta vahva 13 Samaras K.M.E. on myös hyvä pitemmillä matkoilla, mutta starttiväli on pitempi kuin sen kovimmilla kilpakumppaneilla.

Yllättäjät: 10 Enter Mayweather ajoi viimeksi katiskaan viimeisellä takasuoralla ja laukkasi häirittynä. Ruuna on kelpo menijä stayer-matkoille. 6 Jeppas Roulett lopetti viimeksi hyvin takapareista ja oli mainio tätä ennenkin kovassa tehtävässä. Ruunalla tähdättäneen tarkkaan juoksuun. Tauolta palaavat 7 Fiona Mearas ja 14 Boogiewoogie Laday tulevat seuraavina ennen 2 High Sky Jetiä, jolla on hyvä sauma päästä keulahevosen taakse 2. sisälle.

Pelijakauma: Ranch The Rock (15%) on alipelattu ykkösmerkki.

Juoksunkulku: Ranch The Rock katsoo keulat ja High Sky Jet menee tämän kantaan. Enter Mayweather kiertänee tällä kertaa kuolemanpaikalle

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 1, 8, 11, 13
Suuri: 1, 8, 11, 13, 10

Toto5-5

Suosikki: Suomen Cupissa kuolemanpaikalta väkivahvasti kolmanneksi runtannut 7 Hissun Turbo otti viimeksi Oulussa omansa 2. ulkoa 700 metrin kirillä. Tehtävä ei ole paha tälläkään kertaa ja ruunalta pitää jälleen odottaa hyvää panosta. Valmentaja ajaa Hissun Turbolla tällä kertaa, kun hovikuski Tuomas Pakkanen ei sunnuntaina Oulussa ohjasta.

Haastajat: 6 Tinderi kierteli Vermossa ulkoratoja pitkin kolmanneksi kaukaa peräporukoista. Tällä kertaa ruuna pääsee parempiin asemiin pienemmässä lähdössä. Pitkä starttiväli on etukäteen miinustekijä. 8 Vinksahti nousi Oulussa 3. ulkoa kärkimatsiin ja vei voiton pahimman vastustajan laukattua maalisuoralla. Ruuna on pitkään kilpaillut hyvässä vireessä ja on peruskamaa Toto5:ssä.

Yllättäjät: 3 Iinan Prinssi ei saanut tauolta paluussaan mahdollisuutta 2. sisältä. Startti alla ruuna pystyy parantamaan. 9 Ponnen Aatos lopetti Kuopiossa terävästi saatuaan sisäradalta vapaata. Sopivalla juoksulla ori pystyy yllättämään. 2 Mopoheikillä on huimat vauhtivarat. Sopivalla juoksulla se pystyy lopettamaan terävästi, mikäli huumorimenijällä on hyvä kilpailupäivä. 10 Tarun Tykki lopetti Oulussa 4. sisältä asiallisesti 4. sisältä eikä vire osoita ainakaan alaspäin tällä hetkellä. 5 Alvar Hem voitti Ylivieskassa keulasta, muttei viimeksi pystynyt kovemmassa tehtävässä samanlaiseen suoritukseen. Alvar Hem pystyy oikeana päivänä parempaan.

Pelijakauma: Iinan Prinssi (5%) ja Ponnen Aatos (6%) ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Mopoheikki katsoo keulat. Sillä todennäköisesti ajetaan selästä, jolloin Iinan Prinssi tai Alvar Hem hakenee piikkipaikan nimiinsä.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 7, 6, 8
Suuri: 7, 6, 8, 3, 9

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
7 Helkan Urho 66%
4 Nompparilla 10%
9 Mäen Eino 7%
1 Humu-Venla 5%
3 Mustasukka 4%
5 Shamaanitar 3%
10 Hurjaharja 1,5%
6 Mandan Mainio 1,5%
2 Markin Satu 1%
8 Viehko Venla 1%

Toto5-2
3 Kitzune G.G. 50%
7 Mr Marvelous 32%
2 Nandino Ås 6%
5 Käthy 5%
6 Alfas Finans 3%
4 Sunbird Chelsea 2%
1 Replay Pellini 2%

Toto5-3
3 Macchiato 27%
7 Xantine Croft 18%
1 Unplugged Face 15%
5 Bongo 13%
2 Stormworm 8%
8 Crossfire Selene 5%
6 Yes I Will 5%
11 Mr McCool 5%
9 Flare Profile 1,5%
4 Lina Lee 1%
12 Enjoy Boost 1%
10 Sjöhultets Lilo 0,5%

Toto5-4
1 Ranch The Rock 23%
8 Love in Vain 22%
11 Twinquit 20%
13 Samaras K.M.E. 11%
10 Enter Mayweather 8%
14 Boogiewoogie Laday 4%
6 Jeppas Roulett 4%
7 Fiona Mearas 4%
2 High Sky Jet 1,5%
12 Mia Sånna 1%
3 Kaynote Windcape 0,5%
4 Cheval De Fer 0,5%
5 King Journey 0,5%

Toto5-5
7 Hissun Turbo 29%
6 Tinderi 28%
8 Vinksahti 10%
9 Ponnen Aatos 9%
3 Iinan Prinssi 9%
2 Mopoheikki 5%
10 Tarun Tykki 4%
5 Alvar Hem 3%
1 Vilkkaan Tuuri 1,5%
11 Björkeviking 1%
4 Aika-Sisu 0,5%