Ravivihje: Toto5 Kuopio 22.4.2021

Julkaistu:

Toto5
Huippukuntoisen H.V.Tuurin voittokulku jatkuu sopivassa tehtävässä.

Toto5-1

Suosikki: Tasaisessa avauskohteessa rankingin aloittaa viime aikoina 75-tasolla kilpaillut 6 Cameleo Press. Kaustisella tamma kiri irti päästyään vahvasti kakkoseksi vain keulan Broomhildalle häviten. Jokimaalla kilpailu meni pieleen jo heti alkumetreillä valjakon myöhästyttyä pahasti auton siivekkeestä ja suoritus oli alun revittely huomioiden aivan hyväksyttävä. Miika Tenhusen suojatti muistetaan viime vuoden Pilvenmäki Specialin yllätysvoittajana, jolloin se löi kirissä kovia hevosia Night Guardin johdolla. Sopivalla juoksunkululla hyvä voittosauma.

Haastajat: Tasaisuus on leimannut 2 Makemaken viime kisojen otteita, mutta hevosella olisi kykyjä parempaankin ja lähtöpaikka on tällä kertaa paras mahdollinen. Maaliskuussa Teivossa ruuna oli hyvä kolmas GLi Grand Prix'n karsinnassa ja jätti taakseen Quick Diabloa ja kumppaneita. Vastaavanlainen meno kantaisi tässä lähdössä voittokamppailuun. 3 Pam Halloverin balanssikokeilu meni Teivossa pieleen ja ruuna laukkasi heti lähtöön. Reippaalle avaajalle on luvassa juoksu kärjessä tai sen välittömässä läheisyydessä, eikä hyvänä päivänä voittokaan yllättäisi. 9 Il Funny Li on löytänyt kadoksissa olleen kuntonsa. Joensuussa ruuna oli 10-vauhtisella päätöspuolikkaalla aseeton Rebel Royalin kirin edessä. Toissa kerralla se punnersi ykköseksi tarkan selkäreissun jälkeen. Samanlaisella juoksulla se olisi kirissä vaarallinen tässäkin.

4 Herzog Greenwood runnoi Jyväskylässä rehdin pitkän kirin ja kamppaili totoon. Ori on tasaisessa lähdössä yksi monista mahdollisista pärjääjistä, mutta ei pelimielessä kiinnostavimpia ainakaan alustavan korkealla pelikannatuksellaan.

Yllättäjät: 11 Hard Chip on kilpaillut tasaisen varmassa kunnossa jo pitkään. Hevonen jaksaa tehdä päätöskierroksella töitä, mutta voitot ovat tiukassa. 1 Uomo Show kiri Seinäjoella lujaa tarkan sisäratajuoksun jälkeen. Reipas kiihdyttäjä saa jälleen tarkan juoksun, eikä sellaisella totosijoitus yllättäisi.

Juoksunkulku: Uomo Show pystyisi puolustamaan johtopaikan, mutta ennakkokommenttien perusteella selkäjuoksu on todennäköisin vaihtoehto. Pam Hallover ehtii ensimmäisenä kysymään johtopaikkaa. Matkavauhti voi mennä maltilliseksi parijonon muodostumisen jälkeen.

Pelijakauma: Pam Hallover (7%)on jäänyt alustavassa jakaumassa aliarvostetuksi. Herzog Greenwood (17%) tuntuu ylipelatulta.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 6, 2, 3, 9
Suuri: 6, 2, 3, 9, 4, 11, 1

Toto5-2

Suosikki: 6 Cazador on kokenut tällä kaudella hurjan muodonmuutoksen ja varmistumisen myötä voittoja on alkanut tipahtelemaan kuin liukuhihnalta. Kannattaa myös huomioida, että Teuvo Nikulaisen suojatti ei ole saanut kilpailuissaan juuri mitään ilmaiseksi, vaan jyrännyt vaativilla juoksuilla täysin selityksittä lähtöjen parhaaksi. Kuopiossa ennätystulos syntyi johtavan rinnalta ja ohjastajan rauhallisista ajo-otteista päätellen varaakin saattoi vielä jäädä. Voitto vaatinee tälläkin kertaa täyden iltapuhteen pahimman vastustajan rinnalla, mutta huippukuntoinen ruuna kamppailee siitäkin tiukasti voitosta. Hevosella on kuitenkin edelleen omat epävarmuutensa, joten peliosuutta kannattaa seurailla kriittisellä silmällä.

Haastaja: Selvä ykköshaastaja 2 Cape's Captain on hyvältä paikalta lähdön todennäköinen keulanimi ja siitä se ei ole mikään helppo suupala suosikillekaan. Eija Sorviston suojatti on voittanut viidestä viime keulajuoksustaan kolme ja tähän starttiin siltä otetaan vielä takakengät pois. Seinäjoen ja Oulun voitot tulivat johtopaikalta helppoon tyyliin. Viimeksi ruuna kamppaili keulahevosen rinnalta täysin hyväksyttävästi neljänneksi.

Yllättäjät: Jukka Huuskolan käsistä debytoiva 9 Bravo Sencello on huomattavasti tasaista tauluaan kyvykkäämpi menijä ja pystyisi parhaimmillaan kirittämään suosikkejakin. Viime kesäkuun Suomen avauksessa ruuna kellotteli täydellä matkalla heti alle 15-tuloksen ja löi muun muassa Marcos Gallonin. Aivan paras kunto saattaa olla vielä hakusessa puolentoista kuukauden starttivälin jälkeen, mutta vastus on suosikkien takana erittäin sopiva.

12 Leemark's Felix kilpailee tasaisen hyvässä vireessä, mutta lähtöpaikka vie suuremmat menestystoiveet. Ruuna noteerasi Kaustisella hyvän keskimatkan tuloksen ja päihitti lopputuloksissa Cape's Captainin. Totosija olisi täältä hyvä onnistuminen. Himmeämmistä totosijoista pystyvät kamppailemaan myös 5 Queenstyle, joka on kyvyiltään asiallinen, mutta hakee parasta virettään, sekä lempibalanssillaan ilman kenkiä jatkava 7 Ride.

Juoksunkulku: Cape's Captain hakee kiihdytyksessä johtopaikan. Cazador kiertää rinnalle.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä. Cazador (47%) voi kuumua liikaa.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 6, 2
Suuri: 6, 2, 9

Toto5-3

Suosikit: Kolmannessa kohteessa karsitaan paikoista Pilvenmäki Specialin finaaliin. 4 Cover Prince parantaa jatkuvasti kilpailujen myötä otteitaan ja ruuna olisi sujuvasti keulaan päästessään hankalasti lyötävissä. Viimeksi Jokimaalla hevonen taivalsi pitkään toisella ilman selkää ja saa suorituksestaan täydet pisteet, vaikka ei pystynytkään vastaamaan Piece Of Heron loppuvetoon 12-vauhtisella päätöspuolikkaalla. Jyväskylässä hevonen kiri tyylikkäästi ykköseksi ja kellotteli päätöspuolikkaan 12-kyytiä ulkoratoja pitkin. Ykkösmerkki.

6 Ashley Face jatkaa rautaisessa vireessä ja kamppailee juoksun onnistuessa tiukasti lähdön voitosta. Vermossa ori teki sitkeän 13-vauhtisen 700 metrin kirin ja hävisi selässä liftanneelle Lady Rockille vain niukasti. Toissa kilpailun voitto tuli väsymättömän kirilenkin päätteeksi. Autolähdön eturivi saattaa koitua kompastuskiveksi ja tasainen avaaja joutunee antamaan alussa reippaasti tasoitusta Cover Princelle. Voittoon asti nouseminen ei ole ihan yksinkertainen temppu.

Haastajat: 3 Demon A.F. oli Joensuussa matkalla kohti voittoa suoraan vuoden mittaiselta kilpailutauolta, mutta loppukaarteen laukka vesitti vakuuttavan paluun. Ruunalla on kova kapasiteetti näihin sarjoihin ja startti alla se voi notkistua merkittävästikin. Epäonnistumisherkkä ruuna on kuitenkin aina hankala tapaus arvioitavaksi.

7 Fixit on lähtöpaikkojen kanssa jatkuvasti epäonninen, mutta kilpailuvire olisi tasaisen hyvällä mallilla. Voitto taitaa olla normaalijuoksulla liikaa vaadittu, mutta totosijoitus ei yllättäisi.

Yllättäjät: 8 Cygne Noire Boogie päätti viime kilpailukauden kahteen hienoon ykköseen. Voitto yllättäisi huonolta paikalta ja suoraan tauolta. 1 Spectre on saanut pari starttia kroppaan talvitauon jälkeen. Ruuna pystyy melko reippaaseen avaukseen ja saa tarkan juoksun sisäradalla. Totosija olisi hyvä onnistuminen.

Juoksunkulku: Cover Prince kiihdyttää johtoon. Demon A.F. jää johtavan rinnalle, ellei Ashley Facella kierretä eteenpäin.

Pelijakauma: Cover Princen peliosuudessa on nousuvaraa.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 4, 6, 3
Suuri: 4, 6, 3

Toto5-4

Suosikki: Päivän Duon avaus on tasokas lähtö. Nappipaikalle arvottu 2 Roberto Diver on voittanut kuudesta viime keulajuoksustaan peräti viisi, joten tehtävä näyttää huippuvireisen ruunan kannalta erittäin sopivalta. Ossi Nurmosen suojatti jäi Jokimaan 75-lähdössä kaikki voimat tallella pussiin ja olisi luukun avautuessa hyvin todennäköisesti ohittanut keulasta voittaneen Com Miltonin. Tällä kertaa taktiikka on suoraviivainen ja sopivalla vauhdinjaolla ohittajat ovat maalisuoralla harvassa.

Haastajat: 1 Staro Moschino avasi Kimmo Aholan valmennuksesta kahdella asiallisella juoksulla, mutta ei ruuna ollut kylmissä olosuhteissa ja hokkikengällä vielä missään nimessä parhaimmillaan. Tallikommenttien mukaan hevosen pitäisi olla nyt huomattavasti parempi ja silloin hevonen on todella kovaa valuuttaa näihin sarjoihin. Ruuna on tehnyt uransa parhaat juoksut juuri kengittä, mutta valmentajan mukaan lopullinen balanssi päätetään vasta kaviouran kunnon mukaan, joten balanssia kannattaa seurailla päivän mittaan. Ripeällä avaajalla pyritään alussa Roberto Diverin selkään ja sieltä voittokaan ei hyvänä päivänä yllättäisi.

5 Exuberance kilpaili alkuvuodesta hienossa vireessä, vaikka voittoja ei tullutkaan. Valmentaja on tallikommenteissaan melko optimistinen ja odottaa suojatiltaan hyvää suoritusta pienestä starttivälistä huolimatta. 12 Thai Explosive ei ollut Joensuussa hokkikeleillä parhaimmillaan. Antti Ojanperän suojatilla on kapasiteettia nousta vielä selvästi sarjoissaan ja siitä yhtenä osoituksena viime lokakuun Kouvola-ajon voitto kovien kultadivarilaisten nenän edestä. Tauko, lähtöpaikka ja kova vastus hillitsevät kuitenkin peli-intoa.

3 Harmimatic Tinker on uhkunut jo pitkään hyvää kuntoa ja jossain vaiheessa se saa ansaitun täysosumankin tililleen. Oulussa ruuna polki viimeiset 700 metriä 11-pintaan ja nousi hänniltä hienosti kolmanneksi. Viimeksi juoksu meni liian raskaaksi.

Yllättäjät: 9 Boulder Lukella on ollut viime kilpailuissaan kaikenlaista epäonnea. Tällä kertaa lähtöpaikka mahdollistaa tarkan reissun suosikkien imussa ja sellaisella Jani Oinosen suojatti kirii lopun lujaa.

4 Surprise Leader pääsi Ylivieskassa keulaan, mutta ei pystynyt lopussa vastaamaan kovan Main Stagen kiriin. Tällä kertaa keulaan ei ole normaalioloissa asiaa ja vastus on tasokasta luokkaa. Voitokkaalla 7 Minto's Don Juanilla on ollut viime kisoissa ravin kanssa pahoja vaikeuksia. Voitto yllättäisi hankalalta paikalta.

Juoksunkulku: Roberto Diver avaa keulaan, mutta voi saada jonkin matkaa painetta Exuberancelta. Vauhti rauhoittuu ensimmäisten satojen metrien jälkeen.

Pelijakauma: Thai Explosiven (18%) peliosuus on karannut hieman turhan korkealle. Staro Moschino (11%) , Harmimatic Tinker (9%) ja Boulder Luke (2%) ovat hyviä merkkejä.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 2, 1, 3
Suuri: 2, 1, 5, 12, 3, 9

Toto5-5

Suosikki/varma: Päätöskohteessa 9 H.V.Tuuri kohtaa äärimmäisen sopivan vastuksen, eikä kanuunakuntoinen ori taida olla normaalijuoksulla lyötävissä. Ossi Nurmosen suojatin voittokulku jatkui viimeksi Seinäjoen 75-kisassa, kun se kiri 22,5-vauhtisella päätösringillä lähdön parhaaksi. Tampereella hevonen löysi johtavan takaa kiriluukun maalisuoran alussa ja ehti terävällä loppuvedolla ykköseksi. Tällä kertaa pahimmilla vastustajilla on omat kysymysmerkkinsä päivän vireen suhteen, kun taas H.V.Tuurin kunto on todistetusti silkkaa kiviaitaa. Varma.

Haastajat: 11 Myrskyrin kapasiteetti ei ole kadonnut mihinkään, vaikka viime kaudelta tuttu voittotehtailu onkin tauonnut. Toissa kerralla ruuna laukkasi loppukaarteessa voimissaan kärjen rinnalta. Ehjällä juoksulla kakkostaistoon. 5 Virin Veijari sai tehdä Kaustisella johtopaikalla täysin oman juoksunsa ja piti lopussa varmaan voittoon. Suosikki on sillekin normaalioloissa liian kova, mutta totosijalle on kaikki saumat. 7 Larsmanin kyvyt riittäisivät haastamaan suosikkiakin, mutta pitkä tauko jättää sen vielä selvään haastajan asemaan. Kolmannen kerran Antti Ojanperältä starttaava ruuna on silti luokallaan heti totohevosia.

4 Minskaus puri Joensuussa rehdisti kuolainta ja kontrasi keulasta ykköseksi, vaikka näytti jo hetkittäin jäävän alakynteen. Tällä kertaa vastus on huomattavasti kovempaa luokkaa. 8 Piskon Pouta osallistui viime kaudella Seinäjoen kuningatarkilpailuun ja Mari Rautiaisen silmäterän paluu on ainakin tulevaisuutta ajatellen mielenkiintoista seurattavaa.

Juoksunkulku: Viriori on juoksuradalta nopein ja avaa aluksi johtoon. Virin Veijari voi päästä välissä hakemaan keulapaikan, mutta eiköhän H.V.Tuuri hae paikkansa jo ennen avauskierroksen täyttymistä.

Pelijakauma: H.V.Tuuri (77%) on peliprosenttinsa ansainnut.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 9
Suuri: 9

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
6 Cameleo Press 28%
3 Pam Hallover 15%
2 Makemake 15%
9 Il Funny Li 12%
4 Herzog Greenwood 10%
11 Hard Chip 8%
1 Uomo Show 8%
8 Spotlight Brodde 2%
10 Blue Flash 1%
5 Ali Baba Rajmar 1%

Toto5-2
6 Cazador 45%
2 Cape's Captain 30%
9 Bravo Sencello 8%
5 Queenstyle 4%
12 Leemark's Felix 3%
3 Fiona Journey 2%
1 Big Chip 2%
7 Ride 2%
11 Al's Diva Tequila 1%
10 Side Splitting 1%
8 Brass N Sassy 1%
4 Wild Bloom 1%

Toto5-3
4 Cover Prince 33%
6 Ashley Face 26%
3 Demon A.F. 22%
7 Fixit 6%
1 Spectre 4%
8 Cygne Noire Boogie 4%
9 Sweet Poison 2%
2 Listas Hotshot 2%
5 Adrasthee 1%

Toto5-4
2 Roberto Diver 42%
1 Staro Moschino 15%
12 Thai Explosive 9%
5 Exuberance 8%
3 Harmimatic Tinker 8%
9 Boulder Luke 4%
4 Surprise Leader 4%
7 Minto's Don Juan 3%
6 Tour Knight 2%
10 Piedmont 2%
8 Sahara True Lies 1%
11 Flash Spruce 1%

Toto5-5
9 H.V. Tuuri 75%
5 Virin Veijari 6%
7 Larsman 5%
11 Myrskyri 5%
4 Minskaus 2%
2 Valppaus 1%
10 Lilin Jytky 1%
1 Julianne Dahlia 1%
3 Myrskyn Tuuli 1%
8 Piskon Pouta 1%
12 Ponnen Aatos 1%
6 Viriori 1%