Ravivihje: Toto5 Oulu 19.4.2021

Julkaistu:

TOTO5
Toto5-vihjeessä luotetaan avauskohteen Joriiniin.

Toto5-1

Suosikki: 5 Joriini starttaa avauskohteen suosikkina. Ori palasi maltillisin valmisteluin lähtöviivalle Teivossa, missä hevonen teki mainion kirin 5. sisältä. 20:n pintaan lopettanut Parvelan Retu pysyi loppuun asti edellä. On suuri mahdollisuus, että Joriini parantaa saatuaan kisan alle. Lähtö on sopivan näköinen ja ori on papereissamme selvähkö ykkösmerkki ja potentiaalinen Toto5-varma.

Haastajat: 1 Lakorin kiristä tuli viimeksi liian pitkä, kun ruuna lähti kolmannelle radalle jo toiseksi viimeisessä kaarteessa. Lakori on ollut parhaimmillaan tarkemmilla reissuilla, kuten Oulussa, missä ruuna hyökkäsi 3. ulkoa loppukurvissa. Näistä asemista Lakori saa hyvän reissun ja on lopussa vaarallinen - ainakin totosijojen suhteen. 2 Vappuäijä on hyvä hevonen, mutta talvitauolta ori starttaa kysymysmerkkinä. Ainakin suosikin lyöminen saattaa vielä tässä vaiheessa olla liian kova tehtävä.

Yllättäjät: 7 Josveis kilpailee nousuvireessä. Oulussa ruuna kiri 4. ulkoa kolmanneksi yhdessä 3 Jepuliksen kanssa. Voittomarginaali Lakoriin jäi sen verran selväksi, että Josveisillä on vielä rutkasti matkaa huippuvireeseen. 6 Pireus starttaa kovassa tehtävässä ja urallaan ongelmista kärsinyt 4 Koivikon Kalle käynnistelee vielä koneitaan. Kaksikon menestyminen olisi yllätys.

Pelijakauma: Joriini (44%) on edullinen suosikkitapaus.

Juoksunkulku: Lakori avaa johtoon ja päästää Vappuäijän tai Jepuliksen eteensä. Joriinilla ajetaan aikaisin eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto5-2

Suosikki: 8 Procyon on voitokas peli, jonka uran voittoprosentti lähentelee 50:n lukemia. Jyväskylässä keulasta voittanut ruuna ei ollut viimeksi parhaimmillaan ja jäi neljänneksi edettyään etusuoralla johtoon. Procyon pystyy viime kertaista parempaan ja kuuluu ensimmäisenä kupongille. Se on ainakin pieni kysymysmerkki tällä kertaa eikä sitä uskalla jättää varmaksi.

Haastajat: 12 Giro Stingin kiri ei kantanut viimeksi, kun ruuna lähti 2. ulkoa kierros jäljellä kolmannelle radalle. Tätä ennen kovalla voittoprosentilla kilpaileva Giro Sting vei parhaat palat kuolemanpaikalta. Monipuolinen menijä on pakkorasti. 6 R.R. Sam's Joy on noussut hyvään iskuun ja alla on kaksi hopeatilaa sisäratajuoksuilla kärjen tuntumasta. Viisivuotias on lopettanut sen verran hyvin viime metrit, ettei voittokaan ole sopivassa paikassa mahdottomuus.

Yllättäjät: 13 Athletic Boss meni Tornion startin ansiosta eteenpäin ja pystyi viimeksi lopettamaan 4. sisältä hopealle. Ruuna kilpailee nousuvireessä. 5 Short In Notes laukkaili viimeksi. Tätä ennen ruuna kamppaili hyvin kuolemanpaikalta eikä ole kaiken onnistuessa aivan ulkona kärkikuvioista. 15 Zulamit lopetti Kaustisella terävästi - kuten monesti aiemminkin. Pakin suljetulta lähtöratalta voittoon asti kiertäminen ei ole helppoa, mutta päivän kunnosta se ei tule jäämään kiinni. 7 Holy Victory Koks lopetti viimeksi 5. sisältä viime metrit terävästi. 2 Hogan Star laukkasi Seinäjoella voimissaan loppukurvissa etsittyään vapaata kiritilaa. 1 Xantine Croft puolestaan otti Seinäjoella maksimit 3. sisältä uudella ennätyksellä. Hyvällä juoksulla sijoitus kärjen tuntumassa on mahdollinen.

Pelijakauma: Short In Notes (2%) on jäänyt liian vähälle huomiolle.

Juoksunkulku: Harmicrobot Tinker katsoo keulat, mutta hakee selkäjuoksua. Short In Notes tai R.R. Sam's Joy hakenee johtopaikan nimiinsä. Procyon saattaa olla myös kiinnostunut keuloista, jos pääsee takamatkalta hyviin asemiin.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 8, 12, 6, 13, 5
Suuri: 8, 12, 6, 13, 5

Toto5-3

Suosikki: Toto5-pelin kolmas kohde on pieni mutta tasokas lähtö. 2 Uncia nappasi kauden avausvoittonsa Ylivieskassa, missä ori eteni 2. ulkoa varmasti kärkeen maalisuoralla. Ori oli hyvä aiemminkin kirien Oulussa takapareista kakkoseksi. Lähtöpaikka on paras mahdollinen, kun Uncia ei ole alussa räjähtävän nopea. Uncia on suosikki, mutta vastassa on sen verran hyviä haastajia, että pelilapuille kuuluu muitakin.

Haastajat: 1 Too Macho For You palasi viimeksi pieneltä paussilta ja voitti johtopaikalta varmaan tyyliin uudella ennätyksellä. Ori saa väkisin hyvän juoksun kärkipäässä ja pystyy nykyiskussaan paljoon. 4 Ranch The Rock eteni Oulussa keulaan ja löi Uncian. Viimeksi se kiersi kuolemanpaikalle, siirtyi viimeisellä takasuoralla kärkeen ja oli hyvä kakkonen. Ranch The Rock avaa auton takaa hyvin ja on todennäköisin keulahevonen. 7 E.V. Esko ehti kuin ehtikin viimeksi ykköseksi aivan kalkkiviivoilla. Oriin lähtöpaikka on suosikeista hankalin.

Yllättäjät: 6 La Donna Perfetta otti Kaustisella uusitussa lähdössä keulat, muttei hyväksytyssä lähtöyrityksessä yrittänytkään avata ravilla. Kuopiossa vaille kiritilaa jäänyt tamma on tauluaan vaarallisempi. 8 Hypnotique laukkasi viimeksi alussa ja menetti pelin. Ruunalla on kykyjä, mutta samalla epäonnistumisriski on olemassa.

Pelijakauma: Ranch The Rock (14%) maistuu eniten.

Juoksunkulku: Ranch The Rock avaa johtoon. Uncialla on vaarana jäädä kuolemanpaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 2, 1, 4
Suuri: 2, 1, 4

Toto5-4

Suosikki: 4 Father Christmas starttaa matkaan suosikkina kolmen kierroksen stayer-lähtöön. Kouvolassa ruuna otti johtopaikalta laukan maalisuoralla kesken voittomatsin, mutta palasi pian voittajakehään Kaustisella matkattuaan niin ikään keulassa. Father Christmas on voittanut puolet uransa lähdöistään ja on yksi rivin todennäköisimpiä voittajia, mutta epäonnistumisriskikin on olemassa. Siksi varmistamme sen .

Haastajat: 5 Exploding Anna runttasi Oulussa pitkällä kirillä kakkoseksi ja lepatti Kaustisella mainiosti loppua. Exploding Anna on hyvällä mallilla ja voittaakin pian - ehkä jo maanantaina Oulussa. Kyseessä on monipuolinen menijä, joka mitä todennäköisimmin juoksee parijonossa ja luottaa loppukiriinsä. 3 Love In Vain oli toissa kerralla tasainen 5. ulkoa. Viimeksi se oli parempi ja voitti 2. ulkoa pystyyn. Starttiväli on valmentajan makuun turhan pitkä, kun yksi startti peruttiin välissä.

Yllättäjät: 14 Twinquit ei ollut Teivossa parhaimmillaan. Valmentaja odotti tästä kisasta parempaa, ja kesäkengät on vaihdettu alle. 9 Enter Mayweather laukkasi viimeksi alkumatkalla. Tätä ennen periksiantamaton ruuna runttasi väkevästi perille kuolemanpaikalta. 8 Bring Me Bajern ei ole vielä päässyt näyttämään parasta osaamistaan, kun Suomen-lähdöistä tauluun on kerääntynyt lähinnä kirjaimia. 13 Livi Mystery taipui Kuopiossa keulasta ja hakee vielä parasta virettään. 15 Stonecapes Pro menee matkan, ja ruunalla haluttaneen ajaa aikaisin eteenpäin, mikäli kuolemanpaikka on tarjolla. Oulussa ei ollut, kun Enter Maywather kiersi siihen. 1 High Sky Jet kierteli Ylivieskassa 4. ulkoa mukavasti perille ja pääsee tällä kertaa makeista asemista matkaan.

Pelijakauma: Father Christmas (58%) on kerännyt jonkin verran liikaa peliä osakseen. Varmistukset houkuttelevat.

Juoksunkulku: Father Christmas harppoo pakilta eteenpäin ja hakee haltunsa johtopaikan. Enter Mayweather tai Stonecapes Pro kiertää rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 4, 5
Suuri: 4, 5, 3, 14

Toto5-5

Suosikki: Päätöskohde on tasainen lähtö, josta on vaikea selvitä kapealla rastituksella. 9 Meno-Wilholla on kykyjä paljoon. Se lopetti toissa kerralla tasaisesti sisäratajuoksulla ja viimeksi ruuna kesti asiallisesti juoksun kuolemanpaikalla kovassa lähdössä. Tällä kertaa tehtävä on sopivampi kuin aiemmin, sillä Seinäjoella se kohtasi mm. Ville Kallen.

Haastajat: 11 Noriina jäi viimeksi väsyvän taakse ja menetti asemiaan. Tilaa saatuaan tamma lopetti terävästi ja meni uuden ennätyksensä. Noriina on hyvällä mallilla, mutta 11-radalta juoksun on jonkin verran onnistuttava. 1 Nompparilla voitti Rovaniemellä 2. ulkoa. Kaustisella tamma laukkasi etusuoralla joukon perällä ja menetti mahdollisuutensa. Nompparilla osaa kiriä hyvin loppua, ja ehjällä juoksulla se on yksi mahdollisista. 6 Hissun Pamela kilpailee nousuvireessä. Viimeksi se tsemppasi kuolemanpaikalta mainiosti perille. 2 Kopran Taisto pääsee hyvin matkaan ja saa väkisinkin juoksun lähellä kärkeä. Se jäi pussiin sekä Kuopiossa että Ylivieskassa.

Yllättäjät: 5 Hilma Hilpeämieli lopetti Kaustisella asiallisesti 3. sisältä. Viimeksi tamma paikkasi laukkansa asiallisesti. 10 Passin Liinu on nopea menijä. Paussilta tamma omaa yllätyssauman, mikäli huumorimenijällä on oikea taistelupäivä. 4 Kalevatar omaa kykyjä, mutta laukka on turhan pinnassa. 12 Perhon Liito kilpailee asiallisessa vireessä, mutta lähtöpaikka on heikko.

Pelijakauma: Oikean suuntaisesti pelattu.

Juoksunkulku: Kopran Taisto katsoo keulat ja tällä kertaa sillä saatetaan kokeilla johdosta. Hissun Pamela tai Meno-Wilho etenee keulaan, mikäli Kopran Taistolla ollaan mukana selkätaktiikalla.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 9, 11, 1, 6, 2
Suuri: 9, 11, 1, 6, 2, 5, 10, 4

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
5 Joriini 54%
1 Lakori 20%
2 Vappuäijä 16%
7 Josveis 4%
3 Jepulis 3%
6 Pireus 1,5%
4 Koivikon Kalle 1,5%

Toto5-2
8 Procyon 27%
12 Giro Sting 20%
6 R.R. Sam's Joy 14%
13 Athletic Boss 9%
5 Short In Notes 8%
15 Zulamit 5%
7 Holy Victory Koks 5%
2 Hogan Star 4%
1 Xantine Croft 3%
3 Harmicrobot Tinker 1,5%
14 Digital Passport 1,5%
9 Supermans Girl 1%
4 Sjöhultets Lilo 0,5%
11 Diamond Shimmer 0,5%

Toto5-3
2 Uncia 28%
1 Too Macho For You 26%
4 Ranch The Rock 23%
7 E.V. Esko 11%
6 La Donna Perfetta 7%
8 Hypnotique 4%
5 Mr McCool 1%

Toto5-4
4 Father Christmas 45%
5 Exploding Anna 17%
3 Love in Vain 12%
14 Twinquit 9%
9 Enter Mayweather 5%
8 Bring Me Bajern 2,5%
15 Stonecapes Pro 2%
13 Livi Mystery 2%
1 High Sky Jet 1,5%
12 Scorzone 1%
2 Kaynote Windcape 0,5%
10 Lilla Robert 0,5%
7 Jeppas Roulett 0,5%
11 Lucky Moose 0,5%
16 Callaway Scoop 0,5%
6 Vici America 0,5%

Toto5-5
9 Meno-Wilho 21%
11 Noriina 18%
1 Nompparilla 17%
6 Hissun Pamela 14%
2 Kopran Taisto 13%
5 Hilma Hilpeämieli 5%
10 Passin Liinu 4%
4 Kalevatar 3%
12 Perhon Liito 2,5%
8 Pelin Sälli 1,5%
7 Mandan Mainio 1%