Ravivihje: Toto5 Lappeenranta 18.4.2021

Julkaistu:

TOTO5
Lappeessa ravataan tasokkaat sunnuntairavit. Metsärinteen Rambo yrittää jatkaa voittokulkuaan tauosta huolimatta.

Toto5-1

Suosikki: 7 Zolei paineli viime vuonna 2-vuotiaana 16-tuloksen, eikä se onnistu tavalliselta varsalta. Valmentajan mukaan talven treenit ovat sujuneet hyvin ja hevosta pitää odottaa huonolta paikaltakin kärkitaistoon, vaikka alla on taukoa ja vastassa on rutinoituneempia.

Haastajat: 4 Janette Francais on ehkä hieman yllättävä kakkosrankkaus, mutta tamman Mikkelin taukokisassa oli niin paljon positiivista, ettei menestys saa yllättää ketään. Mikael Palm ohjasti 4-vuotiaan takarivistä johtoon, josta se olisi ilman lopun laukkaa kamppaillut kakkoseksi, vaikka oli matkalla aivan liian innokas.

8 Leemark's Hector oli viimeksi parempi kuin aikoihin, kun alussa oli pitkään tarjolla kolmatta rataa ja ruuna puristi vielä sen jälkeen johtavan rinnalta kakkoseksi.

11 Bluebell Travian aloitti tämän vuoden uusista käsistä ja odotuksiin nähden hieman kangerrelleen, mutta suunta on oikea. Viimeksi tamma pujotteli 3. ulkoa mukavasti kakkoseksi.

9 Hold Me Cloud on saanut taukonsa jälkeen nopeaan tahtiin startteja ja parantaa jatkuvasti.

Joukon nestori 6 Daniel Speed on vakaassa kunnossa. Ruuna kiri Mikkelissä 3. ulkoa kakkoseksi, kun Janette Francais laukkasi lopussa sen sijoituksen.

Yllättäjät: 10 Smillaggio nappasi viime startin totosijan loistamatta 2. sisältä. Nyt juoksu menee vaikeammaksi. 1 Hello jäi viimeksi pussiin. Nyt kokeillaan pitkästä aikaa ilman kenkiä ja paikka on mitä mainioin.

Pelijakauma: Janette Francais (3 %) on loistava haku.

Juoksunkulku: Giselle, Janette Francais ja Daniel Speed avaavat lujaa, eikä Heikki Laakkosellakaan ole tapana peruutella. Avaus voi venyä pitkäksi ja kovaksi, varsinkin jos Janette Francais käy edellisen starttinsa tapaan kuumana.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 7, 4
Suuri: 7, 4

Toto5-2

Suosikki: Toto5-pelin toinen kohde on ainakin ykköspalkintoon suhteutettuna aivan mielettömän tasokas koitos. 8 Humenteri on napannut kuusi voittoa yhdeksästä startista, eikä viihdy kauaa näissä sarjoissa. Viimeksi hevonen oli johtopaikalta täysin murskaava ja voi päätyi eturivin uloimpaakin taas piikkipaikalle, jos kuski niin haluaa.

Haastajat: 11 Viesmanni polki Vermossa ajetuissa Jokimaan raveissa Humenterin kanssa lähes tasatahtia loppua ja kun päätöspuolikas oli 21,5-kyytiä, niin se kertoo poikkeuksellisesta lahjakkuudesta tämänkin kohdalla.

7 Ohimennen avasi kautensa Jokimaalla kovassa 5-vuotislähdössä ja näytti moitteettomalta, vaikkei aivan jaksanut puristaa 21-lopetuksessa voittotaistoon. Kovaa tämäkin polki loppua ja varmasti vielä vetristyy kisa kropassa.

Yllättäjät: 3 Viestinviejä on erehtynyt tällä kaudella toton ulkopuolelle vain kerran ja silloinkin tuli laukka. Tamma on löytänyt mukavan 29-suoritustason, mutta tässä pitäisi pystyä vieläkin parempaan. 1 Hilding on todella nopea hevonen, mutta sijoittuu mieluummin kuin voittaa ja jää T-pelirankingissa alemmas. Toissa startissa Humenteri ja Viesmanni olivat selityksittä liian kovia.

Pelijakauma: Hieno lähtö, mutta Humenterin (28 %) ja Viesmannin (13 %) pitäisi erottua selvemmin muista. Jälkimmäinen on ainakin alustavasti selvimmin tarjouksessa.

Juoksunkulku: Hilding ja Vastavalo pääsevät tosi liukkaasti matkaan, mutta Humenteri etenee johtoon avauspuolikkaan aikana.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 8, 11
Suuri: 8, 11

Toto5-3

Suosikki: 5 Easy Lover ei tahdo ehtiä alussa nopeimpien matkaan, mutta tulee aina vahvasti perille ja se on näihin lähtöihin tärkeä hyve. Ruuna puski Joensuussa 6. ulkoa lähes toivottoman tuntuisista asemista sitkeästi ykköseksi, eikä sunnuntain vastus ole ainakaan kovempi.

Haastajat: 6 Nemea Harmony ei ole juossut kärrylähtöä aikoihin, mutta osoittanut montéssa hyvää virettä. Menestysvalmentaja Kimmo Aholan hevonen on tässäkin lajissa varottava.

1 Pink Dynamite on nopea tamma, joka on parhaimmillaan selkäjuoksulla ja lyhyellä kirillä. Näiden lähtöjen ykköskuski Janne Räisänen osaa varmasti taikoa hevoselle sellaisen.

4 Privilegium oli viimeksi kengittä paljon aiempaa parempi ja voitti varmasti keulapaikalta. Nyt hevonen palaa ainakin alustavan infon mukaan kengälliseksi ja sitä on pidettävä miinuksena.

10 General Moneymaker vietti talven Ruotsissa, eikä ole päässyt Suomeen palattuaan ihan tasolleen, mutta kykyjä on sekavaa taulua enempään. Viimeksi hevonen laukkasi johtopaikalta 800 metriä ennen maalia omia aikojaan.

11 White Cross Diego palaa sairastauolta ja on arvoitus kulkeeko henki kesäkeleillä, mutta hevosena ruuna on tähän riittävä.

7 Proud Matchillä on ollut jonkin verran ja jonkin aikaa epäonnea juoksunkuluissa. Hevonen on valmis yllättämään, kun se kääntyy.

Yllättäjä: 9 Day To Rememberille jäi Suomen debyytissä sisäratajuoksun jälkeen aika laillakin voimia varastoon.

Pelijakauma: Nemea Harmony (6 %) on kiinnostava merkki.

Juoksunkulku: Pink Dynamite pystyisi puolustamaan johtopaikan, mutta halunnee selkäjuoksun. Privilegium on siinä tapauksessa suosikki keulapaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 5, 6
Suuri: 5, 6, 1, 4, 10, 7

Toto5-4

Suosikki: 2 Com Tuff teki Kouvolassa mahdottomasta mahdollisen, kun ruuna otti laukan viimeisellä takasuoralla ja jäi paljon, mutta ehti vielä hurjalla loppuvedolla ykköseksi. Ruuna on tottunut kovempaankin vastukseen kuin tämä ja on perustellusti iso suosikki, mutta jo hieman liiankin tukeva sellainen.

Haastajat: 6 Wonder Woman esitti viimeksi elämänsä juoksun, kun hevosella prässättiin 12-vauhtisella avauskierroksella johtoon ja se kesti kaiken. Tammalla ajetaan varmasti taas aktiivisesti kohti piikkipaikkaa ja vastaavalla suorituksella hevonen voi voittaa nytkin.

7 Gargamel Sisu palaa tauolta, mutta on kovaluokkainen menijä tällaiseen lähtöön. Hevosen pitäisi parantaa selvästi, kun se pääsee kesäbalanssiin ja nyt saatetaan jopa riisua kenkiä.

11 Vesuvio Wise L. hävisi rata-arvonnan, mutta on silti vaarallinen. Ori oli Joensuussa ensin pussissa, sen jälkeen rehti kakkonen vaativalla juoksulla ja viimeksi positiivinen neljäs kovassa Toto75-lähdössä. Italialainen löi siinä esimerkiksi Com Tuffin, mutta sai toki suosiollisemman juoksun.

Yllättäjät: 9 Newport Broddella on riittänyt epäonnea ja vire on riviä parempi, mutta nyt joudutaan ajamaan kengät jalassa ja se laskee odotuksia. 3 Wille's Rainmaker kiri viimeksi hienosti ylisarjassa, mutta valmentajakin epäilee, että riittääkö vanhan herran huumori enää täydellä matkalla. 10 Veloce Vald on valmentajan mukaan saatu huoltotauon aikana paremmalle raville kuin aiemmin ja se voi tietää hyviä asioita jatkoon. 5 White Cross Beso palaa vamman jäljiltä ylisarjaan aika matalalla profiililla.

Pelijakauma: Com Tuff (63 %) on liian suuri suosikki.

Juoksunkulku: Wille's Rainmaker, Smoky Ray ja Wonder Woman avaavat lujaa. Jälkimmäinen painunee lopulta johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 2, 6, 7, 11
Suuri: 2, 6, 7, 11

Toto5-5

Suosikki: 2 Metsärinteen Rambon taulu on puhdas ja siinä näkyy pelkkiä voittoja. Ruuna tuli joulukuussa kipeäksi ja jäi talvitauolle. Ongelmia ei ollut koko neljää kuukautta, mutta Timo Tuominen varoittaa, ettei hevonen ihan sataprosenttisessa vireessä palaa. Viimeistelyhiitti oli tuonut lihasmurheita ja osallistuminenkin oli vielä sunnuntaiaamun asti epävarmaa. Valmentaja tosi lupasi, että mikäli viivalle tullaan, niin hevonen on kilpailukykyinen ja uskotaan siihen. Perusluokaltaan suosikki on tässä muita päätä pidempi, mutta kysymysmerkkejä on ilmassa.

Haastajat: Nopea 5 Lentävä Rols on juossut kaksi kertaa peräkkäin johtopaikalla ja ampaisee nytkin heti kärkiryhmään. Hevosella on tarkoitus kokeilla nyt ensimmäistä kertaa vetolappuja ja se on oikein mielenkiintoinen viritys, kun loppuun kaivattaisiin lisää yritystä.

10 Hetku on vakaassa nousussa saatuaan startteja lähes vuoden poissaolon jäljiltä. Ruuna sinnitteli Teivossa Toto75-lähdössä johtavan rinnalta totoon ja kiri sen jälkeen Jokimaalla taustalta viimeiset 700 metriä mukavasti 27-pintaan, vaikka lahjakas Briljantti Buugi karkasikin edeltä.

7 Riksun Kingi huiskaisi viime kaudella mailin 23-kyytiä ja on erittäin kiinnostava tulevaisuuden hevonen. Oriin valmentaja kuitenkin painottaa, että tähän kisaan tullaan tauolta oikein maltillisilla valmisteluilla, eikä hevosen voi olettaa olevan vielä ollenkaan parhaimmillaan.

Yllättäjät: 1 Tiitukka lähtee lujaa ja saa kaipaamansa tarkan juoksun. Tamma on nopeudellaan aina vaarallinen. 3 Karhotilla on puolestaan voimaa. Nyt pitäisi mennä kovempaa kuin mihin hevonen on ennen pystynyt.

Pelijakauma: Riksun Kingi (19 %) on ennakko-odotuksiin nähden liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Tiitukka, Metsärinteen Rambo ja Lentävä Rols ampaisevat kuskiensa niin halutessa kovaa matkaan.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 2
Suuri: 2, 5, 10

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
7 Zolei 30%
4 Janette Francais 18%
8 Leemark's Hector 12%
11 Bluebell Travian 10%
9 Hold Me Cloud 9%
6 Daniel Speed 8%
1 Hello 3%
10 Smillaggio 3%
2 Giselle 2%
12 Furiosa 2%
3 Gambler Hoss 2%
5 Cash Match 1%

Toto5-2
8 Humenteri 40%
11 Viesmanni 25%
7 Ohimennen 15%
3 Viestinviejä 5%
1 Hilding 5%
2 Sparta 2%
9 Seikkeri 2%
12 Pirttilän Niilo 2%
5 Vastavalo 2%
4 Jäpikäs 1%
10 Meninkö 1%

Toto5-3
5 Easy Lover 40%
6 Nemea Harmony 12%
1 Pink Dynamite 10%
4 Privilegium 8%
10 General Moneymaker 8%
11 White Cross Diego 6%
7 Proud Match 6%
9 Day to Remember 3%
3 Midsommar De Jour 3%
2 Winner's Credit 2%
8 Petis Mondon 1%
12 Flash Of Star 1%

Toto5-4
2 Com Tuff 47%
6 Wonder Woman 20%
7 Gargamel Sisu 10%
11 Vesuvio Wise L. 8%
3 Wille's Rainmaker 3%
9 Newport Brodde 3%
10 Veloce Vald 2%
5 White Cross Beso 2%
8 Othellos Magi 2%
12 Scarlet Collection 1%
1 Dardanos 1%
4 Smoky Ray 1%

Toto5-5
2 Metsärinteen Rambo 40%
5 Lentävä Rols 20%
10 Hetku 15%
7 Riksun Kingi 10%
1 Tiitukka 4%
3 Karhotti 4%
9 Energia Urho 2%
6 Moido 2%
11 Voe Epeli 1%
8 Kleopatra 1%
4 Tähti Elmeri 1%