Ravivihje: Toto5 Turku 16.4.2021

Julkaistu:

TOTO5
Vixeli kiertää kärkeen 60-metrin pakiltakin Toto5-4:ssa.

Toto5-1

Suosikki: 2 Brave Dame Vivian on sopivassa tehtävässä selvähkö ykkössuosikki muita tammoja vastaan. Se sai tauolta paluussaan hyvän reissun 2. ulkona, mistä hevonen hoiti loppukirissä tehtävänsä mallikkaasti ja eteni varmaan voittoon, joka oli uran toinen. Lähtö on tällä kertaa helpompi. Auton takaa Brave Dame Vivian pääsee asiallisesti matkaan ja saattaa tällä kertaa edetä keulaan, kun eturivissä ei ole starttiraketteja viivalla.

Haastajat/yllättäjät: 5 Bluebird Nash ei Lappeessa säväyttänyt 5. sisältä/3. ulkoa, mutta paransi startti alla ja kiri Kouvolassa 2. sisältä voittomatsiin. Bluebird Nash kilpailee nousuvireessä ja on suosikin ykköshaastaja. 1 Gillian Comery oli viimeksi tasainen 3. sisältä. Tätä ennen tamma oli asiallinen 3. sisältä vaikka hävisikin kärjelle selvästi. Gillian Comerylla on kykyjä nähtyä parempaan ja tällä kertaa lähtöpaikka on erittäin hyvä. 4 Didi Hoss kiri Porissa mukavasti 4. ulkoa neljänneksi. Tuolloin pehmeä rata oli vastaan. Viikko sitten tamma jäi Porista pois rataolosuhteiden takia. Valmentajan mukaan lähtöasetelmat eivät ole optimaaliset, kun kyseinen kisa jäi ajamatta.

Pelijakauma: Oikein pelattu lähtö.

Juoksunkulku: Brave Dame Vivian etenee johtopaikalle ja saa rauhoittaa tempon mieleisekseen.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 2
Suuri: 2, 5, 1, 4

Toto5-2

Suosikki: Kakkoskohteesta on vaikea selvitä kapealla rastituksella. 2 Pyrypolun Felder aloitti hyvällä esityksellä Turussa, missä ruuna nousi viidenneksi oltuaan etusuoralla yhdeksäntenä. Kärki lisäsi vauhtia kolmannella puolikkaalla eikä Pyrypolun Felderillä ollut mahdollisuuksia parempaan. Kouvolassa ruuna matkasi kuolemanpaikalla ja voitti ylivoimaisesti. Ruuna on esiintynyt aiempaa varmemmin ja ehjällä juoksulla se nähdään jälleen kärkimatsissa.

Haastajat: 7 Vieski otti viimeksi kolmosrahat 2. sisältä uudella ennätyksellä. Tätä ennen Forssassa ruuna teki mitä tahtoi keulapaikalla ja voitti pystyyn. Starttiväli on tällä kertaa pitkähkö, muttei kuitenkaan niin massiivinen kuin paussilta palavilla 6 Tarlingilla tai 10 Pyry Viljamilla. Tarling pääsee voltista hyvin matkaan, mikäli tamma avaa ravilla. 8 Tähtihippu tsemppasi Vermossa kakkoseksi 2. ulkoa. Forssassa tamma peri keulapaikan viimeisellä takasuoralla ja otti tämän jälkeen uran ensimmäisen voiton helposti. Tamma on parantanut selvästi ja kuuluu pelihevosiin.

Yllättäjät: 16 Kauniin Rohkee laukkasi Forssassa loppusuoralla hyvästä noususta. Se ei ollut ensimmäinen kerta, kun tamma ottaa laukan hyvistä asemista. Forssassa marraskuussa tamma laukkasi keulasta maalisuoran alussa. Ehjällä juoksulla Kauniin Rohkee pystyisi heti pärjäämään. 13 Unnan Veitikka runttasi Lahdessa kuolemanpaikalta neljänneksi. Kärki lopetti kovaa ja ruuna jäi niiden kyydistä, muttei ollut huono. Forssassa ruuna matkasi 2. ulkona ja näytti kirissä jopa voittajalta, mutta menetti maalisuoralla hieman rytmiään ja otti pian laukan.

Pelijakauma: Kauniin Rohkee (4%) on hyvä yllätyshaku.

Juoksunkulku: Pyrypolun Felder eteanee määrätietoisesti kohti kärkeä ja pääsee johtopaikalle. Ruuna pitää vauhdin tasaisen reippaana eikä tee tehtävää takahevosille helpoksi.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 2, 7, 8, 6, 16, 10
Suuri: 2, 7, 8, 6, 16, 10

Toto5-3

Suosikki: Nopea 1 Que Tal pääsee loistoasemista matkaan ja on selvä ykkösmerkki kolmanteen kohteeseen. Se ei toissa kerralla yltänyt kärkeen 6. ulkoa, mutta paransi merkittävästi tuoreimpaan kisaan, missä ori kiri ykköseksi 2. sisältä. Voittoaika oli loistava ja ori on sen ansiosta kerännyt runsaasti peliä osakseen. Tällä kertaa viisivuotias juoksee todennäköisesti keulassa. Voittoon on hyvät mahdollisuudet, mutta sitä ei ole etukäteen kirkossa kuulutettu.

Haastaja: 5 Grainfield Emma runttasi Porissa kakkoseksi 2. ulkoa. Teivossa kuusivuotias juoksi kuolemanpaikalla ja runttasi väen väkisin ykköseksi. Grainfield Emma ei ole juoksunkulusta riippuvainen ja pystyy menestymään monenlaisella eri reissulla. Se on saanut pitkän tauon jälkeen neljä starttia alle ja kunto on tällä hetkellä vahvasti nousussa. Tamma on niin hyvällä mallilla, että se tekee mieli ottaa jokaiselle Toto5-kupongille mukaan.

Yllättäjät: Suosikkikaksikon jälkeen tulee väliä muihin. 2 Bello Ragazzo eteni Vermossa jo keulaan 2. ulkoa loppukurvissa, mutta laukkasi maalisuoran laussa. Viimeksi ruuna kiersi 2. ulkoa kakkoseksi. Starttiväli on venynyt pitkäksi. 10 Emil von Bentz käynnistelee koneitaan paussin jälkeen. Viimeksi ruuna nappasi kolmossijan 2. ulkoa. 8 Clay Brickin lähtöpaikka on heikko. Viimeksi 4. ulkoa neljänneksi yltänyt ruuna tarvitsee hieman onneakin pystyäkseen menestymään. 6 Arctic Pastor on olemassaan tauluaan parempi menijä. Starttaaminen on ollut sen verran katkonaista, että se kuuluu mukaan lähinnä revityksiin.

Pelijakauma: Que Talin (66%) ja Grainfield Emman (23%) välinen ero on liian mittava. Bello Ragazzolla (2%) on pelipinnojaan paremmat mahdollisuudet voittoon.

Juoksunkulku: Que Tal pitää leikitellen johtopaikan hallussaan. Grainfield Emma tai Arctic Pastor tulee rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 1, 5, 2
Suuri: 1, 5, 2

Toto5-4

Suosikki: 16 Vixeli on nimi, josta on kuultu kiitettävästi tähän asti ja tullaan kuulemaan myös jatkossa. Voitontahtoinen ori on haalinut tililleen liudan voittoja ja voittosumma on ehtinyt kivuta yli 135 000 euron. Tällä kertaa oriilla on paljon kierrettävää 60-metristä. Ori sai startin alle Mikkelissä reilu pari viikkoa sitten. Tuolloin Vixeli runttasi varmaan voittoon kuolemanpaikalta. Vixeli on vahva menijä, jolta löytyy sen verran vauhtivaroja, että se pystyy lyhyessä ajassa ilmoittautumaan mukaan takajoukoista kärkiryhmään. Vixelissä on papereissamme ainesta Toto5-varmaksi.

Haastajat/yllättäjät: 12 Korven Liideri kiersi Kouvolassa 2. ulkoa kuolemanpaikalle ja tsemppasi rehdisti perille kakkoseksi Tuuskasen jälkeen. 10 Rallin Muisto kilpailee vahvassa vireessä. Kouvolassa ruuna paikkasi laukan mainiosti ja Vermossa se kierteli väkevästi perille. Rallin Muisto ei väsy ensimmäisten joukossa, mutta vauhti saattaa loppua kesken. Juostava matka saisi olla pitempi. 1 Pilskeri pääsee makoisista asemista matkaan, muttei tasaisena avaajana välttämättä saa alussa maksimaalista hyötyä vastustajiin nähden. Kunto on stabiili. 4 Siriliisi tsemppasi Jyväskylässä keulasta kakkoseksi. Tamma avaa voltista hyvin ja on todennäköisin nimi keulapaikalle. 5 Häyrilän Hero johti Porissa lähtöä, muttei pystynyt tsemppaamaan voittomatsiin. Viitosradaltakin ruunalla tähdättäneen eteenpäin. Forssassa 4. sisältä kakkoseksi lopettanut 8 Rivaltti ja tauolta palaava 2 Tänttärä tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Vixelin (39%) peliosuudessa on nousun varaa.

Juoksunkulku: Tänttärä, Siriliisi, Häyrilän Hero ja Jasun Velho avaavat parhaiten. Tänttärä katsoo ensimmäiset keulat ja päästää tämän jälkeen Siriliisin eteensä.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 16
Suuri: 16

Toto5-5

Suosikki: Kyvykkäällä 4 Rahajamatchilla on putkessa kolme voittoa ja perjantaina ruuna hakee jo neljättä. Ykkössijat ovat tulleet kolmella eri tavalla. Kouvolassa nelivuotias runttasi kärkeen kuolemanpaikalta, Jyväskylässä nelivuotias voitti kirillä ja viimeksi Turussa keulasta. Kouvolassa Rahajamatch ei lähtenyt erikoisesti matkaan sisäradalta ensimmäisessä autolähdössään, mutta kesäkengällä lähtönopeus saattaa olla paremmalla mallilla kuin hokeilla. Lisäksi yksi kokemus alla sillä pystyy satsaamaan enemmän lähtöön. Rahajamatchin pohjia ei ole viime starteissa katsottu, ja värkeissä on varaa parempaan.

Haastajat: 9 Deep Blue Font aloitti kolmella voitolla, joista viimeisin tuli johtopaikalta varmasti uudella ennätyksellä. Vermossa ori oli etenemässä keulaan ennen laukkaa ensimmäisessä kurvissa. Hyppy oli sen verran paha, että hevonen jäi kuvista. Suosikki ei ole helppo lyötävä näistä asemista, mutta totosija on minimi mitä kolmevuotiaalta kuuluu odottaa. 1 Prospect Tag pääsee hyvänä avaajana asemiin ja pystyy sijoittumaan kärjen tuntumaan. Huippupäivänä voittoonkin on mahdollisuudet. Viimeksi ruuna juuttui kuolemanpaikalle.

Yllättäjät: 2 Sultan Of Soprano ei tasaisena avaajana hyödy lähtöpaikasta. Edellisen voittonsa se otti 4. sisältä ennen 11 Girls With Curlsia, joka lopetti hyvin 2. sisältä. 6 Yankee Pride otti Porissa laukan etusuoralla parijonosta ja kulki tämän jälkeen vahvasti. Kakkossijan ruuna nappasi aiemmin 2./3. ulkoa. 10 True Colors lopetti tauolta paluussaan mukavasti 3. ulkoa ja pystyy startti alla parantamaan.

Pelijakauma: Kaiken kaikkiaan oikean suuntaisesti vedetty. Prospect Tag (6%) on alipelattu.

Juoksunkulku: Prospect Tag avaa johtoon ja odottaa Rahajamatchin eteensä.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 4, 9, 1, 2, 11, 6, 10
Suuri: 4, 9, 1, 2, 11, 6, 10

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
2 Brave Dame Vivian 62%
5 Bluebird Nash 15%
1 Gillian Comery 8%
4 Didi Hoss 6%
9 Langen's Cza Cza 3%
10 Stonecapes Respect 2%
6 Partytime 1,5%
7 Sapphira 1%
8 American Dream 1%
3 Beauty Erin 0,5%

Toto5-2
2 Pyrypolun Felder 23%
7 Vieski 21%
6 Tarling 13%
8 Tähtihippu 12%
16 Kauniin Rohkee 9%
10 Pyry Viljami 7%
13 Unnan Veitikka 5%
9 Rianna 3%
5 See Hoo Amuletti 1,5%
14 Poken Roope 1%
11 Vappu Valkia 1%
1 Vektorin Valo 1%
12 EL Timotei 1%
3 Veran Vilho 0,5%
15 Telman Venla 0,5%
4 Kultaposti 0,5%

Toto5-3
1 Que Tal 53%
5 Grainfield Emma 30%
2 Bello Ragazzo 5%
8 Clay Brick 3%
10 Emil Von Bentz 3%
6 Arctic Pastor 2%
4 Our Hope 1%
3 Zebe Von Bentz 1%
7 Like Fatal Love 1%
9 Arctic Chime 0,5%
11 Bernetta 0,5%

Toto5-4
16 Vixeli 48%
12 Korven Liideri 11%
10 Rallin Muisto 8%
1 Pilskeri 7%
4 Siriliisi 5%
2 Tänttärä 4%
8 Rivaltti 4%
5 Häyrilän Hero 4%
15 Holari 3%
14 Oiva-Sointu 1,5%
7 Jasun Velho 1%
3 Tähtimenevä 1%
9 Rokkoff 1%
13 Tementikko 0,5%
11 Rankkari 0,5%
6 Laari 0,5%

Toto5-5
4 Rahajamatch 43%
9 Deep Blue Font 22%
1 Prospect Tag 10%
2 Sultan of Soprano 7%
11 Girls With Curls 6%
6 Yankee Pride 4%
10 True Colors 4%
5 Goldiivo Hoss 1,5%
12 Sahara Magaria 1%
3 Girl's Wish 0,5%
8 New Sensation 0,5%
7 Ice Queen Birdland 0,5%