Ravivihje: Toto5 Teivo 13.4.2021

Julkaistu:

TOTO5
Teivon ravien herkkupala on Parvelan Retun ja Joriinin kohtaaminen Toto5-avauksessa.

Toto5-1

Suosikki: 5 Parvelan Retu ei päässyt taukostartissaan helpolla, mutta hoiteli kuitenkin homman luokkahevosen elkein. Ori otti alussa jälleen lähtölaukan, mutta pääsi jatkossa hyvin kiinni pahimpiin vastustajiin. Suven Sametti laittoi maalisuoralla kaiken peliin, mutta Parvelan Retu otti uransa 26. voiton nimiinsä. Startti alla ori pystyy olemaan parempi, mikä ei tiedä hyvää vastustajien kannalta.

Haastajat/yllättäjät: 9 Joriini voitti viime kaudella kolmaosan starteissaan ja kisasi pääosin kivikovissa lähdöissä. Rahaa kilahti tilille vajaat 90 000 euroa. Oriilla ei ole kotioloissa ajettu kovaa ja näistä lähtökohdista Hannu Hietanen ei pitänyt Parvelan Retun lyömistä realistisena. Mikäli Parvelan Retu laukkaa, saattaa tähän kuitenkin avautua tilaisuus. 3 Hipatsu kiri Porissa viime metrit terävimmin ja vei voiton. Kausatisella ruuna lähti kiriin viimeisellä takasuoralla ja sai selän eteen. 22-lopetuksessa se teki sen mikä tehtävissä oli. Oikeana päivänään Hipatsu kirii hyvin loppua. 6 Tee Wee Paroni kiri Mikkelissä kolmanneksi 2. ulkoa. Startti alla ruuna pystyy petraamaan.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Viriori katsoo keulat ja odottaa Parvelan Retun eteensä.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 5
Suuri: 5, 9

Toto5-2

Suosikki: 7 Capo The Amour avasi Teivossa keulaan ja matkasi lopulta johtavan kannassa, mistä se kiri voittoisasti. Kouvolassa ohjastajalla oli sama taktiikka pöydällä, mutta tällä kertaa hevonen ei ollut yhtä terävä ja tippui lopussa ulos rahoiltakin. Capo The Amour pääsee ulkoakin asemiin, sillä kyseessä on hyvä avaaja. Tällä kertaa se juoksee ennakkoilmoituksen mukaan kengittä.

Haastajat: 8 Hades laukkasi toissa kerralla kesken kirin loppukurvissa. Viimeksi ruuna aloitti kuolemanpaikalla ja sai etusuoralla selän eteensä. Loppusuoralla ruuna taisteli kakkossijasta ja vei tämän kamppailun edukseen. Juoksun onnistuessa Hades on kärkikamppailussa mukana aikaisempaa sopivammassa tehtävässä. 2 Makemake ei ole raketti alussa, joten lähtöpaikka käy hyvin. Teivossa maaliskuun lopussa sijoitustaan paremmin 5. sisältä kirinyt ruuna otti viimeksi nelosrahat matkattuaan johtavan kannassa ja käännettyään maalisuoralla sisäradan ohituskaistalle.

Yllättäjät: 3 Knockout Ses yllätti Teivossa Toto75:ssa kakkossijallaan, joka tuli 4. ulkoa. Vermssa ruuna lähti toiseksi viimeisessä kurvissa kolmannelle radalle ja runttasi hyvin perille. Kunto on jiirissä. 5 Valletta teki kelpo viime kauden. Tämä sesonki ei ole vielä ollut menestys, mutta värkeissä on varaa parempaan. 4 Dalton Hoss esiintyi tasaisesti niin Turussa 4. ulkoa kuin Porissa 3. ulkoa. Hyvä sijoitus kärjen tuntumasta on jälleen otettavissa.

Pelijakauma: Capo The Amour (23%) on edullinen merkki. Valletta (2%) on unohdettu.

Juoksunkulku: Capo The Amour lataa johtoon ja joko ajaa siitä tai päästää Hadesin edelleen. Muille johtopaikka tuskin on tarjolla.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 7, 8, 2, 3, 5
Suuri: 7, 8, 2, 3, 5

Toto5-3

Suosikki: 5 Vuaran Viima hakee paluuta korkeimmalle korokkeelle. Tamma on ollut tällä kaudella mainio ja tehnyt varsinkin kärkipäästä sitkeitä esityksiä. Tällä kertaa uumoilemme sille keulajuoksua, mistä tammalla on hyvä mahdollisuus ottaa voitto. Viimeksi Seinäjoella juoksu ei onnistunut ja ohjastaja piti lähdön tapahtumien jälkeen kolmossijaa erittäin hyvänä lopputuloksena. Tehtävä on tällä kertaa tasainen mutta sopiva, ja arvioimme Vuaran Viiman selvähköksi ykkösmerkiksi.

Haastajat: 12 Kastehelmeni runttasi Lahdessa ykköseksi kuolemanpaikalta. Vermossakin tammalla ajettiin keulan rinnalta, mikä tuntuu sopivan hevoselle mainiosti. Maalisuoralla tamma sai tiukan haasteen, mutta vei voiton varmasti. Matkan jatkuessakin se olisi pystynyt vastaamaan kovimmalle uhkaajalleen, joka oli 11 Aamos Hem. Se pääsi johtavan takaa kääntämään viimeisellä takasuoralla 2. ulos ja sai maalisuoralla täyden mahdollisuuden. Ohi ei silti ollut asiaa. Aamos Hem voitti Lahdessa keulasta ja jatkaa mainiossa vireessä. 10 Salaliitto eteni voittostartissaan kuolemanpaikalle, mikä kävi tasavauhtiselle menijälle mitä mainioimmin. Ruuna teki sitkeän suorituksen ja otti ansaitun voiton. Taktiikkajuoksussa Salaliitto ei ole parhaimmillaan, mutta mikäli matkalla pidetään tempoa, nousevat sen osakkeet selvästi.

Yllättäjät: 1 Suikun Chili hävisi Lahdessa niukasti, kun voiton vei Kastehelmeni. Lappeessa esitys oli 3. ulkoa tasainen. 9 Isosalon Ihme nousi Teivossa etusuoralla kuolemanpaikalle ja runttasi kärkimatsiin. Porissa tamma ei saanut täyttä mahdollisuutta 2. sisältä, mutta toisaalta voimiakaan ei tainnut hirveästi olla jäljellä. Tasokkaassa tehtävässä sijoitus kärjen tuntumassa olisi hyvä saavutus. Tauluaan vaarallisempi 3 Touko Kevätön ja 7 Rehtorin Salli tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Vuaran Viiman (41%) pelipinnoissa on nousun varaa. Haastajista Kastehelmeni (8%) on edullisin ruksi.

Juoksunkulku: Vuaran Viima ja Rehtorin Salli avaavat terävimmin. Ensin mainittu juoksee keulassa.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto5-4

Suosikki: 2 Nu Del on viime kisoissaan osoittanut voitontahtonsa. Seinäjoella ruuna kiersi kuolemanpaikalle ja runttasi väen väkisin ykköseksi maalisuoralla. Viimeksi viisivuotias pääsi keulaan, mutta voitto tuli kaikkea muuta kuin haukottelemalla. Voittotulos oli uusi ennätys. Nu Del on nopea avaaja, joka tähtää huippupaikalta koko matkan johtoon.

Haastajat: 7 Next Hope ei ole helppo vastus suosikillekaan. Vermossa upeasti 4. ulkoa kakkoseksi kirinyt tamma otti Teivossa voiton vakuuttavasti kuolemanpaikalta. Paremmista asemista Next Hopen voitonmahdollisuudet eivät olisi olleet merkittävästi huonommat kuin Nu Delillä. Näistä asemista Nu Delillä on etu puolellaan. 1 Credit To Dream ehti Teivossa 3. sisältä kakkoseksi. Lahdessa se matkasi 4. ulkona ja lähti kiriin viimeisellä takasuoralla, muttei pystynyt puristamaan kärkimatsiin. Tällä kertaa lähtöpaikka on maukas.

Yllättäjät: 10 Unbounded Stride taipui viimeksi kuolemasta. Tätä ennen ruuna nousi 7. ulkoa mukaan totomatsiin. Tehtävä on tasokas, mutta ruuna on yksi mahdollisista. 9 Gyro Gearloose kamppaili Teivossa voitosta ja joutui lopulta tyytymään kolmanteen sijaan. Vermossa ruuna nousi viimeisellä takasuoralla 3. sisältä 2. ulos ja oli tilaa saatuaan tasainen. 4 The Revenant taipui viimeksi keulasta, kun alkumatkalla mentiin ylivauhtia. Tällä kertaa starttiväli on pitkähkö. 12 Touch Me Too alisuoritti viimeksi 2. ulkoa. Tätä ennen tamma nousi 5. ulkoa ykköseksi saatuaan kirissä hyvää vetoapua.

Pelijakauma: Next Hope (15%) on loistoruksi.

Juoksunkulku: Nu Del avaa johtoon ja saa Credit To Dreamin tai The Revenantin taakseen.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 2, 7
Suuri: 2, 7, 1, 10, 9, 4, 12

Toto5-5

Suosikki: Päätöskohteessa usea osallistuja palaa tauolta. Suosikiksi nousee 1 Rapid Leader, joka kiri Seinäjoella ykköseksi 3. ulkoa. Ohjastaja käänsi ajokkinsa ovelasti sisäradalle ja hevonen hoiti loput, kun sai maalisuoralla vapaan radan eteensä. Viimeksi ruuna pääsi keulaan, mistä kolmossija oli sopivassa tehtävässä pieni pettymys. Ruuna avaa hyvin ja pystyy paljoon.

Haastajat: 3 Anni Sue väläytteli viime kaudella, mutta kokonaisuutena sesonki ei ollut parasta mahdollista. Treenitiedot lupaavat hyvää, ja tamma on heti varottava. Se voitti toissa kaudella näihin aikoihin tauolta hurjalla mailin tuloksella 11,7. 6 Ypäjä Louvre on selvästi tauluaan parempi menijä. Kyvykäs menijä ailahtelee, mutta pystyy oikeana päivänään tekemään kovia suorituksia. Myös 10 Samurai Comeryssa on ainesta nähtyä parempaan. Se ruunattiin tauon aikana. Rankingissa näiden väliin kiilaa 4 Jimpeto Joy, jokanousi Seinäjoella 2. ulkoa kolmannen radan veturiksi viimeisellä takasuoralla ja runttasi ykköseksi. Ruuna otti ensimmäisen Suomen-voittonsa neljännessä startissaan ja pystyy samanlaisena ottamaan niitä jatkossakin.

Yllättäjät: 9 Bwt Danger keräsi viime kaudella hyvän tilin. Tämä kausi ei ole lähtenyt maineteoilla liikkeelle ja tällä kertaa starttiväli on pitkä. 8 Memphis Minnie vei viimeksi voiton keulasta. Tamma avaa hyvin ja sillä satsattaneen jälleen starttiin. 11 Justine Case kirii oikeana päivänä terävästi. Se aloittaa uusista käsistä.

Pelijakauma: Anni Sue (8%) kuuluu jokaiselle kupongille. Se on ennenkin ollut tauolta erittäin hyvä.

Juoksunkulku: Ratojen 1,3,6 ja 8 hevoset erottuvat alussa. Memphis Minnie saattaa jälleen päästä johtoon, sillä eturivissä ei ole rakettiavaajia.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 1, 4, 3, 6, 10, 9, 8
Suuri: 1, 4, 3, 6, 10, 9, 8

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
5 Parvelan Retu 72%
9 Joriini 17%
6 Tee Wee Paroni 4%
3 Hipatsu 4%
2 Viriori 1%
1 Ohikiitävä 1%
8 Lilin Jytky 0,5%
7 Aatsi 0,5%

Toto5-2
7 Capo The Amour 32%
8 Hades 30%
2 Makemake 19%
3 Knockout Ses 9%
5 Valletta 5%
4 Dalton Hoss 4%
1 Elmo Exceptional 1%

Toto5-3
5 Vuaran Viima 48%
12 Kastehelmeni 15%
11 Aamos Hem 13%
10 Salaliitto 10%
1 Suikun Chili 4%
9 Isosalon Ihme 3%
3 Touko Kevätön 3%
7 Rehtorin Salli 1,5%
4 H.V. Tureks 1%
2 Isosalon Kiira 0,5%
6 Unnan Tähti 0,5%
8 Temetrius 0,5%

Toto5-4
2 Nu Del 32%
7 Next Hope 26%
1 Credit To Dream 11%
10 Unbounded Stride 8%
9 Gyro Gearloose 7%
4 The Revenant 6%
12 Touch Me Too 3%
5 Vaya Con Dios 2,5%
6 Rahart 2%
3 Mister Cannon 1%
11 Sun Sayen 1%
8 Granite 0,5%

Toto5-5
1 Rapid Leader 20%
3 Anni Sue 19%
6 Ypäjä Louvre 17%
4 Jimpeto Joy 14%
10 Samurai Comery 13%
9 BWT Danger 6%
8 Memphis Minnie 4%
11 Justine Case 2%
7 Gresille Boko 1,5%
2 Black Maya 1,5%
12 Langen's Cza Cza 1%
5 Crosby 1%