Ravivihje: Toto5 Joensuu 12.4.2021

Julkaistu:

TOTO5
Hambon on aika palata voittokantaan Joensuun Toto5-pelissä.

Toto5-1

Suosikki: Hienon statistiikan omaava 10 Francis Journey palasi pari viikkoa sitten Mikkelissä hienossa iskussa pitkältä tauolta. Ruuna jäi levottoman ja olosuhteisiin nähden vauhdikkaan alun jälkeen taivaltamaan johtavan rinnalle, josta se nappasi vaivattoman voiton. Suosikki pystyy tässä monenlaisilla juoksunkuluilla kärkeen.

Haastajat: 1 Jacksonville on avanut uransa lupaavasti. Viimeksi ruuna kamppaili Nuorten Sarjassa 2. ulkoa totoon. Paalupaikalta varsa lähtee vetämään joukkoa ja keikkuu keulilla pitkään, vaikka kohtaa nyt rutinoituneempaa vastusta kuin aiemmin.

8 Tazer kohahdutti viime kaudella yltämällä Kuopio Stakes -finaaliin ja siellä hienosti viidenneksi. Potentiaalia on hurjasti näihin sarjoihin, mutta laukka kovin herkässä.

Yllättäjät: 9 Natalie Ray on pitkän taukonsa jälkeen nousussa. Tamma lopetti viimeksi 3. sisältä mukavasti totoon ja lähestyi kärkiparia lopussa. 6 Bianca Eagra ja 11 Django Cross eivät ole vielä Suomessa menestyneet, mutta kummallakin on potentiaalia nähtyä parempaan.

Pelijakauma: Tazerin (8 %) peliosuus on kykyihin nähden matalalla, mutta onnistumisia tulee harvoin. Natalie Ray (1 %) ei saisi olla ihan unohdettu.

Juoksunkulku: Jacksonville lähtee vetämään joukkoa. Francis Journeylla kestää kuskin niin halutessa tehdä ajoissakin ratkaisuja.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 10, 8
Suuri: 10, 1, 8, 9

Toto5-2

Suosikki: 4 Hambon edellisestä voitosta on reilusti yli vuosi ja taulustakin löytyy vain yksi totosija, mutta ori on silti Joensuussa sopivassa seurassa aiheesta aika selvä suosikki. 6-vuotias on tauon jälkeen kovassa nousuvireessä ja kiri viimeksi Toto75-lähdössä sisältä lopun 21-pintaan.

Haastajat: Haastajalauma on tasainen. 3 Nuga Rols on sitkeä sissi, mutta vire on pitkältä tauolta luonnollisesti arvoitus. Viime vuonna vire oli kylläkin suoraan tauolta hyvä. Tauon syynä eivät ole terveyshuolet tälläkään kertaa, sillä hevosella ei vain kilpailla hokkikengässä.

5 N.P. Liitotähti aloitti uuden kauden asiallisesti sinniteltyään 2. sisältä totoon. Otteet paranevat varmasti, kun startteja kertyy.

1 Minskaus kamppaili viime vuonna tiukasti paikasta kuningatarkilpailuun ja se kertoo luokasta tällaisiin lähtöihin. Kausi on alkanut varsin epävarmasti ja alla on taas venähtänyt starttiväli, joten arvoituksia riittää.

6 Kiirilla on nopea meinijä, jonka lopun motivaatio vaihtelee. Pieni lähtö suosiii tarkan juoksun vaativaa hevosta. Seinäjoella irtosi terävä kiri, mutta viimeksi kiriä ei oikein irronnut hyvälläkään juoksulla.

2 Tutun Tiltu omaa edellisen tapaan hyvän huippunopeuden, mutta puristus ei ole viime aikoina oikein riittänyt maalipaalulle saakka.

Pelijakauma: Hambo (57 %) erottuu syystäkin, vaikkei sitä ole taulusta helppo päätellä. Nuga Rols (7 %) ja Minskaus (3 %) ovat haastajista parhaat merkit.

Juoksunkulku: Tutun Tiltu ja Kiirilla osaavat lähteä kovaa, mutta kummallekin selkäjuoksu on parempi vaihtoehto. Hambo pääsee etenemään johtoon, jos Jani Ruotsalainen haluaa olla alkumatkalla aktiivinen.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto5-3

Suosikki: 6 Kiara Ale ei kerää askelluksellaan tyylipisteitä, mutta meno on silti tehokasta. Viimeksi tamma kompuroi volttikiihdytyksen jälkeen lähtösuoran päässä laukalle, mutta on auton takaa varmempi lähtijä. Kouvolan kiri oli vauhtijuoksussa 3. ulkoa aivan hyvä tätä kovemmassa lähdössä, vaikka pari hevosta ehti lopussa edelle.

Haastajat: 11 Wonder of You saattaa olla jopa koko joukon kovakuntoisin, mutta antaa tasoitusta lähtöpaikassaan. Viimeksi ruuna runnoi joukon hänniltä kirikierroksen alle 15-vauhtia ja nousi hyvätasoisessa lähdössä totoon.

3 Express Eve sinnitteli viimeksi 2. sisältä Toto75-lähdössä hienolla tuloksella totoon. Se oli maksimisuoritus täydellisellä juoksulla, mutta etukengättömyys tuntui sopivan, sillä jatketaan ja nyt ei ole yhtä kovia vastassa.

Yllättäjät: 10 Jet Setter oli tasapaksu viimeksi tauolta, mutta silloin juoksunkulkukin oli vastaan. Hyvän statistiikan omaava ruunakin pystyy kyllä sitä parempaan. 12 Blue May ja 9 Vici America pystyvät hyvänä päivänään näissä lähdöissä korkealle, mutta kummallakin on edellisestä huippusuorituksesta aika lailla aikaa. 2 Ridelle kaavaillaan keulataktiikkaa ja se saattaa sotkea ainakin monen muun juoksukulkusuunnitelmia. Viimeksi tamma seurasi 2. sisältä totoon ja on valmentajan mukaan nousussa. 7 Una Signoralta riisutaan kengät ensimmäistä kertaa, uran 76. startissa.

Pelijakauma: Oikeat kolme hevosta erottuvat, mutta niiden keskinäistä järjestystä muokattaisiin suhteessa pelikansaan.

Juoksunkulku: Ride avaa kovaa ja valmentaja haluaisi koittaa keulasta. Express Eve ja Kiara Ale lähtevät myös reippaasti, eikä sen kaksikon kuskit tapaa luopua keulataisteluista aina ihan sovinnolla.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 6, 11, 3
Suuri: 6, 11, 3, 10

Toto5-4

Suosikki: Neljäs Toto5-kohde on paperilla aika sekava, varsinkin kun parhaat hevoset ovat onnettomilla paikoilla. 7 Demon A.F. on lähdön kapasiteeltiltaan paras hevonen, mutta alla on pitkä tauko ja ruuna osaa olla pahimmillaan hyvinkin epävarma. Kokeessa suosikki painui kierros jäljellä johtavan rinnalta piikkipaikalle ja tuli kirilenkin vakaalla tyylillä 17,5-paikkeille. Kyseessä ei ole kovinkaan luotettava menijä, mutta kyvyt riittävät voittoon suoraan tauoltakin, jos ravi maistuu.

Haastajat: 8 Easy Lover on puolestaan oikein varma suorittaja ja hienossa vireessä. Ruuna kiersi viimeksi matkalla johtavan rinnalle ja kamppaili 13-lopetuksessa mukavasti totoon. Lähtöpaikka on haastava, mutta haastaja on osoittanut pystyvänsä haalarihommiin.

12 Minbrisk otti edellisellä Joensuun vierailulla kirivoiton 5. ulkoa ja jäi viimeksi paljon voimia tallella pussiin 2. sisälle. Ruunan taso heittelee, mutta kapasiteetin yläkategoria riittäisi tässä näistäkin asemista kärkikamppailuun.

9 Bongo innostui viime kauden lopulla kovaan menoon jenkkikärryillä ja saa ne heti kausiavauksessa taakseen. Hevonen oli tauolla, kun hokkikelit eivät passaa. Valmentaja on pitkältä tauolta odotuksissaan aika maltillinen, sillä alla ei ole ratahiittejä.

Yllättäjät: 5 Real Knight on rastin arvoinen yllättäjä. Ruuna aloitti kauden kahdella hyvällä kirillä ja oli viimeksikin toivottomista asemista sijoitustaan parempi. 10 Jontte Junior on kirinyt parissa viimeisessä haastavista asemista positiivisesti. Takakengättömyys saattaisi olla hevoselle ihan jonkinlainenkin plussa. 11 Boulder Illusion hävisi suosikille kokeessa selvästi, mutta on varmastikin kilpailuvauhtinen suoritus alla terävämpi.

Pelijakauma: Real Knight (2 %) on kiehtova yllättäjä. Minbrisk (23 %) kurjalta paikalta ja Bongo (15 %) tauolta sekä takarivistä tuntuvat yliarvostetuilta.

Juoksunkulku: Penelope Dahlia on aika tasaisesti kiihdyttävän eturivin paras lähtijä. Demon A.F:llä ja Easy Loverilla on huonoilta paikoiltakin mahdollisuus päästä asemiin, mikäli niiden ohjastajilla on alussa haluja satsata.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 7, 8, 5
Suuri: 7, 8, 12, 5, 10

Toto5-5

Suosikki: Kiivas maili päättää Toto5-pelin. 3 Brisenda on suosikki johtopaikalle, eikä tamma olisi siitä helppo ohitettava. Kouvolassa pelisuosikki sai keulassa jonkin verran painetta ja kesti mukavasti totoon. Maili on ehdottomasti hevosen paras matka.

Haastajat: 4 Rebel Rapidin ravi mureni viimeksi lopussa 2. sisältä ja se herättää kysymysmerkkejä. Pitkään hyviä juoksuja tehnyt ruuna on tottunut tässä alkuvuoden aikana kovempaankin vastukseen kuin tämä.

1 Hard To Trick ei ole saanut vielä parasta irti tällä kaudella, mutta ei onnikaan ole ollut myötä, kun hevonen on ehtinyt olla pari kertaa pussissakin. Nyt riisutaan pitkästä aikaa etukengät, eikä hevosta voi laskea silloin ulos keula-, saati voittotaistosta.

8 Tour Knight yllätti Brisendan Joensuussa kiihdytyksessä ja piti sen niukasti takanaan lopussakin. Tässä johtoon kiihdyttäminen on paljon epätodennäköisempää, vaikka rattailla on sähäkkä kuski ja juoksu saattaa mennä 8-radalta oikeinkin vaikeaksi.

Yllättäjät: 9 Tartaurus Face oli viimeksi ilman kenkiä kuin uusi hevonen ja voimia jäi kovassa lopetuksessa varastoon. Tämä illan balanssi on vielä auki. 2 Dream Divinelta riisutaan pitkästä aikaa kenkiä.

Pelijakauma: Brisenda (38 %) erottuu muista hieman liikaa. Tartaurus Face (3 %) on hyvä yllättäjä, mikäli se jatkaa viime kerran tapaan ilman kenkiä.

Juoksunkulku: Koko pelissä erottuva nelikko avaa kovaa, mutta Brisendalla on paras paikka kiihdyttää ja se on suosikki johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 3, 4, 1, 9
Suuri: 3, 4, 1, 8, 9

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
10 Francis Journey 46%
1 Jacksonville 20%
8 Tazer 15%
9 Natalie Ray 5%
6 Bianca Eagra 3%
11 Django Cross 3%
4 Daisy Mustang 2%
7 Livi Ofelia H.M. 2%
3 Silica Dream 2%
5 Affare La Sol 1%
2 Aspenhill's Aaron 1%

Toto5-2
4 Hambo 58%
3 Nuga Rols 10%
1 Minskaus 10%
5 N.P. Liitotähti 10%
6 Kiirilla 5%
2 Tutun Tiltu 5%
7 Pilkkeen Toivo 2%

Toto5-3
6 Kiara Ale 30%
11 Wonder Of You 26%
3 Express Eve 23%
10 Jet Setter 6%
12 Blue May 3%
2 Ride 3%
9 Vici America 3%
4 Al's Diva Tequila 2%
7 Una Signora 2%
8 Bullet Bill 1%
5 Rim Bay Gift 1%

Toto5-4
7 Demon A.F. 33%
8 Easy Lover 21%
12 Minbrisk 15%
5 Real Knight 8%
9 Bongo 8%
10 Jontte Junior 6%
3 Hellsbells 2%
2 Devil You Know 2%
11 Boulder Illusion 2%
1 Boulder Dream 1%
4 Killing Windcape 1%
6 Penelope Dahlia 1%

Toto5-5
3 Brisenda 29%
4 Rebel Rapid 22%
1 Hard To Trick 20%
8 Tour Knight 12%
9 Tartaurus Face 10%
2 Dream Divine 4%
6 Prayer's Hope 1%
5 Callela Kailash 1%
7 Ready Press 1%