Ravivihje: Toto5 Ylivieska 11.4.2021

Julkaistu:

Sunnuntaina ravataan Ylivieskassa ja Mikkelissä. T5-peli ratkeaa Ylivieskassa, missä ravit alkavat kello 16.

Toto5-1

Suosikki: 5 Fancy Creek on tehnyt hyviä kirejä ja lähtöpaikka koheni kun sisäpuolelta jäi kaksi vastustajaa pois, joten kärkirankkaus on perusteltu. Oulussa toissa kerralla tamma hyökkäsi 4. ulkoa 750 metriä ennen maalia ja kiri lennokkaasti neljännen radan kautta ykköseksi 14-vauhtisessa lopetuksessa. Viimeksi Kaustisella Fancy Creek matkasi sisäradalla, nousi ulommas kirikierroksen alkupuolella ja spurttasi taas hyvin loppua. Vain kova Father Christmas jäi ohittamatta. Fancy Creek on sitkistynyt hieman, mutta vaatinee voittaakseen silti edelleen hyvän selkäjuoksun.

Haastajat: 3 Taj One huilasi hokkikelit ja palaa nyt radoille. Kyseessä on pystyvä hevonen tähän sakkiin ja se huomioidaan, vaikka huippukunto tuskin on käsillä suoraan tauolta. Ruunalla on saumat keulajuoksuun. 12 Nandino Ås debytoi Suomessa toissa lauantaina tasokkaassa Callela Lincolnin voittamassa kilvassa. Se matkasi neljäntenä sisäradalla ja kiri ihan hyvin rahoille kärjen lopettaessa 11,5-vauhdilla. 8 Enter Mayweather juoksi viimeksi pitkällä matkalla suurimman osan matkasta johtavan rinnalla ja oli oikein hyvä kolmas. Tämä vaikuttaa astetta helpommalta tehtävältä vastuksen puolesta, matkaa tosin saisi ruunan kannalta olla enemmänkin.

Yllättäjät: 6 Tesslove on asiallinen yllätyshaku. Tamma kesti yllättävän hyvin aktiivisen ajon viimeksi ihan tasokkaassa Julienne Canen voittamassa kilvassa. Se nousi hänniltä kiriin jo 1200 metriä ennen maalia ja eteni johtavan rinnalle, mistä kesti kolmanneksi. Tessloven viime kaudesta tuli välivuosi, mutta se voi olla löytämässä taas saman vireen kuin toissa kaudella ikäluokkalähdöissä nähtiin. Silloin kyseessä olisi pärjäävä hevonen näihin sarjoihin. 13 Vanilla Price on kokeillut rahkeitaan lauantailähdöissä. Viime viikolla Kaustisella se oli ihan hyväksyttävä takapareista. 14 Lord Of Tooma löi Torniossa asiallisia hevosia 2. ulkoa 550 metrin kirillä. Vimeksi se jäi 3. sisältä pussiin lähdössä, jota vei keulassa kovaa 16 Alfas Finance.

Juoksunkulku: Taj One vaikuttaa nopeimmalta paalun pelihevosista, joten veikataan sitä keulahevoseksi.

Pelijakauma: Enter Mayweather (8%) on selkeästi aliarvostettu alustavassa T5-pelijakaumassa. Fancy Creekin (42%) kannatus on noussut liian korkealle.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 5, 3, 12, 8, 6, 13
Suuri: 5, 3, 12, 8, 6, 13, 14, 9, 11

Toto5-2

Suosikki: 8 Riksun Tähti on illan T5-pankki IS Ravien papereissa. Tamma on löytänyt todella sopivan tehtävän, jossa sillä on loistosaumat kohennella jo ennestään komeaa voittoprosenttiaan.

Viime syksyn Villinmiehen tammakilvan kakkonen palasi voittovireessä talvitauolta kaksi viikkoa sitten. Ville Pohjola ajoi taukohevosella maltillisesti ja käänteli keskijoukoista kirikaistoille 600 metriä ennen maalia. Tamma kiri halukkaasti ja voitti kuskin mukaan parastaan yrittämättä. Samanlaisena Riksun Tähti pärjää kaiken järjen mukaan taas. Pohjola uskoi, että tamma voi olla startti alla vielä parempi.

Haastaja: 4 Moto Moto erottuu varmamme ykköshaastajaksi. Kyseessä on lahjakkaan oloinen 6-vuotias, joka pystyy hyödyntämään 40 metrin etumatkansa suosikkiin, jos vire on heti tauolta kohdillaan. Paljon pelattu taukohevonen ei kuitenkaan kiinnosta pelimielessä yhtä paljoa kuin startin jo alle saanut Riksun Tähti.

Yllättäjät: 7 Humu-Venla pääsi viimeksi myöhään irti keulassa juosseen Helkan Urhon takaa. 6 Mutti-Antti päätti viime kautensa Satakunta-ajon finaaliin. Mielenkiintoista nähdä, paljonko hevonen on mennyt eteenpäin talvitauon aikana. Valmentajan odotukset ovat hyvin maltilliset suoraan paussilta. 10 Touho Tähkä kiri vahvasti pitkältä takamatkalta toissa kerralla.

Juoksunkulku: 1 Lumovalo vie joukkoa. 3 Viviaana ei pelkää kuolemanpaikkaa.

Pelijakauma: Riksun Tähti (55%) on sopivasti pelattuna suosikkina varma-ainesta.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto5-3

Suosikki: 1 Uncia on hyvä ja voitokas T75-tason hevonen. Se tuskin pääsee enää tätä helpompaan tehtävään, joten vain voittoa odotellaan. Suvukas ori oli viimeksi Oulussa talviradalla jo ihan hyvä kakkonen. Se nousi hänniltä kiriin 1150 metriä ennen maalia ja kiersi muut paitsi johtaneen Ranch The Rockin. Nyt avojaloin Uncian voi odottaa vain parantavan ja pelatuimmat vastustajat saivat heikot lähtöpaikat.

Haastaja: 8 Spectre kilpailee hyvällä statistiikalla. Ruuna aloitti talvitauon jälkeen reilu kuukausi takaperin Kaustisella ja oli asiallinen kolmas. Se avasi kovaa keulaan ja luovutti paikan matkalla pois. Ankkuriköysi keulavoittajaan venyi lopussa, mutta startti alla otteet todennäköisesti kohentuvat. Spectre on niin nopea, että pystyy nakkaamaan ulkoradaltakin keulaan alussa.

Yllättäjät: Voiton lipsahtaminen suosikkikaksikon ulkopuolelle olisi aikamoinen paukku. Potintekijöistä voi huomioida 6 Frangus Zigorian, joka ei näyttänyt oikeaa osaamistaan Suomen-debyytissään viimeksi. 2 Garriella tavoitti Spectreä kirikierroksella selvästi viimeksi ja sai nyt loistoasemat. 3 Ofelia Roc avaa hyvin, mutta taukostartista jäi rutkasti parantamista.

Juoksunkulku: Spectre kiihdyttää ulkoa keulaan ohi 5 Maizen ja Ofelia Rocin. Uncialla on pieni pussitusriski.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 1
Suuri: 1, 8, 6

Toto5-4

Suosikki: Enintään 80000 euroa tienanneiden lämminveristen sarja on illan urheilullinen helmi. T75-tason hevosia pursuavasta porukasta rankingin kärkeen nostetaan 5 Surprise Leader. Hevonen on tehnyt jo pitkään kelpo esityksiä kovissa porukoissa. Nyt näemme sille paikan keulajuoksuun, mikä olisi puoli voittoa. Viimeksi Just A Flirtin voittamassa T75-lähdössä Surprise Leader kiri hyvin loppua sisäratajuoksun jälkeen ja näytti vireen pitävän.

Haastajat: 6 Main Stage on kovaluokkainen derbyfinalisti. Se oli viime vuonna ikäluokkansa parhaimmistoa, vaikka ravi ei luistanut täydellisesti. Jos askellus on muuttunut paremmaksi talven voimatreenien jäljiltä, Main Stage voi nousta lauantain lähtöjen kestomenestyjäksi. Tähän paikkaan se rankataan maltilla haastajaksi, kun huippuvire löytynee vasta kilpailujen myötä. Samat sanat pätevät 7 Zultanioon, joka ei ole heti terävimmillään tallikommenttien perusteella. 1 Poulterilla on alla poisjäänti, kun pääsiäismaanantain ravit siirrettiin Joensuuhun. Hevonen ei ole ollut tämän vuoden kisoissa kaikkein makeimmillaan, mutta hyvä lähtöpaikka auttaa nyt asiaa.

Yllättäjät: Avojaloin juossut 9 Earn N'burn teki oikein napakan kirin hänniltä Porissa viimeksi ja vaikuttaa nousukuntoiselta. Tiina Koskiselle viime syksynä muuttaneen 10 Ronzon Facen suorituksia kesäbalanssissa seurataan mielenkiinnolla. Koskinen ja Mika Rintala ovat sytyttäneet tällaisia tapauksia ennenkin.

Juoksunkulku: Surprise Leader hakee keulat Poulterilta.

Pelijakauma: Surprise Leader (16%) on huippumerkki.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 5, 6, 7, 1
Suuri: 5, 6, 7, 1, 9, 10

Toto5-5

Suosikki: 2 Vinksahti on huippupaikalta kisan peli-idea. Toissa kerralla Suomen cupin karsinnassa alkumatka meni hankalaksi, mutta ruuna pystyi silti jyräämään 4. ulkoa voittotaistoon Hissun Turbon ja Kruunun Prinssin kanssa. Viimeksi ruuna oli myös aivan hyvä 3. sisältä ja löi selvästi muun muassa edellään matkanneen 7 Aaprahamin. Nopeus ei vain riittänyt korkeammalle kovassa lopetuksessa. Nyt lähtöpaikka puoltaa ja Santtu Raitala ohjastaa.

Haastajat: 9 Kevinin Tähti ei ole voittanut aikoihin, mutta kunto on nyt kohdillaan. Viimeksi ruuna laukkasi kirikierrokselle lähdettäessä kolmannelta radalta voittaja Hujakkeen takaa. Loppumatkan se pisteli lujaa ja ohjastaja Hannu Hietanen arvioi, että hyppyyn paloi kakkostila. 5 Manionni oli toissa kerralla Teivossa pitkään kiinni johtavan takana. Kiriväylä aukesi vasta viimeisellä satasella ja Lennon Rapina sekä Karlo jäivät ohittamatta. Viimeksi kovassa Superlauantain tuli paha laukka kiihdytyksessä. Auton takaa Manionni ei ole ollut mahdottoman paha laukkaamaan ja jos se polkee ravia, menestystä on luvassa. 8 Punta-Pate kilpailee kovalla voittoprosentilla. Nyt alla on kaksi tikkua. Ylivieskassa tuli helppo voitto johtavan takaa ja viimeksi Rovaniemellä ori oli paras keulasta. Vastus kovenee ja lähtöpaikka on huono, mutta Punta-Pate on silti pelihevosia.

Yllättäjät: Edellä mainittu Aaprahami on nopea ja ravivarma hevonen tähän sakkiin. Viime esityksestä jäi parantamista, mutta vaikkapa keulajuoksulla hevonen voisi hyvin ollakin vireämpi. 4 Erehys oli kovassa lyönnissä viime syksynä, mutta jää tuoreiden näyttöjen puuttuessa yllättäjien kategoriaan. Tallitietojen mukaan viimeistelyt jäivät ajamatta kelien vuoksi, ja se ei ole hyvä tilanne tauolta palaavalle suomenhevoselle.

Juoksunkulku: Aaprahami on todennäköisin keulahevonen.

Pelijakauma: Vinksahti (21%) on lähdön kiinnostavin rasti alustavassa T5-jakaumassa.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 2, 9, 5, 8
Suuri: 2, 9, 5, 8

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
5 Fancy Creek 30%
3 Taj One 16%
12 Nandino Ås 14%
8 Enter Mayweather 12%
13 Vanilla Price 5%
6 Tesslove 5%
14 Lord of Tooma 5%
11 Stonecapes Pro 3%
9 Coys Rain 3%
1 Fantom Sundance 2%
7 Supermans Girl 2%
15 Dark Alley 1%
16 Alfas Finans 1%
10 BWT Mirage 1%

Toto5-2
8 Riksun Tähti 59%
4 Moto Moto 22%
7 Humu-Venla 5%
6 Mutti-Antti 3%
10 Touho Tähkä 3%
1 Lumovalo 3%
3 Viviaana 1,5%
9 Ekori Ässä 1%
2 Virkun Hohto 1%
11 Margetta 1%
5 Jets Velho 0,5%

Toto5-3
1 Uncia 65%
8 Spectre 18%
6 Frangus Zigoria 5%
12 Ninja Casall 2%
7 Kathy Heel 2%
2 Garriella 1,5%
9 Giant Leap 1,5%
10 Amazing Captor 1,5%
3 Ofelia Roc 1,5%
5 Maize 1%
11 M.T.On the Heels 0,5%
4 M.T. Justawinner 0,5%

Toto5-4
5 Surprise Leader 26%
6 Main Stage 24%
7 Zultanio 15%
1 Poulter 15%
10 Ronzon Face 5%
9 Earn n'Burn 5%
4 Umberto Croft 4%
8 Sahara True Lies 2,5%
11 Vagabond Vik 1%
3 Klena Vito 1%
2 Callaway Scoop 1%
12 Giampaolo Poof 0,5%

Toto5-5
2 Vinksahti 26%
9 Kevinin Tähti 24%
5 Manionni 18%
8 Punta-Pate 13%
7 Aaprahami 7%
10 Nopsa Palma 3%
4 Erehys 3%
3 Siinan Tähti 3%
1 Valppaus 2%
6 Erika Kultamaa 1%