Ravivihje: Toto65 Vermo 7.4.2021 – 65000 euroa ekstraa

Julkaistu:

toto65
Ykkösradalta keulasooloon pyrkivä Deangelo on luontevin tukipilari jackpotin jahdissa. Monissa muissa kohteissa juoksee sangen mielenkiintoisia yllättäjäkandidaatteja.

Toto65-1

Suosikki: Potentiaalisista menestyjistä kolmikko 1 Deangelo, 6 BWT Caesar ja 10 American Hero iski yhteen kaksi viikkoa sitten. Selvän voiton vei keulassa juossut Deangelo, joka on nytkin erittäin vahvoilla lähtöpaikkojen myötä. Ruuna pääsee jälleen piikkiin dominoimaan juoksua, eikä matkan lyheneminen ainakaan helpota haastajien tehtävää.

Haastajat: Ylempänä mainitusta kolmikosta BWT Caesar palasi Vermon lähdössä oivassa vireessä talvitreenistä ja rutisti 3. ulkoa loppumetreillä kakkoseksi ohi edessään vetoapua koko ajan tarjonneen American Heron. Toissa kerralla omille teilleen T75:ssä karauttaneen American Heron esitys oli vähintään yhtä hyvä.

Niukasti edellä mainitun kaksikon yläpuolelle haastajaleirin kärkeen kohoaa 5 Effronte Photo, joka on ollut myös mainio alkukauden starteissaan. Se kaatui toissa kerralla keulasta saappaat jalassa Quick Valdia vastaan huippuajalla 11,9a ja rutisti viimeksi kuolemanpaikalta väsymättä varmaan voittoon. Effronte Photo pystyy avaamaan niin riuskasti, että suosikki saa olla varpaillaan sen kanssa jo starttihetkellä. Pieni miinustekijä ruunalla on pienen haaverin takia pitkäksi venynyt starttipaussi, joka voi aina näkyä herkkyydessä.

Seurattavia: Jos voitto luiskahtaa edellä mainitun nelikon ulkopuolelle, voidaan puhua jättiyllätyksestä. Toissa kerralla voittoon 12-paikalta spurtannut ja viimeksi pussissa ollut 8 Stonecapes Poe on kyllä elämänsä vedossa, mutta synkkä lähtöpaikka vienee siltä kaikki toiveet huippusakissa pikamatkalla. Toinen nousukuntoinen seurattava on kahdella viime kerralla kuolemanpaikalla taivaltanut 7 Fast Time, joka sinnitteli Lahdessa mukavasti perille, vaikka painoi kovasti ohjille matkalla.

Pelijakauma: BWT Caesaria on pelattu liikaa ja American Heroa ja Stonecapes Poeta liian vähän.

Juoksunkulku: Deangelo pitää ykkösradalta keulat ja saa tiukimman haasteen alussa Effronte Photolta. Dust Collector, Questionmark Me tai Efferonte Photo juoksee kärkihevosen kannoilla.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto65-2

Suosikki: Suomenhevoskohteessa rankkaamista hankaloittaa muutamien kyvykkäimpien hevosten paluu tauolta. Suosikin viitan saa täpärästi 3 Lily, jonka ehdottomia valttikortteja ovat ravi- ja suoritusvarmuus. Tamma on jatkanut hyvässä kunnossa myös Forssan voittostarttinsa jälkeen. Se kiri toissa kerralla loistavasti onnistuneen reissun jälkeen Lappeenrannassa loppumetreillä voittoon ohi viime kauden tolppakoneen Sorretun Voiman ja oli viimeksi Porissa 4. ulkoa 700 metrin kirillä hyvä kakkonen.

Haastajat: 7 Layla on Lilyn kaltainen nouseva hyväravinen tamma. Kaksikko kohtasi Porissa, missä Layla oli hyvä kolmas kuolemanpaikalta. Se teki samanveroisen juoksun kuin lopussa ohitseen kirinyt Lily. Layla pisti viimeksi pykälän paremmaksi ja kiritti maalisuoralla 2. sisältä mukavasti keulavoittaja Liinan Liekkiä.

5 Synerin viime juoksusta on vajaa 1,5 kuukautta, koska se sairastui. Kyseessä on erittäin kyvykäs, mutta ohjastajalleen myös haastava tapaus. Ravilla lähteminen on ruunalla usein arpapeliä, ja joissakin kilpailuissa uutena peikkona sen esityksiin on tullut huumoripuolen rakoileminen. Syneri ei ole enää ihan joka kerta taistellut tosissaan perille asti.

9 Heporix ehti avata kautensa kaksi kuukautta sitten Forssassa, missä piti viiden hevosen tynkälähdössä keulasta ok-esityksellä kakkoseksi ulkoa omaa vauhtiaan kirineen Lilyn jälkeen. Nyt vauhdikas ori kokeilee selkäreissua takarivistä.

Välillä vuoden tauolla ollut 4 Myllyn Valtti kurotti Turun pienessä lähdössä 2. sisältä asiallisesti kolmantena maaliin, mutta hylättiin murtautumisesta. Sen jälkeen ruuna on juossut vain koelähdön, johon joutui, koska sen edellisestä hyväksytystä startista oli kulunut yli 12 kuukautta. Kovaennätyksisen menijän pitää vielä parantaa kauden avausstartistaan, mikäli meinaa otella ihan kärkisijoista, mutta se voi hyvin pystyäkin siihen.

Yllättäjät: Tuoreimmissa kilpailuissaan hylkäykseen laukannut 6 Koivun Tähti ei ole helmikuun Lahden juoksunsa perusteella aivan ulkona kärkisijoista. Se kamppaili siinä kuolemanpaikalta hyvin kakkoseksi.

11 Kaapin kapasiteetti riittää pitkälle, mutta oriin vire jäi arvoitukseksi vuoden avauskilpailussa. Se riehaantui alkumatkalla sisäradalla pitkälle laukalle, kun vastustaja laukkasi sen edellä.

Pelijakauma: Yllättäjämme ovat aliarvostettuja

Juoksunkulku: Vilox ja Myllyn Valtti kiihdyttävät terävästi ja myös Syneri pystyy avaamaan lujaa, jos pysyy ravilla. Myllyn Valtti tai Syneri vastaa vetotöistä.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 3, 7, 5, 9, 6, 11
Suuri: 3, 7, 5, 9, 6, 11

Toto65-3

Suosikki: Hyvätyylinen 6 King Cole on selkeä ehdokas varmaksi asti. Nelivuotias ruuna on voittanut laukattomat juoksunsa todella tyylikkäästi. Viimeksi King Cole eteni etusuoralla parijonosta piikkipaikalle, mistä voitti pintakaasulla. Toissa kerralla hevonen otti ensimmäisessä autolähdössään pahan lähtölaukan, jonka jälkeen kulki mainiosti ja kiri maaliin neljäntenä hyvällä sykkeellä.

Haastajat: Kolmevuotias 11 Busy Combo on ehtinyt startata jo viidesti alkukaudella eikä ole jäänyt avauskilpailunsa jälkeen ulos totosijoilta. Toissa kerralla Lahdessa oli ensimmäisen voiton aika, kun tamma kiri laukkojen täyttämässä lähdössä 2. sisältä omille teilleen. Viimeksi se lopetti 3. sisältä hyvin kärkikaksikon tuntumassa maaliin. Tällä kertaa varsa joutuu esittelemään kiertämiskykyään synkältä lähtöpaikaltaan.

Forssassa 3. sisältä voittoon kirinyt 4 Cashman Go lopetti viimeksi keulahevosen takaa asiallisesti kakkoseksi, mutta sen on vielä petrattava, mikäli meinaa hätyytellä kärkisijoja paljon aiempaa kovemmassa lähdössä.

Yllättäjät: Kolmesti kilpaillut 1 Black Vanity teki ihan lupaavia juoksuja 3-vuotiaana, kunnes jäi Kymenlaakso-ajon karsintalähdön kuutossijansa jälkeen talvitauolle. Tamman paluustarttia on mielenkiintoista seurata.

3 Gianna Sisu laski viimeksi kierros jäljellä King Colen suosiolla keulaan kierros ennen maalia ja seurasi lopussa tälle mitään voimatta selväksi kakkoseksi. Tammalla on sauma jatkaa totosijojen merkeissä hyvältä lähtöpaikaltaan.

Pelijakauma: King Colen kannatus on yläkantissa ja Cashman Go on rajusti ylipelattu. Black Vanity ja Gianna Sisu ovat puolestaan liian vähällä huomiolla.

Juoksunkulku: Useampien hevosten lähtönopeudesta ei ole kunnon näyttöä. Gianna Sisu lienee alussa nopein, mutta startin varman päälle ottava King Cole marssii matkalla halkomaan tuulta.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 6
Suuri: 6, 11, 1, 3

Toto65-4

Suosikki: Neloskohteessa kilpailee monta voittajakandidaattia. Kärkirankkaus on kaikissa vuoden starteissaan kahden parhaan joukkoon sijoittunut 4 Redemption. Ruuna sai viimeksi Vermossa rajusti ylivauhtisessa juoksussa loistoreissun 2. ulkona ja rynnisti lopulta selvään voittoon ohi vetoapua tarjonneen 12 Capon. Redemptionin voittotulos oli mainio 13,6/2120a.

Haastajat: Viime syksyn Derby-finalisti 6 Morris oli kuuma pelihevonen viikko sitten, mutta se pilasi pelinsä outoon laukkaan, kuten vuoden ensimmäisessä startissaankin. Oriin vire on yhä arvoitus, mutta sen kyvyt riittävät voittoon asti.

3 Janis Joplin Boko oli loistava neljä kilpailua sitten, jolloin runttasi T75-voittoon, vaikkei saanut lainkaan helppoa juoksua. Lauantain välistartissaan hevonen nousi kahdelta takamatkalta kovalla ajalla kamppailuun kolmossijasta.

8 Bismarck Comery avasi kautensa voitolla pitkäperjantaina. Ruuna sai vetää keulassa mielensä mukaan ja pakeni lopussa kevyesti vastustajiltaan. Synkän lähtöpaikan takia sen tehtävä on Vermossa paljon vaativampi.

Yllättäjät: 1 Hudson Web kohosi alkuvuonna kovaan kuntoon. Se oli Vermon pussitusjuoksun jälkeen keskipitkällä matkalla hyvä kakkonen, mutta viime kilpailussaan sillä ei ollut kakki kunnossa (kts. tallikommentit). Mikäli huoltopaussilta tulevan oriin vire on taas normaali, sillä on huippupaikaltaan voittosauma.

7 Santo Grial oli huippuhyvä kolme kilpailua sitten, jolloin kesti kovan matkavauhdin jälkeen piikistä toiseksi. Viimeksi ruunalla reviteltiin matkalla liikaa Redemptionin voittojuoksussa, ja se taipui lopussa nelossijalle kymmenien metrien päähän kärjestä. Lähtöpaikka ei suosi Santo Grialia, mutta kovasti lähtönopeutta saanut hevonen avasi melko vastaavista asemista terävästi keulaan helmikuussa.

11 Borgmester on pelaajien painajainen. Jos ruunan ravi pysyy kasassa, se pystyy melkein mihin vain, mutta onnistumiset ovat sillä harvassa. Viimeksi hevonen laukkasi kesken kovan kirinsä loppukaarteessa ja menetti siinä todennäköisesti voittonsa.

Aiemmin mainittu Capo sai myös kiitettävän arvosanan Redemptionin voittostartissa, jossa veti toisen radan letkaa. Se oli myös sitä ennen tarkemmalla reissulla kakkonen Janis Joplin Bokon jälkeen. Hevonen pystyy vieläkin parempaan, mutta piippuhyllypaikalta voittoon nousemista varten se vaatii kosolti tuuria ja ylikovaa matkavauhtia.

Hurjasti petrannut 10 Newport Brodde otti Vermon kuolemanpaikkavoittonsa jälkeen Lahdessa hyvin kyytiä laukkojen lomassa ja jäi viimeksi samalla radalla voimissaan pussiin.

Pelijakauma: Redemption on aivan liian suuri suosikki ja myös Janis Joplin Bokoa on rastittu liikaa. Niiden kustannuksella monet muut kilpailijat ovat huippuedullisia merkkejä.

Juoksunkulku: Radoilla 1, 5, 6 ja 7 on hyvät avaajat. Hudson Web pystyy pitämään sisältä keulat ja on niukka suosikki vetojuhdaksi, vaikka tulee paussilta.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 4, 6, 1, 7, 11, 12, 10
Suuri: 4, 6, 1, 7, 11, 12, 10

Toto65-5

Suosikki: Huippulupaavasti uransa Vermon voitoilla helmikuussa aloittanut 10 Shackhills Twister voisi lahjojensa puolesta kilpailla illan päälähdössä Kolmevuotispokaalissa. Saattaa olla, että ruuna olisi ollutkin siinä mukana, ellei se olisi kohdannut ongelmia viime kilpailunsa jälkeen ja joutunut yhden poisjäännin myötä tauolle. Shackhills Twister on ravannut voittonsa niin hulppealla tyylillä, että sitä voi harkita varmaksikin, ellei epäile paussin vaikuttaneen sen vireeseen.

Haastajat: Kolmevuotiaana lähinnä laukkailemiseen keskittynyt 4 Business School avasi uuden kautensa todella vakuuttavasti. Ruuna jäi muista muutamia kymmeniä metrejä lähdössä, mutta harha-askeleita se ei matkalla ottanut ja kiersi 4. ulkoa kilometrin kirillään leikitellen ylivoimavoittoon. Shackhills Twisteriä vastaan sillä ei ole varaa antaa samalla tavalla tasoitusta, mutta ehjällä suorituksella se on todella tiukka haastaja.

12 New Grove Waylon on ollut Business Schoolin tapainen aloittelija, joka ei ole keskittynyt kunnolla kilpailemiseen. Hyvinä päivinään ruuna on kuitenkin paljastanut kovat kykynsä. Alkukauden kovimman näyttönsä hevonen antoi kolme kilpailua sitten, jolloin se kulki pahan laukkansa jälkeen hurjasti ja nousi toiseksi. Viimeksi New Grove Waylonilla ei ollut kaikki ilmeisesti kunnossa ja se vetäytyi väsähtämisensä jälkeen 1,5 kuukauden tauolle. Mikäli ruuna pistelee taas parastaan, se kiertää piippuhyllypaikaltaankin useimmat vastustajansa.

Yllättäjät: Varmasti suorittava 7 Grande Dragon kamppaili viimeksi kuolemanpaikalta mallikkaasti toiseksi keulavoittajan tuntumassa, mutta kovien suosikkien lyömistä varten sen pitää vielä jonkin verran venyä.

1 Gintonic ja 5 Mr Redington olivat viimeksi mukana Business Schoolin voittojuoksussa Teivossa. Ensin mainittu laukkasi 600 metriä ennen maalia, kun oli lähtenyt 3. ulkoa kiriinsä ja jälkimmäinen esitti viimeiseltä sijalta asiallisen loppuvedon. Loistava lähtöpaikka voi auttaa ravinsa kanssa monesti painimaan joutuneelle Gintonicille sauman hyvään sijoitukseen ja Mr Redington voi hiukan terävöityä Teivon startistaan, johon tuli kilpailutauolta.

Pelijakauma: Gintonic on liian vähällä huomiolla.

Juoksunkulku: Gintonic avaa sisältä asiallisesti, mutta sille kelpaa ainakin Business Schoolin selkä eteen, jos tämän startti onnistuu. Business School avasi syksyllä Kriterium-karsinnassa hyvin ennen kuin laukkasi 1. kurvissa

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 10, 4
Suuri: 10, 4, 12

Toto65-6

Lämminverilahjakkuudet kisaavat kierroksen päättävässä Kolmevuotispokaalissa, jonka voittaja kuittaa peräti 10000 euron potin. Kohde on hyvin pyöreä, ja suosikin paikalle on tunkua.

Suosikki: Kaksivuotiaana hienosti pärjännyt ja 40000 euron voittosumman tienannut 2 Zolamani ei ole vielä alkukauden starteissaan pystynyt parhaimpaansa, mutta sillä voi olla arvokkaassa lähdössä jo eri ääni kellossa. Ruuna ei pystynyt Teivossa keulasta aivan vastaamaan 2. ulkoa kirineelle 6 Dusktodawn Boogielle ja oli viimeksi Lahdessa 2. ulkoa melko tasapaksu nelonen. Hyvä avaaja päässee taas piikkipaikalle, mihin perustamme sen niukan suosikkiaseman.

Haastajat: 3 Deep Blue Font on avannut uransa tänä vuonna puhtaalla pelillä kolmelle voitolla. Kaksi viime voittoaan lahjakkuus on ottanut niin tyylikkäästi piikistä, että rutinoituneemmat kilpailijat joutuvat ottamaan sen hyvin vakavasti. Ori olisi viimeksi pystynyt tarvittaessa pudottamaan kymmenyksiä kovasta volttiajastaan 16,0/2120.

Kautensa avaava 8 Time Match kuului viime kauden parhaimpiin 2-vuotiaisiin ja paineli jopa täyden matkan SE-ajat molemmilla lähetystavoilla. Se voitti Kasvattajakruunun kuolemanpaikalta, mutta taipui Hevosenomistajapokaalissa viitossijalle, kun painosti keulavaljakkoa liian kovaa kolmannella puolikkaalla. Vermossa Time Matchin rasitteena on synkkä ulkoradan lähtöpaikka, mutta hevosen voittotoiveet eivät kokonaan hautaudu sen takia.

Ylempänä mainittu Dusktodawn Boogie avaa sen verran liukkaasti, että hyviltä paikoilta lähtevät pelihevoset saavat olla varuillaan sen kanssa heti alussa. Nousuvireinen varsa on näyttänyt, että sen kyvyt riittävät kärkitaistoon.

Varmoilla suorituksilla aloittanut, mutta ilman voittoja jäänyt 5 Fantom Factor seurasi viimeksi Deep Blue Fontin kannoilla hyvin kakkoseksi ja leikkasi maaliviivan myös voimia tallella. Se paransi paljon edellisestä juoksustaan, jossa hävisi keulasta selvästi rinnaltaan voittoon jyränneelle 4 Shackhills Masterille.

Yllättäjät: 1 Stratton oli 2-vuotiaana erittäin vakuuttava ehjissä juoksuissaan ja välillä laukkojenkin kera. Mikäli tamman startti onnistuu ykkösradalta eikä se jää pussiin, vastustajat ovat varmasti helisemässä sen kanssa, vaikka startti on vasta sen kauden ensimmäinen.

Marraskuun Hevosenomistajapokaalissa keulapaikalta niukasti Zolamanille hävinnyt 9 Birgit Combo ei ole vielä saanut samalla tavalla itsestään irti tämän vuoden juoksuissaan ja jää takarivistä haastajaleirin keskikastiin. Tamma kyllä luultavasti parantaa tällaiseen hyväpalkintoiseen nimilähtöön.

7 Nette’s Ensio kamppaili viime keskiviikkona kauden avauskilpailussaan kuolemanpaikkajuoksulla vahvasti toiseksi ja noteerasi kovan volttituloksen 15,7/2140. Oriin pitää kuitenkin edelleen venyä paljon kovemmassa sakissa ikävältä lähtöpaikaltaan.

Pelijakauma: Zolamani ja etenkin Deed Blue Font ovat ylipelattuja ja Stratton on karkeasti alipelattu.

Juoksunkulku: Kaikilla kilpailijoilla ei ole kokemusta ryhmälähdöistä, mutta eturiviläisistä ainakin Zolamani ja Dusktodawn Boogie ovat näyttäneet pystyvänsä avaamaan liukkaasti auton takaa. Zolamani on todennäköisin vetojuhta.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 2, 8, 1
Suuri: 2, 8, 1

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 1
Toto65-2: 3, 7, 5, 9, 6, 11
Toto65-3: 6
Toto65-4: 4, 6, 1, 7, 11, 12, 10
Toto65-5: 10, 4
Toto65-6: 2, 8, 1
Hinta: 25,20 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto65-1: 1
Toto65-2: 3, 7, 5, 9, 6, 11
Toto65-3: 6, 11, 1, 3
Toto65-4: 4, 6, 1, 7, 11, 12, 10
Toto65-5: 10, 4, 12
Toto65-6: 2, 8, 1
Hinta: 151,20 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto65-1
1 Deangelo 44%
5 Effronte Photo 19%
10 American Hero 14%
6 BWT Caesar 14%
8 Stonecapes Poe 3,5%
7 Fast Time 2,5%
2 Dust Collector 1%
3 Questionmark Me 1%
9 Vixpress Li 0,5%
4 Diablo Sisu 0,5%

Toto65-2
3 Lily 23%
7 Layla 22%
9 Heporix 14%
5 Syneri 14%
4 Myllyn Valtti 8%
2 Sähköäijä 7%
6 Koivun Tähti 6%
11 Kaappi 3,5%
8 Pappan Paras 1%
10 Pälvi Tuttu 1%
1 Vilox 0,5%

Toto65-3
6 King Cole 58%
11 Busy Combo 11%
1 Black Vanity 11%
3 Gianna Sisu 9%
4 Cashman Go 8%
2 Gambler Hoss 2%
9 Keisari Suuri 0,5%
10 Speedy Norwegian 0,5%
5 Laurila's Gertrude 0%

Toto65-4
4 Redemption 38%
6 Morris 12%
1 Hudson Web 11%
3 Janis Joplin Boko 8%
7 Santo Grial 6,5%
12 Capo 5%
11 Borgmester 5%
9 Casimir Tof 3,5%
5 Muscleman 3%
8 Bismarck Comery 3%
2 Langen's Airborne 2,5%
10 Newport Brodde 2,5%

Toto65-5
10 Shackhills Twister 40%
4 Business School 34%
12 New Grove Waylon 9%
7 Grande Dragon 4,5%
5 Mr Reddington 4%
1 Gintonic 3,5%
8 Phoenix Neva 1,5%
2 Farang 1,5%
3 Angela Matter 1%
6 Wallis 0,5%
11 Runaway Savoy 0,5%
9 Mr Capito 0%

Toto65-6
2 Zolamani 22%
3 Deep Blue Font 18%
8 Time Match 17%
1 Stratton 15%
6 Dusktodawn Boogie 10%
9 Birgit Combo 5,5%
7 Nette's Ensio 4%
5 Fantom Factor 4%
4 Shackhills Master 4%
11 Easy To Love 0,5%
10 Kyle Web 0%