Ravivihje: Toto5 Teivo 6.4.2021

Julkaistu:

Full Picturessa on peli-ideaa 2600 metrin kilvassa.

Toto5-1

Suosikki: 2 Selene Lune on tynkälähdön suosikki. Rautarouva on ollut jo pitkään iskussa ja pärjää säännöllisesti. Viimeksi se joutui taas kerran juoksemaan johtavan rinnalla, mistä oli hyvä kakkonen. Lähdön voitti keulasta Arctic Lover. Selene Lune ei avaa kovaa ja voi saada taas hankalamman juoksun kuin muut pelihevoset, joten varma-ainesta emme siinä näe.

Haastajat: 5 Run For Royalty aloitti Pekka Korvelta lupaavasti helmikuussa, mutta ei petrannut ihan toivotusti toiseen kilpailuun uusista käsistä ja jäi paussille. Ehkä nyt kesäbalanssissa nähdään huippukyvykkään Kriterium-voittajan oikeaa osaamista? Silloin muut olisivat helisemässä. 4 William Pine on tehnyt positiivisia esityksiä kovissa porukoissa. Esimerkiksi toissa kerralla Kavioliigan GP:ssä ruuna spurttasi sisäratajuoksun jälkeen hyvin loppua. Viimeksi se ei ollut ehkä kaikkein makeimmillaan johtavan takaa ja ankkuriköysi keulasta voittaneeseen Hotshot Lucaan venyi lopussa, mutta nyt voisi olla helpohkon keulajuoksun vuoro.

Yllättäjät: 1 Sahara Sandstorm juoksi viimeksi 3. ulkona ja joutui tekemään työt kirissä. Nyt sisäradalta on säästeliään reissun vuoro ja kunto riittää kärkitaistoon. Kirikykyinen 6 Hazelhen Hermes kilpailee alustavan ilmoituksen mukaan pitkästä aikaa avojaloin tänään. Se voi tuoda silauksen, mikä voittovireestä on jäänyt vajaaksi alkukauden kilpailuissa.

Juoksunkulku: 3 Victor Quo Vadis ja William Pine avaavat parhaiten. William Pine vie joukkoa.

Pelijakauma: Run For Royalty (21%) on lähdön paras rasti aamun pelijakaumassa.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 2, 5
Suuri: 2, 5, 4, 1, 6

Toto5-2

Suosikki: 7 Highlove Tech on nopea hevonen ja hienossa kunnossa. Toissa kerralla ruuna jaksoi pitkän kirin 5. ulkoa positiivisesti perille. Viimeksi Pimara cupin finaalissa oli selkeästi merkki päällä ja hevonen aiempaa paremman oloinen, kun kengät riisuttiin ensimmäistä kertaa. Olli Koivunen haki epätoivoisesti kiritilaa johtavan takaa loppukaarteessa, mutta sitä ei kunnolla tullut ja kirivoimia uhkunut hevonen sekosi laukalle. Näytti siltä, että sopivasti tilaa saadessaan ja ravilla pysyessään Highlove Tech olisi voinut voittaa tasokkaan lähdön, tai ollut vähintään kakkonen lujaa kirineen Combatant Motionin jälkeen. Vihjettä julkaistaessa illan balanssi ei ole vielä selvillä, mutta ruuna nostetaan silti rankingin kärkeen.

Haastajat: 6 Grainfield Emma on ollut pitkän taukonsa jälkeen mainio. Viimeksi tamma oli jo niin hyvä 2. ulkoa 850 metrin kirillä, että huippukunto alkaa olla käsillä. Seppo Markkulan ajokki runttasi sitkaasti perille ja hävisi vain kovaa kirineelle Rarity Redille. Grainfield Emma ei kavahda paikkaa johtavan rinnalla ja kuskilla on monta mahdollista taktiikkaa. 1 King Of The North aloitti lupaavasti. Esimerkiksi voittojuoksussaan ori oli omaa luokkaansa keulasta ja Vermossa tuli tappio vain lahjakkaalle Shackhills Twisterille. Viimeksi tasokkaassa 3-vuotiaiden lähdössä Markku Niemisen suojatti putosi pääjoukon kyydistä lopussa, mutta valmentaja uskoo, että nyt on taas parempaa luvassa. Silloin koko matkan johto ei yllättäisi. 4 Credit To Hope päätti viime kauden An-Dorran voittamaan Kasvattajakruunun finaaliin, jossa se esiintyi positiivisesti hänniltä ja meni kovan ajan. Tamma saattaa olla tämän kisan paras hevonen, mutta kun tuoreet näytöt puuttuvat, se rankataan passiivisesti. Tähtäin ei ole iltaravilähdössä ja se voi näkyä taktiikassa.

Yllättäjät: 9 Shackhills Thunder on hiukan tasavauhtinen, mutta voi terävöityä, kun alla on voitokas montéstartti eiliseltä ja alustavan ilmoituksen mukaan etukengät riisutaan. 8 BWT Dictator on laukannut viime kilpailuissaan, mutta teki hyvän kirin viimeisimmässä ehjässä juoksussaan muutama startti takaperin. 2 Albino King debytoi viimeksi Sari Orreveteläisen käsistä. Ori taipui johtavan rinnalta eikä pärjää samanlaisena tässäkään, mutta kyseessä on pohjimmiltaan riittävä hevonen illan tehtävään. 12 Tiara C.D. oli positiivinen kakkonen johtavan takaa perjantain välistartissa. Se hävisi vain suvereenille Chestnut Salalle.

Juoksunkulku: King Of The North lähtee vetämään letkaa.

Pelijakauma: Highlove Tech (20%) on paras rasti pelihevosista ja Shackhills Thunder (3%) yllättäjistä.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 7, 6, 1, 4, 9
Suuri: 7, 6, 1, 4, 9

Toto5-3

Suosikki: 2 Artico Zack pääsi näyttämään viime viikolla Seinäjoella oikeaa osaamistaan pitkästä aikaa. Ilman etukenkiä kilpaillut ori aloitti 3. ulkona ja siirtyi kirikierroksen käynnistyessä johtavan rinnalle. Siitä se jyräsi takasuoralla kärkeen ja voitti selvästi 16-vauhtisessa lopetuksessa. Matkan piteneminen puolella kierroksella tuskin on ongelma orille.

Haastajat: 9 Full Picture on kilvan maistuva peli-idea ja IS Ravien papereissa täysin tasaväkinen voitontavoittelija Artico Zackin kanssa. Ruuna väläytteli viime vuonna kovan ikäluokan terävimpään kärkeen oikeuttavaa kapasiteettia, mutta pilasi myös monta juoksua laukkoihin. Paluukilpailussa tauon jälkeen ei vielä irronnut kunnolla vauhtia, mutta nyt tilanne voi olla ihan toinen, kun vastus helpottuu merkittävästi ja hevonen sai startin alle. 2600 metrin matka sopii vahvalle runttaajalle erinomaisesti, samoin takarivin lähtöpaikka, mistä laukkariski ei ole tapissa. 1 Speak Of The Devil oli mainio Vermossa viimeksi. Se kiri 4. ulkoa kakkoseksi ja hävisi vain hirmukuntoiselle Way To Golle.

Yllättäjät: 3 Krampuksen voitottomalla jaksolla alkaa olla jo mittaa. Tässä ruuna voisi pitkästä aikaa olla voittotaistossa, kun hyvältä lähtöpaikalta voi saada maukkaan juoksun kärkiryhmässä. 8 East Jahunga on ollut aiempaa parempi kesäbalanssissa. Viimeksi Vermossa se kulki pahan lähtölaukan jälkeen viimeiset 1900 metriä 14-vauhdilla läpi. Tamma voisi kuntonsa puolesta yllättää kohta jossain, mutta tällä kertaa lähtöasemat ovat synkät. 10 Tornapull teki viimeksi Artico Zackin voittamassa kisassa asiallisen kirin takapareista ja ohitti mm. 7 Millcape's Devilin lopussa. 6 Green Keeper U.S. on vielä kääntämätön kortti Suomen lähtöihin. Jenkkiruunan viime esityksessä oli jotain positiivistakin, kun se jäi passiivisen taktiikan jälkeen voimia tallella pussiin. Jorma Luhangon suojattia kannattaa ainakin seurailla jatkoa ajatellen.

Juoksunkulku: Artico Zack avaa keulaan.

Pelijakauma: Full Picture (26%) on aliarvostettu haastaja suosikille ja kiehtoo T5-ideavarmaksi saakka.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto5-4

Suosikki: 4 Vokkeni on selkeä kärkirankkaus. Kyseessä on voitokas luokkahevonen, joka on tottunut paljon kovempiinkin tehtäviin kuin tänään. Se avaa reippaasti ja näemme sille hyvät saumat keulajuoksuun.

Vokkeni on kunnossa, vaikka jäi viimeksi kahdeksanneksi. Kyseessä oli tasokas T75-lähtö, jossa ori joutui polttamaan kovasti ruutia alussa, kun Hannu Torvinen lesetti takamatkalta kolmatta rataa pitkin kohti kärkeä. Valjakko pääsi pudottamaan sisäradan jonoon vasta reilut 500 metriä ennen maalia. Kuluttavasta alusta huolimatta Vokkeni jaksoi puristaa lopun vielä ihan hyvin. Kiriin mahtui huonokin hetki talliportin kohdalla.

Haastajat: 7 Vietävän Patukka kulki talvella voitokkaasti ja haastaisi huippukuntoisena Vokkenin tiukasti. Tamma on kuitenkin kilpaillut tammikuun lopun jälkeen vain kerran ja silloin tuli kaksi laukkaa, joten päivän vire on pieni arvoitus. Tasaisen varmassa kunnossa kilpaillut 9 Eetu Rols viimeisteli kuntonsa eilen Forssan rapakelissä. Ruuna teki ihan hyvän nousun 40 metrin takamatkalta ja kiri tasaisessa neljän hevosen kärkirintamassa maaliin. Ysirata on mainio lähtöpaikka hitaalle avaajalle.

Yllättäjät: Jarmo Saarelan rattailleen saava 11 Arkenttiina kilpaili talvella tasapäin Vietävän Patukan kanssa ja on edelleen kunnossa, vaikka viime kilpailuista ei ole tullut onnistumista. Viimeksi tuli kontaktista johtunut laukka viimeisellä takasuoralla. Siinä vaiheessa hevonen oli vielä oikein hyvissä voimissa ja näytti havittelevan neljännelle radalle 10 Häyrilän Heron selästä. Jälkimmäinen on vahva hevonen ja virekin on ok, mutta kyseessä ei ole varsinainen voittajatyyppi. 3 Humu-Liisa on nopeana ja ravivarmana taas kiinni hyvässä sijoituksessa, mutta voittaa erittäin harvoin.

Juoksunkulku: Vokkeni hakee keulat Humu-Liisalta tai Tähtimenevältä.

Pelijakauma: Arkenttiina (8%) on turhan unohdettu.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 4, 11
Suuri: 4, 7, 11

Toto5-5

Suosikki: 8 Mr Big Money teki talvella monta hyvää juoksua T65- ja T75-lähdöissä ja on luokkahevonen tällaiseen lähtöön. Kärkirankkaus on perusteltu, vaikka alla on lähes kahden kuukauden tauko ja arpa heitti ulkoradalle. Valmentaja Mia Lammisen mukaan hevosen pitäisi olla heti hyvässä kilpailuvireessä.

Haastajat: 1 Nashville Nancy avaa kovaa ja on sisäradalta lähdön todennäköisin keulahevonen. Myös tältä hevoselta tuoreet näytöt puuttuvat, mutta kykyjä on ihan kärkeen. 3 Flashdance Sisu teki mainion juoksun Pimara cupin finaalissa viimeksi. Se laukkasi ensimmäisellä kierroksella kahdesti, mutta kulki sitten viimeiset 1700 metriä 15,7-vauhdilla ja nousi hänniltä neljänneksi.

Yllättäjät: 7 Queen Of Pirates oli hyvä kolmas johtavan takaa Vermossa viimeksi. Lähdön voitti keulasta kova The Next One US. 10 Attention OP on vasta väläytellyt kapasiteettiaan Suomessa. Viime kilpailussaan Teivossa ruuna esiintyi jo ihan lupaavasti, kun se kiri 2. ulkoa voittotaistoon Rarity Redin vetämässä lähdössä. Kaikki sijoitukset olivat vielä auki Attention OP:n laukatessa taistosta 100 metriä ennen maalia. Nyt hevonen voi olla vieläkin parempi, kun alustavan ilmoituksen mukaan etukenkiä riisutaan pois. Kenkien riisumisesta voi olla vielä enemmän hyötyä 11 Dont Press Sendille. Ruuna pystyy paljon parempaan mitä on tämän vuoden kilpailuissaan näyttänyt. 6 Masterstroke Aria oli lauantain välistartissa vielä selvästi tukkoinen hänniltä. Parantamista jäi rutkasti, mutta kyseessä on kyvykäs hevonen, joka voi sen tehdäkin.

Juoksunkulku: Nashville Nancy pitää sisäradalta keulat ja vie joukkoa, jos kuski niin haluaa ja askeleet osuvat lankulle. Tammalla on ajettu joskus passiivisesti, ja jos taktiikka on nytkin maltillinen, piikkipaikan hakee Queen Of Pirates.

Pelijakauma: Tasaisempi koitos kuin alkuperäinen pelijakauma näyttää. Parhaat rastit löytyvät yllättäjistä Queen Of Piratesin (7%), Attention OP:n (5%) ja Dont Press Sendin (2%) johdolla.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 8, 1, 3, 7, 10, 11
Suuri: 8, 1, 3, 7, 10, 11, 6

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
2 Selene Lune 33%
5 Run For Royalty 26%
4 William Pine 17%
6 Hazelhen Hermes 11%
1 Sahara Sandstorm 11%
3 Victor Quo Vadis 2%

Toto5-2
7 Highlove Tech 25%
6 Grainfield Emma 21%
1 King Of The North 20%
4 Credit To Hope 18%
9 Shackhills Thunder 5%
8 BWT Dictator 3%
12 Tiara C.D. 2%
2 Albino King 2%
11 Tajs Ambassador 1%
15 Pancake Rocks 1%
3 Maya Adams 0,5%
13 Pinkabella 0,5%
14 Uphouse Ace 0,5%
5 Helga Hufflepuff 0,5%
10 Thundergirl 0%

Toto5-3
2 Artico Zack 34%
9 Full Picture 34%
1 Speak Of The Devil 10%
3 Krampus 10%
8 East Jahunga 4%
10 Tornapull 3%
6 Green Keeper U.S. 2%
4 Langen's Cza Cza 2%
7 Millcape's Devil 1%

Toto5-4
4 Vokkeni 35%
7 Vietävän Patukka 20%
11 Arkenttiina 14%
9 Eetu Rols 12%
10 Häyrilän Hero 8%
3 Humu-Liisa 6%
1 Helun Kuva 1,5%
6 Kunnaan Tähti 1,5%
5 Tähtimenevä 1%
8 Velaks 0,5%
2 Ohikiitävä 0,5%
12 Tuiskuta 0%

Toto5-5
8 Mr Big Money 30%
1 Nashville Nancy 20%
3 Flashdance Sisu 15%
7 Queen Of Pirates 9%
10 Attention OP 7%
6 Masterstroke Aria 5%
11 Dont Press Send 5%
4 Eyes On Alley 4%
12 Caldera Amour 2%
9 Langen's Greyhound 2%
2 BWT Duracell 1%