Ravivihje: Toto5 Mikkeli 30.3.2021

Julkaistu:

TOTO5
Mikkelin Toto5-varmavaihtoehdoista tukeudutaan neljännen kohteen Pica-Pica Oakiin.

Toto5-1

Suosikki: 3 Varma-Konsti on Toto5-avauksessa vahvoilla, mikäli ravaa tai ei laukkaa kovin pahasti. Kuopiossa laukkoja tuli alkumatkalla kaksin kappalein, jonka jälkeen hevonen kiersi taustalta kovassa lähdössä sijoitustaan huomattavasti sitkeämmin. Kirikierros sujui talviradalla ulkoratoja pitkin alle 27-kyytiä.

Haastajat: 5 Essin Säväys otti tammikuussa uransa avausvoiton vasta 22. startissa, mutta sen jälkeen ykkösiä on kertynyt nopeaan tahtiin kolme. Viimeksi tamma oli paras johtavan rinnalta ja viitsii tehdä töitä itsekin.

Jos edellinen haastaja on vahva, niin 7 Huimanni on puolestaan nopea. Ruuna on löytänyt hyvän suoritusvarmuuden, mutta vapaalta radalta into ei ole riittänyt parhaalla mahdollisella tavalla. Torvisten kaksikko on suosikkia selkeästi ravivarmempi.

9 Huivikas on kova luu oman ikäluokkansa tammalähtöihin. 5-vuotias aloitti kautensa kelpo esityksellä kovassa lähdössä 3. sisältä ja tuli viimeksi paljon voimia tallella pussissa maaliin, kun keulahevonen taipui lopussa pahoin eteen.

Yllättäjät: 6 Sparta puristi viimeksi johtavan rinnalta totoon ja suorittaa varmasti, mutta voitot ovat harvassa. 8 Kilmeri on pystyvä tapaus, jonka ura on edistynyt katkonaisesti. Ruuna aloittaa uusista käsistä ja pitkältä tauolta. Valitettavasti valmentajaa ei tavoitettu. 4 Malakki, 11 Vexi ja 1 Vauhtipoku pääsevät kovaa, mutta saisivat puristaa loppua innokkaammin.

Pelijakauma: Varma-Konstin (21 %) kuuluisi olla suosikki. Huivikas (3 %) ja Kilmeri (2 %) ovat hyviä rasteja yllätystä metsästäville.

Juoksunkulku: Vauhtipoku johtaa alun, mutta haluaa selän eteen. Huimanni on myös nopea, muttei ole suorittanut keulasta hyvin ja lopullinen keulahevonen ei ole helppo pähkinä.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 3
Suuri: 3, 5, 7, 9, 8

Toto5-2

Suosikki: 10 Love'n Cash aloitti vuoden vakuuttavilla voitoilla ja ansaitsi isot plussat erityisesti Vermon esityksestään, jossa ori kiri viimeiset 700 metriä alle 12-kyytiä. Kouvolassa hevonen oli käynyt varsin kuumana. Laukan jälkeinen 14-vauhtinen 700 metrin kiri oli siihen nähden hieno suoritus, että voimia oli kulunut paljon epäolennaisuuksiin ennen lähtöä. Tähän tulee rauhoittavia varustemuutoksia. Näissä lähdöissä ei ole helppo ehtiä takamatkalta, mutta suosikki pystyy siihen käyttäytyessään.

Haastaja: 4 Jadira Web irtosi debyytissään johtavan rinnalta komeasti ykköseksi. Rima nousee tuosta, mutta tammakin menee varmasti startti alla vielä eteenpäin ja edellisen kisankin taso riittää tässä jo korkealle.

Yllättäjät: 1 Bergelmir palasi vireessä tauolta ja on nappipaikalta aliarvostettu. Killerillä edelle ehti vain kova Rahajamatch. Ruuna juoksee tässä johtopaikalla tai johtavan takana. 8 Pate's Boy On Edge tuli Kuopiossa 2. sisällä pussissa maaliin, kun johtavan rinnalta sitkeästi kamppaillut 5 Jacksonville jaksoi sulkea väylän. Kaksikko tuntuu kehittyvän aika tasatahtia. 3 Mahanille tarjottiin viimeksi keulapaikalta voittoakin, mutta puristus ei ihan riittänyt. Starttiväli on tuon jälkeen venynyt, joten sieltä saattoi löytyä selitys ja hevonen voisi olla nyt parempi. 2 Combat Indeed on napsinut pienistä lähdöistä hyviä sijoituksia hyvillä tuloksilla, mutta tulosrivistö hieman mairittelee ja alustava peliosuus on varsin kova. Kivasti kehittyvä 9 Grove's Kajsa on aiempaa kovemmassa tehtävässä takamatkalta hankaluuksissa.

Pelijakauma: Love'n Cashin (24 %) ja Jadira Webin (30 %) pinnat voisivat olla toisinpäin. Bergelmir (2 %) on selkeimmin aliarvostettu.

Juoksunkulku: Bergelmir pitää aluksi johtopaikan, eikä luovuta sitä ihan kelle tahansa. Jadira Webille piikkipaikka voisi olla tarjolla.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 10, 4
Suuri: 10, 4, 1

Toto5-3

Suosikit: Suomenhevosten illan kovin koitos vaikuttaa vahvasti kahden kaupalta. 5 Vixeli tulee nousemaan rodun huipulle ja se saattaa tapahtua jo tänä vuonna. Tapio Perttunen varoittaa, että hevonen tulee tähän hyvin maltillisesti viimeisteltynä, alla on vain yksi 33-vauhtinen hiitti ja hevosen annetaan terävöityä starttien myötä. Valmentajalle voitto olisi tässä kohtaa jopa pieni yllätys. Viime vuoden kauden avaus oli vastaavilla valmisteluilla kuitenkin sitä tasoa, että ori saa olla valmentajan varoitteluista huolimatta niukka suosikki.

7 Vaellus aloitti oman kautensa Killerillä Vixeliä vastaavilla kommenteilla, että kotona oltiin menty ennen kisaa hyvin maltillisesti. Esitys oli tasapainoinen ja asiallinen, vaikka vähän tietysti uupui terävyydestä. Startti alla hevonen on varmasti parempi ja sen kuuluisi näistä lähtökohdista olla peliosuuksissa lähempänä suosikkia.

Yllättäjät: 6 Tee Wee Paroni oli vaisu kahteen viimeiseen, mutta niihin läytyi selitys terveyspuolelta ja hevosen pitäisi olla nyt parempi. 2 Virin Vihtori jyrää voimalla, mutta nopeus ei riitä takamatkan kovanaamoille.

Pelijakauma: Vixelin (50 %) ja Vaelluksen (36 %) kuuluisi olla lähempänä toisiaan. Tee Wee Paroni (5 %) on hieman aliarvostettu.

Juoksunkulku: Viriori avaa johtoon. Tee Wee Paroni avaa takamatkalta parhaiten ja on todennäköinen lopullinen keulahevonen.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 5, 7
Suuri: 5, 7, 6

Toto5-4

Suosikki: 6 Pica-Pica Oak on tehnyt pikkutauon jälkeen kaksi asiallista esitystä 4. ulkoa, mutta pystyy parempaankin. Viimeksi olosuhteetkin olivat vastaan ja edelle jäi kivikovassa Gli GP -karsinnassa vain paremman juoksun saaneita kovia hevosia. Tämän porukan tamma pystyy kääntämään vaikka johtavan rinnalta, mutta osaa toki hieman ailahdella.

Haastajat: 9 Carmalt Mustang kirii selkäjuoksun jälkeen pätkän tosi lujaa, kuten viimeksi nähtiin. Ruuna on jonkin verran riippuvainen muiden avusta, mutta 9-radalta on ainakin todennäköisesti luvassa hevosen kaipaama selkäjuoksu.

2 Delightful Moment on starttiraketti, eikä tässä ole syytä katsella selkää eteen. Ruunan lopun into vaihtelee hieman, mutta hyvänä päivänään se johtaa alusta loppuun.

Yllättäjät: 5 Nope's Dynamite on saanut tauon jälkeen kolme starttia kroppaan ja petraa hiljalleen. 8 Coldspringille on jäänyt Killerin voiton jälkeen kaksi kertaa enempi tai vähempi voimia käyttämättä. Lähtöpaikka paranee parin poisjäännin myötä merkittävästi. 11 Boss Amiraal on 10-vuotiaana elämänsä kunnossa, mutta juoksu menee huonolta paikalta väkisinkin aika vaikeaksi.

Pelijakauma: Pica-Pica Oak (38 %) voisi olla aavistuksen tukevampikin suosikki.

Juoksunkulku: Delightful Moment ampaisee piikkipaikalle ja eiköhän siitä ajeta.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto5-5

Suosikki: 3 Cazador hakee jo viidettä peräkkäistä voittoaan. Vahva ruuna on varmistunut otteissaan paljon, mutta on sillä vieläkin jonkinasteinen laukkariski olemassa. Suosikki joutui Joensuussa keulapaikalta sopivassa seurassa yllättävän tiukoille ja hevoselle voi povata haasteita, kun nopeudet kesäradoilla kasvavat. Rastaaminen aloitetaan 7-vuotiaasta, mutta varmistaminen kiehtoo pelimielessä.

Haastajat: 5 Easy Ri ei ole ensimmäinen, eikä varmasti viimeinen hevonen, jonka taso nousee Janita Antti-Roikolla. Lappeessa ja Kouvolassa tamma puski taustalta pitkillä kireillä äärimmäisen vahvasti totoon ja kärrylähdön voiton aika on pian.

9 Fabrice Web pääsi voitoissaan aika helpolla keulapaikoilta ja oli Kouvolaan sellainen tauluaan heikompi ohipelikohde. Siellä hevonen taipui johtavan rinnalta ja sen puolestaan saa unohtaa, kun se paikka ei sovi. Ruuna on omaksi itsekseen hyvässä vireessä, mutta takarivi on nopealle keulassa viihtyvälle hevoselle iso miinus.

10 Rahart yllätti Vermossa ilman etukenkiä. Nyt kierrettävää tulee enemmän, mutta optimibalanssillaan jatkava ruuna on edelleen vaarallinen.

Yllättäjät: 2 Hello Kent on hyvä hevonen tähän sarjaan, mutta alla on aika pitkä paussi ja valmentajan mukaan ruuna palaa aika maltillisesti viimeisteltynä. 4 Queenstyle ei tunnu onnistuvan sitten millään, mutta sukutammalla on kapasiteettia. 5-vuotias on ollut tällä kaudella jo monta kertaa pussissa tai saanut myöhään tilaa. 8 Timotejs Igge aloittaa Suomessa isona arvoituksena, mutta taulussa on komea kakkonen Solvallasta ja valmentajana Banskyn kanssa menestynyt Mertsi Bollström, joten hevonen kannattaa rastata arvoituksenakin ainakin useampaan merkkiin.

Pelijakauma: Rahart (4 %) ja Queenstyle (2 %) ovat kiinnostavia hakuja.

Juoksunkulku: Queenstyle avaa ensin johtoon, mutta huolii varmastikin Cazadorin mielellään jatkossa eteensä.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 3, 5, 10, 4
Suuri: 3, 5, 10, 2, 4, 8

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
3 Varma-Konsti 32%
5 Essin Säväys 26%
7 Huimanni 18%
9 Huivikas 9%
8 Kilmeri 5%
6 Sparta 3%
4 Malakki 3%
11 Vexi 3%
1 Vauhtipoku 1%

Toto5-2
10 Love'n Cash 38%
4 Jadira Web 28%
1 Bergelmir 9%
8 Pate's Boy On Edge 7%
5 Jacksonville 5%
2 Combat Indeed 4%
3 Mahani 4%
9 Grove's Kajsa 3%
6 Janet Web 1%
11 Mountain Titanium 1%

Toto5-3
7 Vaellus 43%
5 Vixeli 43%
6 Tee Wee Paroni 8%
2 Virin Vihtori 2%
4 Viriori 1%
9 Nopsan Vauhti 1%
3 Julianne Dahlia 1%
8 Humiro 1%

Toto5-4
6 Pica-Pica Oak 43%
9 Carmalt Mustang 20%
2 Delightful Moment 20%
8 Coldspring 4%
5 Nope's Dynamite 4%
11 Boss Amiraal 3%
1 Lucille Bourbon 3%
7 Dark Defender 2%
12 Good Guy 1%

Toto5-5
3 Cazador 29%
5 Easy Ri 28%
9 Fabrice Web 10%
10 Rahart 10%
2 Hello Kent 8%
4 Queenstyle 6%
8 Timotejs Igge 4%
6 Ofelia Roc 1%
1 Rebel Race 1%
11 Winner's Credit 1%
7 Side Splitting 1%
12 Caramba Mustang 1%