Ravivihje: Toto75 Joensuu 6.3.2021

Julkaistu:

Toto75
Viikon T75-rivi ratkeaa napakassa pakkassäässä Joensuun Linnunlahdella lauantaina. Talvitauolta palaavat huippuhevoset kuten Mas Champ ja Peanuts värittävät kierrosta.

Toto75-1

Suosikki: 8 Tinderi kulki välissä pari kertaa ravia ja oli oikein hyvä, mutta muistutti viimeksi Killerillä taas epävarmuudestaan. Varmalta näyttänyt Suomen cupin finaalipaikka karkasi, kun ruuna laukkasi keulapaikalta maalisuoran puolivälissä. Toissa kerralla Vermossa vahva hevonen näytti parhaita puoliaan ja jyräsi kolmella kilometrillä näyttävästi ykköseksi neljättä rataa pitkin. Samanlaisena se olisi tässäkin vaikea voitettava.

Haastajat: Nopea ja ravivarma 1 Myllyn Vili sai huippuasemat ja nousee niiden turvin Tinderin ykköshaastajaksi, vaikka ei piisannutkaan tälle Vermossa. Kierrosta lyhyempi matka käy paremmin ja alla on mainio esitys Mikkelin T75:stä. Ori hyödynsi vastustajien laukat ja rynni voittajaksi 2. ulkoa 800 metrin kirillä.

3 Villiheili ailahtelee hieman. Viimeksi tarjottiin neljättä tilaa parempaa, kun tamma sai vetää tynkälähtöä rauhassa keulassa. Puristusta ei kuitenkaan löytynyt 28-vauhtisessa lopetuksessa. Keskitalven juoksujen perusteella tamma pystyy selvästi parempaan ja tallikommenttien perusteella sen pitäisikin olla nyt taas terävämpi.

12 Hissun Turbo epäonnistui Mikkelissä toissa kerralla, mutta näytti viimeksi Joensuussa, että kunto pitää. Ruuna oli pitkään pussissa sisäradalla. Se sai tilaa loppukaarteessa ja kiri vauhdikkaasti kolmanneksi. Edellä maaliin tuli 3. ulkoa sujuvammin kiri-iskuun päässyt 11 N.P. Villari, jonka voi odottaa vielä terävöityvän tuore startti alla.

Yllättäjät: 9 Hambo kuuluu joukon lahjakkaimpiin, mutta jää yllättäjien osastoon, kun kilpaileminen on ollut katkonaista ja nytkin alla on pitkä starttiväli. Jani Ruotsalaisen mukaan taukohevosella on vielä matkaa huippukuntoon.

2 Harjujen Roomeo voitti viimeksi tätä helpomman lähdön niukasti keulasta. Rima nousee T75-tasolla.

13 Tempaisu ei hävinnyt montaa kymmenystä Myllyn Vilille Mikkelissä, mutta on nyt 20 metriä huonommin sarjassa sisällä.

Juoksunkulku: Myllyn Vili johtaa ainakin alun, mutta saattaa tyytyä vaateliaana rinnalle ilmestyvän Villiheilin selkään.

Pelijakauma: Villiheili (9%) on edullinen rasti.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 8, 1, 3, 12, 11
Suuri: 8, 1, 3, 12, 11

Toto75-2

Suosikki: 1 My Radio Gaga on joko laukannut tai menestynyt kaikissa kilpailuissaan. Nyt lähtöasemat mahdollistavat koko matkan johdon, joten lahjakas ruuna on niukka kärkirankkaus. Toissa kerralla Vermossa hyppy tuli ensimmäisen kaarteen lopussa kun valjakko oli etenemässä kohti kärkipaikkaa. Viimeksi Kouvolassa My Radio Gaga teki 3. ulkoa asiallisen 700 metrin kirin ja hävisi vain Jetman Luxille.

Haastajat: Haastajien rankkaaminen aloitetaan 8 Jacques Hynemanista. Ruuna on aina tiedetty pystyväksi ja kun se on varmistunut viime aikoina, menestystäkin on alkanut tulla. Alla on kolme ehjää juoksua ja kaksi vakuuttavaa voittoa, joissa molemmissa Tapio Perttunen ajoi ruunan voimalla keulaan kirikierroksen käynnistyessä. Vaativista juoksuista huolimatta voimia on näyttänyt jääneen vielä varastoonkin.

Voitokas 3 Uncio voisi olla korkeammalla rankingissa, jos alla olisi tuoreita kuntonäyttöjä. Voitokas sukuori on tauoltakin perusmerkki. Tallitiedoissa lisää tietoa sen tilanteesta.

6 Cazador oli viime kilpailuissaan sitkas johtavan rinnalta. Vastus kovenee nyt merkittävästi, joten orastava voittoputki on koetuksella.

Yllättäjät: 5 Free From Fines on mainio yllätyshaku. Ruuna esitteli luokkahevosen otteita viime kesän voittojuoksuissaan. Taukostartissaan viime viikolla ruuna oli vielä selvästi tukkoinen 2. ulkoa ja edellä juossut 11 E.V. Esko lipui alta pois lopussa, mutta Free From Fines voi olla nyt startti kropassa selvästikin terävämpi.

9 Sweet Poison voitti vakuuttavasti keulasta toissa kerralla. Viimeksi se ei päässyt yrittämään johtavan takaa, mutta voimia ei näyttänyt olevan merkittävästi tähteillä.

10 True Noice on suorittanut alakanttiin talven juoksuissaan ja putoaa nyt jo yllättäjien kategoriaan. Viime esitys oli varsin vaatimaton johtavan takaa.

Cazadorin tallikaveri 12 Smokin Ride on kelpo hevonen sarjoihinsa, mutta lähtöpaikka vaikeuttaa tehtävää.

Juoksunkulku: My Radio Gaga joko pitää keulat sisäkaistan turvin tai hakee paikan juoksuradalta ensin kärkeen singahtaneelta 7 Match To Wheelsiltä.

Pelijakauma: Free From Fines (3%) erottuu lähdön kiinnostavimmaksi merkiksi.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 1, 8, 3
Suuri: 1, 8, 3, 6, 5

Toto75-3

Suosikkikaksikko: Erittäin kovaluokkaiset 14 Mas Champ ja 16 Peanuts päättävät talvitaukonsa T75-lähdössä. Molemmissa on ainesta paljon tätä kovempiinkin tehtäviin ja todennäköisesti ainakin toinen kaksikosta on heti riittävän valmis kiertääkseen sopivan lähdön ykköseksi. Kumpaisellakin kuuluu olevan ehjä talvi takana ja kevään suurkilpailut siintävät jo valmentajien silmissä.

Yllättäjät: Porukkalapulle otetaan yksi varmistus. 10 Benobi Zet on ollut jatkuvasti hakuna ilman nappionnistumista T75-lähdöissä. Viimeksi Mikkelissä oli jo lähellä, kun ruuna teki kanuunakirin 7. ulkoa. Vain keulaan livahtanut 11 Alladin Bro jäi ohittamatta. Näiltä lähtöpaikoilta keskinäinen revanssi on lähellä.

Alladin Bro jatkoi viime lauantaina Teivossa ja kiersi pitkällä kirillä ylivauhtisen juoksun kakkoseksi. Se ehti jo johtaakin loppumatkalla, mutta Be The One ehti ohi.

13 Por Nie Rock on rehti kirihevonen ja pystyy rankaisemaan, jos suosikit hakevat vielä huippukuntoaan.

2 Kitzune G.G. teki muutaman kovan esityksen viime kauden loppupuolella. Jos tamma palaa nyt tasolleen huoltopaussilta, se voi olla yllättävän vaikea tavoitettava.

Myös 12 Whogonow on paljon viime tuloksiaan parempi hevonen ja yllätysvalmis, jos vire on kohdillaan suoraan huililta. Tallitiedot ainakin lupaavat hyvää.

Juoksunkulku: 1 Fakir Nyx johtaa alun, mutta tyytynee selkäjuoksuun viime kilpailunsa tavoin. Kitzune G.G:llä tai 4 Johnny Flamella on paikka hakea keulapaikka.

Pelijakauma: Benobi Zet (6%) on jäänyt hieman liiaksi kovan suosikkikaksikon varjoon.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 14, 16
Suuri: 14, 16, 10

Toto75-4

Suosikki: 9 Draken on yksi kierroksen varmakandidaateista. Ruuna oli toissa lauantaina Mikkelissä omaa luokkaansa sarjaa ylempänä enintään 120000 euroa tienanneiden ryhmässä. Santtu Raitala ajoi johtavan rinnalle, mistä Draken nitisti johtaneen Wauhdin vakuuttavalla tavalla. Vastus vain helpottuu Mikkelistä, joten suursuosikin asema on perusteltu. Draken kilpaili vielä keskiviikkona Vermossa ja voitti vaativasta juoksunkulusta huomatta vakuuttavasti ennen perässään vaaninutta 5 Tähtisekkiä. Lyhyt starttiväli tuskin aiheuttaa ongelmia Drakenille.

Haastajat: 3 Myrskyri juoksi Mikkelissä 2. ulkona Drakenin takana ja pääsi yrittämään ohitusta loppusuoralla, vain pudotakseen kyydistä ratkaisuhetkillä. Valmentaja Ari Karttunen oletti että hevonen petraa kilpailujen myötä, joten nyt revanssi voi olla ainakin lähempänä. Hyvällä avaajalla on saumat keulajuoksuun.

1 H.V. Tuuri loisti reilu vuosi takaperin Vincennesissä ja nousi otsikoihin, mutta menestyskeväänsä jälkeen ori on päässyt kilpailemaan vain kahdesti ja sijoitukset ovat jääneet vaatimattomiksi. Ossi Nurmosen suojatti palaa nyt taas tauolta. Tallitiedot lupaavat hyvää, joten H.V. Tuuri kuuluu huomioitaviin, jos Drakenia varmistelee.

Yllättäjät: 6 Elias Juonetar on tehnyt positiivisen talvikauden. Etenkin hevosen nopeuspuoli on kehittynyt. Tiistain välistartissa Mikkelissä tamma pystyi lyömään kirissä Hetviinan ja kumppanit, vaikka oli menettänyt metrejä lähtölaukan vuoksi. Elias Juonetar matkasi 3. ulkona ja porhalsi viimeiset 400 metriä 22-vauhdilla.

10 Troll Sterk Viking on kirikykyinen ja löi hyviä hevosia Oulussa. Viimeksi lyhyen sairauspaussin jälkeen ruuna oli maltillisella taktiikalla liikkeellä 40 metrin takamatkalta. Ruuna sai tulla patistamatta loppusuoraa takajoukoista. Nyt lienee taas ainakin hieman aktiivisemman ajon vuoro.

8 Vilju on kunnossa, mutta hidas avaaja saa usein raskaita juoksuja. Lähtöpaikka vaikeuttaa tehtävää entisestään. Viljun yllätyssaumat lepäävät ylivauhtisen kiihdytyksen varassa.

Juoksunkulku: Monta kovaa avaajaa viivalla. Myrskyri on todennäköisin keulahevonen.

Pelijakauma: Draken (58%) on ihan sopivasti pelattuna suosikkina varma-ainesta T75-peliin. Troll Sterk Viking (1%) on lähdön unohdetuin.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto75-5

Suosikki: Enintään 60000 euroa tienanneiden lämminveristen pikapyrähdyksessä tilanne muuttui radikaalisti, kun ennakkosuosikki Credit To Love jäi pois. 7 Thai Explosive on nyt suursuosikki T75-pelaajien papereissa. IS Ravit allekirjoittaa suosikin aseman, mutta paljon niukemmalla marginaalilla kuin alustava pelijakauma näyttää. Samanlaisena kuin ennen taukoaan Kouvola-ajossa hevonen tietysti pärjäisi, mutta tuskinpa se on makeimmillaan suoraan paussilta. Varmistukset ovat paikallaan.

Haastaja: 8 Slippery Runway on kisan peli-idea. Ruuna on hyvä avaaja ja jos se onnistuu ohittamaan Thai Explosiven alussa, tie on auki kohti keulapaikkaa. Piikistä paljon olisi voitettu. Hevosen kunto ei ole kadonnut, vaikka alla on pari heikompaa sijoitusta. Viimeksi Slippery Runway joi mehunsa jo ensimmäisten satojen metrien aikana, kun revitti kolmannen radan kautta johtavan rinnalle alle 09-vauhtiseksi kellotetussa avauksessa. Juoksunkulku huomioiden hevonen piti hienosti vauhtinsa loppusuoralla.

Yllättäjät: 4 Harmimatic Tinker on nousukuntoinen ja yllätysvalmis, jos tuurit juoksunkuluissa kääntyvät. Hevonen on ollut viime aikoina paljon sijoituksiaan parempi. Jokimaalla toissa kerralla se spurttasi hyvin loppua hännillä ja viimeksi voimat jäivät talteen sisäratareissun jälkeen.

1 Brisenda avaa kovaa ja voisi huippupäivänään vetää lähtöä pitkään, mutta kun tuoreet näytöt puuttuvat ja vastus hirvittää, tamma otetaan vain seurantaan.

9 Hard To Trick saa namujuoksun sisäradalla ja on edellistä mielekkäämpi yllätyshaku. Viimeksi Mikkelissä tamma jäi umpisäkkiin.

Juoksunkulku: Brisenda on nopein ensi metreillä, mutta tyytynee Thai Explosiven tai Slippery Runwayn selkään.

Pelijakauma: Thai Explosive (60%) on kuumentunut alustavasti liian suureksi suosikiksi. Kannatus laskee lauantaiksi, kuten syytä onkin. Alipelattu Slippery Runway (19%) on rohkeimpien ideavarma. Harmimatic Tinker (3%) on yllättävän unohdettu.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto75-6

Suosikki: 2 Kartier kuuluu talven menestyjiin ja kun arpaonni oli suosiollinen, ori nousee suosikiksi. Toissa kerralla Porissa ori juoksi keulassa, mistä se piti Morisonin ja kumppanit helposti kurissa. Viime lauantaina Teivossa tuli yllättävä laukka alkumatkalla johtavan rinnalta. TotoTV:ssä kerrottiin tuoreeltaan kisan jälkeen, että hevoselta lähti kenkä. Normaalisti Kartier ei ole ollut paha laukkailemaan.

Haastajat: Supervauhdikas 3 Ellin Sisu on hankala veikattava. Raa'an talentin puolesta sen voisi laittaa vaikka varmaksi, mutta suoritusvarmuus on kysymysmerkki. Kuten hyvin muistetaan, Ellin Sisu saattaa olla liian innokas matkalla. Hyvänä päivänään se voi johtaa kisaa alusta loppuun. Viime kisan perusteella kunto on kohdillaan, Ellin Sisu kulki lähtölaukan jälkeen 2000 metriä 24,6-vauhdilla.

Kavioliigan suvereeni sarjakärki 7 Pyörylän Paroni sai ikävän lähtöpaikan monen nopean avaajan ulkopuolella. Viime lauantain GP:ssä ruuna oli hyvä kolmas johtavan takaa ja tuli maaliin kärkirintamassa Lissun Eerikin sekä Morisonin kanssa.

Yllättäjät: 8 Caijus palasi hienossa kunnossa tauolta ja on yllätysvalmis, vaikka ulkoradan lähtöpaikka voi tuoda paljonkin lisämetrejä alussa.

1 Koskelan Akseli oli jälleen arvontakoneen suosiossa ja sai sisäradan, minkä pystyy nopeana avaajana myös hyödyntämään. Kovaa vetävän Ellin Sisun peesistä olisi hyvä iskeä lopussa. Viime lauantain suorituksesta jäi kuitenkin paljon parannettavaa, kun meno ei maittanut lopussa 3. sisältä.

6 Josveis sairasteli viime vuoden puolella. Hevonen on nyt luultavasti taas paljon lähempänä parasta tasoaan, mutta voittoon venyminen suoraan tauolta yllättäisi. Tosin muistetaan sekin, että viime toukokuussa koronatauolta hevonen oli heti oikein hyvä.

4 Kujanpään Jyräys saattaa myös osallistua kiihdytykseen. Viimeksi sarjaa alempana ori jäi umpisäkkiin sisäradalle. Hannu Torvinen vahvistaa ohjissa.

9 Nyland väläytti oikeaa osaamistaan viime lauantaina ja harppoi positiivisesti loppua loppukaarteen alun lyhyen laukan jälkeen.

Juoksunkulku: Tulinen avaus, jossa Ellin Sisu voi viedä väkisin kärkeen.

Pelijakauma: Lähtö on alustavan pelijakauman kertomaa tasaisempi. Yllättäjien osastosta löytyy monta edullista hakua Caijuksen (5%) johdolla.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 2, 3, 7, 8, 1
Suuri: 2, 3, 7, 8, 1

Toto75-7

Suosikki: Pienten marginaalien kilvassa kärkirankkaus on makuasia. IS Ravien valinta on 5 Leader Brodde, joka kiri toissa kerralla näyttävästi ykköseksi hänniltä ja jäi viimeksi sisäratajuoksun jälkeen pussiin silmiinpistävän hyvävoimaisena. Hevonen on pitänyt huippukuntonsa hienosti läpi talven.

Haastajat: 11 Com Milton kesti kympin avauksen kunnialla viime viikon kilvassa ja hävisi keulasta vain kovaa kirineelle Excalibur Itille. Kolme taas vastassa olevaa hevosta jäi taakse. Niistä 2 Jugador pilasi lähtölaukkaan, mutta on muuten ollut jo pitkään tasaisen varmassa vireessä. Täysi matka käy Jugadorille paremmin kuin viime kerran maili ja lähtöpaikka on paras mahdollinen.

3 Minto's Don Juan oli vakuuttava johtavan rinnalta viimeksi tätä helpommassa lähdössä. Janne Räisänen lataa varmasti kiihdytykseen ja jos keulapaikan valtaaminen onnistuu, paljon on voitettu.

Yllättäjät: 1 Orlando Knick on huippumaistuva yllätyshaku. Nopea avaaja sai maukkaan lähtöpaikan, mistä koko matkan johtokaan ei yllättäisi. Hevonen ei ole ollut viime kilpailuissaan juoksunkulut huomioiden juurikaan Leader Broddea huonompi, varsinkaan toissa kerralla Oulussa hankalan reissun jälkeen.

Myös 9 Elliot Web on ihmeen unohdettu. Vahva ruuna muistetaan vuodenvaihteen I-divisioonan finaalivoitosta ja viime juoksun perusteella kunto pitää. Elliot Web sai vaihteeksi suojajuoksun ja tuli täysissä voimissa pussissa maaliin.

8 North Lexus on ollut jo pitkään iskussa ja kirii taas kovaa, mutta lähtöpaikka on niin ikävä, että hyökkäykseen voi olla lähdettävä liian kaukaa.

6 Mainio ei jaksanut pitkää kiihdytystä viime kilpailussaan, mutta nyt voimat säästyvät kirivaiheeseen ja hevonen voi terävöityä lyhyellä starttivälillä.

Monté-spesialisti 4 Nitro Diablolla on riittämistä kovassa kärrylähdössä, varsinkin kun starttiväli on hieman venähtänyt.

Juoksunkulku: Orlando Knick ja Minto's Don Juan ratkaisevat keulapaikan kohtalon. Orlando Knickillä ajettiin joulukuun finaalissa piikistä Minto's Don Juania vastaan, joten se lienee nytkin todennäköisempi keulahevonen. Mr Hot Shotilla on vauhtia sotkea pakkaa alussa.

Pelijakauma: Orlando Knick (2%) ja Elliot Web (3%) ovat tykkirasteja.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 1, 9
Suuri: 5, 11, 2, 1, 9, 3

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 8, 1, 3, 12, 11
Toto75-2: 1, 8, 3
Toto75-3: 14, 16
Toto75-4: 9
Toto75-5: 8
Toto75-6: 2, 3, 7, 8, 1
Toto75-7: 1, 9
Hinta: 15,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto75-1: 8, 1, 3, 12, 11
Toto75-2: 1, 8, 3, 6, 5
Toto75-3: 14, 16, 10
Toto75-4: 9
Toto75-5: 8
Toto75-6: 2, 3, 7, 8, 1
Toto75-7: 5, 11, 2, 1, 9, 3
Hinta: 112,50 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto75-1
8 Tinderi 37%
1 Myllyn Vili 18%
3 Villiheili 13%
12 Hissun Turbo 10%
11 N.P. Villari 7,5%
9 Hambo 3,5%
2 Harjujen Roomeo 3,5%
5 Taikatulen Liekki 1,5%
4 Pirttilän Olga 1%
15 Underlig 1%
7 Minskaus 1%
13 Tempaisu 1%
6 Pontriot 1%
10 Pilkkeen Toivo 0,5%
14 Lorutyttö 0,5%

Toto75-2
1 My Radio Gaga 25%
8 Jacques Hyneman 24%
3 Uncia 24%
6 Cazador 9%
5 Free From Fines 5%
11 E.V. Esko 5%
12 Smokin Ride 2%
7 Match To Wheels 2%
9 Sweet Poison 1,5%
2 Jontte Junior 1,5%
10 True Noice 1%

Toto75-3
14 MAS Champ 35%
16 Peanuts 25%
10 Benobi Zet 8%
11 Alladin Bro 7%
1 Fakir Nyx 4%
9 Makemake 4%
12 Whogonow 3%
2 Kitzune G.G. 3%
13 Por Nie Rock 3%
5 Herzog Greenwood 2,5%
8 Vesuvio Wise L. 1%
15 President Lindy 1%
3 Ornstein 1%
7 Lucky Cloud 1%
4 Johnny Flame 1%
6 Easy Vacation 0,5%

Toto75-4
9 Draken 55%
3 Myrskyri 12%
1 H.V. Tuuri 10%
6 Elias Juonetar 6,5%
5 Tähtisekki 6,5%
10 Troll Sterk Viking 4%
8 Vilju 2%
7 T.T. Avot 2%
2 Virin Veijari 1%
4 Ypäjä Jallu 1%

Toto75-5
7 Thai Explosive 38%
8 Slippery Runway 36%
1 Brisenda 7%
9 Hard To Trick 7%
4 Harmimatic Tinker 6%
11 Intuto 1,5%
3 Cool On Photos 1,5%
12 Callela Louis 1%
5 Ready Press 1%
6 Tour Knight 0,5%
10 Valter L.P.C. 0,5%

Toto75-6
2 Kartier 42%
3 Ellin Sisu 21%
7 Pyörylän Paroni 11%
8 Caijus 9%
1 Koskelan Akseli 6%
9 Nyland 3%
6 Josveis 3%
4 Kujanpään Jyräys 3%
5 Camri 1%
11 Nopsan Vauhti 0,5%
10 Faste Viking 0,5%

Toto75-7
5 Leader Brodde 18%
11 Com Milton 15%
2 Jugador 15%
9 Elliot Web 11%
1 Orlando Knick 11%
3 Minto's Don Juan 10%
8 North Lexus 7%
6 Mainio 5%
4 Nitro Diablo 3%
10 Sahara Sandstorm 3%
7 Mr Hot Shot 1%
12 Piedmont 1%