Ravivihje: Toto5 Kouvola 4.3.2021

Julkaistu:

Kolmannessa kohteessa kohtaavat lahjakkaat Love’n Cash ja Rahajamatch. IS Ravien Toto5-varmavalinta kohdistuu Love’n Cashiin.

Toto5-1

Suosikki: 6 Suikun Chili on esiintynyt erittäin suoritusvarmasti ja kuntokin on hyvällä mallilla. Lahdessa ruuna kiri 3. ulkoa kakkoseksi ja Vermossa se pääsi loppukurvissa vapaalle. Maalisuoraa hevonen runttasi asiallisesti. Tasaisessa lähdössä Suikun Chili on pakkomerkki.

Haastajat: 5 Malakki matkasi Lahdessa keskijoukoissa ja esitti hyvän kirin, mikä kantoi kolmanneksi. Ruuna osaa voittaakin lähtöjä ja on yksi mahdollisista. 14 Riutan Taika menee hyvin talvella. Oulussa kuolemanpaikalta kakkoseksi kamppaillut tamma teki Kuopiossa positiivisen kirin 5. ulkoa mailin matkalla, mikä ei ole tasaiselle menijälle optimaalisin. 8 Hetku ei viimeksi ehtinyt kärkeen 5. sisältä. Lähtö on tällä kertaa sopivampi ja ruuna pystyy palaamaan voittokantaan. 3 Rapsanteri kiri Teivossa 4. sisältä mukavasti perille. Uusi kuski sai yhden startin alle, ja hevonenkin on tauon jälkeen startannut pari kertaa. Kuntokäyrä osoittaa ylöspäin.

Yllättäjät: 1 Karhotti ehti viimeksi takajoukoista viidenneksi. Lähtöasetelmat ovat tällä kertaa maukkaat. 7 Friiviri ryhmittyi 3. sisältä viimeisellä takasuoralla kolmannen radan jonoon ja runttasi kakkoseksi. 13 Inton Rilla kesti Kouvolassa johtopaikalta neljänneksi. Vermossa se jäi kuolemanpaikalla painamaan ohjille ja taipui lopulta pahoin. 4 Vietävän Ekotar ei viimeksi ehtinyt kärkeen 7. ulkoa. Tamma on sekavaa tulosriviään vaarallisempi. Tauolta palaavat 12 Kastehelmeni ja 10 Porttikallion Ässä tulevat rankingissa seuraavina.

Pelijakauma: Tasainen lähtö, jossa leveä rastitus on tarpeen. Hetku (9%) on hyvä merkki.

Juoksunkulku: Vauhtipoku katsoo keulat ja johtaa ainakin alun. Sillä saatetaan kokeilla keulasta, mikäli sopivaa selkää ei etene eteen tarpeeksi aikaisessa vaiheessa juoksua.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 6, 5, 14, 8, 3
Suuri: 6, 5, 14, 8, 3, 1, 7, 13, 4, 12, 10, 2, 16, 11, 15

Toto5-2

Suosikki: 1 Cobolt omaa hyvän luokan ja osaa voittaa lähtöjä, vaikkei sitä viimeiseen viiteen kisaan olekaan tehnyt. Toissa kerralla ori jäi reipasvauhtisessa kisassa kuolemanpaikalle eikä hyvästä yrityksestä huolimatta riittänyt totoon. Viimeksi sille tarjottiin keulajuoksulla voittoa, mutta kuusivuotiaan oli tyytyminen kakkossijaan. Cobolt pääsee auton takaa hyvin liikkeelle ja pyrkii kynsin hampain pitämään johtopaikan nimissään.

Haastajat: 7 Fabrice Web voitti Kouvolassa keulasta ja jatkoi Lappeessa johtopaikalta tulleiden ykkösten sarjaa. Ruuna on terävä avaaja auton takaa, mutta seiskaradalta johtopaikalle pääseminen ei ole helppo tehtävä. Näistäkin asemista sillä todennäköisesti satsataan lähtöön reippaasti. 3 Handsome Sam nappasi Lappeessa kakkossijan 2. ulkoa. Lahdessa se aloitti 2. sisällä, nousi myöhemmin kuolemanpaikalle ja laukkasi maalisuoran alussa kärkimatsista. Ruuna on etukäteen kolmas kovista.

Yllättäjät: 5 Rahart ei riittänyt viimeksi 3. sisältä. Kouvolassa se seuraili johtavan takaa kolmanneksi matkattuaan Coboltin takana. Rahart käynnistyy auton perästä hyvin matkaan. 2 Next Hopen viime kisat eivät ole onnistuneet, sillä viimeksi tuli lähtölaukka ja tätä ennen se jäi kuolemanpaikalle. 4 Gold Arrow Web on tauluaan parempi menijä, muttei kuulu paussilta kuumimpiin pelihevosiin.

Pelijakauma: Next Hope (4%) on unohdettu.

Juoksunkulku: Cobolt, Handsome Sam, Rahart ja Fabrice Web lähtevät parhaiten liikkeelle. Cobolt pystynee pitämään keulat hallussaan.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 1, 7, 3
Suuri: 1, 7, 3, 5, 2

Toto5-3

Suosikki: Kolmas kohde on etukäteen kahden taisto. 5 Love'n Cashilla on lähdön vähiten rutiinia, mutta toisaalta voitot ovat tulleen siihen malliin, että ne tuskin jäävät uran viimeisiksi. Lahdessa ori voitti kirillä pystyyn. Vermossa nelivuotias nousi 4. sisältä viimeisellä takasuoralla 2. ulos ja ehti reippaassa lopetuksessa niukkaan voittoon. Love'n Cash pystyy kirimään vahvasti ja terävästi ja pystyy monenlaisella eri juoksulla kamppailemaan voitosta.

Haastaja: 1 Rahajamatch kiri Forssassa voittomatsiin 3./2. ulkoa. Teivossa ruuna lähti etusuoralla kolmannen radan veturiksi ja runttasi sitkeästi perille. Ruuna on tauon jälkeen saanut pari starttia alle eikä esitykset ole menossa ainakaan huonompaan suuntaan.

Yllättäjät: 10 Rullebackens Göta ei Lappeessa saanut täyttä mahdollisuutta. Vermossa ruuna matkasi 4. sisällä ja tuli varsin hyvällä otteella perille. Kolmossija kovan kärkiparin takana on otettavissa. 11 Vir Supermoon ei hyvänä avaajana hyödy takarivin lähtöpaikasta. Ruuna on viime kisoissaan päässyt kärjen kantaan ja ottanut hyvät sijoitukset. 6 Smillaggio on kyvykäs menijä, joka on toistaiseksi väläytellyt osaamistaan varsin vähäisesti. Paussia on tällä kertaa alla. 2 Proven Dream ja 9 Allavalla ovat esiintyneet tasaisesti ja rahasija on tälläkin kertaa otettavissa.

Pelijakauma: Love'n Cash on todennäköisempänä ja suht' oikein pelattuna kiinnostavampi. Peliteknisesti se on järkevää lyödä näistä varmaksi, kun kaksikko on kerännyt käytännössä kaiken peliosuuden nimiinsä. Valinta kohdistuu Love'n Cashiin.

Juoksunkulku: Rahajamatch ja Love'n Cash ovat ensimmäistä kertaa eturivissä, joten lähtönopeutta on vaikea etukäteen arvioida. Toinen näistä edennee alkumatkan aikana johtopaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto5-4

Suosikki: 6 Federal Death palasi upeassa iskussa tauolta viimeksi Lappeessa, missä tamma näytti heti voittajalta, kun ohjastaja käänsi sen kiriin viimeisellä takasuoralla. Viisivuotias pystyy olemaan jopa parempi saatuaan kisan alle ja syytä onkin, sillä vastus on tällä kertaa tiukempi. Federal Deathia on vaikea jättää pois peleistä viime kisan esityksen jälkeen.

Haastajat: 11 Piece Of Hero on hyvä menijä tällaiseen lähtöön. Taukoa on alla, mutta kapasiteetti on lähdön parhaimmistoa. 5 Silk Bullet otti Lahdessa varman keulavoiton. Ruuna on nopea avaaja ja tähtää tälläkin kertaa keulajuoksuun. 8 On the Beach otti Teivossa kolmosrahat 2. sisältä. Mikkelissä ruuna matkasi 3. ulkona ja ehti ratkaisuhetkillä varmaan voittoon. Tällä kertaa tehtävä on tiukempi eikä lähtöpaikkaa voi etukäteen liikaa kehua. 1 Proud Match ei viimeksi yltänyt kärkeen 4. sisältä, mutta teki tätä ennen rehdin yli kierroksen mittaisen kirin ilman vetoapua.

Pelijakauma: Silk Bullet (11%) on alipelattu. On The Beach (26%) on puolestaan kerännyt liikaa peliä osakseen.

Juoksunkulku: Silk Bullet avaa keulaan eikä ole halukas luopumaan paikastaan.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 6, 11, 5
Suuri: 6, 11, 5

Toto5-5

Suosikki: Päätöskohde on poisjääntien myötä kutistunut neljän hevosen lähdöksi. 5 Jack Vader voitti toissa kerralla varmasti keulasta ja jatkoi hyviä esityksiään Mikkelissä kirimällä 5. ulkoa sitkeästi perille. Jack Vader pääsee mukavasti matkaan ja pystyy kamppailemaan voitosta kuolemanpaikaltakin.

Haastaja: 4 William Birdland runttasi Kouvolassa kuolemanpaikalta kärkeen. Vermossa se pääsi 6. sisältä 2. ulos ja runttasi voittomatsissa ohi kovasta Don Williamsista. William Birdland ei ole riippuvainen juoksupaikasta, mutta mikäli Jack Vader pääsee alussa ohi, on sen lyöminen tämän ulkopuolelta haastava tehtävä.

Yllättäjät: 6 Gloria Web nouti Vermossa 7. sisältä kuolemanpaikalle ja putosi lopussa kärjen kyydistä. Tamma hakee pitkän tauon jälkeen vielä tässä vaiheessa parasta virettään. 7 Trot Kronos otti Lahdessa viitosrahat 4. ulkoa. Pari liian kovaa taitaa voittoa ajatellen olla tällä kertaa vastassa.

Pelijakauma: Oikein vedetty.

Juoksunkulku: Jack Vader riistää kärkipaikan William Birdlandilta. Tämän jälkeen välikierros mennään maltilla.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 5, 4
Suuri: 5, 4

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
6 Suikun Chili 17%
5 Malakki 14%
14 Riutan Taika 12%
8 Hetku 11%
3 Rapsanteri 10%
1 Karhotti 5%
4 Vietävän Ekotar 5%
13 Inton Rilla 5%
7 Friiviri 5%
10 Porttikallion Ässä 4%
12 Kastehelmeni 4%
2 Vauhtipoku 3%
11 Vikslena 2%
16 Murolii 2%
15 Voe Epeli 1%

Toto5-2
1 Cobolt 34%
7 Fabrice Web 24%
3 Handsome Sam 21%
2 Next Hope 8%
5 Rahart 6%
4 Gold Arrow Web 4%
6 Cazimier 1%
9 Bourbon Shark 1%
8 Stealthestarlight 1%

Toto5-3
5 Love'n Cash 47%
1 Rahajamatch 40%
10 Rullebackens Göta 2,5%
11 Vir Supermoon 2,5%
6 Smillaggio 2%
9 Allavalla 1,5%
2 Proven Dream 1,5%
3 Najim 1%
4 Banyana Savoy 1%
8 Minerva Fortis 0,5%
7 Andy Victorioso 0,5%

Toto5-4
6 Federal Death 32%
11 Piece Of Hero 30%
5 Silk Bullet 15%
8 On The Beach 11%
1 Proud Match 6%
4 Max Mili 2%
3 Crossfire Can 1,5%
7 Mr Capito 1,5%
10 Iraklis 0,5%
9 Hello 0,5%

Toto5-5
5 Jack Vader 57%
4 William Birdland 37%
6 Gloria Web 4%
7 Trot Kronos 2%