Ravivihje: Toto65 Vermo 3.3.2021 – 65 000 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto65
Vermossa kilpaillaan illalla kaviouran puolesta jo lähes kesäisissä olosuhteissa. Vihjesysteemit rakennetaan kahden varman varaan. Peliaika sulkeutuu kello 19.10.

Toto65-1

Suosikki: Avauskohteessa suosikkina starttaa hienon voittoputken rakennellut 7 EL Houdini. Viisivuotiaan ruunan ja Antti Teivaisen välinen yhteistyö on toiminut saumattomasti yhteen ja voitot ovat tulleet vakuuttavien esitysten päätteeksi. Viimeksi hevonen eteni avauskaarteen puolivälissä keulaan ja karkasi maltillisen matkavauhdin jälkeen selvään voittoon. Vastaava taktiikka lienee toiveissa tälläkin kertaa, mutta keulaan revittäminen saattaa tällä kertaa maksaa ja haastajissakin on potentiaalia. Vihjesysteemeissä päädytään varmistusten tielle.

Haastajat: 2 Extrem Brodde on voittanut melkein puolet uransa 22 kilpailusta, mikä kertoo paljon ruunan korkeasta potentiaalista. Parissa viime kilpailussa Pia Huusarin suojatti ei ole esittänyt aivan terävintä osaamistaan, mutta tällä kertaa kesäiset rataolosuhteet puoltavat hokkikengistä kärsivää ruunaa ja suoritustasoon saattaa löytyä napsun verran lisää. Hyvänä päivänä paikka johtavan rinnallakaan ei vie vahvan hevosen pärjäämismahdollisuuksia.

1 Jetset Vicelle jäi viimeksi kaikki voimat talteen kolmannesta sisältä, eikä sijoitukseen kannata liikoja tuijottaa. Toissa kerralla raju 10-vauhtinen avaus kostautui tasokkaassa lähdössä ja hevonen antautui johtavan takaa. Tällä kertaa Olli Koivusen ajokki saa automaattisesti hyvän juoksupaikan sisäradan jonossa ja on väylien sopivasti avautuessa vaarallinen. 5 Amorcitolle jäi edellä mainitun tapaan viime startissa rutkasti voimia talteen. Santtu Raitala yrittänee reippaalla avaajalla hyviin asemiin sisäradalle ja sellaisella juoksulla voittokaan ei ole mahdoton ajatus.

Yllättäjät: 3 Francky des Molles saa reippaana kiihdyttäjänä hyvän juoksun kärkipäässä, mutta näin kovan lähdön voittamiseen tarvittaisiin parempaa vääntöä loppusuoralle. 10 Selanne on tehnyt nousujohteiset kolme kilpailua uudelta valmentajaltaan ja saattaa edelleen terävöityä pitkän tauon jälkeen. Takarivin paikka vie kuitenkin paljon mahdollisuuksia.

Juoksunkulku: EL Houdinilla lyödään kovat piippuun ja se hakee johtopaikan viimeistään takasuoralle kaarruttaessa. Jetset Vice ja Amorcito käyvät kamppailua sen takana, mikä saattaa osaltaan pidentää kiihdytystä.

Pelijakauma: EL Houdini on erottunut liian selväksi suosikiksi. Jetset Vice ja Amorcito ovat kelpo yllätyshakuja.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 7, 2, 1, 5
Suuri: 7, 2, 1, 5

Toto65-2

Suosikki/varma: Tammojen ensimmäisessä TalviCup -karsinnassa luotetaan varmaksi huippukuntoinen 9 Ranch Rocky Road. Taija Mäki-Mustapään suojatti sai Seinäjoelta ansaitun voiton tauluunsa ja millä tyylillä. Santtu Raitala kierrätti ajokkinsa ennen puolimatkaa johtaneen Feeling Dreamin rinnalle, josta tamma mankeloi maalisuoralle kaarruttaessa otteen ja jatkoi hyvätasoisessa lähdössä vuorenvarmaan voittoon. Tällä kertaa vastus on jopa sopivampi ja lähdön muilla suosikeilla selvästi suurempia kysymysmerkkejä ilmassa. Kokeillaan näillä lähtökohdilla rohkeasti varmaksi.

Haastajat: 6 Nutcracker nappasi Jokimaalta hartaasti odotetun avausvoiton, mutta toki tehtäväkin oli neljän hevosen lähdössä aika passeli. Juoksunkulku onnistui nappiin kolmannessa sisällä ja toisessa ulkona ja hevonen eteni vahvasti ajettuna ykköseksi ohi Miss Jaybirdin. Tommi Kylliäisen suojatti on juossut urallaan kovempiakin tehtäviä, mutta tarkan juoksun vaativa tamma ei ole voittajaa etsiessä useinkaan se kiinnostavin pelikohde. Ei tälläkään kertaa, vaikka hevosella on ilman muuta omat mahdollisuutensa juoksun onnistuessa.

7 Nashville Nancy otteet ailahtelevat, mutta huippupäivänä se on kova tekijä näihin tammalähtöihin. Porissa hevonen ei ollut parhaimmillaan parin kuukauden tauolta ja kiri katkesi loppukaarteeseen. Jukka Kinnusen suojatilla on reservissään hyvä lähtönopeus, jos sitä halutaan hyödyntää.

12 African Queen on selvästi tauluaan kyvykkäämpi tamma ja huonolta paikaltakin varottava. Forssassa juoksu meni pieleen, eikä hevonen syttynyt takasuoran pussituksen jälkeen enää suuremmin kirimään, mutta piti vauhtinsa aivan hyväksyttävästi. Tammikuun lopun TalviCupin finaalissa se kamppaili johtavan rinnalta urheasti, vaikka neljänneksi jäikin.

Yllättäjät: 4 Simon Angel tekee jatkuvasti hyviä kirejä ja kilpailee selvästi tauluaan paremmassa vireessä. Forssassa hevonen tuli pussissa maaliin. 3 Argenteuilin huippuesityksistä on aikaa, mutta parhaimmillaan kapasiteettia olisi näihin sarjoihin. Voitto olisi tässä kuitenkin suuri yllätys.

Juoksunkulku: Tasainen avaus. Simon Angel pyrkii Beauty Erinin ohi sisäradalle, ulkoa tulevat Nutcracker ja mahdollisesti Nashville Nancy. Ranch Rocky Roadilla voidaan tehdä aikaisia ratkaisuja.

Pelijakauma: Ranch Rocky Road on alustava kolmossuosikkina hyvä varmayritys. Haastajista kiinnostavimpia olisivat African Queen ja Simon Angel.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto65-3

Suosikit: Kolmas kohde on ympäripyöreä oriiden ja ruunien TalviCup-karsinta. Nostetaan lähdön niukaksi ykkösmerkiksi 2 Marlon Dee, joka palasi Kouvolassa voittokantaan hienon 700 metrin kirin päätteeksi. Viimeisimpänä kaatui keulassa juossut Extreme Brodde. Edellisessä TalviCupin finaalissa tammikuun lopulla ruuna lähti matkaan hankalalta paikalta ja löysi kiritilat liian myöhään.

3 Que Tal olisi keulaan päästessään vaarallinen, vaikka vastus koveneekin viime kisoihin nähden. Porissa Risto Väreen suojatti irtosi omaa vauhtiaan matkaan ja voitti leikitellen 12-lopetuksen päätteeksi. Toissa kerralla Vermossa ori teki takajoukoista parhaan lopetuksen ja nousi EL Houdinin takana kakkoseksi.

Haastajat: 5 Minecraft kuuluisi kapasiteetiltaan ilman muuta suosikkien kategoriaan, mutta kunto on lukuisten laukkastarttien jälkeen arvoitus. Tällä kertaa puikkoihin hyppää Harri Koivunen, joka pääsi ainakin koelähdössä hevosella koko matkan ravia. Treenari ei yllättyisi menestyksestä, jos hevonen tekee ehjän juoksun.

7 Another Trial sai tehdä viimeksi johtopaikalla täysin oman juoksunsa, jonka päätteeksi siltä olisi voinut odottaa voittoakin. Tammikuun lopulla ruuna tykitti parijonosta vahvan alle 12-vauhtisen 700 metrin loppuvedon ja nousi suuryllättäjänä hopealle. Hannu Torvisen ajokki kirii hyvällä selkäreissulla jälleen lujaa. 8 Callela Socrates on ottanut suuren osan voitoistaan johtopaikalta sopivien juoksunkulkujen päätteeksi. Tällä kertaa lähtöpaikka on hankala ja kärkeen revittäminen söisi runsaasti paukkuja jo alkumatkasta. Yksi monista mahdollisista silti. 10 Aging Wellin hyvä monté-vire siirtyi Turussa myös kärrylähtöjen puolelle. Tuolloin hevonen hyökkäsi kiriin viimeisellä takasuoralla ja voitti varmasti. Tällä kertaa vastus on tiukempi.

Yllättäjät: Suurempaan systeemiin revitetään mukaan koko osallistujakymmenikkö. 9 Almost One Year sinnitteli viimeksi johtavan rinnalta asiallisesti kolmanneksi. Nyt se saa tarkemman juoksun. Tammikuun lopun finaalissa sen edelle pääsi tässäkin lähdössä mukana olevista hevosista vain Another Trial. 1 My Ways Not Yours kilpailee tasaisen hyvässä kunnossa, eikä ole nappireissulla aivan vaaraton. 4 Attention OP ei ole suurempia esittänyt, mutta tulee osaavista käsistä ja jossain kohtaa pyörä voi lähteä pyörimään. 6 Global Uncommon on saanut kaksi starttia tauon jälkeen ja vahvistuu Seppo Markkulalla.

Juoksunkulku: Reipas kiihdytys. Radoilta 1,2,3,7 ja 8 osataan avata tulisesti. Que Tal lienee todennäköisin johtonimi, mutta alku voi venähtää.

Pelijakauma: Callela Socratesin ja Another Trialin peliosuudet ovat hieman yläkantissa. Minecraft kannattaa huomioida varhain mukaan kupongeille. Almost One Yearin ja My Ways Not Yoursin ei kuuluisi olla prosentin hevosia.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 2, 3, 5, 7
Suuri: 2, 3, 5, 7, 8, 10, 9, 1, 4, 6

Toto65-4

Suosikki/varma: 8 Fango Jett on päässyt neljännessä kohteessa varsin sopivaan porukkaan ja kyvykäs ruuna luotetaan vihjesysteemeissä varmaksi. Jo pitkään vahvoja esityksiä tehnyt Erkki-Pekka Mäkisen suojatti sai viimeksi Vermon stayerlähdöstä ansaitun onnistumisen, kun se punnersi ykköseksi taivallettuaan viimeiset 1200 metriä johtavan rinnalla. Voitto tuli 13,7-lopetuksen päätteeksi jopa helposti. Tällä kertaa ennakkoon suurimmat haasteet liittyvät takamatkan sisärataan, mutta onnistumisen mahdollisuudet ovat korkealla Santtu Raitalan jatkaessa rattailla. Alkukarikot selvitettyään vahvalla hevosella voi tehdä aikaisia ratkaisuja ja lopussa luokkahevosen rutiinin pitäisi näkyä. Varma.

Haastajat: Vermossa ravataan illalla nopeissa olosuhteissa, jolloin paaluhevosiakaan ei ole syytä aliarvioida. 5 Magic Alen ura on alkanut nousujohteisissa merkeissä. Mikkelissä ruuna karkasi sopivassa lähdössä johtopaikalta selvään voittoon. Valmentaja uskoo ehjällä juoksulla hyvään suoritukseen, mutta voittoon asti venyminen vaatisi taas harppausta suoritustasoon. 2 Dont Say Nay voitti Porissa suosikkina johtopaikalta, mutta tehtävä oli vastuksenkin puolesta tuolloin äärimmäisen sopiva. Viimeksi hevonen piti hyvin vauhtinsa kovassa 12-vauhtisessa lopetuksessa. Voltin kakkonen voi tuoda haasteita kiihdytykseen, mutta ravilla se avaa puolireippaasti ja saa asemat kärkiryhmästä. 7 Cookie Girl nappasi tammikuussa kaksi ilmavaa voittoa, kun sai tehdä johtopaikalla täysin omat juoksunsa. Lähtöpaikka juoksuradalla sopii reippaalle avaajalle, mutta vastus tiukkenee selvästi.

Yllättäjät: 1 Farangilla on potentiaalia nähtyä parempaan ja startti alla meno voi notkistua. Marraskuussa tamma polki kakkosena maaliin häviten vain lahjakkaalle My Radio Gagalle. Nappiasemista totosija ei yllättäisi. 4 Phonix Neva voitti Jokimaalla tyylikkäällä esityksellä johtavan rinnalta. Voltin nelosradan selvittäessään ruuna ei ole ulkona totokamppailusta. Dieselmäisen 10 Orzon juoksunkulut menevät usein vaikeiksi, mutta maalisuoralla maisema vaihtuu. Viimeksi ruunalle jäi sisäratajuoksun jälkeen voimia talteen. Näistä asemista voittoon voi olla vaikea ehtiä. 12 Maxtime aloitti Ruotsissa Timo Nurmoksen treenistä ja tekee nyt debyyttinsä Suomessa Miia Lindholmin käsistä. Hevosella on ollut hankaluuksia kilpailuun valmistautumisessa ja valmentajan odotukset ovat tallikommenteissa maltilliset.

Juoksunkulku: Magic Ale ja Cookie Girl käyvät tiukimman keulakamppailuun, jossa jälkimmäisellä on juoksuradalta etu puolellaan. Suosikki Fango Jett kiertää ajoissa johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Fango Jettin peliosuus keikkuu jo kipurajoilla, mutta ruuna kelpaa lisärahakierroksella varmaksi.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto65-5

Suosikit: Toisessa tammojen TalviCup-karsinnassa rankingin avaa viime viikon 65-kierroksella häikäissyt 7 Magnifique Elise. Santtu Raitala joutui tuolloin peruuttelemaan alussa porukan hännille, mutta kirivaiheessa radalla ei liikkunut kuin yksi hevonen ja Jyrki Iskaniuksen suojatin voitto näytti lopulta jopa helpolta. Lähtöpaikka on jälleen ulkona, mutta suoritustason pysyessä samana sen täytyy olla taas lähellä voittoa.

Huomattavasti tauluaan paremmassa kunnossa kisaava 3 Queen Of Pirates on räväkkänä kiihdyttäjänä avainasemassa lähdön juoksunkulun suhteen ja kuuluu huippuasemista varhain 65-kupongeille. Viimeksi tamma jäi johtavan taakse voittovoimat tallella pussiin. Turussa hevosella ajettiin alkulaukan jälkeen passiivinen juoksu porukan hännillä ja Aripekka Pakkasen suojatti polki tuolloinkin hienolla tyylillä maaliin asti. Tässä huippukuntoinen tamma osallistuu juoksun onnistuessa tiukasti voittokamppailuun.

Haastajat: 8 I Keep My Word on kyvyiltään kova tamma tähän porukkaan, mutta lähtöpaikka tuo suuria haasteita juoksunkulkuun. Turussa hevonen jätettiin suursuosikkina hopealle, mutta ei 13,2-vauhtista 700 metrin kiriä nyt liikaa pääse moittimaankaan. Tammikuun puolivälissä ajetussa edellisessä TalviCup-karsinnassa se kukisti monet tämän lähdön hevosista raskaimman kautta johtavan rinnalta, joten kapasiteettia on paljoon. 5 Very Gone Face oli Suomen debyytissään hyvä neljäs, vaikka ei kovassa lopetuksessa pystynytkään nousemaan totosijoille. Startti vei virettä takuulla eteenpäin ja kyvykäs tamma pystyy nyt pärjäämään. 2 Touch Me Too ei ole kyennyt vastaamaan viime kisoissa pelaajien koviin odotuksiin, mutta kapasiteettia olisi parempaankin. Tammikuun alussa se näytti parasta osaamistaan ja leiskautti kolmannesta ulkoa alle 13-vauhtisella 700 metrin kirillä ykköseksi ja nitisti lopussa Fango Jetin. Vastaavanlaisena se riittäisi ilman muuta tässäkin.

Yllättäjät: Suurempaan systeemiin mukaan kolme tarkkaa juoksua kyttäävää yllättäjää. 9 Proud Ms Cantabille jäi viimeksi voimia talteen sisäratareissun jälkeen. Vastaavanlaista reissua haetaan varmasti jälleen. Samassa lähdössä juossut 11 Sunlit Treasure koki johtavan takaa saman kohtalon. Näistä asemista voittoon vaadittavaa sopivaa juoksua on kuitenkin vaikea saada. Myös 1 Hazella hakee tarkkaa reissua sisäradalla ja pystyy sellaisella terävään loppuvetoon.

Juoksunkulku: Queen Of Pirates irtoaa ensimmäisenä sisäradalle ja saattaa nykykunnossa kokeilla keulajuoksuakin. I Keep My Word voisi aktiivisella ajolla päästä kysymään ensimmäisenä johtopaikkaa, mutta valmentaja ei ollut tallikommenteissa varma taktiikastaan.

Pelijakauma: Touch Me Too tuntuu viime näyttöihin peilattuna hieman ylipelatulta. Very Gone Face kannattaa huomioida jo varhain mukaan kupongeille.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 7, 3, 8, 5
Suuri: 7, 3, 8, 5, 2, 9, 11, 1

Toto65-6

Suosikki: Päätöskohteessa kilpailee rivin luotetuin hevonen. 1 Quick Vald on tehnyt voitokasta työtä siirryttyään viime elokuussa Matias Salon treeniin ja menestyskulku on jatkunut kiivaana tämänkin vuoden puolella. Viimeksi Teivon 75-lähdössä tuli kuitenkin epäonnistuminen, kun hevonen jäi alussa kolmannen kiertolaiseksi ja pilasi laukkaan avauskaarteessa. Edelliskisojen voitot tulivat helppoon tyyliin johtopaikalta. Kiihdytyksen onnistuessa se on taas todennäköinen johtonimi lähtöön ja siitä erittäin lähellä voittoa. Pienenä arvoituksena siihen on kuitenkin suhtauduttava viime startin epäonnistumisen jälkeen.

Haastaja: Varmistusmerkkinä mukaan kolmatta kertaa pitkän tauon jälkeen kisaava 5 The Dude, joka on vahvassa nousuvireessä ja pystyy kaiken onnistuessa heittämään kovan haasteen suosikillekin. Lappeessa Ville Tonttilan suojatti hyökkäsi kiriin maalisuoran alussa toisesta ulkoa ja nousi 11-lopetuksessa keulasta voittaneen Quick Valdin tuntumaan. Juostava matka sopii nyt vahvalle hevoselle.

Yllättäjät: 4 Vixpress Li kokee mielenkiintoisen ohjastajamuutoksen Hannu Torvisen hypätessä ruunan rattaille. Hevosen esitykset ovat olleet tasaisia jo pitkään ja voittoon asti yltäminen vaatisi selvää piristymistä. Antti Ala-Rantalan tallin kaksikko 2 Noble Boy S ja 3 Brand New Key hyötyvät hyvistä lähtöpaikoistaan, mutta molempien kunto saisi olla hitusen terävämmällä mallilla ihan kärkisijoitusta ajatellen. 10 Urchinilla on potentiaalia nähtyä parempaankin. Toissa kerralla Lahdessa se jäi voimissaan pussiin ja Teivon loppuveto oli tulinen tarkan juoksun jälkeen. 9 Cocktail Princess väläytteli viime kaudella osaamistaan avoimia tammalähtöjä myöten, mutta harvakseltaan voittavan hevosen kärkisija tulisi nyt suoraan tauolta isona yllätyksenä.

Juoksunkulku: Reipas kiihdytys. Quick Vald yrittää torjua nopeat Noble Boy S:n, Brand New Keyn ja Vixpress Lin, jotka kaikki hakevat ensisijaisesti paikkaa sen takana. Quick Vald on todennäköisin johtonimi avauspuolikkaan täyttyessä.

Pelijakauma: Quick Valdin pinnat ovat hitusen yläkantissa. The Dude on kiinnostavin varmistus.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 1, 5
Suuri: 1, 5

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 7, 2, 1, 5
Toto65-2: 9
Toto65-3: 2, 3, 5, 7
Toto65-4: 8
Toto65-5: 7, 3, 8, 5
Toto65-6: 1, 5
Hinta: 12,80 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto65-1: 7, 2, 1, 5
Toto65-2: 9
Toto65-3: 2, 3, 5, 7, 8, 10, 9, 1, 4, 6
Toto65-4: 8
Toto65-5: 7, 3, 8, 5, 2, 9, 11, 1
Toto65-6: 1, 5
Hinta: 64,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto65-1
7 EL Houdini 42%
2 Extrem Brodde 23%
1 Jetset Vice 11%
5 Amorcito 10%
3 Francky des Molles 5%
10 Selanne 4%
9 Amazing Tycoon 2%
8 Tonnerre d'Inverne 1%
6 Rainbow Geronimo 1%
4 Callela Everest 1%

Toto65-2
9 Ranch Rocky Road 35%
6 Nutcracker 18%
7 Nashville Nancy 16%
12 African Queen 11%
4 Simon Angel 9%
3 Argenteuil 3%
1 Beauty Erin 2%
2 Bella Bloom 2%
11 Majestic Missy 1%
10 Sundsvik Godiva 1%
8 Here I Go Again S 1%
5 La Masse Monetaire 1%

Toto65-3
2 Marlon Dee 25%
3 Que Tal 20%
5 Minecraft 17%
7 Another Trial 10%
8 Callela Socrates 10%
10 Aging Well 7%
9 Almost One Year 4%
1 My Ways Not Yours 3%
6 Global Uncommon 2%
4 Attention OP 2%

Toto65-4
8 Fango Jett 55%
5 Magic Ale 12%
7 Cookie Girl 7%
2 Dont Say Nay 7%
4 Phoenix Neva 4%
1 Farang 4%
10 Orzo 3%
12 Maxtime 2%
15 Zebe Von Bentz 1%
6 Raskolnikov 1%
3 Misty Mountain Hop 1%
11 Queasy Du Point 1%
13 Dandyman Sisu 1%
9 Glenne 1%

Toto65-5
7 Magnifique Elise 33%
3 Queen Of Pirates 20%
8 I Keep My Word 14%
5 Very Gone Face 12%
2 Touch Me Too 8%
9 Proud Ms Cantab 4%
11 Sunlit Treasure 3%
1 Hazella 3%
4 Ruthless Chick 1%
10 Ceylon Dream 1%
6 Micro Queen 1%

Toto65-6
1 Quick Vald 62%
5 The Dude 16%
2 Noble Boy S 5%
4 Vixpress Li 5%
10 Urchin 3%
6 Herrera Boko 3%
9 Cocktail Princess 2%
3 Brand New Key 2%
11 Issaquah Sund 1%
7 Millstone's Vivid 1%