Ravivihje: Toto5 Mikkeli 2.3.2021

Julkaistu:

TOTO5
Nazareth ottaa neljännessä kohteessa omansa. Avauskohteen Marmardu kulkee hyvin talvella ja hakee avauskohteessa kovien kilpasiskojen päänahkoja.

Toto5-1

Suosikki: 2 Marmardu kiersi Joensuussa asiallisesti kakkoseksi vaikkei voittaja Tinderiä saavuttanutkaan. Jyväskylässä tamma sai kaukaa takapareista hyviä selkiä eteen ja ratkaisi homman varmasti edukseen maalisuoralla. Marmardu ei ole alussa nopeimpia ja sen kohdalla on tärkeintä päästä ravilla matkaan. Sen jälkeen hevonen pystyy runttaamaan vahvasti.

Haastajat: 5 Hetviina lopetti marraskuussa mainiosti Kavioliiga-lähdössä ja jäi sitten tauolle. Maamme tammakärkeen kuuluva Hetviina ei varmasti ole heti parhaimmillaan, mutta on heti vaarallinen. 7 Vilma Lyydia nousi Kuopiossa loppukurvissa johtavan takaa toiselle radalle ja näytti jopa voittajalta, mutta joutui lopulta tyytymään nelossijaan. Tämän jälkeen hevonen ei ole startannut ja palaa tähän kisaan parin kuukauden paussilta. 6 Elias Juonetar taipui viimeksi keulasta maalisuoralla. Tätä ennen tamma lopetti 23,3-kyytiä ja ehti helppoon voittoon. Selkäjuoksulla Elias Juonetar pystyy pienessä lähdössä paljoon, mutta voi olla että se on ajautuu tälläkin kertaa johtopaikalle.

Yllättäjät: 4 Sokru kiri viimeksi sisäratajuoksulla hyvin perille ja aloitti hyvin talvitauon jälkeen. 3 M.A. Piste oli viimeksi tasainen, mutta lopetti tätä ennen pirteästi. Sarja ei ole takaisin kotiin muuttaneelle tammalle osuva ja voitto tulisi suurena yllätyksenä.

Pelijakauma: Marmardu (27%) on edullinen suosikki ja potentiaalinen apuvarma Nazarethille. Elias Juonetar (19%) on ylipelattu.

Juoksunkulku: M.A. Piste ohittaa Marmardun ja odottaa tämän jälkeen takamatkalaisista selän eteensä. Elias Juonetar ottanee parhaan startin ja edennee johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto5-2

Suosikki: 6 Stars Trot Allan kiri toissa kerralla hyvin perille 4. ulkoa ja viimeksi oli voiton vuoro, kun ruuna lipui kuolemanpaikalta ykköseksi. Stars Trot Allan on parantanut otteitaan ja on nousukuntoisena menijänä suosikkimme, vaikka lähdön taso hyvä onkin. Se on kilpaillut säännöllisesti ja pystyy paljoon, mikäli juoksu kuutosradalta onnistuu.

Haastajat: 2 En Candy Tillin voittosumma on kykyihin nähden kovin maltillisella tasolla, sillä viime kaudella se nähtiin mm. Tammakriterium-karsinnassa viivalla. Nelivuotias palaa tähän starttiin tauolta uudesta tallista käsin. Tamma on hyvä avaaja ja juoksee mitä todennäköisimmin keulassa, mistä siltä pitää odottaa heti paljon. 11 Okay Frank laukkasi toissa kerralla toiseksi viimeisessä kurvissa, mutta lopetit sen jälkeen asiallisesti. Viimeksi ruuna kulki pitkästä aikaa koko matkan ravia ja otti voiton helposti. Takarivi on miinus hyvälle avaajalle. 10 Meliora oli vielä Kaustisella tasainen 2. ulkoa, mutta viimeksi oli eri ääni kellossa, kun hevonen lipui kuolemanpaikalta ylivoimaiseen voittoon.

Yllättäjät: 4 Silica Dream lopetti Joensuussa mukavasti 3. ulkoa. Viimeksi tamma pelattiin suosikiksi, mutta hevonen ei aivan pystynyt täyttämään pelureiden toivetta voiton suhteen, sillä Silica Dream jäi sopivassa lähdössä 3. ulkoa hopealle. Tällä kertaa tehtävä on selvästi kovempi. 12 Friandise on hyvä aloittelija, mutta paussi ja heikko lähtöpaikka pudottavat sen osakkeita. Myös 8 Whisper Dellillä on taukoa alla. Lähtöpaikka on synkkä ja huippukuskilla riittää tehtävää tiistai-illaksi. 3 Claus Conductor jäi viimeksi johtavan rinnalle eikä pärjännyt viidettä sijaa paremmin. Tätä ennen ruuna pääsi johtavan taakse, mistä se sai myöhään kiritilaa. Ruuna avaa auton takaa mukavasti ja pystyy hyvällä juoksulla sijoittumaan kärjen tuntumaan. 9 Ms Ice Wind otti Mikkelissä maksimit 3. sisältä. Tasokkaassa tehtävässä rahasijakin olisi hyvä saavutus.

Pelijakauma: Stars Trot Allan (16%) on alipelattu suosikki.

Juoksunkulku: En Candy Till avaa keulaan ja Claus Conductor pääsee tämän kantaan. En Candy Till pitää tempon reippaana.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 6, 2, 11, 10
Suuri: 6, 2, 11, 10, 4, 12, 8, 3

Toto5-3

Suosikki: Kaksi eniten pelattua erottuu kolmannessa kohteessa. 6 Glamour Arioso on todennäköinen keulahevonen ja sitä kautta pärjäämismahdollisuudet ovat korkealla. Se otti edellisen ykkössijansa nimenomaan johdosta eikä ollut huono viimeksikään noustuaan 3. sisältä viimeisellä takasuoralla keulan rinnalle. Glamour Arioso kohtaa sopivan vastuksen.

Haastaja: 2 Confidence Man ei ole alussa yhtä räjähtävän nopea kuin Glamour Arioso, mutta pystyy jyskyttämään päätöskierroksella vahvan kirin. Teivossa näin tapahtui ja kuusivuotias voitti helposti. Viimeksi se tsemppasi kuolemanpaikalta positiivisesti perille. Hyvältä paikalta Confidence Man on valmiiksi toisella radalla, mikä on hyvä asia. Viiden viikon starttiväli sen sijaan ei.

Yllättäjät: 12 Ciao Ferrari otti Vermossa varman kakkossijan 2. ulkoa ja nousi viimeksi hopealle tehtyään hyvän kirin 2. ulkoa. Ruunan lähtöpaikka parani poisjäännin myötä, mutta kierrettävää on edelleen runsaasti. 8 Run And Repeat hakee tasaisuutta otteisiinsa. Sillä on vauhtia ja kykyjä, mutta laukkoja tulee turhan paljon. Viisivuotias pyrkii parrasvaloihin uusista käsistä. 1 Mr Nice Way nousi Lappeessa voittomatsiin 2. sisältä, mutta masentui hieman maalisuoralla ja putosi kolmanneksi. Teivossa se teki asiallisen kirin 3. ulkoa ja pääsee ykkösradalta hyvin matkaan. Todennäköisimmin juoksupaikka löytyy 2. sisältä Glamour Arioson takaa. 4 Lex Liberty otti Lahdessa maksimit 3. sisältä. Viimeksi kiri ei kantanut 4. ulkoa, joten tällä kertaa sillä tähdättäneen suojaisaan juoksuun.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Glamour Arioso avaa johtoon ja Mr Nice Way pitää tämän selän. Joku kolmikosta Confidence Man, Game Of Live ja Run And Repeat juoksee kuolemanpaikalla.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 6, 2
Suuri: 6, 2, 12, 8, 1, 4

Toto5-4

Suosikki: Moni asia puoltaa 4 Nazarethia Toto5-4:ssa. Tamma on nopea lähtijä, kilpailee huippuvireessä ja on lisäksi erittäin suoritusvarma kilpailija. Sitä on vaikea kampittaa korkeimmalta korokkeelta. Lahdessa Nazareth voitti keulasta helposti ja oli hyvä viimeksikin vaikka jäikin toiseksi. Willow Pridelle se ei voinut yksinkertaisesti mitään tämän karattua keulasta omille teilleen.

Haastajat: 11 Capo joutui Lahden kisoissaan pitämään turhan reipasta tempoa ja taipui lopussa. Tasaisemmalla matkavauhdilla ruuna pystyy olemaan korkeammalla. Se on päässyt kilpailemaan tasaisesti kun taas hopeataistelun kaksi kovinta vastustajaa palaavat tauolta. 7 Just A Flirt jäi Lahden jälkeen tauolle, jonka aikana hevosen vatsahaava hoidettiin kuntoon. Suosikin haastaminen tulisi valmentajalle suurena yllätyksenä suoraan paussilta. Myöskään 10 O.P.Roc ei ole lähiaikoina startannut, sillä edellisestä kisasta on ehtinyt vierähtää vuoden päivät. Nazarethin ollessa eturivissä O.P.Roc kamppailee ensisijaisesti sijoista 2-4.

Yllättäjät: 5 Wonder Woman pääsee hyvin matkaan ja pystyisi 2. sisältä kamppailemaan kakkossijasta. Viimeksi hevonen ei saanut kiritilaa johtavan kannasta. 9 Memphis Minnielle kakkosrata voltista oli viimeksi liikaa. Tätä ennen se lopetti kivasti 2. ulkoa. Viime kisoissaan sisäratajuoksuilla mukavasti suorittaneet 3 Winzet ja 1 Ain't She Sweet kärkkyvät hyvillä juoksuilla kärjen tuntumaan.

Pelijakauma: Nazareth (66%) on prosenttinsa ansainnut ja tamma käy varmaksi Toto5-peleihin.

Juoksunkulku: Nazareth täräyttää johtopaikalle ja Wonder Woman on suosikki pääsemään tämän kantaan. Matkavauhti rauhoittuu ensimmäisten 200-300 metrin jälkeen.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto5-5

Suosikki: Päätöskohde on tasainen lähtö, missä 1 Queenstyle on suosikkimme. Tamma on saanut pari starttia alle paussin jälkeen ja pystyy loistoasemista paljoon. Tamma pääsee hyvin matkaan ja pystyy pärjäämään monenlaisella eri juoksunkululla. Toissa kerralla se lopetti selästä kovaa, muttei ehtinyt ykköseksi. Viimeksi hevonen eteni takasuoralla keulaan, mutta vaihde jäi sen verran päälle, että se joutui tyytymään viitossijaan. Taktisesti paras ratkaisu saattaa olla selkäjuoksu.

Haastajat: 3 Wonder Of You lopetti viimeksi 4. sisältä ja kilpailee nousuvireisenä. Tällä kertaa starttiväli on sopivan lyhyt. 10 Haldiaz omaa tällaiseen lähtöön hyvän kapasiteetin. Taukoa on kuitenkin alla, ja takarivistä se on ainakin pieni kysymysmerkki. Pakkorasteja silti. 2 Listas Hotshot ei ole viime kisoissaan vakuuttanut. Lahdessa se pääsi 3. sisälle ja tyytyi lopussa seurailemaan. Norjasta saapunut ruotsalainen pystyy loistoasemista parempaan.

Yllättäjät: 6 Minmission starttaa osaavista käsistä, mutta tauolta paluu monté-lähdössä ei aiheuttanut riemunkiljahduksia. Ero voittajaan oli massiivinen. 8 Chocolamin oli viimeksi jonkin verran sijoitustaan parempi kaukaa 6. sisältä ja otti toissa kerralla hopeaa hyvällä juoksulla 3. sisältä. 5 Las Robbie jatkaa tasaisessa iskussa. Eilen se piti lopussa vauhtinsa 5. sisältä. 4 Sapta Rishi on tasavauhtinen menijä, joka pystyy nähtyä parempaan. Voitto olisi hyviä menijöitä vastaan yllätys.

Pelijakauma: Queenstyle (20%) on jonkin verran alipelattu.

Juoksunkulku: Queenstyle pitää johtopaikan, mutta joko Listas Hotshotin tai Wonder Of Youn selkä kelpaisi eteen. Avauksen jälkeen vauhti rauhoittuu tuntuvasti.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 1, 3, 10, 2
Suuri: 1, 3, 10, 2, 6, 8, 5, 4

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
2 Marmardu 34%
5 Hetviina 27%
7 Vilma Lyydia 19%
6 Elias Juonetar 12%
4 Sokru 6%
3 M.A. Piste 2%

Toto5-2
6 Stars Trot Allan 22%
2 En Candy Till 21%
11 Okay Frank 20%
10 Meliora 16%
4 Silica Dream 7%
8 Whisper Dell 4%
12 Friandise 4%
3 Claus Conductor 3,5%
9 Ms Ice Wind 1%
7 Dad's Memory 0,5%
1 Meadow Whats Up 0,5%
5 Helga Loukko 0,5%

Toto5-3
6 Glamour Arioso 40%
2 Confidence Man 34%
12 Ciao Ferrari 7%
8 Run and Repeat 5%
1 Mr Nice Way 5%
4 Lex Liberty 3%
7 Game Of Live 2%
11 Zumu De La Vega 2%
3 Boss Amiraal 1%
9 Kurt Sånna 1%

Toto5-4
4 Nazareth 69%
11 Capo 8%
7 Just A Flirt 7%
10 O.P.Roc 6%
5 Wonder Woman 3,5%
9 Memphis Minnie 2%
1 Ain't She Sweet 1,5%
3 Winzet 1,5%
2 Callela Kailash 0,5%
8 Rascal Zet 0,5%
12 Scarlet Collection 0,5%

Toto5-5
1 Queenstyle 25%
3 Wonder Of You 23%
10 Haldiaz 19%
2 Listas Hotshot 18%
6 Minmission 5%
8 Chocolamin 3%
5 Las Robbie 3%
4 Sapta Rishi 2%
7 Midsommar De Jour 1,5%
9 Aleksi 0,5%