Ravivihje: Toto5 Jyväskylä 1.3.2021

Julkaistu:

TOTO5
Jyväskylän Toto5-kierros siirrettiin rataolosuhteiden vuoksi ajettavaksi Kuopioon ja se tiesi lukuisan määrän poisjääntejä.

Toto5-1

Suosikki: 5 Hypnotique on Toto5-avauksessa vahvoilla. Ruuna on hieman ailahdellut, mutta on sopivammassa seurassa kuin aikoihin. Viime startista jäi tosin ilmaan pieni kysymysmerkki, kun hevonen kampesi lopussa toiselle, joka ei koskaan ole hyvä merkki, mutta toisaalta juoksu oli ollut sitä ennen aika raskas.

Haastajat: 8 Summitie aloitti viimeksi uusista käsistä ja suoritti rehdisti johtavan rinnalta. Se oli toki montéa, mutta on hevoselta nähty aiemmin kelpo suorituksia kärryt perässäkin, vaikka siitä lajista ei taulussa menestyksiä näy.

2 Crossfire Eros ei loistanut viimeksi tauolta, mutta marraskuun tasoisilla suorituksilla ruuna kamppailisi tässä seurassa kärkisijoista. Startti alla vire voisi olla nousussa.

Yllättäjät: 11 Star Girl One ja 12 Magic Crescent eivät ole mitään leijonia, mutta orastavassa nousussa. Kaksikko on suosikin takana muiden kanssa ihan tasaveroinen. 1 Langen's Hound Dog on sekavaa tauluaan pystyvämpi hevonen, mutta erittäin epävarma. Viimeksi ruuna malttoi ravata, mutta tehtävä oli taktiikkajuoksussa 4. ulkoa aika mahdoton.

Pelijakauma: Hypnotique (36 %) voisi olla suurempikin suosikki. Summitie (9 %) on myös hyvä merkki.

Juoksunkulku: Crossfire Eros avaa johtopaikalle. Hypnotiquella saatetaan ajaa matkalla aktiivisesti eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 5, 8
Suuri: 5, 8, 2, 11, 12, 1

Toto5-2

Suosikki: Suomen Cup -karsinnasta jäi lopulta yli puolet osallistujista pois. Heikki Mikkosen talli on kisassa vahvoilla ja todennäköisin skenaario on, että sinne menee lähdöstä kaksoisvoitto. 4 Tinderi on vahva jyrä, joka viihtyy erityisesti talviradoilla. Viimeksi ruuna jyräsi urheasti pitkällä kirillä Sisusarjan ykköseksi. Epävarmuus on tosin aina läsnä ja suurena suosikkina hevosen varmistaa mielellään.

Haastaja: Suosikin tallikaveri 1 Hipsun Poju on lupaava tulevaisuuden hevonen. Volttilähtö on ollut oriille oudon vaikea parilla edellisellä yrittämällä, mutta toisaalta näin pienessä lähdössä ei tarvitse hätäillä alussa yhtään. Viimeksi hevonen ravasi auton takaa kiltisti ja tuntui sopivan hyvin Henri Bollströmin käteen. Nappijuoksu palkittiin hienolla voitolla. Hipsun Poju on Tinderiä nopeampi hevonen ja se on pienessä lähdössä kova etu.

Yllättäjät: 2 Melkeri vaelteli pitkään varjojen mailla, mutta tämä kausi on ollut taas vakaata suorittamista. Ruuna on nopea, mutta parhaimmillaan selkäjuoksulla. Oikea-aikaisella kirillä hevonen voi lyödä kiilaa Mikkosen tallin kovanaamojen väliin. 5 Huuger palaa pitkältä tauolta ja tuskin on heti terävimmillään.

Pelijakauma: Melkerin (16 %) ja Huugerin (8 %) peliosuudesta voisi siirtää osan Tinderille (47 %).

Juoksunkulku: Melkeri avaa johtoon, mutta haluaa selän eteen. Vaikea arvioida ehtiikö Hipsun Poju ensin kysymään johtopaikkaa, mutta Tinderi etenee todennäköisesti joka tapauksessa lopulta johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 4, 1
Suuri: 4, 1

Toto5-3

Suosikki: 5 Cape's Captainin suorittaminen ei ole ollut ihan tasalaatuista, mutta viimeksi ruuna oli keulapaikalta vakuuttava ja vastaavana varmasti vahvoilla maanantainakin. Suosikin pitäisi päästä normaalisti taas etenemään aika vaivatta johtopaikalle.

Haastajat: Haastajalauma on tasainen. Suosikin tallikaveri 4 Fancy Creek voisi saada napattua paikan sen takaa ja se olisi tässä iso plussa. Pitkän vaikean vaiheen jälkeen nousussa oleva tamma jäi viimeksi pussiin ja voimia jäi paljon käyttämättä.

6 All In Laddie on paljon tauluaan kyvykkäämpi hevonen, mutta edellisestä onnistumisesta alkaa olla aikaa. Ruuna oli viimeksi tauolta vaisu, mutta juoksukin meni tosi raskaaksi, eikä tuomita hevosta täysin.

1 Birthday Cloud menestyi viime kauden lopulla hyvin, mutta uusi vuosi alkoi kangerrellen. Hevosella oli juoksuissa huonoa onneakin, eikä se ollut ihan niin nolo kuin sijoituksista voisi päätellä.

11 Bravo Sencello antoi viimeksi keulasta lopussa hieman periksi, mutta nyt on startti kropassa tauon jälkeen ja tässä ruuna saa iskeä selästä.

Yllättäjät: Yllättäjissäkin on potentiaalia. 8 Holy Jack on sijoittunut jatkuvasti vain toton tuntumaan, mutta viimeksikin se juoksi ihan tasokkaassa Toto75-lähdössä. 7 Caldera Amour juoksi viimeksi edellisen kanssa samassa lähdössä ja tuli pussissa maaliin, mutta jossiteltavaa ei tainnut jäädä hirveästi. 10 So Long Suckersia vaivaa lievä tasaisuus, mutta ruuna suorittaa toisaalta tasaisen varmasti.

Pelijakauma: Cape's Captain (61 %) osaa ailahdella ja sen peliosuus on alustavasti siihen nähden varsin tuhti.

Juoksunkulku: Cape's Captain painuu johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 5, 4, 6, 1, 11, 8
Suuri: 5, 4, 6, 1, 11, 8, 7, 10

Toto5-4

Suosikki: 13 Surprise Leader voitti Kaustisella tätä vastaavan tehtävän tyylikkäästi ja on sen jälkeenkin tehnyt hyvät esitykset Toto75-lähdöissä, vaikkei ole riittänyt ihan kärkisijoille. 2600 metriä ei ole hevoselle ongelma ja ruuna rientää takamatkaltakin kärkitaistoon.

Haastajat: 5 Twinquit on vahva, mutta epävarma menijä. Ruunalla on nyt pieni tauko alla, mutta se on saattanut tehdä vain hyvää.

9 Reverend Dred ei ole juossut aikoihin kärrylähdössä, mutta toimii hyvin siinäkin lajissa. Hevonen oli joulukuun starteissa oikein heikko, eikä suoranaisesti loistanut viimeksi tauoltakaan, joten vire on aika iso arvoitus tällä hetkellä.

10 Umberto Croft osaa kiriä selästä pätkän kovaa, mutta takamatka on tietysti pieni miinus tarkan juoksun vaativalle hevoselle.

Yllättäjät: Voitokas 4 Nemea Facade on ollut pitkään vaisu, mutta Mikkelissä nähtiin pirteämpi suoritus kuin hetkeen. 3 Uomo Show sai perjantaina tulla 2. ulkoa kiertelemättä ja nappasi totosijan, mutta otteet saisivat olla terävämpiäkin.

Pelijakauma: Twinquit (13 %) kiehtoo, Reverend Dred (21 %) ei niinkään.

Juoksunkulku: East Jahunga ja Nuclear Tile kamppailevat ensimmäisestä keulasta, mutta yleisemmin lähdön käsikirjoitus on aika avoin.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 13, 5
Suuri: 13, 5, 10

Toto5-5

Suosikki: 3 Downshifter on pitkästä aikaa hyvällä paikalla ja se tietää hyviä asioita nopealle avaajalle. Viimeksi ruuna kiri 4. ulkoa vahvasti voittokone Gognapin tuntumaan.

Haastajat: 7 Ashley Face voisi lahjojensa puolesta olla vaikka tämän lähdön suosikki, mutta 7-radalta juoksussa on kysymysmerkkejä. Ori pommitti Lahdessa 4. ulkoa viimeiset 700 metriä alle 12-kyytiä ja sellaisella potkulla ehtii toki kauempaakin.

Lähes puolet starteistaan voittanut 11 Procyon palasi Killerille pitkältä tauolta voittoiskussa, mutta ykkössija vaati rutkasti onneakin. Lähtöpaikka on taas huono ja vastus viime kertaa kovempaa.

Yllättäjät: 5 Will Daisy Beat ei olisi viimeksi kamppaillut kärkisijoista ilman loppusuoran laukkaakaan ja esitys oli pieni pettymys. Ei nyt tuomita hyvin kulkenutta tammaa vielä yhden tasaisemman esityksen perusteella. Nopea 4 She Will Be on ollut koko ajan paremmin kuskinsa hallittavissa. Tamma vaatii tarkan juoksun, mutta ei ole sellaisella ihan vaaraton.

Pelijakauma: Ashley Face (22 %) on ali- ja Procyon (26 %) yliarvostettu.

Juoksunkulku: Radoilla 3, 4 ja 6 on nopea avaaja. Downshifter on suosikki lopulliseksi joukon johtajaksi.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 3, 7
Suuri: 3, 7

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
5 Hypnotique 43%
2 Crossfire Eros 18%
8 Summitie 18%
12 Magic Crescent 7%
11 Star Girl One 7%
1 Langen's Hound Dog 4%
6 O-Ren Ishii 2%
9 Sing Kronos 1%

Toto5-2
4 Tinderi 58%
1 Hipsun Poju 30%
2 Melkeri 10%
5 Huuger 2%

Toto5-3
5 Cape's Captain 45%
1 Birthday Cloud 10%
6 All In Laddie 10%
4 Fancy Creek 10%
11 Bravo Sencello 8%
8 Holy Jack 8%
7 Caldera Amour 5%
10 So Long Suckers 4%

Toto5-4
13 Surprise Leader 37%
5 Twinquit 20%
9 Reverend Dred 15%
10 Umberto Croft 12%
3 Uomo Show 4%
4 Nemea Facade 4%
7 Nuclear Tile 3%
1 East Jahunga 2%
6 Wasa Rebel 1%
2 Red Guy User 1%
8 Marshall Maurice 1%

Toto5-5
3 Downshifter 36%
7 Ashley Face 32%
11 Procyon 15%
5 Will Daisy Beat 10%
4 She Will Be 3%
6 Caramba Mustang 2%
1 Markus Vane 1%
9 Las Robbie 1%