Ravivihje: Toto5 Forssa 28.2.2021

Julkaistu:

TOTO5
Forssan Toto5-ravit käynnistyvät jo klo 12.

Toto5-1

Suosikki: Rivin aloittaa suomenhevosten mailin taisto, missä 1 Jasun Velho arvioidaan lähdön suosikiksi. Sillä on viime kisoissa ollut taistelumoraali kohdallaan. Toissa kerralla se lopetti asiallisesti 3. sisältä ja viimeksi ruuna kamppaili loppuun asti voitosta Caijusta vastaan. Samanlaisena Jasun Velholla on tälläkin kertaa saumat korkealle.

Haastajat: 3 Tarunlento laukkasi Jyväskylässä viimeisen takasuoran alussa pitkäksi. Viimeksi ori näytti hyvältä viimeiselle puolikkaalle asti kunnes se putosi kärjen vauhdista. Tarunlento pystyy parantamaan ja omaa erittäin hyvän perusluokan tällaiseen lähtöön. 5 Helkan Toivo otti viimeksi maksimit 2. sisältä. Oriille tarjottiin voittoa Vermossa keulajuoksulla, mutta tuolloin hevonen joutui tyytymään kakkossijaan. Ohjastajan mukaan Helkan Toivo ei täysin ymmärrä mitä keulapaikalla pitäisi tehdä ja Forssassa sillä tähdätäänkin ensisijaisesti selkäjuoksuun. Helkan Toivolla ajetaan Forssassa maltilla ja muutenkin kyseessä on välistartin kaltainen ilmoitus kisaviivalle, joten paljon pelattuna suhtaudumme siihen varauksella. 6 Tohtori lopetti Lahdessa 2. ulkoa mukavasti kolmanneksi ja oli Turussa asiallinen neljäs samalta paikalta. Ruuna ei ole alussa nopeimpia ja sen parhaat ominaisuudet soveltuvat enemmän pitemmille matkoille kuin mailille. Pienessä lähdössä sillä on silti mahdollisuudet.

Yllättäjät: 2 Konrad jäi viimeksi pussiin 3. sisälle. 7 Kipinä Rols teki hyviä suorituksia kuukausi sitten, mutta on sittemmin kadottanut kuntoaan. Viimeksi ori otti maksimit 3. sisältä. 4 Pappan Paras lopetti Lahdessa tasaisesti 2. ulkoa ja on lähinnä revityskamaa samoin kuin tauolta palaava 8 Rikastuva.

Pelijakauma: Jasun Velho (24%) ja Tarunlento (19%) ovat alipelattuja merkkejä. Lähtö yritetään selvittää tällä kaksikolla.

Juoksunkulku: Helkan Toivo avaa johtoon ohi Jasun Velhon. Tarunlento jäänee kuolemanpaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 1, 3
Suuri: 1, 3

Toto5-2

Suosikki: 6 Villituisku kiri toissa kerralla mukavasti keulahevosen takaa sisäradan ohituskaistaa pitkin. Viimeksi oli uran avausvoiton vuoro, kun tamma jäi etusuoralla 2. ulkoa ilman vetoapua ja runttasi maalisuoralla ykköseksi. Villituisku kohtaa sopivan vastuksen ja kuuluu ensimmäisenä lapulle, mutta lapuille kuuluu muitakin, kun tamma ei ole toistaiseksi tunnettu minään voittokoneena.

Haastaja: 12 Kretonki nousi Porissa 3. ulkoa totomatsiin. Teivossa ruuna lähti etusuoralla kolmannelle radalle ja kesti pitkän kirinsä kunnialla. Kretonkin on hyvä menijä tällaiseen lähtöön ja varsin suoritusvarma tapaus.

Yllättäjät: 9 Ohran Karpalo teki Vermossa sitkeän juoksun ja nousi 4. ulkoa hopealle. 4 Unnan Veitikka juoksi samassa lähdössä keulahevosen takana ja lopeti aivan asiallisesti. 11 Unnan Vesseli otti Turussa maksmit keulahevosen takaa ja sai kolmannen startin runkoon tauon jälkeen. Ruuna kilpailee nousuvireessä. 2 Sarlotan Helmi suoritti tasaisesti Vermossa 2. ulkoa ja otti viitosrahat. 7 Usvattava taipui Vermossa pahoin kuolemanpaikalta palatessaan tauolta. 5 Poken Roope pääsi Porissa hyviin asemiin 2. ulos/3. sisälle, muttei pysynyt lopussa parhaiden perässä.

Pelijakauma: Ohran Karpalo (3%) on alipelattu.

Juoksunkulku: Telman Venla johtaa alun. Poken Roope ja Villituisku tulevat pakilta eteenpäin ja jälkimmäinen saattaa päästä etenemään johtopaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 6, 12, 9, 4, 1, 11, 2, 7, 5, 15
Suuri: 6, 12, 9, 4, 1, 11, 2, 7, 5, 15

Toto5-3

Suosikki: Nopea 2 Stoneisle Quincy on loistoasemista ykkösmerkki. Tamma lopetti terävästi sekä Lahdessa että KOuvolassa ja tällä kertaa sillä saatetaan kokeilla keulasta. Tehtävä ei ole kovimmasta päästä ja Stoneisle Quincyssa olisi selvästi varma-ainesta, mikäli sillä olisi hyvä ja tuore näyttö päivän kunnosta. Tauolta tamma joudutaan varmistamaan.

Haastajat: 4 Langen's Motörhead lopetti viimeksi Teivossa asiallisesti 4. sisältä ja tämän jälkeen ruuna on pitänyt paussia. Lähtöasetelmat ovat hyvät. 7 Michael eteni toissa kerralla kuolemanpaikalle ja tsemppasi asiallisesti. Viimeksi ruuna lähti etusuoralla takaa kolmannelle eikä tämän jälkeen päässyt pudottelemaan sisemmäs. Juoksu epäonnistui. Michael on tulosriviään parempi ja yksi mahdollisista. 6 New Sensation ei millään tavalla vakuuttanut Teivossa, missä tamma oli enemmän vaisu kuin loistelias. Lähtöpaikka on puolihaastava ja lisäksi paussia on alla, eli nelivuotias on kysymysmerkki tähän kisaan. 9 Mountain St Leo nappasi Porissa kolmosrahat 3. sisältä ja Forssassa se ehti 4. ulkoa viidenneksi. Ruuna on päässyt starttailemaan tasaisesti toisin kuin moni muu lähdön osallistuja. Se on selvä plussa ruunalle. 12 Rim Bay Duchess matkasi Porissa 3. ulkona ja laukkasi maalisuoralla. Viimeksi tamma ei yltänyt kärkeen 5. sisältä, mutta tällä kertaa matkavauhti saattaa olla suosivampi tasavauhtiselle menijälle. Lähtöpaikka parani yhden poisjäännin myötä.

Pelijakauma: New Sensation (32%) on väärä suosikki ja jää peleistä kokonaan rannalle.

Juoksunkulku: Stoneisle Quincy katsoo keulat eikä helpolla luovu paikastaan. Michael edennee kuolemanpaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 2, 4, 7
Suuri: 2, 4, 7, 9, 12

Toto5-4

Suosikki: 15 Messiah ei toissa kerralla yltänyt kuudetta sijaa parempaan juostuaan viimeisellä sijalla. Päätöspuolikkaalla hevonen suoritti tukun ohituksia. Viimeksi ori matkasi 3. ulkona ja ehti kuin ehtikin kalkkiviivoilla ohi Santo Grialin. Messiah starttaa sunnuntaina kolmannesta rivistä, mistä paljon kierrettävää on edessä. Kolmen poisjäännin myötä vastustajia 11 kappaletta. Messiah on osoittanut pystyvänsä tekemään hyvän kirin takapareista ja on näistäkin asemista ykkössuosikki.

Haastajat: 7 K.S.Cascade laukkasi viimeksi alussa. Tätä ennen ori juuttui sen verran hyvännököisenä pussiin, että siltä pitää odottaa sunnuntaina kunnon suoritusta. Kuusivuotias on selvästi tauluaan vaarallisempi. 14 He Is Felix ehti toissa kerralla 5. ulkoa neljänneksi. Teivossa ruuna eteni 4. ulkoa etusuoralla kuolemanpaikalle ja pystyi tsemppaamaan neljänneksi. He Is Felix on monipuolinen menijä, joka pystyy paljoon kolmannesta lähtörivistäkin. 5 Zarita G.S.O. on epävarma menijä, joka on hakenut tasaisuutta otteisiinsa. Kouvolassa tamma kiri 3. ulkoa hyvin hopealle kun taas viimeksi se otti laukan lähtösuoran päässä.

Yllättäjät: 4 Erna's King otti Porissa nelossijan 2. sisältä ja viimeksi ruuna sijoittui 2. ulkoa kolmanneksi. Lähtöpaikka suosii ja hyvä juoksu on tälläkin kertaa tiedossa. Voitto vaatisi pientä parannusta, kun lähtö on jälleen hyvätasoinen. Sijoitus kärjen tuntumassa on otettavissa. 3 Langen's Cza Cza ei saanut Teivossa tilaa juostuaan 3. sisällä. Viimeksi tamma matkasi 4. ulkona, mistä tamma ei innostunut ohittelemaan. Se pystyy parempaan. 13 Amour Avenger ei viimeksi yltänyt kärkeen 5. ulkoa, mutta oli tätä ennen jonkin verran parempi noustuaan 3. ulkoa viidenneksi. Voi olla, että voittoa ajatellen kierrettävää on tällä kertaa liikaa. Tauluaan parempi 12 BWT Angryman ja tasaisella esityksellä Suomessa aloittanut 9 Volt di Ruggero tulevat seuraavina rankingissa.

Pelijakauma: K.S.Cascade (14%) on alipelattu.

Juoksunkulku: K.S.Cascade katsoo keulat ja Erna's King majoittuu tämän taakse. Zarita G.S.O.:lle lankeaa paikka keulan rinnalla.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 15, 7
Suuri: 15, 7, 14, 5

Toto5-5

Suosikki: 5 Adanna teki asiallisen nelivuotiskauden ja jäi Jyväskylässä ravatun tammojen Kasvattajakruunu-finaalin jälkeen suunnitellusti tauolle. Viisivuotias tekee Forssassa sopivassa lähdössä paluun paussilta ja kuuluu olla selvä suosikki lähtöönsä. Myös ohjastaja-valmentaja Emma Väre oli etukäteen luottavainen ja odotti suojatiltaan hyvää panosta voiton suhteen, vaikka tiedossa onkin, ettei tamma vielä olekaan aivan sataprosenttisessa iskussa. Sen kapasiteetti on lähdön selvästi kovin ja nopea lähtijä tulee pääsemään alussa hyviin asemiin. Todennäköisimmin Adanna pääsee keulaan, mistä se on lähellä voittoa.

Haastaja: 3 Exceptional lopetti toissa kerralla takapareista hyvin ja jäi viimeksi 2. sisälle pussiin. Tamman tämän päivän virettä ei voi aliarvioida, mutta juoksun on jälleen onnistuttava. Hyvällä reissulla viisivuotias pystyy kamppailemaan sijoituksista suosikin takana, mutta tämän lyöminen ei vaikuta todennäköiseltä.

Yllättäjät: 6 Simon Angel lopetti Porissa kovassa lähdössä hyvin loppua ja kilpailee viime sijoituksiaan tujummassa tikissä. 10 Flashdance Sisu alisuoritti Teivossa keulasta ja jäi sitten tauolle. Takarivistä tamma pystyy nousemaan tototaistoon. 9 Beauty Erinillä toteutettiin Turussa keulataktiikkaa ja tamma saikin vetää toisen puolikkaan maltilla. Se kesti maalisuoralla neljänneksi. 1 Mayflowerin taustavoimat eivät pääse valittamaan lähtöpaikoista, sillä tamma pääsee kolmatta kertaa peräkkäin matkaan sisäradalta. Teivossa tasaisesti 4. sisältä lopettanut tamma omaa saumat kärjen tuntumaan.

Pelijakauma: Adanna (47%) käy sopivasti pelattuna varmaksi tauoltakin.

Juoksunkulku: Adanna avaa keulaan ja Mayflower sekä Exceptional valtaavat paikat tämän takaa.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 5
Suuri: 5

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
1 Jasun Velho 29%
3 Tarunlento 23%
5 Helkan Toivo 17%
6 Tohtori 13%
2 Konrad 8%
7 Kipinä Rols 6%
4 Pappan Paras 2,5%
8 Rikastuva 1,5%

Toto5-2
6 Villituisku 28%
12 Kretonki 23%
9 Ohran Karpalo 8%
1 Telman Venla 6%
4 Unnan Veitikka 6%
5 Poken Roope 5%
7 Usvattava 5%
11 Unnan Vesseli 5%
2 Sarlotan Helmi 5%
15 Aale 4%
10 Kurtakon Hulda 2%
13 Puksin Poika 1%
8 Kauniin Rohkee 1%
16 Tuhori 0,5%
3 Kirihai 0,5%

Toto5-3
2 Stoneisle Quincy 35%
4 Langen's Motörhead 15%
7 Michael 15%
6 New Sensation 12%
9 Mountain St Leo 10%
12 Rim Bay Duchess 6%
3 Mad Joking Boy 3%
10 Big Heart 1,5%
1 Crossfire Alley 1%
5 Twist In Time 1%
8 Silent Wanderer 0,5%

Toto5-4
15 Messiah 26%
7 K.S.Cascade 23%
14 He Is Felix 17%
5 Zarita G.S.O. 13%
4 Erna's King 7%
3 Langen's Cza Cza 4%
13 Amour Avenger 3%
12 BWT Angryman 2%
9 Volt di Ruggero 2%
10 Safe Crossing 1%
8 Hijack'em 1%
11 An-Valpuri 1%

Toto5-5
5 Adanna 57%
3 Exceptional 15%
6 Simon Angel 7%
10 Flashdance Sisu 6%
9 Beauty Erin 4%
1 Mayflower 3%
4 Hocuspocus Avenger 2%
11 Ztella Beluga 2%
12 Bella Bloom 1,5%
8 La Masse Monetaire 1%
2 Like Fatal Love 1%
7 Junior Magistrate 0,5%