Ravivihje: Toto5 Seinäjoki 26.2.2021

Julkaistu:

TOTO5
Liinan Liekki on Seinäjoen Toto5-pelin luotettavin varmavalinta.

Toto5-1

Suosikki: Toto5-pelin avaavalla maililla voisi olla yllätystäkin ilmassa, sillä avainhevoset ovat haastavilla lähtöpaikoilla. 6 Lex Legacy on voitokas hevonen. Ruuna ei ollut viimeksi Eskilstunassa tasollaan, mutta ei ollut oikein viihtynyt reissussa ja voisi nyt suorittaa kotitallista taas paremmin.

Haastajat: Suvukas 7 La Donna Perfetta on alkanut viime aikoina vihdoin esiintyä lahjojensa edellyttämällä tavalla. Tamma on toki saanut viimeisissään suotuisat juoksutkin, eikä homma välttämättä luonaa 7-radalta yhtä hyvin nyt.

10 Fixit hallitsi viimeksi johtopaikalta. Ruuna osaa kiriä hyvin selästäkin, mutta maililla tarvitaan takarivistä aina tuuriakin.

11 Twinvil kiri viimeksi 3. ulkoa varmaan voittoon. Ruuna osaa voittaa, mutta ei ole pohjimmiltaan omimmillaan maililla.

Yllättäjät: 1 Mac Light Prince on nopea hevonen ja unelmapaikalla. Ruuna meni hyvin syksyllä, mutta talvikausi piti sisällään ongelmia ja vire on tauolta pieni arvoitus. 9 Natasha Love on kirinyt oikeastaan kaikissa tämän vuoden starteissa taustalta hyvin ja kelpaa yllättäjänä mukaan peleihin. 4 Markin Midsummer saa pitkästä aikaa ammattikuskin kyytiin, eikä saisi startti kropassa olla ihan unohdettu.

Pelijakauma: Alustavaa jakaumaa tasaisempi koitos.

Juoksunkulku: Mac Light Prince pystyy puolustamaan sisältä johtopaikan ja tuskin luopuu siitä, elleivät ulompien ratojen pelatuimmat tule hyvin nopeasti rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 6, 7, 10, 11, 1, 9, 4
Suuri: 6, 7, 10, 11, 1, 9, 4

Toto5-2

Suosikki: 1 Liinan Liekki oli Jyväskylässä mainio tauolta ja voitti johtavan rinnalta. Viimeksi Porissa juoksu meni ihan mahdottomaksi, kun hevonen juuttui Toto75-lähdössä koko matkan ajaksi kolmannelle roikkumaan. Tamma ei taida pystyä puolustamaan kärkipaikkaa, mutta pussitusriski on minimaalinen ja keulapaikka on jatkossa varmaankin haettavissa. Vahva menijä on suotuisassa sarjassa vahvoilla.

Haastajat: 7 Taksvenla on vakiinnuttamassa paikkansa avoimella tammatasolla. Vermon startti oli tasapaksua tauolta, mutta valmentaja painottaa, että balanssikin oli sinä päivänä väärä. Taukoa on taas alla, eikä tähän ole tähdätty, muttei voitto saa silti yllättää.

6 Tuulensuvilla oli loppuvuodesta isoja terveyshuolia, mutta tamma on selättänyt ne ja tullut tirheänä takaisin. Viimeisiin on tullut laukkoja, mutta kunto tuntuisi olevan kohdallaan, kun hevonen kiri viimeksikin loppua 25-kyytiä.

5 Layla suorittaa tasaisen varmasti, mutta ihan paras terävyys tuntuu olevan hukassa.

Pelijakauma: Aika oikein pelattu lähtö. Liinan Liekki (41 %) on selkeä varmavaihtoehto.

Juoksunkulku: Siirin Hilla on paalun nopein, mutta eiköhän sille kelpaa selkä eteen. Liinan Liekki voisi päästä näin etenemään johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto5-3

Suosikki: Kyvykäs 13 Feeling Dream on palannut pitkän tauon jälkeen iskussa radoille. Viimeksi hevosella meni moni asia pieleen ja lopulta se päätyi kengän irtoamisen myötä keskeytykseen, joten sen kisan saa unohtaa. Isossa lähdössä voi takamatkalta mennä nytkin juoksu vaikeaksi, joten lapulle tarvitaan muitakin kuin suosikki, vaikka se on kiistatta lähdön paras hevonen.

Haastajat: Paalun kovin kolmikko 6 Ranch Rocky Road, 4 Unbounded Stride ja 2 Allyhills Dream kohtasivat viimeksi Porissa. Kaikilla ajettiin Toto75-sarjassa sisärataa, eikä esityksissä ollut suurta eroa, kuten ei sijoituksissakaan. Koko kolmikko kelpaa mukaan pelisuositukseen.

Yllättäjät: 9 Gunvald on ehdoton merkki yllätyksen hakijoille. Ruuna kiri Kaustisen tauolta paluussaan rehdisti ja viimeksi kiritila löytyi liian myöhään. Hevonen vaihtoi ylisarjassa komeasti rytmiä loppusuoralla, vaikkei ehtinyt kuin kuudenneksi. 7 Feeling Classy on tottunut menestymään, mutta valmentajan mukaan lähes vuoden tauolta lähinnä väistellään koelähtöä, eikä tamma ole läheskään parhaimmillaan.

Pelijakauma: Gunvald (2 %) on todella maistuva yllätyshaku.

Juoksunkulku: Allyhills Dream avaa lujaa, mutta saattaa olla johtopaikalla liian innokas ja haluta siksi selän eteen. Hyvät vaihtoehdot voivat olla vähissä, sillä paalun muut avainhevoset eivät avaa normaalisti kovin kovaa.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 13, 6, 4, 2, 9
Suuri: 13, 6, 4, 2, 9

Toto5-4

Suosikki: Suomenhevosten matalampi sarja on tuttuun tyyliin melkoinen pelipähkinä. Asetelmat suosivat 2 Stiporia, joka ottaa paalupaikalta juoksun komentoonsa ja saattaa hyvinkin johtaa lähdöstä maaliin. Ruuna palasi tammikuun alussa pitkältä tauolta ja otteet tuntuvat terävöityvän vieläkin starttien myötä.

Haastajat: 8 Olaus Magnus on sitkeä työmyyrä, mutta jonkin verran epävarma. Ruuna palaa lyhyeltä huoltotauolta ja sen myötä ravi voisi maistua varmemmin.

11 H.V. Tokka on vahva menijä. Ruuna puristi Teivossa hienosti voittotaistoon johtavan rinnalta ja jaksaa tehdä töitä ulkoradoillakin.

14 Salaliitto pysyi Oulussa kovassa Toto75-sarjassa taustalla. Ruuna jatkaa kunnossa, mutta kun syksyllä tuli nopeasti rahaa, niin ottaa hetken, että hevonen kasvaa uusiin sarjoihinsa.

7 Marin Tase on todella nopea hevonen, joka ei kuitenkaan lopussa mitenkään kovin mielellään ohittele. Ruuna vahvistuu tähän toki Santtu Raitalalla, mutta päälle 20 prosentin alustava peliosuus on älytön.

Yllättäjät: 3 Tosi Innokas kiri viimeksi ykköseksi johtavan takaa, mutta kohtaa nyt merkittävästi kovempaa vastusta. 5 Dellingin taukokommentit ovat varovaisen toiveikkaat ja ruuna osoitti viime kaudella, että siltä löytyy vauhtia.

Pelijakauma: Marin Tase (22 %) on aivan liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Stipori lähtee vetämään joukkoa. Tosi Innokas asettuu sen kantaan. Takamatkojen vahvoilla hevosilla saatetaan tehdä aikaisia ratkaisuja.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 2, 8
Suuri: 2, 8, 11, 14

Toto5-5

Suosikki: 10 Pajas Face vaihtoi viime kauden lopulla omistajaa ja tallia. Hevonen on löytänyt Matti Matinlaurin huomassa hyvän vireen. Ruuna joutui viimeksi keulapaikalta nöyrtymään Excalibur Itille, mutta sille ei ole häpeä hävitä. Matka sopii ja suosikki on varmaankin taas kärkitaistossa, mutta alustava peliosuus on kyllä liian suuri.

Haastajat: 6 Conny Sisu on kiinnostava merkki ja rohkeimpien ideavarma. Paljon tätä kovempaankin vastukseen tottunut ori oli Teivossa mainio tauolta, tuli Selene Lunen tuntumassa maaliin ja viihtyy pidemmillä matkoilla.

4 Werner Ors kesti Teivossa keulapaikalta kakkoseksi ja etenee tässäkin todennäköisesti sille juoksupaikalle. Ruuna ei ole tällä hetkellä aivan terävimmillään, muttei silti ulkona ainakaan tototaistosta.

Yllättäjät: 7 The Swede ja 2 Rapid Leader taipuivat edellisissään johtavan rinnalta ja ovat vaarallisia, mikäli pääsevät iskemään selästä. 8 Gambino Degato vaatii tällä matkalla tarkan reissun, mutta osaa sellaisen jälkeen kiriä vinhasti. 11 One Memphis on pienen lamavaiheen jälkeen taas tulossa. Vermossa ruuna tuli kovien hevosten kanssa samaa tahtia loppua, mutta meni lopulta hylkyyn murtautumisen vuoksi.

Pelijakauma: Pajas Face (51 %) on oikea, mutta liian suuri suosikki. Conny Sisu (13 %) kiehtoo erityisesti.

Juoksunkulku: Werner Ors etenee alkumatkalla johtoon. Matkavauhti saattaa olla aika rauhallista, sillä johtavan rinnalle ei ole tunkua.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 6
Suuri: 10, 6, 4, 7, 8

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
6 Lex Legacy 21%
7 La Donna Perfetta 20%
10 Fixit 17%
11 Twinvil 13%
1 Mac Light Prince 10%
4 Markin Midsummer 6%
9 Natasha Love 6%
5 Leemark's Celica 2%
2 Hogan Star 2%
8 Garriella 1%
12 Stoneisle Passion 1%
3 Donna Beyonce 1%

Toto5-2
1 Liinan Liekki 40%
7 Taksvenla 26%
6 Tuulensuvi 15%
5 Layla 11%
8 Ryti-Tyttö 3%
2 Helun Kuva 3%
4 Komento 1%
3 Siirin Hilla 1%

Toto5-3
13 Feeling Dream 36%
6 Ranch Rocky Road 16%
4 Unbounded Stride 14%
2 Allyhills Dream 12%
9 Gunvald 10%
10 Oilsheik 2%
7 Feeling Classy 2%
3 BWT Duracell 1%
15 Castor U.M. 1%
8 Millcape's Devil 1%
12 To The Beginning 1%
5 Cubus 1%
1 Masterpeace 1%
11 High Profile 1%
14 Västerbo Cirkus 1%

Toto5-4
2 Stipori 24%
8 Olaus Magnus 22%
11 H.V. Tokka 14%
14 Salaliitto 10%
3 Tosi Innokas 8%
7 Marin Tase 8%
5 Delling 3%
13 Elvirra 2%
6 Taajaninto 2%
16 Pitska 2%
4 Härmän Suvituuli 1%
9 Väiste 1%
12 Uusi-Valtsu 1%
15 Temetrius 1%
10 Hiirotar 1%

Toto5-5
10 Pajas Face 30%
6 Conny Sisu 28%
4 Werner Ors 15%
7 The Swede 6%
2 Rapid Leader 6%
8 Gambino Degato 6%
11 One Memphis 2%
9 Angel Sky 2%
5 Sahara Rouge 2%
1 Vagabond Vik 2%
3 Staro Interstate 1%