Ravivihje: Toto5 Oulu 21.2.2021

Julkaistu:

TOTO5
Oulun sunnuntain Toto5-peli on paperilla hankala, mutta myös alustavasti varsin hassusti pelattu.

Toto5-1

Suosikki: Montén kohdalla on paljon kysymysmerkkejä, kun moni palaa tauolta. 2 Stay Alert on lähdön kovin hevonen ja sillä on harvoista monté-kisoistaan hyviä näyttöjä, vaikka voitto on vielä ottamatta. Edellisessä monté-lähdössään heinäkuussa Bodenissa ruuna paineli täyden matkan 14,1 ja sijoittui toiseksi. Starttiväli on hieman venynyt, mutta tuskin se on kynnyskysymys.

Haastajat: 5 Anaheim Kemp on lähdön muista avainhevosista poiketen säännöllisessä starttirytmissä ja saa siitä plussaa. Veteraani on tehnyt Maria Kurttilalta hyvää työtä monté-lähdöissä.

10 Perfect Reverie kisaa aika rajussa ylisarjassa, mutta on ennenkin kokeillut tätä lajia näitä hevosia vastaan ja selviytynyt hyvin. Aika pitkä tauko ja huono paikka kuitenkin arvelluttavat.

Yllättäjät: 9 Forastero ja 8 Dreaming Blues ovat monté-konkareita, mutta taukojen jälkeen niiden vire on arvoitus. 6 Flynn Bokolla on hyviä näyttöjä montésta, mutta kolmessa viimeisimmässä sellaisessa hevonen on hylätty laukoista. 3 Don Defender kiri viimeksi nasakasti loppua laukan jälkeen ja tulee menestymään tässä lajissa, mutta nyt vastus taitaa vielä olla ylisarjassa liian kovaa. 1 Araw Hoss debytoi montéssa. Nuorena lupaavasti mennyt ruuna joutui välillä olemaan viisi vuotta sivussa radoilta, eikä ole löytänyt ihan parasta iskua sen jälkeen.

Pelijakauma: Ei ihmeitä.

Juoksunkulku: Anaheim Kemp ja Dreaming Blues avaavat parhaiten.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 2, 5
Suuri: 2, 5, 10, 9, 8, 6

Toto5-2

Suosikki: Suomenhevosten matala sarja on melko sekava keitos. 6 Lystilän Lento on vauhdikas aloittelija, mutta laukka on pinnassa ja hevonen keksii muutenkin lähtöjen aikana omaa ohjelmaa. Ravilla ja toimiessaan lähellä.

Haastajat: 7 Virin Karpaasi on kiinnostava taukohevonen. Hevosella on hyvät kyydit sarjoihin, mutta ravissa on ollut sanomista. 8-vuotias on tauon aikana ruunattu ja ainakin kotioloissa ravi on valmentajan mukaan stemmannut nyt aiempaa paremmin. Se ei toki takaa tulosta, mutta on positiivinen signaali.

11 Asfalttisoturin viime kausi oli ongelmien sävyttämä. Valmentajan mukaan vire ei ole heti huipussaan ja hevosta on pelattu siihen nähden varsin runsaasti.

2 Gladiaattori on oikein kyvykäs, mutta saa käytöksestä kerta toisensa jälkeen ehdot. Hevonen tekee nyt toisen starttinsa Hannu Hietaselta ja jos jossain löytyy keinot muokata hevosta, niin siellä.

Yllättäjät: 9 Touko Tähkä on voitokas, mutta palaa lähes vuoden tauolta. Edellisellä kerralla pitkän tauon jälkeen hevonen vaati startin kroppaan ja valmentaja epäilee, että asian laita on niin nytkin. 14 Humu-Venla voitti Kaustisella johtavan takaa. Kierrellessä laukkariski kasvaa.

Pelijakauma: Virin Karpaasi (12 %) ja Gladiaattori (8 %) ovat kiehtovia merkkejä. Asfalttisoturia (25 %) on pelattu aivan liikaa.

Juoksunkulku: Gladiaattori lähtee vetämään joukkoa, jos ravaa, mutta se on iso jos. Lystilän Lento ja Virin Karpaasi tulevat välipaalulta nopeasti eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 6, 7, 2
Suuri: 6, 7, 2

Toto5-3

Suosikki: 9 Luna de Paris on kirinyt molemmissa tauon jälkeisissä kisoissaan hyvin ja varsinkin viimeksi oikein hyvin. Vire voisi olla vielä nousussa. Kisa on tammalle lievä ylisarja, muttei kuitenkaan erityisen tasokas sellainen. Nopea avaaja kärsii takarivistä, mutta on parhaimmillaan selkäjuoksulla, joten ei paikka mikään katastrofi ole.

Haastajat: 3 Replay Pellinille tämä lähtö on todellinen nappisarja. Viimeksi uusista käsistä aloittanut ruuna kiertyi Toto75-lähdössä matkalla johtavan rinnalle ja oli sijoitustaan parempi.

6 Execute teki tammikuussa hyvät esitykset MMToto65-lähdöissä, mutta starttiväli on sen jälkeen hieman venynyt. Ruunan kohdalla ratkeaa kiihdytyksessä paljon ja varsinkin keulasta se olisi kova.

11 Scorzone on aloittanut Suomessa asiallisesti. Ruuna ei viimeksi aivan pysynyt edellä kirineen Luna de Parisin kyydissä, mutta tuli itsekin hyvin.

Yllättäjät: 12 Coys Rain tuntuu tauon jälkeen olevan kovassa nousussa, mutta tarvitsee täältä toki tuuria. 7 Miss Mythos on jäänyt kaksi kertaa peräkkäin johtavan rinnalle ja pystyy riviään parempaan, kunhan saisi inhimillisemmän juoksun. Vaikeaa se toki on taaskin 7-radalta.

Pelijakauma: Luna de Paris (16 %) on paras merkki. Replay Pellinikin (17 %) on aliarvostettu.

Juoksunkulku: Replay Pellini on suosikki johtopaikalle. Execute haastaa.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 9, 3
Suuri: 9, 3, 6, 11, 12, 7

Toto5-4

Suosikki: Viimeksi alkulaukan jälkeen vahvan juoksun tehnyt ja lopussa vielä pussiin jäänyt 6 Diamond Lord aloittaa uusista käsistä, joten ilmassa on kysymysmerkkejä, mutta kyseessä on oikein hyvä hevonen sarjoihinsa. Ruuna on oudon vähän luotettu, kun muut avainhevoset on varsin haastavilla lähtöpaikoilla.

Haastajat: 11 Giro Sting ei ole löytänyt taukonsa jälkeen parasta iskua, mutta pystyy viime kertoja parempaan ja kroppa saattaisi toimia jo edelliskertoja paremmin, kun alla on kaksi starttia tauon jäljiltä.

10 Fancy Creek oli pitkään varjojen mailla, mutta tuuli tuntuisi vihdoin kääntyneen, kun hevonen on päässyt säännöllisempään starttirytmiin. Viimeksi tamma kiri Toto75-lähdössä mukavasti totoon.

8 Let's Go Legacy palaa puolestaan tähän tauolta. Valmentajan mukaan tamma on heti melko valmis, mutta kuumalle hevoselle on tarjolla 8-radalta juoksunkulkuun vain huonoja vaihtoehtoja.

Yllättäjät: Nopea 12 Kivarin Merengue olisi parhaimmillaan kärjen läheltä tai lyhyellä kirillä, joten 12-rata on iso miinus. Tuureilla toki mahdollinen menestyjä. 7 MAS Commanderille jäi viimeksi Toto75-lähdössä jossiteltavaa. 1 Hillbilly Pete oli viimeksi pitkältä tauolta oikein vaisu. Viime kauden taso riittäisi tässä hyvinkin, mutta siihen vireeseen taitaa olla matkaa.

Pelijakauma: Diamond Lord (11 %) on yksi koko päivän parhaita merkkejä ja ideavarma-ainesta.

Juoksunkulku: Hillbilly Pete ja Holy Victory Koks avaavat lujaa, mutta eiköhän niillä haeta selkäjuoksua. Diamond Lord lienee lopulta keula. Let's Go Legacy osallistuisi ulkoakin keulakamppailuun, mutta on arvoitus satsataanko sillä taukostartissa.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto5-5

Suosikki: 1 Sanahelinä on ollut aina nopea, mutta myös sitkistynyt koko ajan. Viimeksi tamma laukkasi ahtaassa paikassa, mutta on normaalisti ravivarma. Oulussa hevonen jäi pussiin. Näistä asemista Tuomas Pakkanen pääsee koittamaan koko matkan johtoa.

Haastajat: 10 Kruunun Prinssi on kiertänyt säännöllisesti Toto75-lähtöjä ja on nyt sopivammassa lähdössä kuin aikoihin. Ruuna jyskyttää takamatkalta mukaan voittotaistoon.

6 Leijan Liito on voitokas, mutta palaa tauolta arvoituksena ja vastuskin on uudentyyppistä.

3 Pontriot ailahtelee kovasti, mutta riittää hyvänä päivänään kovissakin lähdöissä. Ruuna on pitänyt huoltotauon ja valmentajan mukaan ravi on ollut harjoituksissa aiempaa letkeämpää.

Yllättäjät: Nopea ja voitokas 5 Punta-Pate ei ole ollut herkimmillään aikoihin. Ura on edistynyt hyvin katkonaisesti viime vuodet ja vire varmaankin löytyy tiiviimmän starttirytmin myötä, mutta vielä ori ei kiinnosta peleissä. 7 Jumiini on vahva junttura, jolla on aina potentiaalia yllättää, kun ravi maistuu, mutta se on valitettavan harvoin. 12 Vinksahti, 11 Alvar Hem ja 13 Aaprahami ovat tottuneet menestymään, mutta tämä ei ole kolmikolle paras mahdollinen sarjamääritys.

Pelijakauma: Sanahelinä (14 %) on paras rasti. Pontriot (2 %) ehdottomasti rastin arvoinen yllättäjä.

Juoksunkulku: Sanahelinä pitää keulapaikan, eikä luovu paikastaan suosiolla, vaikka Punta-Pate on myös nopea.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 1, 10, 3, 7
Suuri: 1, 10, 6, 3, 7

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
2 Stay Alert 40%
5 Anaheim Kemp 27%
10 Perfect Reverie 10%
9 Forastero 7%
6 Flynn Boko 4%
1 Araw Hoss 2%
3 Don Defender 2%
7 All Ready Match 1%
4 Valnes How Lovely 1%

Toto5-2
6 Lystilän Lento 35%
7 Virin Karpaasi 20%
2 Gladiaattori 15%
11 Asfalttisoturi 10%
9 Touho Tähkä 3%
14 Humu-Venla 3%
4 Turhalan Toivo 3%
12 Turena 2%
13 Ekori Ässä 2%
10 Saran Velitouho 2%
5 Margetta 2%
3 Juhannuspeikko 1%
1 Kukkarosuon Ville 1%
8 Bella Min 1%

Toto5-3
9 Luna De Paris 25%
3 Replay Pellini 25%
6 Execute 18%
11 Scorzone 11%
7 Miss Mythos 6%
12 Coys Rain 6%
4 Alfas Finans 3%
2 Livi Mystery 2%
1 Zell Memento 1%
10 Espoir de Ginai 1%
8 Lassic Point 1%
5 Flying Duck 1%

Toto5-4
6 Diamond Lord 33%
10 Fancy Creek 15%
11 Giro Sting 15%
8 Let's Go Legacy 9%
12 Kivarin Merengue 9%
7 MAS Commander 7%
1 Hillbilly Pete 5%
3 Holy Victory Koks 2%
9 Samuel Von Bentz 2%
4 All Victor 1%
5 I Am Your Dream 1%
2 Diamond Shimmer 1%

Toto5-5
1 Sanahelinä 26%
10 Kruunun Prinssi 21%
6 Leijan Liito 18%
3 Pontriot 10%
7 Jumiini 6%
11 Alvar Hem 4%
5 Punta-Pate 3%
12 Vinksahti 3%
4 Nopsa Palma 2%
2 G.G.Anna 2%
9 Carmikas 2%
13 Aaprahami 2%
8 Aika-Sisu 1%