Ravivihje: Toto5 Turku 5.2.2021

Julkaistu:

Toto5
Metsämäkeen tarjotaan ideavarmaa Toto5-pelin tukipilariksi rivin todennäköisimmän voittajan sijaan.

Toto5-1

Suosikki: 3 He Is In kiri Turun Toto75-lähdössä vahvasti kakkoseksi ja nappasi viimeksi Toto65-lähdöstä keulajuoksulla pronssia. Ruuna on vakaassa vireessä ja paalulta vahvoilla, mutta on hyvä huomioida, että tämä on hevosen ensimmäinen volttilähtö Suomessa, eikä niitä varmaankaan ole sattumalta vältelty. Kolmosrata on tosin yksi helpoimmista paikoista voltissa ja pienellä paalulla on muutenkin mukavasti tilaa voltata.

Haastaja: 6 Shadow of Brisbane on lähdön paras hevonen, mutta hyväkuntoista tallikaveria ei ole ihan yksinkertaista saavuttaa ja ohittaa 40 metriä takaa. Äärimmäisen rehti kilpailija lähestyy huippukuntoa ja ylsi viimeksi Kavioliigassa 2. sisältä Thai Proftin takaa jo neljänneksi.

Yllättäjät: 5 Youngblood Pellini yllätti Porissa, kun moni asia suosi. Ruuna punnersi nappijuoksun jälkeen ylivauhtisen kisan hitaassa lopetuksessa ykköseksi, eikä siitä vielä innostuta, vaikka suunta on oikea. 1 Gillian Comery on pitkästä aikaa orastavassa nousussa ja ollut nyt hetken epäonninen. Tallikaverit tuntuvat silti tässä lähtökohtaisesti liian kovilta. 7 Angel Sky on ollut varsin vaisu pitkän tauon jälkeen, mutta rahkeita on parempaan. 2 Volume Ace kamppaili Turussa alussa ja lopussa He Is Inin kanssa, mutta oli varsin vaisu hyvällä juoksulla Kouvolassa. 4 Remain In Lightilla on Ruotsin starttien perusteella riittävät kyvyt tällaiseen lähtöön, mutta debyytti uusissa maisemissa oli hyvin tasapaksu.

Pelijakauma: Shadow of Brisbanen (30 %) kuuluisi olla lähempänä He Is Iniä (52 %).

Juoksunkulku: He Is In etenee johtoon, mikäli käynnistyy ravilla. Sen laukatessa pakka olisi varsin auki.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 3, 6
Suuri: 3, 6

Toto5-2

Suosikki: 7 Ysikympin suurin meriitti toistaiseksi on, että se on Välähdyksen veli, mutta epävarma ori on niin kovassa iskussa, että omakin voittotili karttuu väkisin pian. Viimeksi ideasuosikki oli vielä voimissaan johtavan rinnalla laukatessaan yllättäen viimeisellä takasuoralla. Sitä ennen hevonen oli voimissaan pussissa ja edellisessä esitys oli tosi vahva alun merkittävien menetettyjen metrien jälkeen. Ysikymppi ansaitsisi jo taas onnistumisen, mutta on toki epävarmana hevonen ilkeä pelikohde.

Haastajat: 1 Frakker jumppaa hieman tasavauhtisesti, mutta rehdisti. Asetelmat puhuvat ruunan puolesta, mutta se ei ole aina oikein lopussa ajettavissakaan ja siksikin voittoa ei ole tullut vielä koskaan. Perushevonen, mutta suosikkiasema tuntuu liioitellulta.

6 Ekosalama on hieman samantapainen ravuri kuin edellinen. Voimaa on, mutta vauhtia saisi olla enemmän. Ruuna puristaa kylläkin aina hyvin maaliin saakka.

3 Bebe palaa pitkältä tauolta pienenä arvoituksena. Tammalla olisi puolestaan vauhtia nousta sarjoissaan nopeastikin, mutta hevonen tahtoo lopussa mieluummin seurustella kavereiden kanssa kuin taistella. Siksi voitot ovat aika harvassa, vaikka hyviä sijoituksia on tullut läpi uran ihan solkenaan.

4 Kretonki jatkoi Porissa voittostarttien tasolla, mutta lähtö oli kovempi ja puristus ei riittänyt johtavan rinnalta kuin neljänneksi. Ruuna on tässä edelleen yksi monesta.

Yllättäjät: 10 Laval Rols ja 11 Kemppeli yrittävät hieman sopimattomassa sarjassa 60 metrin pakilta. Kaksikolla on potentiaalia taulua parempaan, mutta hyppy ikävän herkässä.

Pelijakauma: Ysikympin (23 %) kuuluisi olla suosikki. Ekosalama (8 %) on myös ainakin alustavasti aliarvostettu.

Juoksunkulku: Frakker lähtee vetämään joukkoa. Ysikymppi kaasuttaa ajoissa eteenpäin, mikäli kulkee ravia.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 7
Suuri: 7, 1, 6, 3, 4

Toto5-3

Suosikki: 9 Bello Ragazzossa on ainakin alustavan pelijakauman perusteella ehdottomasti ainesta ideavarmaksi. Hevosen juoksut ovat viimeisissä Vermon starteissa luontuneet kaikkea muuta kuin sujuvasti, mutta ilme on ollut positiivinen. Viimeksi ruuna pääsi pussista viimeisen kaarteen lopussa ja pinkoi suoraa vauhdikkaasti, vaikkei kuski suuremmin sitä hätistellyt.

Haastajat: 8 Our Lexa voitti Teivossa yllättäjänä, mutta esitys oli alun kiertelyn jälkeen keulapaikalta siksi hyvä, että ihmetyttää miksi peliosuus on vieläkin yksinumeroinen. Tasaiselle avaajalle on toki luvassa haasteita juoksunkulkuun ulkoradalta.

4 Nefernefernefer on hieman outo alustava suosikki, mutta olisiko kyseessä ilmiö Koivuset ja kotirata Turku. Tamma on varmassa vireessä ja tietysti yksi niistä joka voi onnistuneella juoksulla voittaa, mutta ei erityisemmin kiehdo näin paljon luotettuna. Keskiviikkona tehtävä oli taktiikkajuoksussa toivoton 5. sisältä ja hevonen näytti normaalilta.

1 New Grove United juoksi Vermossa pienessä lähdössä hännillä ja kehitti sieltä vahvan loppuvedon kakkoseksi. Ykkösradalta pussitusriski on tasaiselle avaajalle merkittävä, mutta hevonen riittää tässä porukassa kyllä.

Yllättäjät: 11 Unbounded Striden viime kausi oli pettymys, mutta uusi alkoi positiivisesti. Ruuna kesti keulasta kakkoseksi, vaikka avaus oli aika kova. Tältä lähtöpaikalta tarvitaan muiden apuja, mutta 5-vuotias ei ole vaaraton, jos juoksunkulussa on onnea. 7 Glenfiddich otti viimeksi nappijuoksulla ajettuna kakkosen, eikä kiinnosta vaikealta paikalta. 3 Devil Step ja 10 Mad Joking Boy ovat kunnossa, mutta enemmän sijoittuja- kuin voittajatyyppiä. Kumpikin on äärimmäisen riippuvainen sisäratajuoksusta. 2 Free And Happy on ollut uusista käsistä kaukana parhaastaan. Uusi ohjastaja saattaa piristää.

Pelijakauma: Bello Ragazzon (25 %) kuuluisi olla selvä suosikki. Our Lexa (9 %) on myös aliarvostettu, kun taas Nefeneferneferia (25 %) on pelattu selvästi liikaa.

Juoksunkulku: Free And Happy avaa ensiksi johtoon, mutta saattaisi huolia selän eteen. Mieluisimpia vaihtoehtoja olisivat varmasti Nefernefernefer ja Our Lexa, mutta kummallakin kestää jonkin aikaa ehtiä piikkipaikkaa kysymään.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto5-4

Suosikki: 5 I Keep My Word on Toto5-pelin selvästi todennäköisin voittaja ja luonnollisesti yksi vaihtoehto suositusten läpivarmaksi. Tamman viime sijoitukseen ei kannata tuijottaa. Vähän ajavalle ohjastajalle kävi lähtösuoralla lapsus, kun hevonen putosi sisäradalle ja oli menestyksen kannalta liian kauan pussissa. Loppua 7-vuotias pinkoi juosten ja osoitti, että se on edelleen kunnossa. Suosikki pystyy voittamaan tämän lähdön vaikka johtavan rinnalta.

Haastajat: 4 Queen of Pirates kiinnostaa kuitenkin kovasti, eikä suosikki kelpaa tälle vihjaajalle varmaksi. Tamma kulki Turussa alkulaukan jälkeen 15,5-kyytiä läpi ja voimiakin taisi jäädä. Nopea avaaja pystyy halutessaan torjumaan suosikin alussa ja sen jälkeen ainakin haastamaan sen. Täytyy tosin tunnustaa, että pelikansa tuntuu myös oivaltaneen hevosen nousuvireen sekavasta taulusta huolimatta, eikä se jää ihan niin loistomerkiksi, kuin olisi voinut kuvitella.

12 Ilo Hangover oli viimeksi Toto75-lähdössä pitkään pussissa, mutta ei lentänyt loppua, kun tilaa olisi ollut ja esimerkiksi alussa laukannut Queen of Pirates tuli paljon pirteämmin loppua. Tamma pystyy hyvänä päivänä rajuun kiriin, mutta 12-radalta juoksuasema taitaa olla auttamatta liian kaukana voittoa ajatellen.

Yllättäjät: 1 Beauty Erin nosti tasoaan Marjo Lindströmillä, mutta oli viimeksi vaisu. Sen jälkeen tuli poisjäänti, joten eiköhän suoritukseen löytynyt selitys. Nopea avaaja on itselleen parhaalla mahdollisella paikalla. 7 Daisy Nash on kyvykäs, mutta oikein kuuma tamma. 6-vuotias avaa uusista käsistä ja luonnollisesti arvoituksena. Uusi valmentaja toivoo hevoselle tässä nättiä juoksua. Se tarkoittanee peruuttamista alussa hännille, jonka jälkeen on hankala menestyä, mutta hevosta kannattaa seurata jatoa ajatellen tarkalla silmällä.

Pelijakauma: Queen of Pirates (16 %) on hieman aliarvostettu ja otetaan se suosikin kaveriksi lapulle.

Juoksunkulku: Beauty Erin ja Firemaker avaavat tosi kovaa, mutta kummallakin olisi ainakin syytä katsella selkä eteen. Queen of Pirates pystyy alussa torjumaan I Keep My Wordin ja on todennäköisin lopullinen keulanimi. Daisy Nash olisi myös tosi nopea alussa, mutta sillä halutaan ajaa tämä kisa maltilla.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 5, 4
Suuri: 5, 4

Toto5-5

Suosikki: 8 Layla on hyvin lähellä voittoa päätöskohteessa, mikäli suorittaa tasollaan, mutta suoritukset ovat ailahdelleet oudon paljon viime aikoina. Porissa nähtiin hyvä kiri, mutta Forssassa loppusuoran esitys oli vain tasapaksu. Vastus ei pelota, mutta tason heittely kylläkin, joten suosikille on etsittävä kavereita kupongille.

Haastajat: 3 Hollaus on suosikin tapaan hyväfysiikkainen tamma. Ihan paras isku on ollut hakusessa, samoin kuin starttirytmi, mutta jospa hevonen olisi taas parempi kun startti on lähempänä vaihteeksi.

10 Konrad on vauhdikas ja tuntuu saavan nyt jatkuvasti lisää taistelutahtoakin. Ruuna vaatii tarkan juoksun, mutta oli sellaisella viimeksi hyvin lähellä voittaa Toto65-lähdön.

Yllättäjät: 5 Naskalin Helmi laukkasi Forssassa alussa ja viimeksi lopussa. Sitkeä tamma on noussut taas kuntoon ja pystyy menestymään kunhan malttaa ravata. 6 Laari ja 9 Jasun Velho jäivät Forssassa täysin pussiin. Näistä varsinkin jälkimmäinen on nyt oudon pelaamaton, vaikkei varsinaisesti mikään kiertelijä olekaan. Nopeutta hevosella on kuitenkin vaikka millä mitalla. 7 H.V. Tureks tuntuu sopivan Antti Teivaisen käsiin, mutta toisaalta mikäpä hevonen ei sopisi. Vauhtia kaivattaisiin kylläkin lisää. 12 Pelipiste aloitti pitkän tauon jälkeen positiivisesti, mutta laukat ovat astuneet taas kuvaan. Ruuna oli viimeksikin hyvin lähellä laukata maaliin, vaikka ehjän juoksun saikin aikaiseksi.

Pelijakauma: Layla (30 %) voisi olla aavistuksen suurempikin suosikki, mutta eiköhän sen peliosuus nousekin iltaan mennessä.

Juoksunkulku: Jussin Sointu johtaa alun. Layla saattaa kiertää kahdelta pakiltakin nopeasti johtoon, sillä kahdella ensimmäisella paalulla ei ole hirveän nopeita hevosia.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 8
Suuri: 8, 3, 10, 5, 6, 9, 7

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
3 He is In 40%
6 Shadow Of Brisbane 38%
1 Gillian Comery 5%
5 Youngblood Pellini 5%
2 Volume Ace 4%
7 Angel Sky 4%
4 Remain in Light 4%

Toto5-2
7 Ysikymppi 28%
1 Frakker 20%
6 Ekosalama 16%
3 Bebe 14%
4 Kretonki 10%
10 Laval Rols 4%
11 Kemppeli 4%
5 Reissari 2%
8 Lumi-Niko 1%
2 Reisu-Mette 1%

Toto5-3
9 Bello Ragazzo 34%
4 Nefernefernefer 15%
8 Our Lexa 15%
1 New Grove United 10%
11 Unbounded Stride 8%
7 Glenfeddich 6%
2 Free And Happy 3%
3 Devil Step 3%
6 Ready Credit 2%
10 Mad Joking Boy 2%
12 Glenne 1%
5 Scream Carambola 1%

Toto5-4
5 I Keep My Word 51%
4 Queen Of Pirates 22%
12 Ilo Hangover 7%
1 Beauty Erin 6%
7 Daisy Nash 5%
9 Gabriella La Renta 2%
8 Sturdy Stride 2%
2 Bernetta 1%
3 Firemaker 1%
10 Ruthless Chick 1%
11 Junior Magistrate 1%
6 Lindsey Sånna 1%

Toto5-5
8 Layla 36%
3 Hollaus 15%
10 Konrad 12%
5 Naskalin Helmi 8%
6 Laari 8%
9 Jasun Velho 6%
7 H.V. Tureks 6%
12 Pelipiste 5%
2 Krista 2%
4 Viuskun Väiski 1%
1 Jussin Sointu 1%