Ravivihje: Toto5 Teivo 2.2.2021

Julkaistu:

TOTO5
Teivon Toto5-pelissä vaikeusastetta nostavat lukuisat taukohevoset. Niistä yksi valitaan pitkin hampain Toto5-suosituksen tukipilariksi.

Toto5-1

Suosikki: 3 Zarita G.S.O pääsi Toto5-avauksen avainhevosista parhaalle paikalle ja on sen turvin niukka ykkösrankkaus. Tamma ei ole vielä onnistunut Suomessa täydellisesti ja osaa ottaa turhia laukkoja, mutta kapasiteetti on käynyt selväksi. Kouvolassa 6-vuotias haastoi 3. ulkoa mukavasti voitokasta Com Tuffia.

Haastajat: 7 Love No More aloitti Iikka Nurmoselta kakkosella. Sijoitus ehkä vähän mairittelee, sillä juoksu meni aivan täydellisesti, mutta lähtökin oli tasokas ja alla reilusti taukoa. Tämä startti antaa enemmän suuntaa, pystyykö tamma kehittymään edelleen. Raameja ainakin on.

8 Didi Hoss on luokaltaan ehdottomasti lähdön paras hevonen, mutta useat loukkaantumiset ovat pitäneet tamman kykyihin nähden matalissa sarjoissa. Forssassa hevonen tuli passiivisen ajotaktiikan jälkeen hyvin loppua. Startti vei varmasti paljon eteenpäin, mutta on toki ounasteltavaa, että huonolta paikalta ajetaan vieläkin passiivisesti.

4 Inaccessible pystyy yllättämään tällä tasolla, kunhan saa oikean juoksun. Tamma on pääsemässä taas starttirytmiin ja voisi sen myötä palata omalle tasolleen. Hyvälle avaajalle tarjoutuu väkisinkin hyvä juoksu ja aamun peliosuus on hurjasti alakantissa, vaikkei tamma mikään todennäköisin voittaja tietysti ole.

Yllättäjät: 5 Valletta on vaihtanut tallia ja aloittaa osaomistajansa valmennuksesta pitkän tauon jälkeen matalalla profiililla. Kesän parhaat esitykset riittäisivät tässä kyllä. 6 Västerbo Cirkus on muuttanut Suomeen ja Tero E Mäenpäälle. Tamma ei kyennyt viime kaudella Ruotsissa ihmeisiin ja on alustavasti hämmästyttävän paljon luotettu Toto5-pelissä. Onhan toki maiseman muutos voinut piristää. 9 Langen's Cza Csa on parhaimmillaan kova kirihevonen, mutta ihan paras isku on ollut hakusessa, vaikka viimeksi nappireissulla tulikin totosija pitkästä aikaa.

Pelijakauma: Inaccessible (2 %) on loistava yllätysmerkki. Didi Hoss (12 %) on aliarvostettu, vaikka tässäkään tuskin vielä ajetaan akiivisella taktiikalla. Västerbo Cirkus (16 %) on alustavasti mystisen paljon luotettu, mutta eiköhän peliosuus laske päivän mittaan.

Juoksunkulku: Inaccessible avaa ensiksi johtoon ja saattaa koittaa siitä, mikäli ja kun pelihevosia ei ole normaalisti tarjolla eteen ainakaan ihan ensimmäisillä sadoilla metreillä.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 3, 7, 8, 4
Suuri: 3, 7, 8, 4

Toto5-2

Suosikki: 6 King of the North aloitti uransa 2-vuotiaana asiallisella esityksellä. Hevonen on valmentajan mukaan nopea ja ravivarma, joten todennäköisesti se juoksee taas keulapaikalla. Hevonen on oletettavasti ottanut kehitysaskeleita debyyttistartistaan ja tallin hevoset ovat useimmiten tauoltakin heti valmiita, mutta peliosuus on kuitenkin kohonnut aloittelijalle aika korkeaksi ja varmistaminen on paikallaan.

Haastajat: 10 Laurentz Von Bentzillä haluttiin ajaa viimeksi selästä, kun ruuna ei ollut edellisissä puristanut ihan täysillä maaliin johtopaikalta. Hevonen jäi 2. sisälle pussiin ja se saattoi tehdä hyvää jatkoa ajatellen. 5-vuotiaan otteet ailahtelevat hieman, mutta sillä on vauhtia voittaa tämä lähtö takamatkaltakin.

7 Robert esiintyi 3-vuotiaana lupaavasti ja mikä tärkeintä esitykset kehittyivät startti startilta. Nyt ruunalle on kertynyt hieman starttiväliä, mutta treenitauolla on saattanut tapahtua lisää kehitystä. Koivusen tallin hevoset ovat yleensä valmiita suoraan tauolta.

Yllättäjät: 11 Pinkabella on nopea tamma, mutta saisi taistella lopussa innokkaammin. Siksi hevoselle tahtoo kertyä hyviä sijoituksia, muttei niinkään voittoja. Seinäjoen kakkonen tuli oikein nappijuoksulla. 2 Happy Wind voisi olla merkki yllätyksen hakijoille. Tamma ei erityisemmin vakuuttanut viime kesänä, mutta virui Lahden taukostartissa pussissa koko päätöskierroksen ja voimia näytti jäävän. 4 Hellfire laukkasi Lahdessa lopussa tototaistosta kierrettyään alussa johtavan rinnalle. Ruuna petraa koko ajan. 9 Najim kamppaili viimeksi tasapäin edellisen kanssa, mutta sai paljon helpomman juoksun ja on nyt 20 metriä heikommin sarjassa sisällä. Ravin rytmikkyyttä ei pääse kehumaan. 8 Summerwind Goljat puristi Forssan taukostartissa pitkän kirinsä kohtalaisesti, kun vauhdinjako ei suosinut lainkaan kirihevosia. 1 King Stormia ajaa ensimmäistä kertaa sen uralla joku muu kuin sen valmentaja, joten otteet voivat parantua merkittävästikin. Paikka on mitä mainioin, joten maksetaan hevonen pommina mukaan.

Pelijakauma: Suosikin peliosuus on aika korkea ja nousee vaan. King Storm (2 %) ja Happy Wind (3 %) ovat hyviltä paikoilta mielenkiintoisia jättiyllätyshakuja.

Juoksunkulku: King of the North painuu keulaan ja saanee vetää aika maltilla.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 6, 10, 2, 1
Suuri: 6, 10, 7, 2, 4, 8, 1

Toto5-3

Suosikki: 2 Clay Brick on vihjaajan valinta suosikiksi kolmannessa Toto5-kohteessa lähinnä siitä syystä, että alustava pelisuosikki 5 Le Mirage ailahtelee aika lailla. Clay Brickin sijoitusrivi on ollut tänä vuonna heikkenemään päin, mutta esitykset ovat olleet kovissa lähdöissä edelleen laadukkaita. Vastuksen taso laskee edellisistä ja paras mahdollinen lähtöpaikkakin auttaa sitkeää ruunaa.

Haastajat: Le Miragen tehtävä oli viimeksi kovassa Toto65-lähdössä 5. ulkoa toivoton, eikä esitystä voi moittia, vaikka sijoitus oli heikko. Ruuna osaa voittaa, mutta kuten alussa todettiin, niin hyvän ja huonon päivän ero on melkoisen suuri, eikä sellaiseen hevoseen mielellään luota paljon pelattuna.

3 Selanne oli Seinäjoella tauolta positiivinen, jos toki juoksukin meni aivan nappiin rakenteeltaan ja 2. sisältä. Hyvä avaaja saanee tosin taas namureissun kärjen lähellä.

Yllättäjät: 7 Langen's Greyhound on kiinnostava pommihaku. Ori on saanut pari starttia kroppaansa tauon jälkeen ja olisi viimeksi Teivossa saattanut ilman loppusuoran alun laukkaa taistella jopa voitosta. Lähtöpaikka on ankea, mutta peliosuus siltikin aivan liian matala. 8 Attention OP:ssä on valmentajan mukaan kapasiteettia nähtyä parempaan, kunhan ruunaus alkaa vaikuttamaan. Tässä ajetaan passiivisesti tavoitteena ehjä suoritus. 11 Madam's Viggo Boy on paljon sekavaa tauluaan kyvykkäämpi, mutta äärimmäisen epävarma. 6 Knockout Ses ei ole sekään ihan niin nolo menijä kuin taulusta voisi päätellä. Kunto on tauon jälkeen nousussa. Viimeksi kohtalona oli paikka johtavan rinnalla. 4 Micro Queen on nopea, muttei mikään taistelija. Iikka Nurmonen koittaa piristää tammaa. 9 Global Uncommonin ura on edistynyt hyvin katkonaisesti ja se tuskin on tauolta parhaimmillaan.

Pelijakauma: Le Mirage (38 %) on liikaa luotettu. Langen's Greyhound (2 %) on selkeän aliarvostettu.

Juoksunkulku: Selanne avaa ensiksi johtoon. Keulapaikka voisi olla jatkossa tarjolla Le Miragelle, mikäli sillä satsataan alkuun.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 2, 7
Suuri: 2, 5, 3, 7

Toto5-4

Suosikki: Toto5-suosituksen varma on poikkeuksellisesti taukohevonen. 5 Vokkeni on todella hyvä hevonen sarjoihinsa ja ori onkin voittanut yli puolet uransa starteista. Hevosella oli loppukesästä pieniä murheita selän kanssa, mutta nyt kaikki pitäisi olla taas hyvin, eikä tauko ole ainakaan aiemmin ollut este 7-vuotiaan menestykselle. Hannu Torvinen kaasuttanee tässä nopeasti kohti kärkipaikkaa.

Haastajat: 1 Pilskeri on säännöllisessä starttirytmissä ja se on tietysti etu kahteen kovimpaan kilpakumppaniin nähden, sen lisäksi, että hevonen tuntuu olevan ihan elämänsä kunnossa. Forssan voitto tuli vahvalla kirillä. Ykkösrata on auttamatta haitta. Ori pystyy avaamaan mainettaan kovempaa, kuten Turussa nähtiin, mutta satsaaminen tuo puolestaan alkuun ihan merkittävän laukkariskin.

7 Villikuti on suosikille tuttu kilpakumppani ja myös kova luu näihin sarjoihin. Sen ura joutui katkolle kesällä hankosidevamman vuoksi ja se tuo isomman arvoituksen kuin Vokkenin murheet. Valmentajan mukaan Villikuti on ollut virkeä harjoituksissa, mutta mitään varsinaista testihiittiä ei ole ajettu ja tässä olla taktiikan suhteen mieluummin passiivisia kuin aktiivisia.

Yllättäjät: 9 Velaks on äärimmäisen nopea ruuna, mutta parhaimmillaan kärjen läheltä ja takarivistä vahvasti muiden armoilla. 11 Kevinin Tähti ja 6 Tvitteri eivät ehdi alussa nopeimpien matkaan, mutta puristavat aina vahvasti perille. 12 Kuutti sai Forssassa startin alle ja vire nousee varmasti kisojen myötä kohisten, mutta tässä lähtöpaikkakin puhuu raskaasti vastaan.

Pelijakauma: Lähtö on aika oikein rastattu, mutta Vokkenista (32 %) tehdään pitkin hampain suosituksen Toto5-varma, kun ei oikein kiinnostavampaakaan ole tarjolla.

Juoksunkulku: Pilskeri pystyisi avaamaan hyvin, mutta satsatessa laukkariski kasvaa. Tähtimenevä on nopea, mutta haluaa ehdottomasti selän eteen. Vokkeni ja Villikuti avaavat myös reippaasti ja eiköhän suosikki ole lopulta keulassa.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto5-5

Suosikki: Toto5-päätöksen kolme ennakkoon luotetuinta hevosta palaa tauolta ja se tuo kisaan auttamatta melkoisen analyysiriskin. 5 Nu Delilla ei ollut mitään terveydellisiä huolia, mutta ruunaa on yritetty rauhoitella, kun se tahtoo käydä aivan liian kuumana. Kyvyiltään 5-vuotias on kisan eliittiä ja on pystynyt voittamaan suoraan tauoltakin, vaikkei sellaiselta lokakuussa onnistunut.

Haastajat: 3 Skyfall Sofie huilasi osin varotoimenpiteenä, kun Joni-Petteri Irrin tallilla oli hevosia sairaana ja tälläkin oli lievää oirehtimista. Tamma väläytteli viime kaudella kovissakin lähdöissä ja on ehdottomasti viime sijoituksiaan parempi hevonen.

12 Ice Queen Birdland kiri Vermossa sijoitustaan paremmin, 13,4/700 metriä, eikä ole ulkona, jos juoksuun tulee vauhtia. Pari poisjääntiä muuttaa tukalaa lähtöpaikkaa sentään asteen inhimillisemmäksi. Hevonen on alustavan jakauman perusteella aivan loistomerkki.

9 Marigold With Loven palaset loksahtivat vihdoin kohdalleen viime kauden lopulla, mutta hevonen sairastui orastavan voittoputkensa päälle. Valmentajan mukaan tauolta ajetaan varsin passiivisesti ja ykkösasia on saada kiva startti alle sairaspaussin jäljiltä.

Yllättäjät: 11 Embossed Lemonilta on odotettu viime aikoina paljon enemmän kuin on saatu, mutta 2 prosenttia on piileviin kykyihin nähden aivan liian vähän. 2 BWT Dictator tuntuisi olevan lievässä nousussa pitkän nahkean jakson jälkeen. 4 Toworrow's Hope saa Olli Koivusen kyytiin ja otteet saattavat terävöityä.

Pelijakauma: Äärimmäisen hankala arvioitava, kun oikeastaan kaikki avainhevoset palaa tauolta. Kykyihin suhteutettuna pelijakauma vaikuttaa järkevältä, mutta ainakin Ice Queen Birdland (4 %) ja Embossed Lemon (2 %) ovat aliarvostettuja paikoistaan huolimatta.

Juoksunkulku: Suosikkikaksikko avaa kovaa, mutta Nu Del on lopulta keulanimi.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 5, 3, 12
Suuri: 5, 3, 12, 11

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
3 Zarita G.S.O. 30%
7 Love No More 22%
8 Didi Hoss 20%
4 Inaccessible 10%
5 Valletta 6%
2 Bear Gift 3%
6 Västerbo Cirkus 3%
9 Langen's Cza Cza 3%
1 Wall In Carlina 2%
10 Victory Zet 1%

Toto5-2
6 King Of The North 30%
10 Laurenz Von Bentz 20%
7 Robert 15%
11 Pinkabella 6%
2 Happy Wind 6%
4 Hellfire 6%
1 King Storm 5%
8 Summerwind Goljat 4%
9 Najim 3%
12 Movie Star W.F. 2%
3 Ilona Von Bentz 2%
5 Don Johan 1%

Toto5-3
2 Clay Brick 28%
5 Le Mirage 26%
3 Selanne 18%
7 Langen's Greyhound 9%
11 Madam's Viggo Boy 5%
8 Attention OP 4%
6 Knockout Ses 4%
4 Micro Queen 2%
9 Global Uncommon 2%
10 Jailbreaker Ses 1%
1 Like Fatal Love 1%

Toto5-4
5 Vokkeni 34%
1 Pilskeri 25%
7 Villikuti 16%
11 Kevinin Tähti 6%
9 Velaks 5%
6 Tvitteri 5%
12 Kuutti 3%
8 Torpparin Sisu 2%
4 Ohikiitävä 1%
10 Rivaltti 1%
3 Tähtimenevä 1%
2 Tuiskuta 1%

Toto5-5
5 Nu Del 33%
3 Skyfall Sofie 27%
12 Ice Queen Birdland 14%
9 Marigold With Love 8%
11 Embossed Lemon 6%
2 BWT Dictator 4%
4 Tomorrow's Hope 3%
8 Tajs Ambassador 2%
10 Muscle Beach 2%
1 Crossfire Can 1%