Ravivihje: Toto5 Jyväskylä 29.1.2021

Julkaistu:

TOTO5
Stay On Top toimii Jyväskylän Toto5-pelin vihjerivien varmana.

Toto5-1

Suosikki: 9 Vietävän Patukka löi viimeksi kovan kilpakumppaninsa ja starttaa suosikkina matkaan. Toissa kerralla tamma ei ollut 2. ulkoa terävimmillään mutta viimeksi esitys oli parempi ja voitto tuli johtopaikalta varmasti. Tällä kertaa tamma joutuu lähtökohtaisesti tekemään enemmän töitä kuin viime kisoissa ellei sille avaudu paikkaa edetä aikaisessa vaiheessa kohti kärkeä. Tamma kuuluu peleihin, mutta varmaksi sitä ei uskalla jättää.

Haastajat: 5 Arkenttiina ei voinut Teivossa mitään Vietävän Patukalle, mutta piti tämän rinnalta kakkoseksi. Vermossa tamma otti lähtölaukan ja jäi kahdeksanneksi, mutta ehti terhakkaalla viimeisellä kierroksella nousta neljänneksi. Arkenttiina osaa voittaa lähtöjä ja on pakkoruksi Toto5:n. 12 Marmardu on viime aikoina ravannut kiltisti ja menestystä on tullut. Sekä Kuopiossa että Joensuussa tamma tuli mainiosti perille kuolemanpaikalta. Kunnosta menestyminen ei jää kiinni, mutta epävarmuus on Marmardun kohdalla aina läsnä. 13 Mattilan Miina ei toissa kerralla innostunut kirimään sisäratajuoksun jälkeen, mutta viimeksi tammalla oli eri taistelupäivä ja voitto tuli keulasta varmasti. Tällä kertaa kierrettävää on paljon ja juoksun onnistumisesta on paljon kiinni, kuinka korkealle hevonen pystyy nousemaan.

Yllättäjät: 6 Villiheilillä on viime kisat ajettu varman päälle ja tamma onkin kulkenut ne ravilla lähdöstä maaliin. Jyväskylässä juoksu onnistui mainiosti, kun ohjastaja tarjosi namureissun 2. ulkona. Viimeksi tamma eteni takamatkalta toisen radan veturiksi, kävi välillä johtavan takana ja lähestyi lopussa voittajaa. Villiheili pystyy aina paljoon, kun se haluaa mennä. Viime aikoihin vaaditaan tällä kertaa sekunnin parannusta, minkä suhteen valmentaja oli etukäteen luottavainen. 4 Hallan Ruusu otti Seinäjoella tauolta kakkosrahat 2. ulkoa. Viimeksi se laukkasi viimeisellä takasuoralla ja menetti mahdollisuutensa Villiheiliä vastaan. 1 Sanahelinä on ollut parhaimmillaan kärkipäästä, minne tamma loistopaikaltaan pääsee. Sekä keulasta että johtavan kannasta tamma pystyy paljoon. Myös 2 Pitska saa hyvän juoksun keulapäässä. Tamman starttiväli on tällä kertaa turhan pitkä.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Sanahelinä pitää johtopaikan ja aktiivinen kuski ajanee siitä. Vietävän Patukka saattaa tulla ajoissa eteenpäin, mikäli siihen avautuu mahdollisuus.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 9, 5, 12, 13, 6
Suuri: 9, 5, 12, 13, 6, 4, 1, 2

Toto5-2

Suosikki: 10 Lotteria Maracat on ollut tauon jälkeen vakuuttava. Aluksi ruuna kiri 6. sisältä lennokkaasti ykköseksi ja viimeksi se piti johtopaikalta varmaan voittoon. Lotteria Maracat tuskin huonontaa saatuaan pari starttia alle ja tällä kertaa tehtävä on sopivan näköinen paperilla. Viisivuotias on todennäköisin pärjääjä Toto5:ssä.

Haastajat/yllättäjät: 9 Easy Lover jäi Lahdessa 2. ulos pussin. Viimeksi ruuna sai hyvän juoksun toisella radalla ja sai tulla kiertämättä. Onnistunut ajosuoritus palkittiin lopulta kakkossijalla. Oikealla juoksulla ruuna pystyy haastamaan suosikinkin. 1 Leemark's Hector oli viimeksi pettymys 5. sisältä, mutta kiri tätä ennen aivan asiallisesti loppua 4. ulkoa. Keulaan tasainen avaaja ei todennäköisesti pääse vaikka lähtönumero pieni onkin. 2 Magic Crescent kiri Joensuussa 3. ulkoa totoon. Kuopiossa ruuna juuttui päätöskierroksella liikenneruuhkiin eikä ehtinyt terävimpään kärkeen. Hyvä lähtöpaikka auttaa tällä kertaa asiaa.

Pelijakauma: Lotteria Maracat (66%) on jonkin verran ylipelattu, mutta silti varsin osuva merkki.

Juoksunkulku: Tasainen kiihdytys, jossa Magic Crescent ohittaa alussa Leemark's Hectorin. Jatkossa Lotteria Maracat saattaa hakea johtopaikan nimiinsä, mikäli matkavauhti rauhoittuu selvästi.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 10
Suuri: 10, 9, 1, 2

Toto5-3

Suosikki: Kolmannen kohteen 3 Stay On Top kolhi polveaan joulun aikoihin, mihin nähden taustavoimat pitivät kauden ensimmäistä starttia asiallisena. Viimeksi ruuna juoksi 2. sisällä ja tuli hyvin perille. Stay On Top kilpailee tällä hetkellä nousuvireessä ja tähän starttiin sille tehdään päävehkeisiin muutos, että alussa olisi terävyys riittävällä tasolla. Tehtävä näyttää sopivalta ja näemme Stay On Topissa varmapotentiaalia Toto5:n.

Haastajat: 8 Alladin Bro on vaarallinen ehjällä juoksulla ja joskus ruuna on sitä myös laukan kanssa. Jyväskylässä ruuna eteni laukan jälkeen 4. ulos ja teki asiallisen kirin. Viimeksi Alladin Bro matkasi 4. ulkona, mistä voitto tuli varmasti. Alladin Bro tulee aina vahvasti perille. 1 Curakao pääsee asiallisesti matkaan eli lähtöasetelmat suosivat sitä suuresti. Toissa kerralla kiri ei kantanut, kun ruuna siirtyi viimeisellä takasuoralla sisäradalta kiriin. Viimeksi ruuna oli tasainen 5. sisältä. Voi olla, että ruunan otteiden pitää terävöityä asteen tai pari pystyäkseen voittamaan.

Yllättäjät: 6 Quick Right ei Uumajassa pärjännyt 6. ulkoa, mutta Bodenissa hevonen kiri 3. ulkoa kovaa perille. Samanlaisena ruuna ei jää viimeiseksi tälläkään kertaa. 2 Get Involved otti Lahdessa tasaokkaassa lähdössä maksimit 3. sisältä. Jyväskylässä ruuna oli selvästi sijoitustaan parempi kirien 5. sisältä hyvin loppua. Nappionnistumisella viisivuotiaalla on yllätyssauma, mikäli suoritustaso pysyy samanlaisena. 10 Västerbo Locksmith saavutti viimeksi johtaneen Pam Halloverin juuri kalkkiviivoilla. Kunto pitää, mutta takarivin lähtöpaikka on nopealle avaajalle miinus. Ruuna olisi parhaimmillaan kärjen tuntumasta.

Pelijakauma: Stay On Topin (35%) peliosuudessa on nousun varaa ja ruuna käy varmaksi. Quick Right (5%) ja Get Involved (3%) ovat alipelattuja yllättäjiä.

Juoksunkulku: Curakao ja Stay On Top pääsevät parhaiten matkaan. Jälkimmäinen edennee johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto5-4

Suosikki: Neljännen kohteen 8 Piteraq on kasikaistasta huolimatta lähellä voittoa. Ruuna on hyvä avaaja ja tehnyt asiallisia esityksiä keulasta, mutta pystyy monipuolisena ravurina pärjäämään muualtakin. Jyväskylän ja Teivon voitot tulivat varmasti keulasta. Lahden kovassa lähdössä ruuna teki hyvän juoksun 5. ulkoa, muttei voinut kahdelle paremmalleen mitään. Edelle jäi Casimir Tof ja Night Guard, eikä samantasoisia vastustajia ole tällä kertaa viivalla.

Haastajat: 2 Cool On Photos on hyvä talvihevonen eikä kunnossa ole valittamista. Kouvolassa ruuna kiersi etusuoralla kuolemanpaikalle suursuosikki Quick Valdin rinnalle. Tämä karkasi lopussa alta pois jättäen Cool On Photosin kakkostaistoon, jonka ruuna hävisi niukasti. 7 Rebel Rapid eteni Kouvolassa etusuoralla johtavan rinnalle ja tsemppasi totoon. Lappeessa ruuna pääsi keulaan 2100 metriä ennen maalia, minkä jälkeen voittoakin tarjottiin. Ruuna pystyy parempaan kuin viimeksi. 6 Pam Hallover näytti Jyväskylässä etenevän johtopaikalta varmaan voittoon, mutta jäi hieman ennen maalia odottelemaan ja joutui tyytymään kakkossijaan. Viimeksi ruuna kiri 4. sisältä hyvin perille, ja tällä kertaa selkäjuoksu on taustajoukkojen ykköstoive vaikka keulastakin on hyviä esityksiä nähty.

Yllättäjät: 10 Rapid Leader kierteli Seinäjoella 4. ulkoa neljänneksi. Ruuna on hyvä kilpailija ja pystyy nousemaan totoon. Oikein napakka rata olisi ruunalle miinusta. 3 Vagabond Vik ei saanut Seinäjoella Suomen-debyytissään tulla sujuvasti ja voimia näytti jäävän käyttämättä. 4 Blue Flash on hyvä avaaja, mutta valmentaja epäili että tauolta voi olla liikaa painetta ohjissa.

Pelijakauma: Cool On Photos (10%) maistuu.

Juoksunkulku: Blue Flash pääsee hyvin matkaan ja saattaa pitää tempon reippaana mikäli ruuna ei pääse alussa selkään. Pam Hallover, Rebel Rapid ja Piteraq tulevat alussa eteenpäin ja joku tästä kolmikosta etenee johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 8, 2
Suuri: 8, 2, 7

Toto5-5

Suosikki: 5 Makemake voitti Jyväskylässä helposti johtavan takaa sisäradan ohituskaistaa pitkin. Viimeksi ruunalla ajettiin johdosta ja hevonen piti varmasti ykköseksi. Kunnossa ollessaan kuusivuotias tulee paikalta kuin paikalta eikä tehtävä ole tällä kertaa liian kova etukäteen. Ruuna osaa ailahdella eikä käy siksi Toto5-varmaksi.

Haastajat: 1 Universe Leaderin luokka on hyvä ja lähtöpaikka varsin positiivinen. Viisivuotiaan starttiväli on pitkä ja sillä haetaan kisaa alle Oulun Toto75-kisoja silmällä pitäen. 10 Rebel Rapid kilpailee hyvässä vireessä. Tauolta ruuna lopetti 2. sisältä totoon ja viimeksi sijoitus oli pari pykälää korkeampi samalta juoksupaikalta. Kuski on onnistunut sataprosenttisesti ja tälläkin kertaa vaaditaan nappisuoritus, että voitokkaat ajolinjat takarivistä löytyy. 6 Capo The Amour kiri Vermossa 4. ulkoa neljänneksi. Lahdessa ruuna väläytti lähtönopeuttaan ja täräytti keulaan, mistä ruuna tippui niukasti ulos totosta.

Yllättäjät: 11 Oxan Cockadoodledo aloitti tauolta asiallisella esityksellä. Sillä ajettiin paussilta ymmärrettävästi maltilla sisäradalta, mistä hevonen kiri hyvin perille. Lähtökohdat kauden toiseen kilpailuun ovat positiiviset. 3 Coldspring lääkittiin viime kisan jälkeen. Puolentoista kuukauden paussilta tamman voitto olisi pieni yllätys vaikka lähtöpaikka hyvä onkin.

Pelijakauma: Oxan Cockadoodledo (3%) on alipelattu.

Juoksunkulku: Radoilta 3,5 ja 6 avataan parhaiten. Capot The Amour ottaa keulat, mikäli sillä satsataan lähtöön. Muutoin Makemake päässee etenemään johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 5, 1, 10, 6, 11
Suuri: 5, 1, 10, 6, 11

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
9 Vietävän Patukka 29%
5 Arkenttiina 24%
12 Marmardu 11%
13 Mattilan Miina 10%
6 Villiheili 8%
4 Hallan Ruusu 5%
1 Sanahelinä 4%
2 Pitska 3%
8 Kiirilla 2%
7 M.A. Piste 1,5%
11 Helun Kuva 1,5%
10 Tuiskuta 0,5%
3 Suvilei 0,5%

Toto5-2
10 Lotteria Maracat 57%
9 Easy Lover 18%
1 Leemark's Hector 13%
2 Magic Crescent 6%
5 Lilian La Renta 2%
8 Get On Day 2%
4 Tomorrow's Hope 1%
6 Erik Blink 0,5%
11 Wannabe Sally 0,5%
7 Sing Kronos 0%
3 Sergeant 0%

Toto5-3
3 Stay On Top 41%
8 Alladin Bro 23%
1 Curakao 11%
6 Quick Right 8%
2 Get Involved 7%
10 Västerbo Locksmith 5%
9 Pt's Revit 2%
4 Turmalin 1,5%
5 Pegasos Bolt 1%
11 Micro Queen 0,5%
7 Gizelle Nyx 0%

Toto5-4
8 Piteraq 43%
2 Cool On Photos 16%
7 Rebel Rapid 15%
6 Pam Hallover 10%
10 Rapid Leader 7%
3 Vagabond Vik 4%
9 Easy Vacation 2,5%
4 Blue Flash 2%
5 Free Soul 0,5%
12 Callela Kailash 0%
1 Honorary Consul 0%
11 Spotlight Brodde 0%

Toto5-5
5 Makemake 33%
1 Universe Leader 23%
10 Rebel Royal 14%
6 Capo The Amour 12%
11 Oxan Cockadoodledo 6%
3 Coldspring 4%
2 Going Above 3%
8 Swagman 2%
4 Vanilla Price 1%
9 Rose Töll 1%
7 Bohus Palema 1%