Ravivihje: Toto75 Turku 23.1.2021 – 75000 euroa ekstraa potissa

Julkaistu:

Toto75
Lisärahakierroksen suurin suosikki Thai Profit ei kelpaa varmaksi.
Turussa lauantaina ravattavan Toto75-jättipottikierroksen kuumin kysymys on, kilpaileeko Kavioliigan osakilpailun (T75-6) suursuosikki Thai Profit tasollaan. Hevosen kunnossa ei ole vikaa, mutta kuten viime viikolla Teivossa nähtiin, ruuna ei ole makeimmillaan talviradoilla.

Ennakkotietojen mukaan hevosille pitää laittaa kunnon hokit alle lauantaina, joten kansan pelipankin varmistaminen houkuttaa.
Tilanne suorastaan vaatii niin sanottujen ideavarmojen etsimistä. IS Ravien valinnat ovat toisen kohteen kiritykki Street Dance ja viidennessä kohteessa koko matkan johtoon tähtäävä Crossover.


Toto75-1

Suosikki: 8 Morisonilla on kaksi vakuuttavaa voittoa alla, toissa lauantain Kavioliigasta ja viime lauantain enintään 150 000 euroa tienanneiden ryhmästä. Morisonin kehitys alkaa jo muistuttaa muutaman kauden takaisen hallitsijan Costellon menoa. Molemmat ovat voimahevosia, jotka osaavat nakertaa keulahevosen itseluottamuksen johtavan rinnalta eivätkä jätä työntekoa kesken.

Morison on laukannut kenkäpakkoajan kuudessa kilpailussaan vain kerran, mutta ohjastaja Tapio Perttunen on muistutellut voittajahaastatteluissa, että hyppy on ollut usein lähellä.

Haastajat: 9 Välähdys hakee edelleen talvikauden avausvoittoaan. Viimeksi Jokimaalla näytti jo hyvältä kun ori kiri takajoukoista lennokkaasti kärkeen, mutta Morison kontrasi ja painui uudelleen edelle loppusuoralla. Välähdys voittaakin vielä kun juoksunkulku natsaa. Laukkariski voltista on hieman pienempi kuin auton takaa.

7 Rokin Maxi pääsi Jokimaalla matkalla keulaan ohi 6 Pyörylän Paronin. Ori oli yllättävän aseeton lopussa Morisonia sekä Välähdystä vastaan ja Pyörylän Paroni jäi sen taakse pussiin. Rokin Maxi pystyy parempaan ja esimerkiksi samanlaisena kuin Valkeala-ajon voitossa se olisi vaikea voitettava.

Yllättäjät: 10 Sheikki pidetään peleissä, vaikka viime viikolla ei nähty toivotun terävää kiriä. Ori on tarkka pitävästä radasta ja hevosta ei puoltanut, kun kaviouran pinta jauhaantui pehmeäksi ravien edetessä. Jos baana on nyt pitävämpi, Sheikki pystyy jyräämään korkealle. Kyseessä on niin hyvä hevonen pohjimmiltaan, ettei sitä osaa vieläkään pitää huonompana kuin vaikkapa Morisonia tai Rokin Maxia.

Paalun kaksikon tehtävää ei käy kateeksi, kun vahvat takamatkalaiset ilmestyvät nopeasti iholle. Todennäköisempi menestyjä on Jokimaalla rahasarjaa mielin määrin keulasta hallinnut 1 Draken. Sen tallikaveri 2 Troll Sterk Viking puolestaan on aloittanut Suomessa terävillä kireillä. Niiden perusteella on kuitenkin vielä hankala arvioida riittävyyttä suomenhevoshuippuja vastaan.

Juoksunkulku: Draken vie joukkoa.

Pelijakauma: Rokin Maxi ja Sheikki ovat aliarvostettuja.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 8, 9, 6, 7, 10
Suuri: 8, 9, 6, 7, 10, 1

Toto75-2

Suosikki: 9 Mr Big Money oli hakuna viimeksi Vermon T65:ssä ja kiri ylivauhtisen juoksun ykköseksi. Jukka Torvinen nosti ruunan hyökkäykseen 4. ulkoa 850 metriä ennen maalia ja hevonen ratkaisi pelin tyylikkäästi loppusuoralla. Samanlainen suoritus riittää tässäkin kärkitaistoon, mutta ruunan keräämä alustava pelikannatus hämmentää. Viimeksi se oli yllättäjä alle 10 000 euroa tienanneiden sarjassa, nyt vihjettä kasatessa jättisuosikki enintään 20 000 euron sarjassa. Niin hyvä hevonen kuin Mr Big Money onkin, tällä kertaa siitä on mahdotonta löytää pelillistä särmää.

Haastajat: 11 Street Dance on huomattavasti kiinnostavampi tapaus. Railakkaita kirejä tehnyt ruuna ei ollut viimeksi makeimmillaan keulasta ja joutui tasaamaan voiton Fullhand Comeryn kanssa, mutta uskomme että hevonen on nyt selkäjuoksulla terävämpi. Samanlaisena kuin toissa kerralla Kouvolassa Street Dance voi tykittää lopun omaa vauhtiaan. Reilunlainen starttiväli ei haittaa, kun alla on reipas hiitti.

1 Again Kronos on myös mielenkiintoinen säästeliään juoksun takaavista lähtöasemista. Hevonen on ollut jatkuvasti hyvä ja voitto roikkuu ilmassa. Esimerkiksi viimeksi vain keulasta 11-vauhtia lopettanut Astrum jäi ohittamatta kirissä. Tässä lähdössä ruunalla on pieni pussitusriski, mutta sen selvittäessään Again Kronos menestyy.

Yllättäjät: 2 Minecraft oli tosi hyvä keulasta syksyn voittojuoksuissaan ja pärjää tässäkin, jos on yhtä hyvä suoraan 2,5 kuukauden tauolta. Harri Koivunen kuitenkin varoittelee tallikommenteissa, että tämä kisa saattaa tulla hieman liian aikaisin eteen sairaustauon jäljiltä. 10 Want To Wheels menetti viime lauantaina pelin kiihdytysvaiheen laukkaan, mutta kulki sitten 1800 metriä 15,3-vauhdilla ja näytti että kunto pitää. 6 Le Mirage kiersi keulassa juosseen Want To Wheelsin selityksittä Forssassa muutama viikko takaperin, mutta ei ollut viime lauantaina Teivossa yhtä hyvä kun 800 metrin kiri katkesi jo loppukaarteen puoliväliin.

Juoksunkulku: Minecraft ja Taigo Blessed avaavat parhaiten. Minecraftin taktiikkaa taukostartissa ei ole helppo veikkailla, mutta se on silti todennäköisin keulahevonen IS Ravien papereissa.

Pelijakauma: Again Kronos ja Street Dance ovat edullisia merkkejä aivan liikaa peliä alustavasti keränneen Mr Big Moneyn kustannuksella. Street Dance poimitaan vihjesysteemien ideavarmaksi perjantain kannatuksellaan.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 11
Suuri: 11

Toto75-3

Suosikki: 13 Pica-Pica Oakin tilanne on hiukan samankaltainen kuin edellisen kohteen suosikilla. Alla on erittäin vakuuttava kirivoitto, mutta tätä lähtöä matalammasta sarjasta. Viimeksi tamma kiersi muut enintään 20 000 euroa tienanneiden karsinasta, nyt samalla viivalla on jopa yli 40 000 euroa tienannut vastustaja. Kun vastus kovenee, tamma on papereissamme hyvin niukka kärkirankkaus eikä herätä pelillistä mielenkiintoa selvänä pelipohjana.

Haastajat: 4 Listas Tequila on aloittanut todella lupaavasti Kimmo Aholan valmennuksesta ja voi jättää nämä sarjat nopeasti taakseen. Viimeksi Vermossa tamma haki takasuoralla keulat ja lopetti kevyen näköisesti 12-vauhtia. Santtu Raitala vahvisti voittajahaastattelussa, että oljenkorsia jäi vielä käyttämättäkin.

11 Stonecapes Poe teki kovan juoksun 1. kaarteen laukan jälkeen toissa kerralla Jokimaalla. Se kiri 3. ulkoa raikkaasti ja hävisi vain keulasta 13-vauhtia lopettaneelle Poetry In Motionille. Viimeksi Turussa onnistuminen oli sitten jo odotettu ja Emma Väre sai tuuletella keulapaikalta tullutta ylivoimavoittoa. Esimerkiksi selässä peesannut ja maalisuoran alussa kiriin iskenyt 16 Be The One oli täysin aseeton Stonecapes Poeta vastaan.

Yllättäjät: 9 Ilo Hangover hakee kolmatta peräkkäistä voittoa. Toissa kerralla Forssassa ruuna tykitti kirissä näyttävästi ohi vetoapunsa Neferneferneferin. Viimeksi se aloitti 2. ulkona ja eteni 1000 metriä ennen maalia keulaan. Voitto oli taas melko vaivaton, mutta vastus kovenee T75:ssä. 3 Queen Of Pirates on nopea startista ja saattaa olla nousukuntoinen saatuaan kaksi starttia alle tauon jälkeen. Viimeksi tamma oli ihan hyvä hänniltä sekavassa lähdössä, jossa liikenneruuhkia riitti. Kisan voitti maukkaan sisäratajuoksun saanut 7 Majestic Missy. 1 Simon Angel on kilpaillut Suomessa toistaiseksi vain ison yllättäjän roolissa, mutta viime esityksen perusteella se ei ole vaaraton säästöjuoksun takaavalta huippupaikaltaan. Tamma oli sisäratajuoksun jälkeen oikein tuoreen näköinen pussissa rintaman takana ja sai tilaa vasta, kun kärki on jo karannut.

Juoksunkulku: Listas Tequila hakee keulat Queen Of Piratesilta.

Pelijakauma: Listas Tequila on tasaveroinen voitontavoittelija Pica-Pica Oakin kanssa ja kiinnostavampi pelivalinta suosikkikaksikosta. Stonecapes Poe on aliarvostettu.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 13, 4, 11
Suuri: 13, 4, 11

Toto75-4

Suosikki: 3 Vuvuzela on tehnyt hyviä suorituksia Hannu Hietasen käsistä ja laukannut neljässä kilpailussa vain kerran. Voittojuoksussaan Porissa hevonen kiri hyvin 2. ulkoa ja näytti, että vaativat olosuhteet eivät haittaa. Toissa kerralla taakse jäi huipputammoja ja viime lauantaina Vuvuzela paikkasi hyvin laukan. Hyppy tuli parijonosta 1000 metriä ennen maalia.

Haastajat: 1 Pöylefanten on ollut viime aikoina niin epävarma, että jää rankingin kakkoseksi vaikka lähtöasetelmat tarjoavat koko matkan johtoa. Viimeksi ravi vain katosi ja ruuna laukkasi keulasta maalisuoran alussa. Toissa kerralla Vermossa Pöylefanten haki 22-avauksessa keulat ja veti perille, mutta tuolloinkin Antti Teivainen tuumi lähdön jälkeen, että kiihdytyksessä hevosta ei voinut päästää laukan pelossa. Ravilla ruuna tietysti pärjää.

5 Helkan Toivo kokeilee nyt sarjaa ylempänä kuin viime kilpailuissaan. Viimeksi se otti mittaa Pelipisteestä pitkin matkaa ja löi tämän, mutta tuli ihan lopussa Tohtorin ohittamaksi. Tässä lähdössä hyvä selkäjuoksu voisi olla menestyksen avain.

Yllättäjät: 2 Annan voitti toissa kerralla tätä helpomman tehtävän keulasta. Viime lauantaina se kiri hyvin laatulähdössä. Annan ei ole suosikkikolmikon veroinen kyky, mutta täysin mahdollinen totohevonen suoritusvarmuudellaan. 8 Eetu Rolsissa oli aivan liikaa painetta tauon jäljiltä keskiviikon välistartissa. Ruuna lähti kiitolaukkaan heti kiihdytyksessä ja vei Jukka Kauppista täydet kaksi kierrosta parijonon tuntumassa. Hevonen on riittävä näihin lähtöihin ja nyt sillä on ainakin paikat auki.

Juoksunkulku: Pöylefanten pitää keulat ja vie joukkoa, jos ravaa.

Pelijakauma: Helkan Toivo on paras merkki suosikkikolmikosta.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 3, 1, 5
Suuri: 3, 1, 5, 2

Toto75-5

Pelisuosikki: 6 Night Guard jäi toissa lauantaina kakkoseksi varmanamme, mutta esitystä ei voi kuin kehua. Luotettavasti kulkeva ruuna hyökkäsi 6. ulkoa 1000 metriä ennen maalia ja runnoi kirikierroksen ilman vetoapua hienosti 12,9-vauhdilla. Vain unelmajuoksun saanut 5 Casimir Tof oli edellä maalissa.

Ideavarma: 2 Crossover on syy siihen, miksi Night Guard ei kelpaa tällä kertaa varmaksi eikä ole edes IS Ravien kärkirankkaus. Jukka Torvisen ajokki palasi lupaavasti tauolta toissa lauantaina samassa lähdössä suosikin kanssa. Se porhasi alussa ulkoradalta keulaan, kunnes tyytyi Capon selkään toisessa kaarteessa. Tämä väsyi eteen ja Crossover jämähti pussiin. Jos ruuna on nyt startti alla samanlainen kuin syksyn voittojuoksuissaan, koko matkan johto ei saa yllättää millään lailla kun lähtöasemat puoltavat kovasti. Crossover ajokki on pelillisesti mielenkiintoisempi tapaus suosikkikaksikosta ja selkeästi ideavarma-ainesta.

Yllättäjät: Edellä mainittu Casimir Tof oli viimeksi hyvä 2. ulkoa, mutta voiton uusiminen Crossoverin ulkopuolelta ei ole helppo tehtävä. 10 Volt Di Ruggero aloittaa Suomessa ja Veikkausliigan maalikuninkuuden 1998 voittaneen Matti Hiukan valmennuksesta. Ruuna juoksi syksyn kilpailuissaan Ruotsissa jatkuvasti sisäradalla, mutta nyt takarivistä pitäisi todennäköisesti kierrellä ulkoradoilla menestyksen eteen ja se taitaa olla liikaa vaadittu ainakin voittoa ajatellen. Viime kilpailussaan Kalmarissa ruuna voitti keulasta parastaan yrittämättä ja myös edelliskerralla Halmstadissa se oli hyvä kärkipaikalta. Volt Di Ruggero jää tässä vaiheessa vain ison yllättäjän rooliin, kun moni asia on muuttunut balanssista alkaen.

Juoksunkulku: Crossover porhaltaa keulaan ja vie tasaisen reipasta.

Pelijakauma: Selkeiden tasoerojen lähtö on hyvin pelaajien hanskassa. Crossover on alustavasti aliarvostettu kärkirankkaus, mutta kannatus nousee lauantaiksi kuten kuuluukin.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto75-6

Suosikki: 1 Thai Profit hakee neljättä peräkkäistä voittoa ja jatkaa suurena suosikkina, kun arpaonni suosi ja heitti ykkösradalle. Nopea avaaja on todennäköisin keulahevonen ja onnistuneen kiihdytyksen jälkeen paljon olisi voitettu. Viime lauantaina Thai Profit ei ollut makeimmillaan keulasta ja Target Kronos oli yllättää 11-vauhtisessa lopetuksessa. Valmentaja Kimmo Ahola kertoo tallikommenteissa, että mitä pidemmät hokit tarvitaan, sen huonompi Thai Profitille. Ennakkotietojen mukaan lauantaina ravataan hiekkapintaisella talviradalla jonka pohja on jäässä, joten varmistamme viikon pankin.

Haastaja: 5 Willow Pridella ajettiin viime lauantaina taukostartti nätisti huonolta lähtöpaikalta. Ari Moilanen pakitti alussa hännille ja antoi hevosen lähinnä rullailla maaliin 4. sisältä. Nyt on aktiivisemman taktiikan vuoro. Thai Profitilta ei normaalisti oteta keulapaikkaa ulkopuolelta, mutta jos olosuhteet ovat tamman puolella, yllätyshyökkäyksen onnistuminen ei ole täysin poissuljettua. Hokkikenkäkeli puoltaa Willow Pridea Thai Profitiin verrattuna.

Yllättäjät: 4 T.Rex näytti viimeksi hyvältä Thai Profitin kupeella vielä loppukurvin alussa, mutta ei taistellut lopussa ja väsyi palkintosijojen ulkopuolelle. Hevosen kunnossa ei ole vikaa ja hyvä selkäjuoksu voisi auttaa voittotaistoon. 2 Shadow Of Brisbane oli ihan hyväksyttävä hänniltä viimeksi. Matkan piteneminen ja mainio lähtöpaikka takaavat sen, että sijoitus kohenee varmuudella.

Juoksunkulku: Todennäköisimmin Thai Profit torjuu T.Rexin ja Willow Priden kiihdytyksessä ja saa sen jälkeen rauhoittaa vauhtia keulassa.

Pelijakauma: Thai Profit on liian massiivinen suosikki talviradalla. Willow Pride on nyt ainakin alustavasti vähemmän pelattu kuin viime viikolla, vaikka sai startin alle ja paremman lähtöpaikan.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 1, 5
Suuri: 1, 5, 4, 2

Toto75-7

Suosikki: 7 Look Completen yllä leijuu pieniä kysymysmerkkejä. Hevonen ei ollut toissa kerralla Vermossa hyvä ja sillä ajettiin oudon passiivisesti 3. sisältä suursuosikin asemassa. Viimeksi Look Complete laukkasi lähtöön ja oli sen jälkeen vailla mahdollisuuksia kärkeen hänniltä, kun kärki lopetti reippaasti. Parasta Look Completea on nähty viimeksi loka-marraskuussa kun ruuna sai vielä kilpailla ilman etukenkiä. Tässä sillä on saumat päästä keulapaikalle ja siksi hevonen on perusrasti, vaikka vireestä ei ole täyttä varmuutta.

Haastajat: 4 New Life Wheels ei piisannut tätä vastaavssa tehtävässä toissa kerralla Vermossa kärkitaistoon 750 metrin kirillä, kun juoksun tempo oli takahevosia vastaan. Viimeksi Seinäjoella New Life Wheels oli oikein erikoisen hyvä, kun se kiersi 5. ulkoa muun muassa kolmannen radan kiriletkaa vetäneen kovan Troopersin ja tätä seuranneen 3 Brand New Keyn.

10 Dickson Shadow on noussut yllättäen pelipohjaksi takarivistä, vaikka viime kilpailussa Vermossa meno ei maittanut lainkaan talviradalla. Samanlaisena kuin syksyllä tykkikirejä tehdessään ruuna pärjäisi taas, mutta koska lauantaina luultavasti tarvitaan taas kunnon hokit, Dickson Shadow ei ansaitse pelillistä luottoa.

Yllättäjät: 5 Wide Game taitaa olla joukon kovakuntoisin hevonen ja hyötyy keskipitkästä 2600 metrin matkasta. Ruuna on varmistunut ja oli tosi hyvä maanantain välistartissa Kaustisella. Vahva hevonen teki mitä tahtoi johtavan rinnalta ja oli niin vakuuttava, että pystyy voittamaan T75-tasollakin. Viime lauantaina Credit To Loven voittamassa kilvassa ruuna teki kaukaa kärjestä 6. ulkoa hyvän nousun kolmanneksi. Edellä mainittu Brand New Key jäi toissa kerralla Vermossa voimat tallella pussiin keulasta voittaneen Dickson Shadow'n taakse. 1 Millstone's Vivid on tehnyt hyviä lopetuksia ja matka käy, joten tamma ei ole vaaraton huippupaikalta. 2 Garrett Mix on vaikea veikattava Suomen-debyytissään. Samanlaisena kuin viime Ruotsin-juoksuissaan ruuna ei riitä tässäkään ihan kärkeen, mutta hyvä lähtöpaikka auttaa asiaa ja tallitiedot ovat positiivisia.

Juoksunkulku: Brand New Key johtaa alun, mutta sillä ajettaneen tämä matka selästä. Keulat hakee todennäköisimmin Look Complete.

Pelijakauma: Look Complete on paras merkki pelihevosista. Wide Game on aliarvostetuin yllätyshaku.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 7, 4, 10, 5, 3
Suuri: 7, 4, 10, 5, 3, 1, 2, 11

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 8, 9, 6, 7, 10
Toto75-2: 11
Toto75-3: 13, 4, 11
Toto75-4: 3, 1, 5
Toto75-5: 2
Toto75-6: 1, 5
Toto75-7: 7, 4, 10, 5, 3
Hinta: 22,50 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto75-1: 8, 9, 6, 7, 10, 1
Toto75-2: 11
Toto75-3: 13, 4, 11
Toto75-4: 3, 1, 5, 2
Toto75-5: 2
Toto75-6: 1, 5, 4, 2
Toto75-7: 7, 4, 10, 5, 3, 1, 2, 11
Hinta: 115,20 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto75-1
8 Morison 21%
9 Välähdys 21%
6 Pyörylän Paroni 18%
7 Rokin Maxi 14%
10 Sheikki 11%
1 Draken 11%
2 Troll Sterk Viking 3,5%
5 Rapin Aatos 0,5%
4 Tahtova 0%
3 V.G. Vipori 0%

Toto75-2
11 Street Dance 31%
9 Mr Big Money 31%
1 Again Kronos 15%
2 Minecraft 12%
10 Want To Wheels 3%
6 Le Mirage 2,5%
5 Taigo Blessed 1,5%
7 Mayflower 1%
4 Hades 1%
3 Visionnaire 1%
12 Clay Brick 0,5%
8 Moonlight Black 0,5%

Toto75-3
13 Pica-Pica Oak 34%
4 Listas Tequila 33%
11 Stonecapes Poe 10%
9 Ilo Hangover 5%
16 Be the One 3%
3 Queen Of Pirates 3%
1 Simon Angel 2,5%
15 Justine Case 2%
6 Hilarious Hangover 2%
8 Hocuspocus Avenger 1,5%
5 Gabriella La Renta 1%
10 Dauntless Girl 1%
7 Majestic Missy 1%
14 Zizzy Highness 0,5%
12 An-Valpuri 0,5%
2 Touch Me Too 0%

Toto75-4
3 Vuvuzela 33%
1 Pöylefanten 31%
5 Helkan Toivo 21%
2 Annan 7%
8 Eetu Rols 4%
6 Kielas 2%
7 Pappan Paras 2%
4 Intoiivari 0%

Toto75-5
2 Crossover 45%
6 Night Guard 35%
5 Casimir Tof 10%
10 Volt di Ruggero 2%
12 BWT Danger 2%
11 He is In 1%
9 Stronghold 1%
7 Gillian Comery 1%
8 Memphis Minnie 1%
4 Black Ice Boost 1%
1 Wall In Carlina 0,5%
3 Emotion Man 0,5%

Toto75-6
1 Thai Profit 60%
5 Willow Pride 20%
4 T.Rex 7%
2 Shadow Of Brisbane 5%
8 Ricocone 3%
6 Hazelhen Hermes 3%
7 William Pine 1%
3 Angel Sky 1%

Toto75-7
7 Look Complete 24%
4 New Life Wheels 22%
10 Dickson Shadow 17%
3 Brand New Key 10%
5 Wide Game 10%
1 Millstone's Vivid 6%
11 Questionmark Me 4%
2 Garrett Mix 4%
9 Diablo Sisu 2%
6 Filur Sisu 1%
8 Noble Boy S 0%