Ravivihje: Toto5 Kuopio 22.1.2021

Julkaistu:

TOTO5
Koskelan Akseli ottaa omansa Toto5-2:ssa.

Toto5-1

Suosikki: 7 Cabin Crew ei Bodenissa pärjännyt kirissä 4. ulkoa, mutta viimeksi oriilla oli otteissa eri ääni kellossa. Ohjastaja-valmentaja Tuomas Pakkanen tarjosi makean juoksun 3. sisällä/2. ulkona, mistä hevosen oli lopulta helppo hoidella homma kotiin. Voitto irtosi ylivoimaisesti. Sarja ei tällä kertaa ole rahallisesti osuvin mahdollinen, mutta nimien puolesta tehtävä on sopiva. Cabin Crew kuuluu ensimmäisenä lapuille.

Haastajat: 6 Diva Speed kilpailee nousuvireessä ja kokee ohjastajanvaihdoksen. Joensuussa sisäratareissulla pirteästi loppua kirinyt tamma otti viimeksi niukan voiton 3. ulkoa ennen 10 Alice Suttonia, joka juoksi keulassa. Toissa kerralla Alice Sutton lopetti 3. sisältä hyvin, joten kunto on mallillaan. 12 Alladin Bro laukkasi alussa sekä toissa kerralla Kuopiossa että viimeksi Jyväskylässä. Kuopiossa ruuna kiersi puolimatkassa johtavan rinnalle ja meni 1200 metriä ennen maalia 2. sisälle. Sieltä ruuna otti viitossijan. Viimeksi hevonen selvisi 3./4. ulos, mistä kolmossija oli maksimisuoritus. Pakkia on tällä kertaa paljon, mutta muuten tehtävä ei ole mahdoton. Ruuna pystyy viime kertoja parempaan. 9 Leemark's Felix oli Joensuussa tasainen 4. ulkoa. Viimeksi ruuna lähti 5. ulkoa kiriin etusuoralla ja tuli loppuun asti mukavasti. Leemark's Felixin peruskapasiteetti kestää vertailun ja ruuna on yksi mahdollisista. Valmentaja oli etukäteen luottavainen.

Yllättäjät: 3 Givemehope Laday tsemppasi toissa kerralla kuolemanpaikalta totoon. Viimeksi ruuna juoksi 3. ulkona eikä voinut mitään Cabin Crew:lle, mutta otti kuitenkin kolmosrahat. 8 Markus Vane jäi viimeksi kauas 6. ulos, mistä hevonen oli sijoitustaan parempi. Sekä Givemehope Laday että Markus Vane alkavat pääsemään uudestaan starttirytmiin eikä kuntokäyrä osoita ainakaan alaspäin.

Pelijakauma: Leemark's Felix (6%) on alipelattu.

Juoksunkulku: Bianca Eagra katsoo keulat, mutta Givenehope Ladayn selkä saattaa kelvata eteen. Matkavauhti on tasaista alusta alkaen.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 7, 6, 10, 12, 9
Suuri: 7, 6, 10, 12, 9

Toto5-2

Suosikki: Talvella parhaiten kulkeva 6 Koskelan Akseli on lähellä kakkoskohteen voittoa. Ruuna on päässyt starttailemaan säännöllisesti ja omaa sitä kautta selvän edun kovimpaan haastajaan nähden, joka palaa tauolta. Oulussa keulasta voittanut ruuna otti Lahdessa alkulaukan. Tämän jälkeen hevonen selvisi 2. ulos ja oli tasainen. Tällä kertaa ruunalta pitää odottaa paljon juoksulla kuin juoksulla.

Haastajat/yllättäjät: 8 Camri on luokaltaan vähintään suosikin tasoinen menijä, mutta tauolta ori on auttamatta haastajan roolissa. Hevonen on treenannut hyvin eikä vanhat jalkavaivat ole haitanneet valmistautumista kisaan, mutta valmentajakin myönsi että vielä tässä vaiheessa Koskelan Akseli on todennäköisesti tavoittamattomissa. 1 Viriori on paras keulasta, minne ruuna tällä kertaa tähtää. Vermossa hyvällä juoksulla yllätyskakkoseksi kirinyt ruuna tuli viimeksi hyvällä otteella maalisuoraa ja jatkaa hyvällä mallilla. 5 Jamir otti viimeksi maksimit Toto75:ssa. Tätä ennen ruuna kiri mukavasti perille 3. sisältä. 4 Björkeviking matkasi viimeksi 4. sisällä, mistä ori riitti viidenneksi. Hyviä hevosia vastaan voitto olisi yllätys.

Pelijakauma: Tehtävä näyttää vahvasti Koskelan Akselin heiniltä. Se kelpaa todennäköisenä merkkinä varmaksi.

Juoksunkulku: Viriori pitää johtopaikan ja Virin Eko painuu tämän kantaan. Koskelan Akseli ja Camri tulevat alussa eteenpäin ja haastavat johtohevosen, joka lähtökohtaisesti juoksee keulassa, mutta vauhdin kiihtyessä selvästi on pakotettu luopumaan paikastaan.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto5-3

Suosikki: 6 Ghaliya Webillä on haussa kolmas peräkkäinen keulavoitto kauden aloitukseksi. Joensuussa ja Lappeessa voitot tulivat varmasti ja ajoissa on jonkin verran nipistämisen varaa. Tamma pääsee auton takaa reippaasti matkaan eikä eturivissä ole etukäteen sellaista nimeä, jonka edelle hevonen ei kiihdytyksessä pääse. Tamma on papereissamme suosikki.

Haastajat: 10 Rallston voitti Kuopiossa helposti keulasta. Viimeksi ori selvisi Toto75:ssä alkulaukan jälkeen 2. ulos, mistä hevonen kiri mukaan voittomatsiin. Kunto on hyvällä mallilla. 11 Memento Vivere jatkaa tipsimerkkinä. Kuopiossa mahtavan juoksun joulukuun lopussa tehnyt tamma joutui Oulussa keskeyttämään jääradalla todennäköisesti kengän irtoamisen seurauksena. Viimeksi Memento Vivere veti keulassa tasaisen reipasta ja nousi toiseksi viimeisessä kaarteessa toisen radan veturiksi Asterisquen mentyä edelle. Memento Vivere tsemppasi mainiosti perille ja jatkaa huippuiskussa. Onnistuneella ja ehjällä juoksulla se pystyy lyömään suosikkikaksikon.

Yllättäjät: 3 Going Above otti viimeksi 2. sisältä kakkosrahat ja pääsee tälläkin kertaa loistoasemista matkaan. 2 Maccabi Yosef jäi viimeksi pussiin ja voimia jäi käyttämättä. Se pääsi hieman ennen maalia vapaalle ja näytti mainiolta. 12 Little Boss ei viimeksi riittänyt 5. ulkoa. Ruuna sai kisan alle ja pystyy parantamaan, mutta voitto on todennäköisesti näistä asemista liikaa vaadittu vaikka ruuna peruskapasiteetiltaan mainio menijä onkin. 5 All In Laddie ja 9 Oxan Cockadoodledo palaavat paussilta ja tässä vaiheessa voitto olisi selvä yllätys.

Pelijakauma: Ghaliya Web (27%) on alipelattu suosikki, kun Rallstoniin (41%) on luotettu liikaa. Memento Vivere (6%) maistuu kuitenkin selvästi eniten ja on Toto5-pelin mielenkiintoisin yksittäinen merkki.

Juoksunkulku: Ghaliya Web avaa keulaan ja saa rauhoittaa tempon mieleisekseen.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 6, 11
Suuri: 6, 11

Toto5-4

Suosikki: Neljäs kohde on tasainen pelilähtö. 16 Elliot Web antaa aina kaikkensa, ja Kuopiossa ruuna pääsi kerrankin helpommalla ja kiri 2. sisältä ykköseksi. Vermossa hevonen nousi etusuoralla Don Williamsin rinnalle kuolemanpaikalle ja tsemppasi neljänneksi. Viimeksi kiri jäi 3. ulkoa vajaaksi. Elliot Web pystyy tekemään pitkän kirin kolmannella radalla ja juoksun onnistuessa se nousee korkealle.

Haastajat: Joensuussa keulasta voittanut 10 Benobi Zet kiri Teivossa viime metrit terävästi 6. sisältä ja jatkaa mainiossa kunnossa. 15 Piedmont ei Teivossa riittänyt 3. ulkoa, mutta ehti viimeksi ykköseksi samalta juoksupaikalta. 4 Winzet ei viimeksi riittänyt parhaille 3. sisältä, mutta otti tätä ennen varman kakkossijan 2. sisältä. Hyvään juoksuun on jälleen mahdollisuudet. 8 Pam Hallover ei Lappeessa ehtinyt kärkeen 5. sisältä/4. ulkoa, mutta oli Jyväskylässä parempi ja näytti keulassa pitkään voittajalta. Yksi vastustaja kuitenkin ehti kalkkiviivoilla edelle.

Yllättäjät: 2 Dancinginthedarkin juoksut eivät ole viime aikoina onnistuneet, kun ruuna on joutunut matkaamaan kuolemanpaikalla. Toisaalta parhaita esityksiä ei muutenkaan ole irronnut. 7 Easy Vacation otti Jyävksylässä maksimit hyvällä sisäratajuoksulla. 3 Essi van Press puolestaan teki hyvän juoksun Joensuussa 3. ulkoa. Kaksikko rankataan niukasti ennen tauolta palaavaa 13 Harmimatic Tinkeriä.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Dancinginthedark juossee tällä kertaa keulassa ellei Benobi Zet pääse takarivistä hyvin matkaan ja etene ajoissa rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 16, 10, 15, 4, 8
Suuri: 16, 10, 15, 4, 8, 2, 7

Toto5-5

Suosikki: Helppo ei ole myöskään päätöskohde. 4 Villiheili sai Jyväskylässä sopivan juoksun 2. ulkona ja kiri voittotaistossa ohi Aron Viiman. Tamma on polkenut parissa viime kisassaan ravia ja ehjällä juoksulla se on jälleen korkealla.

Haastajat: 8 Viliviima on jykevä menijä. Kovalla voittoprosentilla kilpaileva menijä palaa paussilta sopivaan tehtävään ja kuuluu heti pelihevosiin. 3 Hallan Ruusu kiri viimeksi 2. ulkoa hyvin perille. Startti alla se pystyy parantamaan. 2 Hespori oli tauolta tasainen, mutta pystyi startti alla parantamaan. Se ei saanut viimeksi täyttä mahdollisuutta matkattuaan johtavan kannassa.

Yllättäjät: 12 Perusliksa eteni Kuopiossa etusuoralla johtavan rinnalle ja tsemppasi totoon. Vermossa ruuna ehti 3. ulkoa kolmanneksi. Pakkia on paljon, mutta kunto on hyvällä mallilla. 1 Helmen Humu ei paussilta yltänyt kärkeen 6. ulkoa. Ruuna sai kisan alle ja starttaa loistoasemista. 6 Hilipee puolestaan tekee paluun kilparadoille. Oikeana päivänään hyvin tarkalla juoksulla kirivä 5 Sopu-Ellu ja Oulussa 3. sisältä ykköseksi kirinyt 11 Hissun Turbo ovat revityskamaa.

Pelijakauma: Ei pelivääristymiä.

Juoksunkulku: Hespori tai Hallan Ruusu etenee johtoon. Viliviima on sen verran väkevä ja juoksusta riippumaton kilpailija, että se saattaa tulla ajoissa eteenpäin. Tällöin keulapaikka saattaa olla tarjolla sille.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 4, 8, 3
Suuri: 4, 8, 3, 2, 12, 1, 6, 5, 11

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
7 Cabin Crew 28%
6 Diva Speed 19%
10 Alice Sutton 16%
12 Alladin Bro 14%
9 Leemark's Felix 12%
3 Givemehope Laday 4%
8 Markus Vane 3%
2 Bianca Eagra 2%
1 Slick Vick 1%
11 Never Queen 1%
5 Dream Rolex 0%
13 Vici America 0%
4 Champion Boost 0%

Toto5-2
6 Koskelan Akseli 73%
8 Camri 13%
1 Viriori 6%
5 Jamir 4%
4 Björkeviking 3%
7 A.T. Eka 0,5%
3 Virin Eko 0,5%
2 Tähtisekki 0%

Toto5-3
6 Ghaliya Web 30%
10 Rallston 26%
11 Memento Vivere 20%
3 Going Above 6%
2 Maccabi Yosef 5%
5 All In Laddie 4%
12 Little Boss 3%
9 Oxan Cockadoodledo 2%
7 Bullet Bill 2%
1 Ceylon Dream 1%
8 Nuclear Tile 1%
4 Hard Chip 0%

Toto5-4
16 Elliot Web 19%
10 Benobi Zet 18%
15 Piedmont 14%
8 Pam Hallover 11%
4 Winzet 11%
2 Dancinginthedark 7%
7 Easy Vacation 5%
3 Essi Van Press 4%
13 Harmimatic Tinker 3%
9 Lucille Bourbon 2%
5 Fakir Nyx 1,5%
12 Ready Press 1,5%
6 Callela Kailash 1%
14 Tapiro Jet 1%
11 Galvani Boko 0,5%
1 Vesuvio Wise L. 0,5%

Toto5-5
4 Villiheili 20%
8 Viliviima 19%
3 Hallan Ruusu 18%
2 Hespori 15%
12 Perusliksa 7%
1 Helmen Humu 6%
6 Hilipee 4%
5 Sopu-Ellu 4%
11 Hissun Turbo 3%
13 Lorutyttö 2%
10 Suvilei 1%
9 Eurovaltikka 0,5%
7 Vieheri 0,5%