Ravivihje: Toto5 Oulu 21.1.2021

Julkaistu:

TOTO5
Äimäraution Toto5-pelin läpivarma isketään päätöskohteeseen.

Toto5-1

Suosikki: Oulun Toto5 alkaa haastavalla pelipähkinällä, johon ottaisi mielellään kunnollakin pelillistä kantaa, kun vain tietäisi miten se pitäisi tehdä. 8 Rue de Roi on kova hevonen tähän porukkaan, mutta alla on varsin vaisu suoritus maanantailta. Ruuna valitaan siltikin suosikiksi, sillä se palasi edelliseen pieneltä tauolta, sai aika raskaan juoksun ja vastuskin oli tätä selvästi kovempaa. 8-radalta juoksunkulussa on toki taas väkisinkin riskejä.

Haastajat: 11 Boogiewoogie Laday pystyy tässä kiertämään huonolta paikaltakin kaikki, mikäli suorittaa tasollaan, mutta hevonen ei ole sitä tehnyt parissa viimeisessään. Valmentaja tunnustaa, että hevonen ei ole tällä hetkellä aivan sellainen kuin sen pitäisi, mutta mitään suoranaista vikaakaan siihen ei ole löydetty. Tämän startin on tarkoitus tuoda lisäinformaatiota, eikä hevoselle voi kasata nyt ääretöntä pelillistä luottoa.

4 Diamond Lord on pelaajien alustava valinta suosikiksi. Ruuna on esittänyt parissa viimeisessään huonoilta lähtöpaikoilta kelvolliset kirit, mutta on hyvä huomioida, että se kisaa merkittävässä ylisarjassa vajaan 9000 euron voittosummalla 27000 euroa ansainneille rajatussa lähdössä. Se on kuitenkin aika valtava hyppy.

5 Miss Mythos on ehdottoman kiinnostava merkki, sillä tamma on tehnyt viimeisissään ihan asialliset suoritukset Toto75-tasolla ja tulee nyt vastuksen osalta helpompaan lähtöön. Tosin tämäkin hevonen oli viimeisen kisansa jälkeen kerran kuumeen vuoksi pois, eikä Mauri Jaaran muut vastaavalta pikkutauolta palanneet hevoset kyllä loistaneet seuraavassaan.

Yllättäjät: 9 Gashaw Bokon ravi ei ole aina kaunista katseltavaa, mutta hevonen on rehti. Aivan parhaat esitykset ovat kengittä, mutta kyseessä on riittävä tapaus tähän porukkaan. 1 Scorzone aloittaa Suomessa ja tauolta isona arvoituksena. Ruuna menestyi Ruotsissa nuorempana, mutta viime kauden yhdeksän yritystä eivät tuoneet yhtään totosijaa. Uuden valmnetajan mukaan harjoitusotteissa ei ole ollut moittimista, mutta mitään varsinaista testihiittiä radalla ei ole ajettu, eikä Tuomas Vasalakaan oikein tiedä mitä hevoselta voi odottaa. 6 Rose Töll on hieman tauluaan vaarallisempi. Bodenin taukostartissa juoksu ei luonnistunut, mutta hevonen liikkui pirteästi ennen ajautumistaan toiseen pussiin viimeisessä kaarteessa. Laukka yllätti, kun vapaa latu vihdoin olisi löytynyt. 7 Global Treasure on tosi nopea ruuna, mutta ei tahdo puristaa loppumetrejä ihan täysillä ja sijoitukset jäävät siksi säännöllisesti toton tuntumaan. 12 Frazier Boko sujutteli viimeksi 4. sisältä sisäradan vetäessä neljänneksi. Näistä asemista on taaskin vaikea voittaa.

Pelijakauma: Lähtö on kysymysmerkkeineen tosi hankala arvioitava. Miss Mythos (8 %) on joka tapauksessa edullisin merkki alustavassa jakaumassa.

Juoksunkulku: Global Treasure pystyy täräyttämään ulkoakin johtoon, mutta sille kelpaa normaalisti selkä eteen. Diamond Lord on luultavasti ensimmäinen kysyjä, mutta mieluummin eteen otettaisiin varmastikin jompikumpi tallikavereista.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 8, 11, 5
Suuri: 8, 11, 4, 5, 9, 1, 6

Toto5-2

Suosikki: 3 Excel Porche on monté-lähdön selvä ennakkosuosikki. Ruuna on juossut urallaan tässä lajissa kuusi kertaa ja ollut joka kerta kahden joukossa. Asetelmat suosivat, eikä vastus pelota, mutta alla on lähes kolmen kuukauden tauko ja se tuo auttamatta kysymysmerkkejä. Valmentajan mukaan hevonen on harjoitellut hyvin, mutta talviradalle siirtymistäkin pitää hänen mukaan pitää jonkinlaisena arvoituksena, joten ehkä suosikki on syytä varmistaa tässä kohtaa.

Haastajat: Ykköshaastajan nimeäminen ei olekaan yksinkertainen tehtävä, kun Perfect Reverie jäi pois. 9 Tartaurus Face ei ollut Killerin taukostartissa niin nolo kuin sijoituksesta voisi päätellä. Ruuna on juossut urallaan kahdesti montéa ja suorittanut mukavasti, vaikka tototili on avaamatta. Kesällä Kuopiossa hevonen paineli lajissa täyden voltin 16,0 ja se on hyvä näyttö tähän.

10 Lucky Moose oli Bodenissa kärryt perässä tosi vaisu, eikä siirtyminen uusiin maisemiin ole alkanut kovin onnellisten tähtien alla. Ruuna on kuitenkin oikein hyvä monté-hevonen ja napannut lajissa 32 startista peräti 6 voittoa ja yhteensä 19 totosijaa.

12 Anaheim Kemp on hevosena lähdön paras, mutta alla on aika pitkä tauko, eikä 80 metrin pakilta ole helppo ehtiä, vaikka vire olisi ihan tapissaankin.

Yllättäjät: 8 Diamond Bay on yltänyt kahdessa viimeisessä monté-kisassaan totoon, eikä tämä nyt ainakaan hirveästi niitä kisoja kovempi lähtö ole. 7 Comet Alley on voittanut montéssa neljä kertaa ja suorittaa jatkuvasti varmasti tässä lajissa, mutta ainakin edellisessä edellä mainittu Diamond Bay oli selityksittä vahvempi. 6 After Knight tuli näiden kahden välissä maaliin Ylivieskassa ja omaa lajista edes jonkinlaisia näyttöjä.

Pelijakauma: Lucky Moose (4 %) on hyvänä monté-hevosena aliarvostettu.

Juoksunkulku: Excel Porsche vallannee nopeasti johtopaikan.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 3, 9, 10
Suuri: 3, 9, 10, 12, 8, 7, 6

Toto5-3

Suosikki: Suomenhevosten kovin sarja on Oulussa aika vähäverinen. Todennäköisin skenaario on, että 1 Valtroks johtaa kisaa viime starttinsa tapaan lähdöstä maaliin. Killerillä ruuna torjui kovassa lopetuksessa Tee Wee Paronin, eikä nyt ole senkään veroisia haastajia mukana.

Yllättäjät: 3 Lakori oli suosikin edellä maalissa Kuopiossa, mutta siellä Valtroks jäi pussiin. Jos toki, saman kohtalon koki Lakorikin. Ruuna on ihailtavan varmassa kunnossa, muttei pohjimmiltaan mikään erityinen voittajatyyppi. Edellinen ykkössija tuli 1.1.2018. 5 Tarun Tykki sai viimeksi myöhään tilaa ja omaa vauhtia yllättää suosikinkin, jos kiri osuu ajoituksen osalta ihan nappiin. 6 Ponnen Aatos saattaisi terävöityä edelleen, kun tauolta on kaksi starttia kropassa. 2 Vinksahti pysyi viimeksi koko matkan viimeisenä ja alla on kaksi valjua suoritusta putkeen. 4 Aaprahami palaa tauolta ja antaa merkittävän tasoituksen, kun muut ovat säännöllisessä starttirytmissä.

Pelijakauma: Valtroks (70 %) on perusteltu jättisuosikki. Tarun Tykki (3 %) on muista ainoa aliarvostettu.

Juoksunkulku: Valtroks saa vetää johtopaikalla haluamaansa vauhtia.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 1, 5
Suuri: 1, 5

Toto5-4

Suosikki: 9 Lastsundayinmay koki viimeksi yllättävän tappion, kun speedi ei riittänyt taktisesti ajetussa kisassa johtopaikalta lopussa vastata Daddy's Firstin rynnistykseen. Tappio saattoi kuitenkin pohjimmiltaan olla enemmän vastustajan hyvyyttä, kuin tamman omaa heikkoutta ja suhteellisen tuore Toto75-voittaja saa jatkaa suosikkina. Selkäjuoksu saattaa sopia jopa paremmin kuin keulajuoksu, mutta ainahan takarivistä voi mennä asioita pieleen.

Haastajat: 3 Enge Barack voitti Rovaniemellä Toto75-lähdön, päästyään yllättäen livahtamaan johtopaikalle. Kuopion heikko suoritus jäi mysteeriksi, mutta Lahdessa ruuna oli kivikovassa lähdössä taas tasollaan ja on vastaavana tässäkin voittotaistossa.

1 Kivarin Raindance oli maanantaina Kaustisella oikein vaisu johtopaikalta. Loppukirissä ei ollut potkua, vaikka matkavauhti oli ihan kävelyä. Tamma on tähän luonnollisesti arvoitus, mutta unelmapaikalla ja takuulla riviään parempi hevonen, joten ei sitä sopivasti pelattuna halua sivuuttaakaan peleistä. Hevonen palasi kuitenkin viime kisaan sairastauolta ja saattoi tarvita verryttelyjuoksun kroppaansa.

6 Armani Press napsi syksyllä näistä lähdöistä säännöllisesti kärkisijoja. Ruuna jäi viimeksi Bodenissa pussiin, mutta näytti kylläkin koko matkan sitä ennen hieman nahkealta, eikä sinällään nouse sillä esityksellä miksikään kuumaksi tipsihevoseksi.

Yllättäjät: 8 Herrera Boko joutuu 8-kaistalta taas ylitöihin, mutta tasainen avaaja on siihen tottunut. Viimeksi ruuna kamppaili kivasti totoon kierrettyään viimeiselä takasuoralla keulavoittaja Roberto Diverin rinnalle. Tasavauhtinen avaaja on vaarallinen, mikäli kisassa innostutaan avaamaan ylikovaa. 2 Prayer's Hope osaa kiriä sopivalla selkäjuoksulla napakasti ja paikka on siihen tarkoitukseen mitä mainioin.

Pelijakauma: Ei ihmeitä. Kivarin Raindancen (11 %) maanantain floppiin on reagoitu ehkä aavistus liikaa.

Juoksunkulku: Kivarin Raindance pystyy halutessaan puolustamaan johtopaikan, mutta Kaustisen keulaflopin jäljiltä selkäjuoksukin voisi tulla kysymykseen. Enge Barack voisi päästä silloin etenemään johtoon, vaikkei mikään raketti ensi metreillä olekaan.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 9, 3, 1
Suuri: 9, 3, 1, 6, 8, 2

Toto5-5

Suosikki: 6 Cape's Captain kohoaa Toto5-päätöksessä aika selväksi suosikiksi lähinnä siitä syystä, että 3 Giro Sting palaa tauolta matalalla profiililla ja toinen haastaja 7 Kivarin Merengue ei välttämättä ole parhaimmillaan normaalia pidemmällä matkalla. Santtu Raitala taiteli viimeksi suosikin ulos kinkkiseltä ykkösradalta ja ajoissa johtoon, josta hevonen voitti varmaan tyyliin. Ruuna taitaa taas päästä etenemään keulapaikalle, vaikkei hirvittävän nopea olekaan ensimetreillä.

Haastajat: Giro Sting voisi olla suosikki, mikäli tietäisi sen olevan samalla tasolla kuin syksyllä, mutta valmentajan mukaan alla on sairastelua ja laiska treenaajaa on vielä vähän normaalia pulskemmassa kunnossa.

Kivarin Merengue ei riittänyt suosikille viimeksi sen takaa ja 2620 metrin juostava matka kääntää kelkkaan entisestään Cape's Captainin eduksi.

Yllättäjät: 1 Amiraal Victor lähtee kovaa ja saa makoisan reissun. Ruunalla lähti Kuopion taukostartissa kenkä ja sen suorituksen voi unohtaa. 9 True Lancen suoritukset ailahtelevat kovasti, mutta matkan ei pitäisi olla ongelma, jos hevosella on muuten hyvä päivä.

Pelijakauma: Cape's Captain (37 %) voisi olla isompikin suosikki.

Juoksunkulku: Amiraal Victor pitää aluksi johtopaikan, mutta Cape's Captain hakee sen viimeistään 1. takasuoralla. Kivarin Merenguella on vauhtia sotkea tätä suunnitelmaa, mutta on arvoitus halutaanko hevosella kiihdytellä uudella matkalla hirveästi alussa.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 6
Suuri: 6

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
8 Rue De Roi 25%
11 Boogiewoogie Laday 20%
5 Miss Mythos 14%
4 Diamond Lord 14%
9 Gashaw Boko 7%
1 Scorzone 6%
6 Rose Töll 5%
7 Global Treasure 4%
12 Frazier Boko 2%
10 Pennsylvania 1%
3 Handsome Pelle 1%
2 Amelie Frost 1%

Toto5-2
3 Excel Porsche 41%
9 Tartaurus Face 15%
10 Lucky Moose 15%
12 Anaheim Kemp 12%
8 Diamond Bay 6%
7 Comet Alley 4%
6 After Knight 3%
1 Roo 1%
4 Yakuza 1%
2 Edino 1%
5 Don Defender 1%
11 Perfect Reverie 0%

Toto5-3
1 Valtroks 68%
3 Lakori 12%
5 Tarun Tykki 10%
6 Ponnen Aatos 5%
2 Vinksahti 3%
4 Aaprahami 2%
7 Sjö Vinn 0%

Toto5-4
9 Lastsundayinmay 33%
3 Enge Barack 26%
1 Kivarin Raindance 15%
6 Armani Press 10%
8 Herrera Boko 5%
2 Prayer's Hope 5%
7 Flash Spruce 2%
5 All Ready Match 1%
4 Coys Rain 1%
11 Don Corleone Trot 1%
12 Onboard Broline 1%
10 Invincible H.C. 0%

Toto5-5
6 Cape's Captain 53%
3 Giro Sting 20%
7 Kivarin Merengue 10%
1 Amiraal Victor 8%
9 True Lance 3%
4 Athletic Boss 2%
10 Fancy Creek 2%
2 Kenisha Windcape 1%
5 Enjoy Boost 1%
8 Honey Star 0%