Ravivihje: Toto65 Vermo 20.1.2021

Julkaistu:

Toto65
Keskiviikon T65-lähdöistä löytyy mukavaa pelattavaa, varsinkin yllättäjien osastolta.
Potintekijöistä kiinnostavimpia ovat nousukuntoinen Pascha Tilly (T65-1), viimeksi kengän putoamisen takia epäonnistunut Elias Juonetar (T65-2) ja muuten vain aliarvostettu Amorcito (T65-6).

Varmavalintamme ovat kolmannen kohteen Dzingel ja viidennen Rysky. Kansanvarmaksi noussut Dzingel on yksittäisenä merkkinä ylipelattu, mutta muodostaa yhdessä aliarvostetun Ryskyn kanssa kokeilemisen arvoisen yhdistelmän.

Tällä pelivalinnalla rivit on viisainta varustaa T6-merkinnällä eli pelata vain päävoittoluokkaa kohden.


Toto65-1

Suosikki: 3 Selene Lune teki toissa keskiviikkona Vermossa parhaan juoksunsa aikoihin ja jyräsi johtavan rinnalta avoimen tammalähdön ykköseksi. Menossa oli taas samaa rähinää kuin vaikkapa viime kesän hurjan voittoputken aikoihin. Ohjastaja Olli Koivunen sanoi lähdön jälkeen, että pakkaskeli sopi hevoselle kuin nyrkki silmään. Miinusasteita on luvassa nytkin, joten tamman vireen voi olettaa pitävän. Keskipitkä matkakin sopii vahvalle hevoselle passelisti ja se pääsee starttaamaan mainiolta kakkosradalta Trot Kronoksen jäätyä pois sisäpuolelta.

Haastajat: 10 Jack Vader on myös perusrasti. Joulukuun kilpailuissaan komeita loppuvetoja tehneen ruunan tuurit kääntyivät toissa lauantain T75-kilvassa. Se pääsi matkaan hyvistä asemista ja räväytti keulaan, mistä ei antanut rinnalle tulleelle suursuosikki Amazing Warriorille mitään mahdollisuuksia. Tämän lähdön hevosista selvästi taakse jäivät 4. sisällä juossut 5 Jugador, 5. ulkona matkannut 4 Por Nie Rock ja 6. ulkoa vailla mahdollisuuksia ollut 8 Hazelhen Hermes. 9 William Birdlandin piti startata viime torstaina Kouvolassa, mutta ravit peruttiin pakkasen vuoksi. Forssassa hevonen voitti helpon tehtävän kevyesti keulasta. Se oli hiitinomainen kisa, joka vei tauolta palannutta luokkahevosta varmuudella eteenpäin.

Yllättäjät: 6 Pascha Tilly on maistuva idearasti. Ruuna kuntoutuu taukonsa jäljiltä ja voi olla nyt lyhyellä starttivälillä terävimmillään. Lauantaina Teivossa Jari Kinnusen suojatti oli ihan hyvä 4. ulkoa hieman epäsopivassa tehtävässä pikamatkalla. Tämä kierrosta pidempi matka käy paljon paremmin. Samat sanat pätevät edellä mainittuun Hazelhen Hermekseen, joka kiri lauantaina samassa lähdössä 2. ulkoa sen mitä pääsi. Hyvä loppuveto riitti vain neljänneksi, kun sisärata veti Thai Profitin johdolla lopussa. 2 Sahara Sandstorm terävöitynee myös lyhyen starttivälin ansiosta. Lauantain välistartissa sarjaa alempana ruuna kulki 5. ulkoa viimeiset 700 metriä oikein positiivisesti 11,9-kyytiä. Se riitti vain kuudenneksi, kun lähdön matkavauhti oli kovasti takahevosia vastaan. Lähtöpaikka putosi sisäradalle, mikä on pieni miinus hevoselle, jonka laukkariski nousee kiihdytykseen satsattaessa.

Juoksunkulku: Mielenkiintoinen kiihdytys, kun eturivin pelihevoset tunnetaan paremmin voimistaan kuin lähtönopeudestaan. Van Kronos on nopea, mutta sillä ei ajeta tätä matkaa keulasta. Pascha Tillyllä voisi olla paikka hakea kärkipaikka, jos ajoituksesta tarkan hevosen askeleet osuvat lankulle.

Pelijakauma: Parhaat merkit löytyvät yllättäjistä Pascha Tillyn (9%) johdolla.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 3, 10, 6, 9, 8
Suuri: 3, 10, 6, 9, 8, 2, 4, 5

Toto65-2

Suosikki: 7 Diori on ollut hyvässä kunnossa jo jonkin aikaa ja viimeksi Turussa kaikki meni juoksunkulussakin viimein nappiin. Diori matkasi johtaneen Pöylefantenin takana ja spurttasi tilaa saatuaan lopun tosi terävästi. Ruuna on kuitenkin niin riippuvainen selkäjuoksusta, ettei siihen uskalla luottaa pelimielessä liikaa.

Haastajat: 4 Vilju on täysin päinvastainen tapaus kuin Diori. Pätkänopeutta puuttuu ja juoksuista tulee usein vaikeita. Nyt pienessä lähdössä reissu onnistunee siedettävästi ja viime esitysten perusteella kunnossa ei ole vikaa. Toissa kerralla Vermossa reippaassa ylisarjassa ori nousi hyvin kolmanneksi takajoukoista. Jokimaalla Drakenin voittamassa T75-lähdössä Vilju nousi 5. ulkoa kiriin jo 1100 metriä ennen maalia ja jyräsi hyvin neljänneksi. 3 Ypäjä Jallu on tehnyt uutta tulemista Antti Tupamäen käsistä. Toissa kerralla Vermossa tätä vastaavassa tehtävässä ruuna avasi terävästi keulaan ja jatkoi Pöylefantenin takana, mistä ei saanut kiritilaa lopussa. Sen perusteella nyt voisi olla keulataktiikan vuoro. Viimeksi Seinäjoella Ypäjä Jallu selvisi takamatkalta toiseen pariin ulos ja riitti kolmanneksi Tutun Impin voittaessa.

Yllättäjät: 1 Elias Juonetar on löytänyt todellisen nappisarjan ja kohtaa selvästi helpomman vastuksen kuin viime kilpailuissaan. Heikkoon viime esitykseen ei kannata tuijottaa, sillä tammalta lähti kenkä. Edellisessä kisassaan hyvä talvihevonen jäi ilman kiritilaa rintaman taakse ja väläytti nousukuntoa. 5 Eetu Rolsin piti palata rokotustauolta jo viime viikolla, mutta Forssan ravit peruttiin lumimyräkän vuoksi. Huippuvire tuskin on käsillä heti ja luultavasti hevonen on parempi startti alla Turussa lauantaina. 6 Pelipisteen kunto pitää, vaikka Jokimaan T75:ssä viimeksi tuli laukka. Pelipiste osaa avata tosi kovaa ja juoksee kärkiryhmässä.

Juoksunkulku: Ypäjä Jallu, Pelipiste ja Diori ovat eturivin nopeimmat. Ensin mainittu haluaa keulaan.

Pelijakauma: Vilju (23%) on paras merkki pelihevosista ja Elias Juonetar (7%) yllättäjistä. Eetu Rols (13%) on ylipelattu tauolta ja ylisarjassa.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 7, 4, 3, 1
Suuri: 7, 4, 3, 1, 6

Toto65-3

Suosikki: Hirmukuntoon virinnyt 2 Dzingel hakee neljättä peräkkäistä voittoaan selvänä suosikkina. Ruuna on ollut tosi hyvä pitkin talvea ja se sai parhaan mahdollisen lähtöpaikan. Kyseessä on suoritusvarma hevonen, joka ei ole uran seitsemässä ryhmälähdöissään laukannut vielä koskaan.

Toissa kerralla Vermossa Dzingel taittoi matkaa 2. ulkona ja kiersi helppoon voittoon 900 metrin kirillä. Kärjessä peräkkäin juosseet 3 Passio ja 12 Vauhtipoku olivat täysin aseettomia kirikierroksen hienosti 27,3-vauhdilla vetäissyttä suosikkia vastaan. Viimeksi Killerillä Dzingel starttasi takamatkalta mutta keikkui silti keulassa jo ensimmäisellä takasuoralla. Hyvä vastustaja pakotti ruunan tällä kertaa 25,5-vauhtiseen lopetukseen, mutta voitto tuli silti melko varmasti.

Haastajat: 5 Lilin Jalolla on vakuuttava voittojuoksu alla. 5-vuotislahjakkuus jyräsi selvään voittoon johtavan rinnalta ja lopetti 27,5-vauhtia hienolla tyylillä. 1 Meninkö oli mainio viime viikolla. Puolentoista kuukauden tauko ei näkynyt suorituksessa kun ruuna vastaili ykköseksi keulapaikalta. Tämä on kovempi lähtö. 4 Franster voi haastaa suosikin heti kiihdytyksessä. Viimeksi Jokimaalla Franster ampui ulkoradalta keulaan ja voitti varmasti.

Yllättäjät: 10 Larvan Urho ei onnistunut viimeksi Sisusarjassa keulasta. Ruuna kävi ylikierroksilla ja tuhlasi voimia jo starttia odotellessa. Syksyn juoksujen perusteella kykyjä on ihan kärkeen. 8 Ysikymppi starttasi viime viikolla Vermossa 40 metriä Meningön takaa ja antoi vielä lisää tasoitusta lähtölaukan muodossa. Ori kulki vauhtiin päästyään viimeiset 2000 metriä 28,7-vauhdilla ja oli hyvä kolmas. Ysikymppi ei ole ollut hanakka voittamaan, mutta se kuuluu silti huomioitaviin nappisarjassa, jos lähdön pelaa leveästi. 6 Ierikka teki hyviä esityksiä syksyllä ja palasi viimeksi radoille pieneltä tauolta. Ruuna nousi 4. ulkoa kiriin jo 1300 metriä ennen maalia ja kiersi loppumatkan kolmatta rataa pitkin, jaksaen hyvin. Tämä on kovempi lähtö ja hidas avaaja saa taas lisämetrejä kolmannella radalla. Passio kohtasi pitkällä matkalla kaksi viikkoa sitten kovia vastustajia Ryskyn johdolla ja teki asiallisen kirin suojaisan juoksun jälkeen. Ari Moilanen nosti kiriin ulkoradoille loppukaarteessa ja Passio spurttasi viimeiset 400 metriä 26,9-vauhdilla.

Juoksunkulku: Meninkö ja Franster avaavat parhaiten. Etu on sisäradan hevosella. Dzingelin selkä kelvannee molemmille matkalla.

Pelijakauma: Dzingel (72%) on noussut yläkanttiin rastituksi, mutta on silti potentiaalinen varma rivin todennäköisimpänä voittajana varsinkin aliarvostettuun ideavarmaan yhdistettynä. Jos suursuosikkia varmistelee, kannattaa huomioida erityisesti Lilin Jalo (5%) ja Ysikymppi (2%).

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto65-4

Suosikki: 5 Ankle Socks sai paremman lähtöpaikan suosikkikaksikosta ja on niukka kärkirankkaus. Tamma menestyi viimeksi suoraan tauolta T75-lähdössä, kun sai nappireissun johtavan takana. Hevonen voi olla nyt startti alla vielä terävämpikin. Seppo Markkula on tarjoillut Ankle Socksille viime aikoina hyviä sisäratajuoksuja. Nyt suosikin asemassa taktiikka on todennäköisesti aktiivisempi ja on mielenkiintoista nähdä, miten hevonen sen klaaraa.

Haastajat: 11 Gognap hävisi rata-arvonnan ja jää siksi rankingin kakkoseksi. Ruuna oli oikein urhea viimeksi T75:ssä. Santtu Raitala satsasi kiihdytykseen, mutta valjakko ei aivan päässyt keulaan 10 Eko Lacondan ulkopuolelta ja jäi johtavan rinnalle. 1500 metriä ennen maalia tuli vetoapu eteen, kunnes 800 metriä ennen maalia oli lähdettävä jo kiriin. Gognap kesti vaativan juoksun hienosti ja tuli maaliin käytännössä tasapäin paljon paremman juoksun saaneen Ankle Socksin kanssa. Tässä Gognap olisi ollut paremmalta lähtöpaikalta suosikki ja vamakandidaatti. Vermossa ei ole koskaan helppo kiertää kärkeen pitkällä kirillä takapareista, kun parhaat kuskit taktikoivat toisiaan vastaan. 9 Cobolt oli viimeksi Jokimaalla iso suosikki, mutta jaksoi johtavan rinnalta vain viidenneksi reippaan matkavauhdin jälkeen. Kykyjä on parempaan.

Yllättäjät: 7 True Noice oli viime kilpailussaan selvä suosikki Ankle Socksia vastaan, mutta oli sairas ja jäi tauolle. Markku Niemisen tallista hevoset tuodaan valmiina radoille ja True Noice on syytä huomioida heti. 1 Nefernefernefer juoksi viimeksi johtavan takana ja hävisi vain keulassa juosseelle voitokkaalle Mickanille. Tarjolla on taas hyvä sisäratajuoksu. 2 Michael oli ihan positiivinen viimeksi suoraan vuoden tauolta. Ruuna on kirikykyinen ja voisi järjestää paukun ylivauhtisessa juoksussa.

Juoksunkulku: Eturivin pelatuimmat hevoset eivät ole esittäneet sellaista lähtönopeutta, jolla räväytettäisiin heti keulaan. Ratojen 1,3 ja 4 hyvistä avaajista Nefernefernefer lienee todennäköisin keulahevonen.

Pelijakauma: Ankle Socksin (37%) ei kuuluisi erottua muista. Gognap (17%) ja True Noice (11%) ovat aliarvostettuja.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 11, 7
Suuri: 5, 11, 9, 7, 1

Toto65-5

Suosikki: 10 Rysky epäonnistui toissa kerralla Kuopiossa kun kenkä hajosi alle kesken kisan. Viimeksi ori palasi odotetusti voittokantaan ja hallitsi pitkää matkaa keulasta mielin määrin. Tämä on kovempi lähtö ja nyt tiedossa on taas kiertämistä, mutta se ei tuota ongelmia kyvykkäälle hevoselle. Rysky on näyttänyt, että selvittää kaikki juoksupaikat. Kärkirankkauksemme on jäänyt alustava pelijakauman kakkossuosikiksi, joten kokeilemme sitä T65-ideavarmana.

Haastajat: 1 Maisteri Jutilalla on alla kaksi vakuuttavaa voittojuoksua. Toissa kerralla Kouvolassa ruuna kirmasi takamatkalta keulaan jo ensimmäisellä takasuoralla ja voitti ylivoimaisesti. Viimeksi Jokimaalla muutamaa taas vastassa olevaa hevosta vastaan ruuna oli todella hyvä johtavan rinnalta ja jyräsi selvään voittoon. Tässä Maisteri Jutilalla on pussitusriski sisäradalta. Lähdön kolmas kova 2 Viisori juoksi Lahdessa muutama viikko takaperin johtavan takana ja ohitti joukkoa vieneen 5 Paakkarin Innon lopussa, mutta Maisteri Jutilalle ruuna ei voinut mitään. Viisori on voittanut sen jälkeen kahdesti keulasta ja oli lauantain välistartissa jo valmis T75-lähdön ykköseksi 2600 metrin matkalla. Nuori hevonen tuntuu kehittyvän rutiinin karttuessa ja pystyy haastamaan Maisteri Jutilan tiukemmin kuin edellisessä kohtaamisessa.

Yllättäjät: 9 Teppo Tuisku oli viime kilpailussaan Kuopiossa hyvä kolmas 2. ulkoa. Kisa oli sama T75-lähtö, jossa Rysky laukkasi. 7 Taistelu Jaska aloitti alkuvuoden puolella vahvasti Antti Tupamäen käsistä, mutta sen jälkeen laukat astuivat kuvaan ja syyskuussa hevonen jäi tauolle. Kykyjä on korkealle, mutta Tupamäen mukaan hevonen ei ole parhaimmillaan suoraan tauolta.

Juoksunkulku: Viisori avaa keulaan, mistä sillä luultavasti tällä kertaa myös ajetaan ainakin Paakkarin Intoa vastaan.

Pelijakauma: Rysky (27%) on alipelattuna suosikkina ideavarma-ainesta.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto65-6

Suosikki: 2 Wild Action onnistui vihdoin kahden viikon takaisessa kilpailussaan ja hallitsi keulasta tasokasta lähtöä mielin määrin. Tempun toistaminen on ehjällä juoksulla varmasti lähellä, mutta kuten loppuvuoden kilpailuista muistetaan, hevonen on laukkaherkkä eikä siksi kiinnosta peleissä varmaksi asti.

Haastajat: 7 Glamour Arioso voitti toissa kerralla Vermossa keulasta, minne ruunalla varmasti tähdätään nytkin juoksuradalta. Jos temppu onnistuu, paljon on voitettu. Viime juoksun perusteella kunto pitää. Glamour Arioso sai keulasta voittaneen Callela Socratesin takaa kiritilaa vasta 100 metriä ennen maalia ja voimia jäi käyttämättä. Suoritusvarmuus on Matias Salon valmennettavan selkeä vahvuus Wild Actioniin nähden. 14 Frankenstein Am on lähdön kovaluokkaisimpia, mutta viime esitys oli iso pettymys. Ruuna yritti 2. ulkoa 600 metrin kiriä, mutta ei edennyt missään vaiheessa ja vaipui hännille. Tapio Perttusen mukaan hevonen oli ollut liian vähällä ajolla ennen kisaa ja sen pitäisi olla nyt taas selvästikin parempi.

Yllättäjät: 9 Amorcito on yllättäen täysin pelaamaton, vaikka kuittasi toissa kerralla Jokimaalla selityksittä ohi johtaneen Glamour Arioson lopussa. Viimeksi Vermossa ruuna ei saanut kiritilaa johtavan takaa. 10 Messiah aloitti talvikauden ihan lupaavasti joulukuussa, mutta kahdessa viime kilpailussa ei ole irronnut toivotunlaista kiriä. Kykyjä olisi paljon Suomessa nähtyä parempaan, mutta ehkä hevonen näyttää ne vasta keväällä kun kenkiä päästään riisumaan pois. 15 Hudson Web avaa kovaa ja saa paaluhevoset heti kiinni, jos askeleet osuvat lankulle takamatkan juoksuradalta. Ori oli hyvä neljäs viimeksi Turussa 4. sisältä. Lähtö oli kova Don Williamsin voittama T75-kilpa. 8 One Who Run villiintyi loppukesän ja alkusyksyn kilpailuissa huippuvireeseen. Se juoksi tuolloin jatkuvasti ilman kenkiä, mutta viime talvelta muistetaan, että meno maittaa kengilläkin. Balanssia merkittävämpi muuttuja on kolmen kuukauden kilpailutauko, mikä pudottaa sijoitusta rankingissa. Valmentaja Marko Lavi arvioi tallikommenteissa, että One Who Run vaatii kilpailuja ollakseen parhaimmillaan. 11 Italiano Boko ei esittänyt Suomen-debyytissään ihmeitä, kuten Juha Utala osasi ennakoidakin. Viimeksi hevonen oli jo selvästi terävämmän oloinen ja spurttasi lopun lujaa pussista päästyään.

Juoksunkulku: Paalun juoksuradoilta avataan parhaiten. Glamour Arioso etenee keulaan ohi Exceptionalin.

Pelijakauma: Amorcito (3%) on suotta lähes pelaamaton ja poimitaan potintekijäksi jo pieneen systeemiin. Myös Hudson Web (3%) ja Italiano Boko (0%) ovat kelpo hakuja revityksiin.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 2, 7, 14, 9
Suuri: 2, 7, 14, 9, 10, 15, 11

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 3, 10, 6, 9, 8
Toto65-2: 7, 4, 3, 1
Toto65-3: 2
Toto65-4: 11, 7
Toto65-5: 10
Toto65-6: 2, 7, 14, 9
Hinta: 16,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto65-1: 3, 10, 6, 9, 8, 2, 4, 5
Toto65-2: 7, 4, 3, 1, 6
Toto65-3: 2
Toto65-4: 5, 11, 9, 7, 1
Toto65-5: 10
Toto65-6: 2, 7, 14, 9, 10, 15, 11
Hinta: 140,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto65-1
3 Selene Lune 25%
10 Jack Vader 22%
6 Pascha Tilly 16%
9 William Birdland 11%
8 Hazelhen Hermes 9%
4 Por Nie Rock 5%
5 Jugador 5%
2 Sahara Sandstorm 5%
11 Celebrity Lane 1%
7 Van Kronos 1%

Toto65-2
7 Diori 26%
4 Vilju 26%
1 Elias Juonetar 13%
3 Ypäjä Jallu 13%
5 Eetu Rols 8%
6 Pelipiste 6%
8 Tähtisäihke 4%
9 Virin Veijari 2%
2 Koivun Tähti 2%

Toto65-3
2 Dzingel 60%
5 Lilin Jalo 8%
1 Meninkö 7%
4 Franster 6%
8 Ysikymppi 5%
10 Larvan Urho 5%
6 Ierikka 2%
9 Villi Vilpertti 2%
3 Passio 2%
7 Koivun Tuisku 1%
11 Unnan Vesseli 0,5%
12 Vauhtipoku 0,5%

Toto65-4
5 Ankle Socks 25%
11 Gognap 23%
9 Cobolt 16%
7 True Noice 15%
1 Nefernefernefer 8%
10 Eko Laconda 3%
2 Michael 3%
3 Bello Ragazzo 3%
6 Ice Queen Birdland 1,5%
4 Wivian Pii 1,5%
12 Nenuphar Noir 1%

Toto65-5
10 Rysky 34%
1 Maisteri Jutila 28%
2 Viisori 21%
5 Paakkarin Into 5%
9 Teppo Tuisku 3%
3 Pipareemo 2%
7 Taistelu Jaska 2%
4 Kemppeli 1,5%
8 Aarteen Etsijä 1%
6 Inton Rilla 1%
11 Myllyn Vili 1%
12 Larvan Iisu 0,5%

Toto65-6
2 Wild Action 35%
7 Glamour Arioso 21%
14 Frankenstein Am 11%
10 Messiah 7%
9 Amorcito 7%
15 Hudson Web 5%
11 Italiano Boko 3%
8 One Who Run 3%
5 Makemake 3%
6 Exceptional 2,5%
13 Finest Chocolate 1%
12 Diffarn Am 0,5%
16 BWT Angryman 0,5%
4 Callela Everest 0,5%