Ravivihje: Toto5 Lappeenranta 19.1.2021

Julkaistu:

TOTO5
Lappeen Toto5-varma säästetään päätöskohteeseen.

Toto5-1

Suosikki: 9 Pink Dynamite starttaa avauskohteen suosikkina. Viime kauden lopussa tamma otti voiton suosiollisella ylivauhtisella juoksulla, mutta viimeksi hevonen joutui tekemään enemmän töitä. Tamma lähti viimeisellä takasuoralla kolmannelle radalle ilman selkää ja runttasi väkisin ohi suosikki My Radio Gaga:sta. Myöskään Vermossa hevonen ei ollut huono kuolemanpaikalta. Pink Dynamite kilpailee huippukunnossa ja pystyy pärjäämään niin selästä pitkällä kirillä kuin johtavan rinnaltakin.

Haastajat: 10 Stoneisle Sandrine kiri toissa kerralla upeasti loppua. Viimeksi tamma pääsi sopivassa lähdössä keulaan, mistä hevonen oli ratkaisuhetkillä pettymys, sillä voittokin oli otettavissa. Tamma on tauon jälkeen saanut pari starttia alle ja on pakkomerkki. 3 Mr Capito teki asiallisen juoksun kuolemanpaikalta toissa kerralla Kouvolassa, mutta viimeksi voltista ravia lähteminen ei ollut hirveän lähellä. Ehjällä juoksulla Mr Capito ei olisi juoksuriippuvainen.

Yllättäjät: 2 Samuel Dom Bye väläyttelee. Viimeksi ruuna matkasi viimeisessä sisällä ja tuli päätöspuolikkaan positiivisesti. 7 Privilegium on tauon jälkeen saanut pari nättiä starttia alle johtavan tuntumassa. Kuntokäyrä näyttää tällä hetkellä ylöspäin. 5 Blitzkrieg ja 8 Queasy Du Point ovat tauluaan parempia menijöitä, jotka kuitenkin vasta palailevat paussilta ja hakevat parasta virettään.

Pelijakauma: Mr Capito (6%) voi jäädä alipelatuksi.

Juoksunkulku: Just Push Play hakee alussa johtopaikan. Mr Capito saattaa edetä keulaan, mikäli Just Push Playlla ajetaan selästä.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 9, 10, 3
Suuri: 9, 10, 3, 2, 7, 5, 8

Toto5-2

Suosikki: 3 Ypäjä Norppa on aloittanut uransa vahvasti. Se voitti ensimmäisen kisan keulasta ja yritti samaa toisessa kisassaan, mutta laukka loppukurvissa pilasi suunnitelmat. Viimeksi Ypäjä Norppa juoksi jälleen keulassa eivätkä muut mahtaneet sille mitään. Ori on päässyt voltista hyvin matkaan ja juoksu johdossa on tälläkin kertaa todennäköisesti tiedossa. Ypäjä Norppa on selvähkö suosikki lähtöönsä, mutta vähän rutiinia omaavaa menijää ei mielellään jätä läpivarmaksi.

Haastajat: 2 Lennätsie eteni Lappeessa etusuoralla kolmanneksi ja viimeisellä takasuoralla vastustajan laukan myötä toiseksi. Voittajalle Lennätsie ei voinut mitään, mutta tällä kertaa tilanne saattaa olla eri, kun hevonen sai startin alle. 7 Seikkeri oli Lappeessa kolmas 2. ulkoa. Vermossa ruuna matkasi 3. sisällä ja tuli viime metrit mukavasti. Seikkeri on valmentajan mukaan tällä hetkellä rennompi kuin aiemmin ja uran avausvoittokin saattaa napsahtaa pian tilille. 1 Pikkuhotti selvisi toissa kerralla hankalan alun jälkeen 3. ulos, mistä ruuna suoritti mukavasti. Viimeksi Pikkuhotti prässäsi etusuoralla keulaan eikä tämän jälkeen luopunut paikastaan. Ehjällä juoksulla ruuna on yksi mahdollisista, mutta jonkin verran otteita pitänee parantaa, että voitto on otettavissa.

Yllättäjät: 6 Vetokisälli nousi Joensuussa 5. ulkoa asiallisesti neljänneksi. Lappeessa ruuna matkasi johtavan kannassa ja otti hopeaa. Pakilta Vetokisälli on onnistuneella juoksulla mahdollinen pärjääjä ja ainakin sijoitus kärjen tuntumassa on mahdollinen. 5 Nuppolan Pyry riitti Lahdessa johtaneen Ypäjä Norpan takaa kakkoseksi maalisuoralla. Viimeksi ruuna laukkasi ensimmäisessä kurvissa ja menetti pelin voiton suhteen. 8 Jossais oli Lahdessa tasainen 3. ulkoa. Ruuna pystyy parantamaan, kun kisoja tulee koneeseen lisää. Se starttasi viime kaudella vain viidesti.

Pelijakauma: Seikkeri (8%) kiinnostaa.

Juoksunkulku: Ypäjä Norppa etenee hyvänä avaajana keulaan ja pyrkii koko matkan johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 3, 2, 7, 1
Suuri: 3, 2, 7, 1

Toto5-3

Suosikki: Lähtöpaikka ei ole etu 1 Intutolle, mutta juostava matka sen sijaan on. Nousuvireessä kilpaileva ruuna ei Vermossa hankalista asemista yltänyt kärkeen, mutta viimeksi kuusivuotias oli mainio 2. ulkoa ja haastoi suosikki Quick Valdin tiukasti. Intuto ei luovuta ensimmäisten joukossa ja tulee hyvin perille, mikä on 2600 metrin matkalla plussaa.

Haastajat: 9 Rebel Rapid kohtaa sopivan vastuksen. Ruuna tsemppasi Kuopiossa 3. sisältä hyvin perille ja jossiteltavaakin saattoi kolmannen sijan suhteen jäädä. Kouvolassa ruuna kiersi etusuoralla johtavan rinnalle ja tsemppasi Pastornin kupeelta kolmanneksi. Sopivalla reissulla Rebel Rapid pystyy paljoon. 4 Pastorn nappasi Kouvolassa keulasta hopeaa ja sai startin alle. Ruuna on hyvä avaaja samoin kuin tallikaveri 5 K.S.Cascade, joka otti totosijat keulasta. Viimeksi ori nappasi 3. ulkoa sen mikä otettavissa oli. Lähtö oli kovatasoinen eikä ori riittänyt parempaan. 2 Rooferin lähtöpaikka on paras mahdollinen, kun ruuna ei ole alussa nopeimpia. Viimeksi Lahdessa ruuna oli 2. ulkoa viides. Aivan paras huippukunto on ollut hieman kateissa, ja pohjimmiltaan ruuna on tulosriviään parempi menijä.

Pelijakauma: Oikean suuntaisesti pelattu.

Juoksunkulku: Pastron ja K.S.Cascade erottuvat alussa ja nämä miehittävät paikat keulassa ja johtavan takana.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 1, 9
Suuri: 1, 9, 4, 5, 2

Toto5-4

Suosikki: 1 Il Funny Li starttaa voitto alla mielimatkalleen mailille loistoasemista, joten ruuna on ansaitusti selvähkö ykkösmerkki. Kuusivuotias on nopea avaaja ja tällä kertaa sillä mitä todennäköisimmin ajetaan keulasta, vaikka viimeisin voitto johtavan takaa tulikin. Il Funny Li osaa voittaa lähtöjä, mutta ilmaiseksi ykkössijaa ruuna ei saa, mikäli parilla haastajalla juoksut onnistuvat.

Haastajat: 7 Sand Of Holmö on usein joutunut tekemään töitä ulkoradoilla, joten Kouvolan sisäratajuoksu saattoi pelata hyviä asioita pankkiin pidemmän päälle. Tamma sai myöhään tilaa ja tuli erittäin terävästi maaliin. Mailin matka ei ole paras mahdollinen ja lähtöpaikkakin hankala, mutta nimien puolesta tehtävä on sopivaa tasoa. 4 Rebel Royal avasi Kouvolassa hyvin ja pääsi hyviin asemiin sisäradalle, mistä kolmossija oli hyvä suoritus tauolta. Kisa alla ruuna pystyy petraamaan. Tauolta palaava 9 Adrienne's Ami kärsii hyvänä avaajana takarivin lähtöpaikasta. 11 Olle Roc sai puolestaan Kouvolassa kisan alle ja pystyy petraamaan. 2 Jordan on tauluaan parempi ja kuuluu useaan merkkiin mukaan.

Pelijakauma: Il Funny Li (54%) on kohonnut liian selväksi suosikiksi eikä käy varmaksi.

Juoksunkulku: Il Funny Li pitää johtopaikan ja Jordan tai Rebel Royal menee tämän kantaan. Kuolemanpaikka langennee Sand Of Holmölle.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 1, 7, 4
Suuri: 1, 7, 4

Toto5-5

Suosikki: Päätöskohteen 4 Meren Maininki kohtaa sopivan vastuksen ja tammalla on hyvä mahdollisuus palata takaisin voittokantaan. Viime kaudella kahdeksan kertaa voittanut menijä oli hyvä joulukuun kisoissaan, mutta tämä kausi ei ole alkanut menestyksekkäästi. Vermossa tamma kiri keskijoukoista mukavasti perille ja oli jonkin verran sijoitustaan parempi. Kouvolassa selkä ei vetänyt kolmannella radalla odotetusti ja tamma joutui hyökkäämään epäsuotuisista asemista viimeiseen iskuunsa. Tällä kertaa Meren Maininki pääsee loistoasemista matkaan ja luotamme periksiantamttomaan tammaan paljon Toto5:ssä.

Haastajat: 8 Tuuskanen ei viimeksi päässyt voltista ravia matkaan, mutta oli tätä ennen hyvä ja esitti positiivisen loppukirin. Juoksun onnistuessa Tuuskasella on hyvä totosauma. 3 Montsan Vipin kunto on stabiili. Lahdessa toiselta ilman selkää hyvin perille tsempannut ruuna oli Vermossa asiallinen neljäs 4. ulkoa. Pienellä napsulla eteenpäin voi voittojakin alkaa jälleen tulla. Nopea 1 Adven Ture saa ykkösradalta hyvän juoksun sisäradalla, mistä ruuna on ollut viime aikoina kärkikahinoissa. 2 M.A. Piste oli Kouvolassa tasainen kirissään 3. ulkoa. Lähtöpaikka on hyvä ja ensisijaisesti tamma tähtää kärjen taakse. 5 Melkeri on nopea menijä, joka meni toissa kerralla 2. sisältä ennätyksensä. Viimeksi ruuna juoksi samalla paikalla eikä pärjännyt. Oikeana päivänä Melkeri pystyy olemaan rahoilla.

Pelijakauma: Meren Maininkin (35%) peliosuudessa ei hirveästi ole nousun varaa, mutta silti tamma on paras valinta varmaksi Toto5:ssa.

Juoksunkulku: Adven Ture katsoo ensimmäiset keulat Melkeriä vastaan, joka menee tämän kantaan. Ensimmäisten parinsadan metrin jälkeen Adven Ture päästää jonkun pelihevosista eteensä.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 4
Suuri: 4

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
9 Pink Dynamite 38%
10 Stoneisle Sandrine 25%
3 Mr Capito 10%
2 Samuel Dom Bye 9%
7 Privilegium 5%
5 Blitzkrieg 4%
8 Queasy Du Point 3%
1 Raskolnikov 2,5%
6 Just Push Play 2%
4 Furiosa 1,5%

Toto5-2
3 Ypäjä Norppa 43%
2 Lennätsie 15%
7 Seikkeri 13%
1 Pikkuhotti 12%
6 Vetokisälli 7%
5 Nuppolan Pyry 5%
8 Jossais 3,5%
4 Angeliina 1%
9 Massen Lahja 0,5%

Toto5-3
1 Intuto 28%
9 Rebel Rapid 22%
4 Pastorn 18%
5 K.S.Cascade 15%
2 Roofer 14%
3 Pension Killer 1%
7 Royal Andy 1%
6 Wonder Woman 1%
8 Above From De Hess 0%

Toto5-4
1 Il Funny Li 44%
7 Sand of Holmö 23%
4 Rebel Royal 14%
9 Adrienne's Ami 6%
11 Olle Roc 5%
2 Jordan 3%
10 Scarlet Collection 2%
3 Geremi Boko 1%
6 Smoky Ray 1%
12 Turmalin 0,5%
5 Ahasveros 0,5%
8 Fundover Match 0%

Toto5-5
4 Meren Maininki 42%
8 Tuuskanen 19%
3 Montsan Vippi 17%
1 Adven Ture 13%
2 M.A. Piste 5%
6 Tempaisu 2%
5 Melkeri 2%
7 Kilhakka 0%