Ravivihje: Toto5 Jyväskylä 15.1.2021

Julkaistu:

TOTO5
Jyväskylän Toto5-pelin luotettavimmat varmavaihtoehdot löytyvät rivin alkupäästä ja lähdöt hankaloituvat loppua kohden.

Toto5-1

Suosikki: 1 Lotteria Maracat aloitti kymmenen päivää sitten uransa uudelleen lähes puolen vuoden tauon jälkeen ja kehitti lähes toivottomista asemista 11-vauhtisen lopputykityksen ehtien voittoon. Esitys oli lähtökohdat huomioiden miltei käsittämätön ja ruunan pitää tässä olla suotuisista asemista lähellä uutta triumfia. Katkonaisesti kilpailemaan päässyt hevonen ei kuitenkaan ihan automaattisesti pysty toistamaan supersuoritustaan heti perään ja kun peliosuus on aika korkea, niin varmistaminenkaan ei ole pöljin ratkaisu. Pikkulappuun suosikki kelpaa kyllä varmaksi, sillä se on Toto5-pelin todennäköisin voittaja.

Haastajat: 9 Rainbow Giant kisaa aivan elämänsä vireessä. Jyväskylän voitot ovat tulleet upeilla loppuvedoilla selkäjuoksun jälkeen, eikä saa yllättää, mikäli Timo Takala pääsee taas esittämään komeita tuuletuksiaan. Ruuna ilmestyy takamatkasta huolimatta nopeasti kärkiryhmään, mikäli askel osuu juoksuradalla lankulle.

7 Orzo on suuremman systeemin kolmas merkki. Ruuna kiihtyy aina kankeasti, mutta tulee yhtä lailla joka kerta loppua kovaa. Viimeksi hevonen palasi pikkutauolta, mutta hyvä kiri kantoi Toto65-lähdössä totoon.

Yllättäjät: 10 Will Daisy Beat onnistuu kykyihin nähden harvoin. Hevosella on omat ongelmansa, jotka tuovat väliin turhia laukkoja ja esitykset myös ailahtelevat jonkin verran. Tamma olisi maltillisesti pelattuna kiinnostava rasti, mutta se palaa tauolta, eikä ole yleensä menestynyt suoraan tauolta. Takamatkan takarivikin tuo mutkia matkaan. 4 Maize on vauhdikas tamma, mutta sekin palaa tauolta, eikä ole ihan sattumaa, että voittosarakkeessa palaa puhdas nolla, kun lopussa ei oikein ole taisteluintoa.

Pelijakauma: Lotteria Maracatin (50 %) alustavasta peliosuudesta voisi siirtää pari prosenttia haastajakaksikolle.

Juoksunkulku: Lotteria Maracat pitää aluksi johtopaikan, josta sillä todennäköisesti myös ajetaan. Rainbow Giantilla pyritään varmasti lujaa liikkeelle, muttei juoksuradan vetäminen ole aina vähemmän ajavalle kuskille helppo rasti.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 1
Suuri: 1, 9, 7, 10

Toto5-2

Suosikki: Toisessa kohteessa on lupaavia aloittelijoita, joista pari nousee ennakkoon aika selvästi muiden yläpuolelle. 3 Särkän Uolevi osoitti kykynsä jo Mikkelin kokeessa, kun hevonen polki ilman kiriapuja ja hätistelemättä kirikierroksen tyylikkäästi 31-pintaan. Debyyttistartissa tuli helppo voitto johtavan rinnalta. Sen jälkeen on ehtinyt olla aika laillakin ongelmia, mutta valmentajan mukaan nyt kaikki on taas hyvin ja harjoitusotteiden perusteella hevosen pitäisi jatkaa kilpailemista siitä mihin se lokakuun lopulla jäi.

Haastaja: 2 Suvionni laukkaili debyytissään, mutta otti siinä jo hyppyjen lomassa kovasti kyytiä. Viimeksi ruuna sooloili kaukana muiden edellä ylivoimavoiton. Epävarmuus kasvaa varmasti, kun nyt kovempia kohdatessa on taas juostava porukassa, mutta toki rutiiniakin kertyy koko ajan roppakaupalla lisää.

Yllättäjät: 4 Eivari oli tekemässä viimeksi hyvää esitystä suoraan tauolta, kun laukka pilasi pelin loppusuoralla keulasta. Vauhti oli siinä vaiheessa alle kolmeakymmentä, joten varman totosijan menettäneellä oriilla piisaa suosikkikaksikon ohella kyytiä voittaa tämä koitos. Takamatkalaisten tehtävä ei vaikuta kadehdittavalta voiton suhteen, kun paalulla on niin kova kolmikko. 10 Kathrin vastaili Lappeessa keulasta voittoon ja viimeksi tuli samalta paikalta turha laukka 1. takasuoran lopussa. 5 Kultaposti polki viimeksi juosten maaliin laukattuaan ensin johtopaikalta menestystään viimeisen takasuoran alussa. Tamma pystyy pian menestymään, kunhan vain malttaa ravata, mutta siihen voi mennä aikaa ja tässä vastus pelottaa ehjälläkin juoksulla.

Pelijakauma: Särkän Uolevi (34 %) erottuu vihjaajan arvioissa selkeämmäksi suosikiksi kuin pelaajilla ja on yksi illan varmavaihtoehdoista.

Juoksunkulku: Eivari nappaa ravatessaan johtopaikan, mutta saattaisi huolia suosikkikaksikosta eteensä sen, joka ehtii ensiksi kysymään. Paino sanalla saattaisi. Kyllähän Teemu Okkolin tykkää keulastakin ajaa.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto5-3

Suosikki: Pauli Raivion tallilla on hyvä voittosauma kolmannessakin Toto5-kohteessa. 3 Aron Viima on ailahdellut kovasti, mutta hevonen on ollut aina kova luu, kun se on päässyt mielipaikalleen johtoon. Tie voisi tässä viedä lopulta sille juoksupaikalle, vaikka etuvoltissa on muitakin nopeita. Viimeksi ruuna hallitsi johtopaikalta tyylikkäästi.

Haastajat: 9 Eeti on päässyt kilpailemaan varsin katkonaisesti, mutta tuntuu tulevan aina takaisin. Yleensä hevonen on ollut hyvä suoraan tauolta, mutta tällä kertaa sillä otti pari starttia päästä vauhtiin. Viimeksi nähtiin jo sellainen kiri, että muhkea voittosarake kasvaa taas pian, mutta tässä sarjamääritys ei kyllä istu oikein ollenkaan ja 60 metrin takamatka on tukala kiinni ajettava. Silti ajoissa kupongille.

5 Kruunun Prinssi esiintyi vahvasti koko loppukauden ja vei Seinäjoella Toto75-lähdön jopa johtavan rinnalta. Viime esitys oli kuitenkin kauttaaltaan oikein nahkea ja sen perusteella hevonen on nyt pieni arvoitus. Kuopiossa laukka pilasi kisan jo 1. takasuoran lopussa, mutta meno oli tosi tahmeaa jo hetken ennen sitä.

6 Villiheili on piristynyt Ossi Nurmosella, vaikkei olekaan vielä onnistunut. Jenkkikärryistä on tainnut olla jonkinlainen apu ja kannattaa seurata ennen pelipäätöstä, että onko ne perässä, kunhan info nyt johonkin vain ilmestyy.

Yllättäjät: 8 Hambo on hyvä hevonen sarjoinsa, mutta valmentaja varoittaa, että ori palaa tauolta paksussa kunnossa ja vaatii varmasti startteja ollakseen terävimmillään. 4 Hissun Feeniksin meno on ollut toivottoman epävarmaa viime ajat, mutta hevosella on kykyjä menestyä heti kun palaset loksahtavat taas kohdalleen ja sitä kannattaa roikottaa ihan pelaamattomana mukana. 10 Björkeviking debytoi viimeksi Antti Tupamäeltä ja näytti oikein terävältä ennen lähtöä, sekä lähdön aikana, mutta laukkasi loppusuoran alussa löydettyään pussista vapaan väylän. Mielenkiintoinen seurattava jatkoa ajatellen, mutta tässä taitaa olla liikaa takamatkaa.

Pelijakauma: Ei ihmeitä.

Juoksunkulku: Venlan Vekkuli, Aron Viima ja Villiheili avaavat lujaa. Aron Viima pyrkii aktiivisimmin johtoon ja eiköhän hevonen sinne ainakin lopulta pääse, vaikkei ihan ensimmäistä keulaa nappaisi.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 3, 9, 5
Suuri: 3, 9, 5, 6, 4

Toto5-4

Suosikki: Neljäs kohde on aavistuksen sekava pelipähkinä, vaikka mukana on tuttuja säännöllisesti kilpailleita hevosia. 4 Birthday Cloudilla on alla kaksi epäonnistumista, mutta ei kunto ole tainnut kadota mihinkään. Teivossa meni kaikki pieleen ja viimeksi hevonen piti kovassa lähdössä johtavan rinnalta kiripuolikkaalla asiallisesti vauhtinsa, vaikka putosi kovassa lopetuksessa kärjen kyydistä. Vahva ruuna ei ole koskaan paljon pelattuna mitenkään äärimmäisen kiinnostava pelikohde, mutta tässä kuitenkin avainhevosia.

Haastajat: 8 Spunky Girl hävisi arvonnan, mutta voisi kuntonsa puolesta olla jopa suosikki. Lappeessa tamma otti komean kirivoiton 3. ulkoa, eikä sen kisan tulokseen kannata tuijottaa, sillä rata ei ollut nopeimmillaan tuolloin.

1 Makemake ei ole ollut viime aikoina ihan terävimmillään, mutta viimeksi taisi jäädä hieman voimia epäonnekkaiden kirivaiheiden jälkeen. Tätä kovempaankin vastukseen tottuneen hevosen lähtöpaikka on mitä mainioin, vaikkei se johtopaikkaa todennäköisesti pysty puolustamaan.

5 B.S. Goldia ei kannata missään nimessä sivuuttaa peleistä, vaikka valmentaja myöntääkin, etteivät ihan kaikki palaset ole uomissaan nyt ja sen myötä kaarteissa on suuria ongelmia. Huoltoja on kuitenkin tehty ja hevonen voisi olla parempi. Marraskuun parissa ensimmäisessä startissa hevonen antoi sellaiset kuntonäytöt, että se pystyy onnistuessaan takuulla pärjäämään näissä lähdöissä.

2 Gizelle Nyx oli ennen taukoaan oikeastaan järjestäen sijoitustaan parempi, mutta onnistumiset karttoivat. Ossi Nurmosen hevoset eivät yleensä ole ihan parhaimmillaan suoraan tauolta, mutta Gizelle Nyx on hyvä hevonen tähän seuraan ja mainiolla paikalla.

Yllättäjät: 3 Ciao Ferrari on tehnyt viimeisissään hyvät startit pitkillä matkoilla ja pystyy taas hyvään sijoitukseen, mutta hevonen ei kyllä kovin mielellään voita, kuten statistiikkakin osoittaa. 6 Maccabi Yosef on napannut maileilta hyvillä juoksuilla pari kakkosta viime aikoina, mutta pidemmillä matkoilla ja kiertelemällä menestystä ei ole tahtonut tulla.

Pelijakauma: B.S. Gold (5 %) kiehtoo selvimmin ja lähtö pitäisi olla alustavaa tasaisemmin rastattu muutenkin kärkiviisikon osalta.

Juoksunkulku: Gizelle Nyx napannee ensin johtopaikan. B.S. Gold käy ainakin kysymässä sitä.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 4, 8, 1, 5, 2
Suuri: 4, 8, 1, 5, 2, 3

Toto5-5

Suosikki: 6 Remain In Light tekee päätöskohteen arvioimisesta tosi hankalaa. Ori pärjää tässä varmasti, mikäli suorittaa samalla tasolla kuin Ruotsissa, mutta talli ja maa on vaihtunut ja hevonen on auttamatta iso arvoitus tauolta. Viimeksi 5-vuotias kierrätettiin matkalla johtavan rinnalle, josta se oli hyvä kakkonen. Uusi tulokas ei avaa kovaa ja kun Jelena Tsezakskaan ei ole tunnettu aktiivisista ajolinjoista, niin ainakin taktisesti ajetussa kisassa tulee todennäköisesti lopussakin kiire.

Haastajat: 4 Pam Hallover on pelaajien suosikki ja varmempi rasti kuin Remain In Light. Ruuna on tehnyt tauon jälkeen vaikeista asemista kaksi hyvää kiriä ja pääse nyt juoksemaan lähempänä kärkeä.

7 Inaccessiblessa voisi olla pelillistä ideaa, mutta juoksunkulussa on toki riskejä ulkoa. Viimeksi tamma painoi keulassa kovaa ja kesti hyvin, varsinkin kun palasi siihen tauolta.

Yllättäjät: Nopea 5 Quick Petrol ei ole löytänyt hetkeen parasta iskua ja alla on taas poisjäänti ja pieni tauko. 3 Västerbo Locksmith ailahtelee kovasti, mutta osaa yllättää, mikäli saa sopivan suotuisan juoksun. 10 Nuclear Tilelle tuntuisi olevan paljon hyviä elementtejä, mutta taistelutahtoa pitäisi kaivaa jostain lisää loppuun. Voitokas 9 Nemea Facade on ollut pitkään kaukana parhaastaan. Kouvolan taukostartissa tosin kilpailtiin vain loppusuora ja hevonen oli 6. sisältä ihan toivottoman tehtävän edessä.

Pelijakauma: Hankala arvioitava. Remain In Light (21 %) saisi Ruotsin näytöillä olla suosikki, mutta arvoituksia riittää.

Juoksunkulku: Pam Hallover, Quick Petrol ja Inaccessible lataavat alkuun ja avaus on varmaankin aika rivakka.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 6, 4, 7
Suuri: 6, 4, 7, 3

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
1 Lotteria Maracat 45%
9 Rainbow Giant 30%
7 Orzo 12%
10 Will Daisy Beat 6%
8 Adrasthee 2%
2 Bowie Savoy 1%
6 Grapetsiinasine 1%
5 Midnite Laudatur 1%
4 Maize 1%
3 Las Robbie 1%
11 Garriella 0%

Toto5-2
3 Särkän Uolevi 45%
2 Suvionni 27%
4 Eivari 13%
10 Kathrin 3%
5 Kultaposti 3%
9 Sinisalama 2%
12 Täpöt 2%
8 Eka-Eskeri 1%
11 Meno-Missi 1%
6 Hurjan Lahja 1%
7 Velvet 1%
1 Miran Krister 1%

Toto5-3
9 Eeti 25%
3 Aron Viima 25%
5 Kruunun Prinssi 22%
6 Villiheili 12%
4 Hissun Feeniks 5%
8 Hambo 5%
2 Venlan Vekkuli 2%
10 Björkeviking 2%
7 Eurovaltikka 1%
1 Mitt Hjärtas Tango 1%

Toto5-4
4 Birthday Cloud 22%
8 Spunky Girl 22%
1 Makemake 16%
5 B.S. Gold 15%
2 Gizelle Nyx 15%
6 Maccabi Yosef 2%
3 Ciao Ferrari 2%
9 Brand Boost 2%
7 Tesslove 1%
10 Hope Of Nazareth 1%
11 Ceylon Dream 1%
12 Elmo Exceptional 1%

Toto5-5
6 Remain in Light 27%
4 Pam Hallover 27%
7 Inaccessible 23%
5 Quick Petrol 6%
3 Västerbo Locksmith 5%
10 Nuclear Tile 4%
9 Nemea Facade 4%
8 Tartaurus Face 1%
2 Castor U.M. 1%
12 Swagman 1%
11 Free Soul 1%
1 East Jahunga 0%