Ravivihje: Toto5 Jyväskylä 5.1.2021

Julkaistu:

TOTO5
Jyväskylän Toto5-pelin kahdessa viimeisessä kohteessa starttaa isot suosikit, jotka määrittävät, saako rivillä pennosia vai setelirahaa.

Toto5-1

Suosikki: Toto5-avauksessa on kolme lähes tasaveroista vaihtoehtoa suosikiksi, eikä aamulla ole helppo päätellä, mihin niistä pelikansakaan päätyy. Lähdön mielenkiintoisin hevonen on 9 Listas Tequila. Tamma paineli Norjassa 3-vuotiaana 13,5-tuloksen ja on hiljattain siirtynyt Kimmo Aholan käsiin. Siinä tallissa tuntuu parantavan kaikki, jotka sinne siirtyvät, mutta tottakai hevonen on pohjimmiltaan arvoitus tähän paikkaan.

Haastajat: 3 Rainbow Giantin puolesta puhuu lähtöpaikka. Vakaassa vireessä kilpaileva ruuna lähtee kovaa ja saa juoksun. Hevoselta löytyy napakka kiri, jos se pääsee iskemään sopivasti selästä, mutta ei vapaan radan juoksunkaan pitäisi olla ongelma.

11 Diamond Lord oli jo kertaalleen myyty, mutta palasi edelliselle omistajalleen, kun Vermon startti ja sitä seurannut klinikkakäynti olivat pettymyksiä uudelle omistajalle. Ruuna oli Joensuussa vaikeista asemista sijoitustaan parempi, mutta lähtöpaikka on taaskin ankea. Kirpakka pakkaskeli luulisi olevan hevoselle paras mahdollinen olosuhde.

5 The Battle ja 8 Shadow Leader saivat viimeisessään äärimmäisen raskaat juoksut ja kaksikko on vaarallinen, mikäli juoksunkulussa on vähänkään tuuria.

1 Arroyo Grande ei ole ollut viime aikoina parhaimmillaan, mutta saa nappipaikalta hyvän juoksun, jollaisilla hevonen on ennenkin venynyt yllätyksiin.

Pelijakauma: Lähtö on haastava arvioitava, kun Listas Tequila on iso arvoitus. The Battle (6 %) ja Shadow Leader (8 %) kiehtovat alustavaa peliosuuttaan enemmän.

Juoksunkulku: Rainbow Giant avaa johtoon, mutta saattaa luopua paikastaan, jos tarjolla on hyvä selkä. Sellaista ei vain välttämätät ole ainakaan ihan heti alussa tarjolla.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 9, 3, 11, 5, 8
Suuri: 9, 3, 11, 5, 8

Toto5-2

Suosikki: Toisessa Toto5-kohteessa sävelet ovat taktisesti aika selvät. 1 Valtroks lähtee yksin paalulta ja vetämään joukkoa. Ruuna otti edellisen voittonsa juuri keulapaikalta ja Santtu Raitalan tietokone osaa varmastikin raksuttaa tässä takamatkan hevosille ilkeän vauhdinjaon. Kuopiossa suosikille jäi kovassa lähdössä 2. sisältä jonkin verran voimia varastoon.

Haastajat: Suosikin takana on tosi tasaista. 3 Jamir ampaisee lujaa liikkeelle ja asettuu suosikin kantaan. Ruuna jäi Kuopion I-divisioonafinaalissa pussiin, mutta se taisi olla osin teknistä laatua, kun viimeisessä kaarteessa oli sitä ennen vaikeuksia pysyä muiden mukana. Se oli toki tätä kovempi lähtökin. Ohituskaistaradalla 2. sisältä saa tässä varmasti mahdollisuuden jotain kautta.

9 Tee Wee Paroni on profiloitunut loistavaksi talvihevoseksi. Ruuna oli Oulussa terävänä heti alussa ja se lupaa hyvää jatkoa ajatellen, vaikka se kisa pilaantui muuten nopeasti laukkaan.

Yllättäjät: Loppujoukossakin on potentiaalia, mutta oikeastaan minkään hevosen viimeistä esitystä ei voi kehua. 4 Björkeviking avaa Antti Tupamäeltä ja saattaa parantaa edellisiin verrattuna. 8 Sjö Vinn on kerännyt parhaimmillaan kannuksia avoimistakin lähdöistä, mutta ailahtelee suuresti. Sen kohdalla rataolosuhteet olivat viimeksi kovasti vastaan ja nyt on ainakin tarjolla pitävä talvibaana.

Pelijakauma: Valtroks (44 %) ja Jamir (19 %) ovat parhaat merkit.

Juoksunkulku: Valtroks lähtee vetämään tasaisesti kiihtyvällä temmolla. Jamir saa himoitun paikan sen takaa.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 1, 3
Suuri: 1, 3, 9

Toto5-3

Suosikki: 12 Pajas Face ei riittänyt viimeksi Kavioliiga-osakilpailussa, mutta eipä sitä olisi tehnyt kukaan muukaan näistä tiistain vastustajista. Ruuna kiri Ylivieskassa ja Seinäjoella vahvasti kärkitaistoon joukon perältä ja vastaavaa voidaan odottaa nytkin. Juoksunkulussa on kuitenkin riskejä ja kupongeille tarvitaan muitakin.

Haastajat: 2 Wide Game on lähdön kiinnostavimpia merkkejä. Vahva ruuna otti viimeksi oudon laukan viimeisellä takasuoralla, mutta polki sen jälkeen lujaa maaliin ja osoitti jatkavansa mainiossa vireessä.

11 Piedmont oli Teivossa juoksunkulun uhri, eikä lähtö soljunut onnellisimmalla mahdollisella tavalla sitä edellisissäkään. Ruuna voisi saada Pajas Facestä hyvää vetoapua kirissä ja on varmasti vaarallinen Killerin pitkällä loppusuoralla.

6 Alladin Bro yllätti toissa startissa onnekkaiden vaiheiden jälkeen. Kapasiteettia on, mutta erittäin epäonnistumisherkkä hevonen on tässä aika paljon luotettu.

Yllättäjät: 1 Easy Vacation kamppaili toissa startissaan Alladin Bron kanssa tasapäin voitosta ja on siihen verrattuna nyt puolestaan oudon vähän luotettu. 5 Absolut Arctica vaatii äärimmäisen tarkan juoksun, mutta pystyy selättämään sellaisen saatuaan napakalla kirillään koviakin. Voltin vitonen tuo tosin alkuun ison laukkariskin. 10 Sambuca Knightin kanssa on saatu veriarvot vihdoin ojennukseen ja hevonen petraa koko ajan. Forssassa ruuna lopetti hölkkävauhdista alle kymppiä ja hävisi vain kovalle William Birdlandille puoli hevosenmittaa. Kovaluokkainen 9 Wilhelm Nash palaa puolentoista vuoden tauolta. Kokeen perusteella on vielä tekemistä huippukunnon löytämiseksi ja sen allekirjoittaa valmentajakin. Ruuna voi toki luokallaan menestyä, mutta peliosuus on varsin korkea lähtökohtiin nähden. 7 Ambriel ei jaksanut Kuopiossa pitkään kiriä ihan päätyyn saakka, mutta voisi parantaa startti alla ja juoksukin menee nyt varmasti suotuisammin.

Pelijakauma: Varsin tasainen koitos. Alladin Bro (17 %) ja Wilhelm Nash (15 %) ovat yliarvostettuja ja muuten kisassa on monta hieman aliarvostettua hevosta.

Juoksunkulku: Ambriel kiskaisee ensin keulaan ja saattaa haluta pitää paikastaan kiinni. Alladin Bro käy kysymässä johtopaikkaa, jos selviää ravilla matkaan.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 12, 2, 11, 1, 5, 10, 7
Suuri: 12, 2, 11, 6, 1, 5, 10, 9, 7

Toto5-4

Suosikki: 4 Stay On Top on äänestetty selvällä enemmistöllä illan Toto5-pankiksi ja ruuna onkin rivin todennäköisin voittaja. Hevonen ei ole ehkä ihan hurjan prosenttikasansa arvoinen suosikki, mutta luotettava vaihtoehto varmaksi niille, jotka haluavat napata yksinäiseksi merkiksi sen vahvimman vaihtoehdon. 7-vuotias on ollut tauon jälkeen mainio ja osaa menestyä monenlaisilla juoksunkuluilla.

Yllättäjät: 5 Sign of Secret taipui Teivossa keulasta, mutta taisi olla siihen vielä taukotukkoinen. Parissa viimeisessä kisassaan ruuna on kehittänyt hyvät kirit ja saa varsinkin toissa startin pitkästä kolmannen punnerruksestaan kaikki plussat. Hevonen avannee tässä johtopaikalle ja on selvän suosikin ykköshaastaja. 9 Lewis Li oli Joensuussa keulasta vaisu, mutta viimeksi pussissa. Ruuna ailahtelee, mutta ei ole hyvänä päivänään ollenkaan nolo menijä tähän porukkaan. 10 Makemake voitti viime kaudella koviakin lähtöjä. Kuopiossa ruuna piti vauhtijuoksussa kirissä mukavasti vauhtinsa. 2 Nuclear Tilelta lähti Oulussa kenkä ja sen kisan saa unohtaa. Kuopiossa tamma tuli Toto75-lähdössä tasaisesti kärjen tuntumasta, mutta nyt tehtävä on sopivampi ja paikka hyvä. 1 Going Above oli Seinäjoella vauhtijuoksussa 2. sisältä vaisu, mutta saa taas hyvän juoksun, eikä hevosta teilata vielä yhden heikon suorituksen vuoksi.

Pelijakauma: Stay On Top (76 %) on jonkin verran liikaa luotettu, mutta silti ihan käyttökelpoinen vaihtoehto varmaksikin.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 2 ja 5 avataan reippaasti. Sign of Secret on todennäköisin lopullinen keulahevonen.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 4
Suuri: 4, 5, 9, 10

Toto5-5

Suosikki: 7 Dzingel on tehnyt vakuuttavaa työtä jo jonkin aikaa. Ruunan tappio olisi aika iso yllätys, varsinkin kun se kohtaa jopa sopivampaa vastusta kuin edellisissään. Kouvolassa suosikki tulitti 3. ulkoa viimeiset 700 metriä peräti 24,0, eikä tässä ole muilla vastaavia vauhtivaroja.

Yllättäjät: Haastajista moni palaa tauolta, joten loppujoukko on aika sekava. Pystyvä 5 Koivikon Miisu on selvässä nousussa vaikean jakson jälkeen. Tallikaveri 12 Vienan Myrsky on äärimmäisen epäsopivassa sarjassa ja kärkisija yllättäisi valmentajankin, mutta hevosena ruuna on tähän kova. 4 Touhon Pyry yllätti viimeksi, mutta kohtaa nyt pari sitä starttia selvästi kovempaa vastustajaa. Nopea 1 Larkko on makoisissa asemissa ja pystyy viime kisoja parempaan. 2 Oiva Punk kokee merkittävän vahvistuksen rattailla. Veteraaniosaston 3 Räiskäys riittäisi tässä parhaimmillaan ollessaan, mutta vire tuskin on tapissa suoraan tauolta.

Pelijakauma: Dzingel (50 %) voisi olla selvempikin suosikki.

Juoksunkulku: Larkko johtaa alun. Dzingel saattaa edetä keulaan jo matkalla, mutta hevoselle käy hyvin selkäjuoksukin.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 7
Suuri: 7

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
9 Listas Tequila 21%
3 Rainbow Giant 21%
11 Diamond Lord 20%
8 Shadow Leader 12%
5 The Battle 12%
1 Arroyo Grande 5%
12 Fastizz Am 2%
2 Grapetsiinasine 2%
10 Markus Vane 2%
7 Brand Boost 2%
6 Las Robbie 1%
4 Enzo Victory 0%

Toto5-2
1 Valtroks 51%
3 Jamir 20%
9 Tee Wee Paroni 13%
8 Sjö Vinn 6%
5 Ekosan 3%
4 Björkeviking 3%
7 A.T. Eka 2%
6 V.G. Vipori 1%
2 Virin Eko 1%

Toto5-3
12 Pajas Face 24%
2 Wide Game 16%
11 Piedmont 16%
6 Alladin Bro 9%
1 Easy Vacation 8%
5 Absolut Arctica 7%
10 Sambuca Knight 5%
7 Ambriel 5%
9 Wilhelm Nash 5%
8 Dust Collector 2%
4 Honorary Consul 2%
3 Free Soul 1%

Toto5-4
4 Stay On Top 66%
5 Sign Of Secret 10%
9 Lewis Li 6%
10 Makemake 6%
2 Nuclear Tile 3%
1 Going Above 3%
12 Cherokee King 1%
6 Highscore Luca 1%
11 Västerbo Locksmith 1%
3 Pegasos Bolt 1%
7 Swagman 1%
8 Get Involved 1%

Toto5-5
7 Dzingel 65%
5 Koivikon Miisu 10%
4 Touhon Pyry 8%
12 Vienan Myrsky 5%
1 Larkko 3%
10 Villimissi 2%
2 Oiva Punk 2%
9 Hespori 2%
3 Räiskäys 2%
11 Caarna 1%
8 Tutuks 0%
6 Lentävä Rols 0%