Ravivihje: Toto5 Teivo 22.12.2020

Julkaistu:

TOTO5
Teivon Toto5-pelin vahvimmat varmavaihtoehdot löytyvät rivin loppupäästä.

Toto5-1

Suosikki: 1 North Lexus on ollut varsin ailahteleva viime aikoina, mutta suoritusten taustalta löytyy kuitenkin jonkinlainen logiikka. Keulajuoksu ei ole tuntunut maistuvan, kun taas selästä ruuna on kehittänyt raisut loppuvedot. Voisi olettaa, että hevosella ajetaan nyt riskilläkin selästä, vaikka se pystyisi halutessaan puolustamaan johtopaikan. Sen jälkeen kiritilan löytyminen on tuuristakin kiinni, mutta hevonen on varmasti vaarallinen, mikäli se onnistuu.

Haastajat: 4 Juicemanin taso on noussut hyvää tahtia, kun startteja on kertynyt tauon jälkeen. Vermossa ruuna pommitti loppua alle 10-vauhtia, kun sai 4. sisältä kiritilaa viimeisessä kaarteessa.

6 Luxorious Lord rutisti Teivossa rehdisti kakkoseksi, vaikka joutui tarpomaan viimeisen kierroksen johtavan rinnalla. Kouvolassa 2. sisälle pussiin jämähtänyt ruuna ansaitsisi jo pitkästä aikaa voitonkin, mutta Teivossa lähtöpaikka on kurja monen nopean ulkopuolella ja juoksu saattaa taas mennä vaikeaksi.

7 Piedmont istui Vermossa pussissa maaliin saakka. Killerillä kiritila löytyi hieman myöhään, eikä hyvä loppuveto kantanut kuin kolmanneksi, mutta voittokin jäi senttien päähän.

2 Lily's Starille tarjottiin Porissa 2. sisältä kakkostakin, mutta loppu oli tahmeaa. Tamma suorittaa innokkaimmin keulasta ja Antti Teivainen saattaa hankkiutua sinne, vaikkei se todennäköisin juoksupaikka hevoselle nyt olekaan.

3 Issaquah Sund onnistui Oulussa pitkästä aikaa, mutta se oli huomattavasti tätä sopivampi tehtävä. Porissa huumori loppui johtavan rinnalta aika varhain.

Pelijakauma: Koivusen kaksikko saisi erottua muista hieman alustavaa enemmänkin.

Juoksunkulku: North Lexus pystyy puolustamaan halutessaan johtopaikan, mutta menee nykyään selvästi paremmin selästä. Mieluisin selkä eteen olisi tallikaveri Juiceman, mutta välissä Lily's Star saattaa tuhota ne suunnitelmat.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 1, 4
Suuri: 1, 4, 6, 7, 2

Toto5-2

Suosikki: Toto5-pelin matalimmassa sarjassa on jokunen ihan näppärä aloittelija, eikä kisasta oikein selviä vähillä merkeillä. 8 Stonecapes Tiffany voittaa kyllä hyvin pian, kunhan selvittää alun karikot ravilla. Tamma teki Vermossa pahan alkulaukan jälkeen hurjan juoksun ja nousi vielä kakkoseksi. Nyt tehdään varustemuutos ja se voisi auttaa ravilla matkaan. Periaatteessa ideavarma-ainesta, mutta epävarmaan hevoseen ei ole ikinä mukava tukeutua.

Haastajat: Tallikaveri 7 Maryland sotkeentui viimeksi askeliinsa lopussa, mutta osoitti, että taso on tauon aikana noussut, sillä ilman hyppyä tamma olisi vienyt ihan tasokkaan kisan puhtaasti nimiinsä. Tällekin hevoselle tulee nyt varustemuutos, joka voisi auttaa epävarmuuteen.

4 Midnight Prince ei ole vielä erehtynyt kahden joukosta ja hevoselta on nähty pelkästään positiivisia esityksiä. Ruuna on juossut kahdessa viime kisassaan johtavan rinnalla ja runtannut rehdisti perille.

1 Light Up puristi Vermossa keulapaikalta kakkoseksi. Ohi vyörynyt My Radio Gaga on kova tekijä näihin sarjoihin ja tässä veto voisi kestää keulasta perille saakka.

Yllättäjät: Suvukas 2 Kandice Boko ei tunnu vielä antavan ihan koko kapasiteettiaan ulos starteissa, mutta on kehityskykyinen aihio. Viimeksi tuli 1. autolähdössä laukka pian kiihdytyksen jälkeen. 9 Laurila's Imanuel aloitti neljällä totosijalla. Viimeksi tuli lähtölaukka, jonka jälkeen ruuna polki 17-pintaan läpi, eikä ollut ainakaan huonompi kuin aiemmin. 12 Ferrari Fastback on aloittanut tasapaksusti. Nyt alla on sairastauko ja onneton lähtöpaikka taitaa viedä viimeisetkin voittohaaveet.

Pelijakauma: Mäki-Tulokkaan tallin kaksikko on pelimielessä kiinnostavin, mutta kummallakin varsalla on aika lailla epävarmuutta.

Juoksunkulku: Light Up on ensimmäistä kertaa eturivissä auton takana, mutta vaikuttaa niin nopealta, että eiköhän se lähde vetämään joukkoa.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 8, 7
Suuri: 8, 7, 4, 1, 2, 9

Toto5-3

Suosikki: Suomenhevosten matalamman sarjan pelijakauma on aamulla vielä aika sekaisin, kun supersuosikki Metsärinteen Rambo jäi myöhään pois. 5 Soman Sirius on jumpannut rehdisti jo jonkin aikaa ja on taas varmuudella mukana kärkikamppailussa. Ruuna avaa lujaa ja juoksee todennäköisesti johtopaikalla. Aamun jakaumassa hevonen on tuhdisti liikaa luotettu, mutta eiköhän tuo asia tasaannu, kun Metsärinteen Rambon poisjäännin aiheuttama vaikutus laantuu.

Haastajat: 12 Rehulan Huvi epäonnistui Porissa, kun lyhyt starttiväli ei ollut mieleen, mutta on muuten ollut jo pitkään oikein rehti. Ruunalla on koko poppoo ohitettavanaan, mutta se pystyy kirimään pitkäänkin ulkoradoilla ja pari poisjääntiä pienentää lähtöä sopivasti.

7 Olaus Magnus runttasi Seinäjoella johtavan rinnalta ykköseksi. Kunto tuntuisi olevan tauon jälkeen edelleen nousussa. Edellisen kerran, kun ruuna oli siivessä, niin tuloksena oli lähtölaukka, joten alku pitää ottaa varman päälle.

8 Y.P. Son on vakaassa vireessä ja menestynyt vaikeammillakin juoksuilla, mutta ei ole ihan sattumaa, että uralta on voittoja vain yksi, sillä ruuna sijoittuu mieluummin kuin voittaa.

Yllättäjät: 2 Kilmisteri on pystyvä, mutta äärimmäisen epävarma. Tauon aikana on tosin voitu saada asetuksia kohdalleen. 4 Ohran Karpalon pitäisi palata hyvässä iskussa tauolta. Tamma ei ole kovin nopea, mutta on varsin jaksava. Talvivauhtien luulisi sopivan.

Pelijakauma: Aamun jakauma on melko sekaisin suursuosikin myöhäisen poisjäännin myötä ja siihen on aika turha ottaa kantaa. Soman Sirius (49 %) on alustavasti aivan liikaa luotettu, mutta eiköhän tuo asia tasoitu päivän mittaan.

Juoksunkulku: Soman Sirius avaa piikkipaikalle, eikä luovu siitä suosiolla.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 5, 7, 12
Suuri: 5, 7, 12, 8, 2

Toto5-4

Suosikki: 5 Credit To Love aloitti Anne Kankaalta positiivisella esityksellä ja hyvällä lopetuksella, kun kiritila löytyi myöhään. Viimeksi oli jo voiton vuoro, kun ruuna latoi 2. ulkoa viimeiset 600 metriä 12,2 ja oli aivan ylivoimainen tasokkaassa lähdössä. 6-vuotias on aiemmin urallaan ailahdellut jonkin verran, mutta pääsee tässä johtoon ja saa Toto5-suosituksessa täyden luoton, vaikka peliosuuskin on toki katossa.

Haastaja: 2 Q-Rex Oak ei ole ihan riittänyt kovissa ikäluokkalähdöissä, mutta vauhtikestävällä 4-vuotiaalla on varmasti luvassa rahakas talvi rahasarjoissa. Ruuna viihtyy pidemmillä matkoilla ja tarjonnee suosikille tiukan haasteen, mutta alla on sairastaukoa ja hevonen jää selväksi haastajaksi.

Yllättäjät: 1 Vinci Power oli oikein positiivinen lokakuussa ja on nappipaikalla. Hevosella on kuitenkin sairastelua alla ja ihan paras vire saattaa löytyä vasta startin parin jälkeen. 10 Oilsheik saa mielenkiintoisesti Iikka Nurmosen kyytiin. Ruuna on ollut Suomeen palattuaan molemmissa kisoissaan sijoitustaan parempi ja matka on vain etu. 7 Erna's King kehitti Turussa ihan hyvän loppuvedon, mutta on lähtökohtaisesti ollut selvästi paras ilman kenkiä. Sitkeä 8 Langen's Cza Cza ohittaa kirissä monta, mikäli kisaan tulee vauhtia.

Pelijakauma: Ei ihmeitä.

Juoksunkulku: Credit To Love hakee nopeasti johtopaikan.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto5-5

Suosikki: 1 Vietävän Patukka voitti Vermossa yläpystyyn johtopaikalta ja vire on ollut hieno jo pitkään. Tamma ei ole ihan niin ravivarma suorittaja kuin taulusta voisi päätellä ja ykkösrata pitää sisällään jonkinmoisen laukkariskin. Siitä kun tulee hyppy, niin se menee helposti pitkäksi. Suosikki ei lähtökohtaisesti pysty puolustamaan alussa muutenkaan paikkaansa, joten mutkia voi tulla matkaan. Ansaitusti kuitenkin selvä suosikki. Ehjällä juoksulla hevonen tuskin häviää, eikä laukka- ja/tai pussitusriski nyt kovasti päälle 40 prosentin luokkaa voi olla.

Haastaja: 4 Velaks säntää alussa johtopaikalle ja voi vetää siitä perille, mikäli suosikille tulee alussa ongelmia. Nopea ruuna on löytänyt tänä syksynä kivasti lisää voitontahtoa, mutta ei toki normaalisti riitä Vietävän Patukalle, mikäli tämä ravaa ja selviää alkumatkalla sisältä ulos.

Yllättäjät: 8 Torpparin Sisu onnistui viimeksi pitkästä aikaa täydellisesti. Ruuna sai nappijuoksun 2. sisällä ja ohitti tylysti kovan Vuaran Velehottaren. Nyt juoksusta tulee väkisinkin vaikeampi. 9 Häyrilän Hero on vahva junnaaja, joka on samalla plussa ja miinus. Ruuna jyskyttää aina rehdisti perille, mutta vauhti ei tahdo riittää kuin sijoituksiin kärjen tuntumassa. Nopeat 5 Hilun Vipinä ja 6 Konrad omaavat puolestaan vauhtia pärjätä kovissakin lähdöissä, mutta taisteluhuumori heittelee kovasti. 7 Kunnaan Tähti on pääsemässä taas pitkän tauon jälkeen rytmiin. Tamma menestyi toissa kesänä Toto75-tasollakin.

Pelijakauma: Ei ihmeitä.

Juoksunkulku: Velaks avaa johtoon ja Konrad säestää alussa. Vietävän Patukalla on alussa laukkariski. Antti Teivainen mielii muuten nopeasti toiselle ja avaa varmasti heti eteenpäin, jos se onnistuu.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 1
Suuri: 1, 4

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
4 Juiceman 31%
1 North Lexus 31%
6 Luxorious Lord 15%
2 Lily's Star 10%
7 Piedmont 10%
3 Issaquah Sund 2%
5 Dust Collector 1%

Toto5-2
8 Stonecapes Tiffany 25%
7 Maryland 25%
4 Midnight Prince 18%
1 Light Up 12%
2 Kandice Boko 8%
9 Laurila's Imanuel 5%
12 Ferrari Fastback 2%
11 Stars Trot Allan 1%
3 Alws Laudatur 1%
10 Falco Quesnot 1%
5 Maya Adams 1%
6 Blandon 1%

Toto5-3
12 Rehulan Huvi 26%
5 Soman Sirius 26%
7 Olaus Magnus 26%
8 Y.P. Son 10%
2 Kilmisteri 5%
4 Ohran Karpalo 3%
3 Hiirotar 1%
10 Väiste 1%
6 Ruiske 1%
11 Griska 1%
1 Ossian Totki 0%
9 Metsärinteen Rambo 0%

Toto5-4
5 Credit To Love 55%
2 Q-Rex Oak 25%
1 Vinci Power 5%
10 Oilsheik 5%
7 Erna's King 3%
8 Langen's Cza Cza 2%
12 Precious Twice 1%
9 Tornapull 1%
11 Wall In Carlina 1%
4 Speak Of The Devil 1%
6 Bear Gift 1%
3 Westcoast Skipper 0%

Toto5-5
1 Vietävän Patukka 60%
4 Velaks 21%
8 Torpparin Sisu 5%
7 Kunnaan Tähti 3%
9 Häyrilän Hero 3%
6 Konrad 2%
3 Rivaltti 2%
5 Hilun Vipinä 2%
2 Ohikiitävä 1%
10 Jasun Velho 1%