Ravivihje: Toto5 Jokimaa 17.12.2020

Julkaistu:

Toto5
Lahden Jokimaalla on saatu kasaan ilahduttavan tasokkaat T5-kohteet.

Toto5-1

Suosikki: 1 Mark Morella on alla kaksi vakuuttavaa voittoa. Teivossa toissa kerralla ruuna matkasi 4. ulkona ja spurttasi viimeiset 400 metriä tulisesti 10,2-vauhdilla kolmatta rataa pitkin. Viimeksi Jokimaalla Mark More haki 12-avauksessa kärkipaikan ja voitti oikein helposti. Keulajuoksu näyttää nytkin todennäköiseltä ja pienessä lähdössä matkavauhti on luultavasti rauhallista, joten kärkirankkaus on selviö.

Haastaja: 4 Frankenstein Am sairasteli alkusyksystä ja on ollut palattuaan koko ajan hyvä, vaikka voittoja ei ole vielä tullut. Toissa kerralla Killerin pitkällä matkalla Frankenstein Am spurttasi napakasti loppusuoraa ja hävisi vain keulassa huseeranneelle Don Williamsille. Viimeksi Rovaniemellä talviradalla hokeista ei vaikuttanut olevan haittaa ja hevonen kesti vaativan juoksun hienosti. Se joutui spurttaamaan sekä alussa että viimeisellä takasuoralla, minkä jälkeen oli ymmärrettävää että kenttä kääntyi ja takaa vyöryttiin ohi. Nyt voimat säästyvät loppuun.

Yllättäjät: 2 Intuto juoksi viimeksi kovassa Amazing Warriorin voittamassa T65-lähdössä. Samuli Innanen ei halunnut ajaa pitkää kiriä 3. ulkoa ja hevonen sai myöhään kiritilaa. Voimia jäi käyttämättä. Intuto on viime tuloksiaan parempi, mutta pienessä lähdössä juoksunkulusta ei helposti tule voimahevosta suosivaa. Samat sanat pätevät 3 Rooferiin, joka hävisi viimeksi selvästi Mark Morelle 4. sisältä. Voimia saattoi jäädä ainakin hieman käyttämättä ja nyt Roofer juoksee todennäköisesti lähempänä kärkeä. 5 Finest Chocolate hämmensi toissa kerralla Lappeessa, kun se kiri 3. ulkoa lennokkaasti ohi keulassa juosseen 1,0-kertoimisen Quick Valdin. Myös viimeksi Kouvolassa ruuna oli ihan hyvä 3. sisältä Tanpopon vetämässä taktiikkajuoksussa.

Juoksunkulku: Mark More vie taas joukkoa.

Pelijakauma: Frankenstein Am (17%) on jäänyt turhan selvästi Mark Moren (70%) varjoon alustavassa pelijakaumassa. Intuto (6%) on aavistuksen aliarvostettu.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 1, 4
Suuri: 1, 4, 2, 3

Toto5-2

Suosikki: 3 Rysky oli mahtava viimeksi Vermossa ja nousee suursuosikiksi sekä T5-varmavalinnaksi. Juoksusta tuli ulkoradan lähtöpaikalta odotetusti raskas, mutta Rysky kesti hienosti reippaan alun kolmannella radalla ja taisteli loppuun asti voitosta kovaa Metsärinteen Ramboa vastaan. Nyt hieman helpommassa lähdössä ja paremmalta lähtöpaikalta Rysky on selkeästi varma-ainesta. Se oli oikein hyvä jo edelliskerralla Joensuussa, kun kulki kiihdytysvaiheen laukan jälkeen viimeiset 1900 metriä voitokkaasti 27,9-vauhdilla.

Haastajat: 8 Vonkari ei mahtanut Ryskylle mitään viimeksi Vermossa, vaikka sai tasaisemman juoksun 3. ulkona. Lähtöpaikka on nyt huono ja valmentaja palaa ohjiin, joten hyvä hevonen jää armotta haastajaksi. Kovavauhtinen juoksu olisi mannaa väkivahvalle Vonkarille. 2 Paakkarin Into kiri Killerillä johtavan takaa ohituskaistaa pitkin Issakan Stigin edelle. Viimeksi Kouvolassa Pertti Puikkosen ajokki haki 25-avauksessa keulat ja hävisi vain hurjasti kirineelle Dzingelille. Taas vastassa olevan ja 3. sisällä juosseen 5 Koivun Tuiskun Paakkarin Into löi selvästi.

Yllättäjät: 1 Orpo-Pimu tienasi viimeksi Lappeessa 2000 euroa vähäväkisen Tammasarjan voitosta. Se sai vetää rauhassa ja lopetti 28-kyytiä. Ryskyä ja Vonkaria vastaan voittoa ajatellen pitää löytyä lisää kyytiä. 9 Mattilan Touho on kerännyt mitalisijoja tarkoilla juoksuilla tätä helpommista lähdöistä viime aikoina. Vaikka hevonen on ihan hyvässä kunnossa, uran voittosaldon tuplaaminen tässä lähdössä olisi melkoinen paukku.

Juoksunkulku: Paakkarin Into avasi viimeksi sen verran reippaasti, että lienee taas keulahevonen ainakin aluksi. Ryskyn selkä voi kelvata.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa. Rysky (62%) on ihan ansaitusti suuri suosikki.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto5-3

Suosikki: Kuntonsa marraskuussa löytänyt ja kolmella kilometrillä viihtyvä 9 Joseph Boko on myös yksi illan T5-varmakandidaateista. Jos sillä ajetaan lähtö vain voitto mielessä eikä säästellen, voittoputki venyy pykälällä. Jonkinlaisen mahdollisuuden voi kuitenkin nähdä myös sille, ettei tiiviisti kilpailleella ja vaativia juoksuja saaneella hevosella ajeta hampaat irvessä 1500 euron ykkösestä, kun ensi viikolla odottaa rahakas T75-finaali.

Toissa kerralla Vermossa Joseph Boko juoksi johtavan rinnalla ja jyräsi johtaneen Promptuksen tyylikkäästi. Maanantain välistartissa Hannu Torvinen ajoi puolimatkassa keulaan, minkä jälkeen valjakko ei ollut enää lyötävissä. Pitkällä matkalla kolmisen viikkoa takaperin Joseph Boko haki keulat 1. takasuoralla 12,7-vauhtisen avauksen päätteeksi ja voitti lähes 50 metrillä.

Haastaja: 5 Ilos Sansibar on myös kilpaillut voitokkaasti viime aikoina ja loistanut varsinkin tällä kilpailumatkalla. Iikka Nurmosen suunnitelmissa on varmasti hakea keulat ja tehdä siitä Joseph Bokon tehtävä mahdollisimman vaikeaksi. Viimeksi se kiersi puolimatkassa johtavan rinnalle ja nitisti lopussa Rallstonin niukasti mutta pomminvarmasti. Toissa juoksussaan kolmella kilometrillä kisatessaan Ilos Sansibar oli ylivoimainen keulasta. Joseph Boko jäi tuolloin selvästi taakse hankalan juoksun saatuaan, mutta on parantanut sen jälkeen kovasti.

Yllättäjät: Lähdöstä ei löydy hevosia, joilta osaisi perustellusti odottaa Joseph Bokon ja Ilos Sansibarin lyömistä. Kolmantena rankataan 8 Donato Hyrdehöj, joka teki asiallisen 500 metrin kirin 3. ulkoa viimeksi ja ylsi muutaman mitan päähän Joseph Bokosta. 6 Ciao Ferrari innostuu välillä ponteviin loppuvetoihin ja saa nyt Henri Bollströmin rattailleen, mutta vastus hirvittää. 2 Gold Arrow Web oli pehmeähkö toissa kerralla keulasta. Myös eilisessä kisassa askel painoi lopussa, kun hevonen jäi kovan avauksen jälkeen johtavan rinnalle.

Juoksunkulku: Ilos Sansibar hakee keulat ensimmäisellä takasuoralla. Joseph Bokon taktiikkaa on vaikea veikkailla. Lähdön voittoa ajatellen olisi selkeintä ajaa johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Oikein pelattu, selkeä lähtö.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 9, 5
Suuri: 9, 5

Toto5-4

Suosikki: 2 Catehecassa Zest saa rattailleen Antti Teivaisen. Hevonen avaa hyvin ja sai hyvän lähtöpaikan, joten koko matkan johtoon on saumat. Viimeksi kun Teivainen ajoi oria, valjakko kiihtyi reippaasti keulaan ja veti varmoin ottein perille.

Myös tiistain välistartista tulee puhtaat paperit, vaikka sijoitus jäi odotettua vaatimattomammaksi. Ori juoksi kärkiryhmässä ja joutui spurttaamaan monta kertaa matkalla. Edellisessä kilpailussaan Catahecassa Zest kiri viimeiset 700 metriä hyvin 4. ulkoa väsyvän vastustajan takaa motista päästyään.

Haastajat: 9 Samvais on oikein kiinnostava rasti sattuvassa sarjassa. Jos ori olisi yhtä hyvä kuin kesällä Ruotsissa tai Suur-Hollola-sunnuntain Nelivuotispokaalissa, se ei välttämättä saisi muista vastusta. Kunto kuitenkin katosi syksyllä ja nyt ori palaa kehiin vajaan parin kuukauden tauolta. Luokaltaan Samvais on niin kova hevonen illan lähtöön, että tuore näyttö alla se olisi ollut jopa selvähkö suosikki. 11 Othellos Magi oli tosi hyvä Lappeessa toissa kerralla. Se juoksi kovavauhtisessa kisassa toisella radalla ilman selkää ja puristi sitkeästi ykköseksi. Viime kilpailussaan ruuna laukkasi kiihdytyksessä ja sen jälkeen se on jäänyt kertaalleen pois. 10 Quattro Tilly on ollut mainio alkutalven juoksuissa. Viime juoksun perusteella kunto pitää, vaikka orastanut totosijaputki katkesi. Ruuna ehti 6. ulkoa vain viidenneksi, vaikka kulki viimeiset 700 metriä mukavasti 12,6-vauhdilla.

Yllättäjät: 12 Burnhill's Luck kierteli viimeksi alussa ja jämähti lopussa pussiin johtavan taakse. Hevonen lienee nousukuntoinen startti alla ja kuten edelliseltä sesongilta muistetaan, kyseessä on oikein hyvä ja vahva talvihevonen. Edellisen tallikaveri 3 Elrond on varovasti tuloillaan ja pärjää, jahka ravi loksahtaa kohdilleen. Viimeksi Jokimaalla ruuna teki asiallisen 700 metrin kirin 3. ulkoa. 6 Capo The Amour on nopea ja yllätysvalmis varsinkin, jos pääsee ilman ylivauhtia keulaan ohi suosikin. Edellisen kerran kun ruuna juoksi piikkipaikalla, se kesti 10,5-avauksen hienosti ja hävisi vain One Pointille. Viime esitysten perusteella kunto pitää. 1 Get Involved teki asiallisen Suomen-debyytin Lappeessa. Se sai suojajuoksun 4. sisällä ja tuli loppusuoran positiivisesti, häviten kuitenkin keulasta voittaneelle 7 Veloce Valdille noin 20 metriä.

Juoksunkulku: Catahecassa Zest ja Capo The Amour avaavat parhaiten. Suosikki on todennäköisempi keulahevonen.

Pelijakauma: Samvaisin (14%) alustavassa kannatuksessa on mukavasti nousun varaa.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 2, 9, 11, 10, 12, 3, 6
Suuri: 2, 9, 11, 10, 12, 3, 6, 7, 1, 8, 4, 5

Toto5-5

Suosikki: Suomenhevosten 50000 euron sarja on illan helmi. 5 Pöylefanten jatkaa suosikkina, vaikka komea viiden voiton putki katkesi viimeksi. Valmentaja Rami Syrjä kertoo, että hevosella oli vatsavaivoja Seinäjoella. Harjoitusten perusteella Pöylefanten voi palata nopeasti tasolleen yhden hudin jälkeen ja jos ruuna on taas yhtä hyvä kuin voittojuoksuissaan, menestystä on luvassa.

Haastajat: 6 Hulluduunari laukkasi toissa kerralla Vermossa voittonsa maalisuoralla keulapaikalta. Viimeksi tamma pysyi ravilla ja torjui keulapaikalta muut paitsi Vennelmon Varman. 3 Tähtituula on ollut jo pitkän epäonninen. Viimeksikin voimia jäi käyttämättä, kun sisäradalta tuli myöhään kiritilaa. 1 Syneri on etsinyt huippukuntoaan. Viimeksi ruuna avasi tulisesti keulaan ja vaihteli vielä sen jälkeen keulapaikkaa 2 Kaken kanssa. Lopussa askel painoi sen verran, että kolme vastustajaa kiri ohi Sorretun Voiman johdolla. Syneri ei ollut huono, mutta pystyy parempaankin ja se pidetään peleissä.

Yllättäjät: 8 Diori on tuulennopea hevonen, joka voi ohittaa koviakin hevosia lyhyellä palalla. Viime juoksunsa perusteella ruuna kilpailee hyvässä kunnossa. Se kulki vahvasti lähtölaukan jälkeen ja spurttasi loppusuoran terävästi avaruuskaistoja pitkin. 10 Limuska oli viimeksi vain kohtalainen kolmas 2. ulkoa tätä helpommassa lähdössä. Otteiden pitäisi terävöityä, jotta tästä lähdöstä tulisi menestystä.

Juoksunkulku: Syneri ja Hulluduunari ladannevat taas lähtöön kärkipaikka mielessä. Jälkimmäinen on ollut ravivarmempi ja kaksikosta todennäköisempi keulahevonen. Myös Pöylefanten ja Diori saattavat osallistua kiihdytykseen.

Pelijakauma: Tähtituulan (16%) alustava kannatus on lievästi alakantissa.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 5, 6, 3, 1
Suuri: 5, 6, 3, 1, 8

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
1 Mark More 62%
4 Frankenstein Am 22%
2 Intuto 8%
3 Roofer 5%
5 Finest Chocolate 2%
6 Dust Collector 1%

Toto5-2
3 Rysky 62%
8 Vonkari 15%
2 Paakkarin Into 10%
10 Karhotti 3%
9 Mattilan Touho 3%
1 Orpo-Pimu 3%
5 Koivun Tuisku 3%
4 EL Timotei 1%
6 Aarian Esteri 0%
7 Susan Prinssi 0%

Toto5-3
9 Joseph Boko 50%
5 Ilos Sansibar 40%
8 Donato Hyrdehöj 3,5%
3 Sahara Maldonado 2%
6 Ciao Ferrari 1,5%
2 Gold Arrow Web 1%
7 Menino Bonito 0,5%
11 Way To Go 0,5%
4 Boss Amiraal 0,5%
1 Salty Fairytale 0,5%

Toto5-4
2 Catahecassa Zest 22%
9 Samvais 21%
10 Quattro Tilly 10%
11 Othellos Magi 10%
12 Burnhill's Luck 9%
3 Elrond 8%
6 Capo The Amour 7%
7 Veloce Vald 7%
1 Get Involved 2%
8 MAS Bella 2%
4 Spotlight Brodde 1%
5 Wild Card S 1%

Toto5-5
5 Pöylefanten 30%
6 Hulluduunari 21%
3 Tähtituula 18%
1 Syneri 15%
8 Diori 5%
7 Ciiran Tähti 3%
10 Limuska 3%
9 Pälvi Tuttu 2%
4 Kielas 2%
2 Kake 1%