Ravivihje: Toto65 Vermo 16.12.2020

Julkaistu:

toto65
Keskiviikon pankin Willow Priden apuvarmaksi löytyi alemmasta sarjasta alipelattu haastaja, jonka voitto on roikkunut ilmassa.

Toto65-1

Suosikki: Keskiviikon Toto65-pankkia ei tarvitse pitkään etsiä. Se on kierroksen avaavan seitsemän kilpailijan Tammatähden suursuosikki 3 Willow Pride. Kesällä hukassa olleen lähtönopeutensa syksyn myötä löytänyt huipputamma uusii kaiken järjen mukaan viime keskiviikon keulasoolonsa, jonka huipensi leikitellen 1.10-vauhtiseen loppukiriin. Toissakertainen heikompi sijoitus oriitten ja ruunien joukossa johtui pussituksesta.

Haastajat: Kuntoutunut 2 Stoneisle Ocean on päähaastaja viime juoksunsa perusteella. Se menetti Vermossa asemansa kaulasta romahtaneen 1 Bosses Ladyn takana, mutta spurttasi tosi ärhäkästi, kun pääsi vapaaksi ja saavutti selvästi muun muassa toiseksi sijoittunutta Willow Pridea maalisuoralla. Jos Stoneisle Ocean onnistuisi pitämään rinnaltaan lähtevän Willow Priden takanaan kiihdytyksessä, suosikin viitan voisi siirtää sen lautasille, mutta sen nopeus ei taida aivan riittää tähän.

Ylempänä mainitun Bosses Ladyn vire näytti alkusyksyllä oikein lupaavalta kesätauon jälkeen, mutta sen viime esitykset eivät ole vastanneet aivan odotuksia. Tammalla ajettiin viimeksi hirmuvauhdissa Peanutsia vastaan keulasta heikolla tuloksella, joten nyt sillä pyritään varmasti maltillisempaan selkäreissuun, jolla se olisi kiinni totosijassa. Hevosen viimekertaista väsähtämistä ei pidä tuijottaa liikaa.

Huonoimmalta lähtöpaikalta starttaavan 8 Ice Winen kunto pitää. Se lopetti toissa kerralla takamatkalta asiallisesti kolmanneksi Stonecapes Queilan SE-juoksussa ja viimeksi 3. ulkoa Willow Priden vanavedessä hyvin samalle sijalle.

Viime talven kuningattaren 6 Selene Lunen voittotahti hiipui kesällä, mutta se on jaksanut uurastaa ihailtavasti jatkuvasti. Aina kaikkensa antavan rautarouvan vire saattaa olla talven kynnyksellä jopa taas nousussa. Toissakertainen heikko sijoitus johtui vastaan olleesta juoksunkulusta, mutta viime lauantaina Selene Lune kiri Turussa 4. ulkoa hienosti toiseksi hirmuvireisen Ricoconen dominoimassa ykkösdivisioonassa.

Pelijakauma: Willow Priden kannatus on hiukan ylä- ja haastajien alakantissa.

Juoksunkulku: Sisimmiltä radoilta avataan liukkaasti. Willow Pride etenee kärkipaikalle ohi Bosses Ladyn.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto65-2

Suosikki: Kolmevuotiaan 5 Salpaus Inside-Outin piti startata keskiviikkona Uudenmaan Upeimman karsintalähdössä, mutta koska se peruttiin hevospulan takia, se osallistuu tammojen tavalliseen rahasarjaan. Vastus on syksyllä ikäluokkakisoissa juosseelle hevoselle niin sopiva, että se starttaa selvänä suosikkina ja ehdokkaana jopa systeemien tukipilariksi.

Toissa kerralla huippuvarsojen pitämä kyyti Kasvattajakruunun finaalissa oli kylmää Salpaus Inside-Outille, mutta ei sen juoksukaan mennyt parhain päin, kun kilpasisko väsyi aikaisin edessä. Tamma lopetti aivan asiallisesti, kun pääsi vapaille vesille. Viimeksi se oli Vermossa hyvä kakkonen kuolemanpaikalta, vaikka menetti selvästi metrejä etukaarteen hidastelussaan, joka johtui sisälle päin painamisesta. Se olisi luultavasti voittanut ilman haparointiaan.

Haastajat: 9 Maze Match pilasi toissa kilpailunsa lähtölaukkaan, mutta on ollut muuten positiivinen viime juoksuissaan. Se voitti kolme starttia sitten köykäisen porukan hyvin ilmavasti 2. ulkoa ja nousi viimeksi 3. ulkoa pontevalla 700 metrin kirillään Immersive Workoutin tuntumaan kakkoseksi.

Nelivuotiskausi on ollut paha pettymys viime vuonna kaikki kolme kilpailuaan voittaneelle 8 Motivated Secondille. Tamma ei ole yltänyt kertaakaan kahden parhaan joukkoon. Jalkaongelman takia 2,5 kuukauden paussilla olleen hevosen luokka on niin kova, että se pystyisi huippupäivänään voittamaan tällaisia lähtöjä jopa mennen tullen.

Yllättäjät: 2 Gabriella ravasi vuoden avausvoittonsa jättiyllättäjänä viimeksi Seinäjoella, missä pääsi takamatkalta kätevästi 3. ulos. Tamman tarvitsi lähteä kiriin vasta 300 metriä ennen maalia. Gabriella kohtaa Vermossa kovempia vastustajia, mutta nousukuntoisen hevosen totosija ei suuremmin yllättäisi hyvältä lähtöpaikalta.

6 Charming April ja 7 Sapta Rishi tekivät viimeksi Lahdessa nousuvireiset esitykset. Ne lähtivät 700 metriä ennen maalia peräkanaa kiriin 2. ulkona juosseen Charming Aprilin johdolla ja tulivat mukavasti perille. Tammojen esitykset olivat tasavertaiset. Kummankin voitto tulisi vielä yllätyksenä, mutta ne kannattaa pitää seurattavien listalla.

Välillä tosi pitkällä tauolla ollut 3 Amour Mirage selvisi ensimmäisellä kerralla takamatkalta kakkoseksi, kun moni vastustajista laukkasi, mutta seuravaksi hevonen oli jostain syystä paljon ponnettomampi. Sen viimekertainen pirteä kiri aivan hänniltä aikaisin romahtaneen vastustajan perästä antoi taas toivoa paremmasta.

Pelijakauma: Charming April, Sapta Rishi ja Amour Mirage ovat liian unohdettuja.

Juoksunkulku: Salpaus Inside-Out hakee keulat ja saanee vetää ilman prässääjiä.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 5, 9, 8
Suuri: 5, 9, 8, 2, 6, 7, 3

Toto65-3

Suosikki: Suomenhevostammojen tasoitusajossa potentiaalisia voittajakandidaatteja starttaa kaikilta kolmelta paalulta. Niukasti rankingin kärkeen kiilaa yhden takamatkan 6 Kukkarosuon Veera. Ravivaikeuksista kärsinyt hevonen on palannut joulukuussa hyvässä iskussa pitkältä paussilta. Se kiri ensin 2. sisältä kärkirintamaan ja voitti viimeksi keulasta puhtaasti ennätysajallaan. Jos Kukkarosuon Veeran ravi pysyy kasassa jatkosakin, sille on luvassa vielä paljon menestystä lisää talvella.

Haastajat: Perusmatkalta karkuun pyrkii 2 Posokka, jonka viime voitto lokakuun lopussa tuli keulajuoksulla. Viimeksi tamma seurasi keulasta hallinneen voittokoneen Metsärinteen Rambon vanavedessä varmaakin varmemmaksi kakkoseksi voimia tallella.

Lupaavasti ammattitallista viime viikolla Vermossa aloittanut 11 Maatian Tähti on vaarallisin kahden takamatkan hevosista. Se eteni 2. ulkoa 900 metrin kirillään ”kilometrin” kakkoseksi ylivertaisen Vietävän Patukan jälkeen. Nopea ja ravivarma tamma pystyy ohittelemaan kilpasiskojaan pienelläkin matkalla.

Tasaisia juoksuja tekevä 8 Taikatulen Liekki ei loistanut perjantaina Joensuussa, minne tuli kolmen kuukauden loukkaantumistauolta. Siltä ei irronnut kunnon spurttia, mutta se selvisi vastustajiensa loppumatkan laukkojen ansiosta totosijalle. Ravivarmalta tammalta voi odottaa tuon startin ansiosta pontevampia otteita jo Vermossa.

4 Friiviri ehti viimeksi pienessä lähdössä 32,0-lopetuksessa kärkeen maalisuoralla, mutta keskiviikon tehtävä on tammalle selvästi vaativampi.

Yllättäjät: 12 Isosalon Ihme kohtasi viimeksi Maatian Tähden, mutta jäi aivan liikaa lähtölaukassaan. Se kyllä kulki sen jälkeen mallikkaasti kahden edellisen starttinsa tavoin. Tamma on paljon tulosrivistöään vaarallisempi.

9 Sorjan Säihke saattaa olla lievässä nousukunnossa. Se ei mahtunut viimeksi Kukkarosuon Veeran voittojuoksussa kirimään metriäkään 4. ulkoa.

Monesti laukannut tai vaativan reissun saanut 1 Mylverin Repekka on tulosriviään jonkin verran etevämpi ja voi pitkästä aikaa napata kohta totosijan jossain sopivalla juoksulla.

Pelijakauma: Posokka, Isosalon Ihme ja Sorjan Säihke ovat jääneet alipelatuiksi. Taikatulen Liekkiä ja Friiviriä on rastittu liikaa.

Juoksunkulku: Posokka haluaa vetojuhdan työt Mylverin Repekalta. Kukkarosuson Veeralta voi olla samat aikeet takamatkalta.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 6, 2, 11, 12, 9
Suuri: 6, 2, 11, 12, 9

Toto65-4

Suosikki: Jos huippulahjakas 1 Hujake malttaa ravata koko matkan tai jää ykkösradalta pussiin, muut ovat helisemässä sen kanssa. Derbyn viitonen on tehnyt viime kilpailuissaan loistavat nousut laukkojensa jälkeen. Viimeksi se tyri voittonsa hyppyyn noususta päätöslenkin alussa. Ruuna kulki hurjasti sen jälkeen. Hujakkeen vauhtivarat riittävät kevyesti näissä sarjoissa, mutta on mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon sillä uskalletaan satsata kiihdytykseen laukkariskin uhalla.

Haastajat: Hujakkeen ikätoveri 2 Issakan Valo on myös lahjakas 5-vuotias. Derbyn finaalipaikan harmittavaan laukkaan loppumetreillä menettänyt ori ei ollut välillä ehkä aivan terävimmillään, mutta ainakin viime startin perusteella sen vire on mallillaan. Issakan Valo sai pitkällä matkalla oivan reissun keulahevosen peesissä, mistä jatkoi loppusuoralla varmaan voittoon ennen takaa lähestyneitä jyriä Rallin Muistoa ja Karloa.

Ennen kevään koronataukoa voitokkaasti esiintyneen 6 Tuuskasen vire on taas kohoamassa talvea kohti. Ravivarman menijän vauhdit eivät toissa kerralla riittäneet kahinoihin, kun se jäi alussa kauas kärkihevosista, mutta viimeksi oli jo hallitun voiton vuoro kuolemanpaikkajuoksulla Kouvolan pienessä lähdössä. Tuuskasella on vieläkin kehittymisen varaa.

Väkivahva 4 Meren Maininki on taas parantanut menoaan lyhyen suvantovaiheen jälkeen, mutta sen ei ole helppo ehtiä voittoon normaalimatkalla. Se voitti kyllä sunnuntaina Kouvolassa sopivan tehtävän suosikkina voimia tallella, vaikkei ravannut kuskinsa mukaan täysin sulavasti. Tamma pääsi pienessä lähdössä nopeasti keulaan toisen paaluhevosen laukattua ja piti takamatkalaiset hallitusti takanaan 28,0-lopetuksessa. Vermossa Meren Mainingin pitää painella paljon kovempaa.

Nopeudellaan ja varmuudellaan hyviä sijoja jatkuvasti naputellut 7 Vappujätkä voi valttikorttiensa avulla jatkaa totosijaputkessa, mutta eri asia on, riittääkö sen kovuus ihan voittoon asti. Viimeksi ruuna piti ylivertaisen keulavoittajan peesistä kakkoseksi.

Yllättäjät: 3 Hollaus on pärjännyt viime aikoina laukattomissa juoksuissa, ja sitä voi harkita mukaan leveisiin revityksiin. Se jyräsi kolme kisaa sitten 4. ulkoa kilometrin kirillä täpärään voittoon ja teki myös seuraavaksi hyvän kirin 3. ulkoa, vaikka yksi vastustaja spurttasikin loppumetreillä ohitse. Viimeksi tamma laukkasi lähtösuoralla hylkäykseen johtaneeseen laukkaan nytkin kärryille hyppäävän treenarinsa ajamana.

5 Adven Ture ja 8 Pilskeri ovat väläytelleet nousuvirettä viime aikoina ja niitä voi sovitella myös lapuille jättiyllätyksen toivossa.

Pelijakauma: Oikein pelattu lähtö.

Juoksunkulku: Hujakkeella tuskin satsataan täysillä starttiin. Radoilta 5-7 avataan parhaiten. Tuuskanen on suosikki vetojuhdan paikalle.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 1, 2, 6
Suuri: 1, 2, 6, 3, 5, 8

Toto65-5

Huippukuntoon syksyllä virinneen 11 Nashville Nancyn joutuminen surkealle lähtöpaikalle pikamatkalla vetää peliä jännäksi. Jätämme sen haastajan paikalla.

Suosikki: 6 Glamour Arioso on malliesimerkki rehdistä kilpahevosesta. Se ei ole usein voittava kirkkain tähti, mutta antaa aina kaikkensa. Varmalla ja totosijoilla viihtyneellä menijällä alkaa olla viimeisiä hetkiä korkata vuoden avausvoittonsa. Kahdessa viime startissa täysosuma on ollut jo lähellä keulajuoksulla, mutta molemmilla kerroilla yksi lujaa kirinyt vastustaja on ehtinyt sen ohitse loppumetreillä. Koska Glamour Arisosolla on nytkin hyvä mahdollisuus päästä piikkiin, kokeilemme sitä ideavarmana pikamatkalla. Se ei voi enää pitkään välttyä voitolta.

Haastajat: Ylempänä mainittu Nashville Nancy jäi toissa kerralla pessimistisen taktiikan jälkeen keulavoittajan taakse pussiin kakkossijalle, mutta viikko sitten sillä tulivat rajat vastaan piikkijuoksulla kovien vastustajien puristuksessa. Tamma putosi maalisuoralla neljänneksi. Koska vastus kevenee viime kilpailusta, Nashville Nancyn sijoituskin luultavasti taas kohenee.

Viime kuukausina edukseen muuttunut 4 Sergio Leone saavutti välillä voittojakin hyvillä kireillään. Toissa kerralla se oli aivan hyvä myös keulajuoksulla, vaikka putosi loppumetreillä totosijoilta. Ruuna lopetti viimeksi aivan hyvin viimeiseltä sijalta maalisuoralla. Hyvällä avaajalla saatetaan kokeilla lyhyen matkan ansiosta taas piikkijuoksua, jos se pystyisi vastaamaan alussa Glamour Ariosolle, ja se vetäisi silloin varmasti pitkään.

5 Rehab on tehnyt koko uransa niin sanottuja pikkunättejä juoksuja, ja sen voi huomioida oikein isoissa systeemeissä. Vermon startti on uutteralle kilpailijalle jo neljäs alle kahteen viikkoon. Se teki Lahdessa ja Vermossa asialliset kirit samoin kuin viikonlopun Turun välistartissaan 3. ulkoa. Voittoihin asti ruunan on ollut vaikea riittää.

Yllättäjä: 10 Proud Ms Cantabille on jäänyt viime kilpailuissa jossiteltavaa tarkkojen sisäratareissujen jälkeen. Viimeksi se ei päässyt kirimään keulasta taipuneen Nashville Nancyn selästä, ja pussin suu pysyi siltä supussa myös edellisellä kerralla Vermossa. Tamma ei ole kiertelijä, mutta voi nousta alkusyksyn starttiensa tavoin korkealle sattuvalla pikamatkalla, jos pääsee tulemaan vetävässä selässä.

Pelijakauma: Glamour Arioso, Sergio Leone ja Proud Ms Cantab ovat selvästi alipelattuja ja Rehab on karkeasti ylipelattu.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 3, 4 ja 6 avataan hyvin. Sergio Leone ja Glamour Arioso ratkaisevat keulapaikan kohtalon, ja kaksikosta jälkimmäinen on hiukan todennäköisempi johtohevonen.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto65-6

Suosikki: Loistavia juoksuja jatkuvasti tehnyt 2 Truedream A.F. on tasokkaasta vastuksesta huolimatta yksi keskiviikon varmaehdokkaista. Etenkin jos hyvin avaava ruuna onnistuu valtaamaan johtopaikan, sitä on melko mahdoton ohittaa. Hevonen jäi toissa kerralla Lahden kivikovassa JTT-finaalissa viidenneksi, mutta vasta sinnikkään taistelun jälkeen kuolemanpaikkareissulla. Se kiri viikko sitten Vermossa kuukauden tauolta takajoukosta hyvin toiseksi Joseph Bokon jälkeen ja lienee startin ansiosta nyt piirun verran terävämpikin.

Haastajat: Upeasti 4-vuotiskaudellaan kehittynyt 4 Comway Cotter on yksi kovimmista. Derby-finalisti oli toissa kerralla hyvä kolmas hurjan Don Williamsin voittamassa pitkän matkan lähdössä ja kilpailemisesta nauttiva ruuna sai lauantaina Turussa sopivasti paikat aukaisseen startin alleen. Se luovutti piikin Don Williamsille 1800 metriä ennen maalia ja seurasi parhaiten tätä perille asti.

9 Pica-Pica Oak palasi viimeksi Kouvolassa hutistarttien jälkeen voittojen tielle. Se ei välillä taistellut kykyjensä mukaisesti piikkijuoksuilla, mutta kiri viimeksi selkäreissulla pontevasti vakuuttavaan voittoon. Tamman terävää spurttia kannattaa nytkin varoa mielenkiintoiselta lähtöpaikalta suosikkien perästä.

Kahdesti Suomessa juossut 1 Artico Zack on viime kilpailunsa perusteella varteenotettava haastaja, vaikka sillä on pussitusriski. Ori paransi ensimmäisestä paussin jälkeisestä startistaan ja kiersi 5. ulkoa hienolla tyylillä ylivoimavoittoon. Vastus on Vermossa merkittävästi kovempi, mutta hevosella on värkeissä varaa.

Yllättäjät: Mikäli Truedream A.F.:ää haluaa varmistella, edellä mainituilla haastajilla pärjää pitkälle. Seuraavina mieleen tulevat 7 Wutan ja 11 Credit To Love.

Ennätysjuoksunsa jälkeen pari kuukautta huilannut Credit To Love palasi hyväkuntoisena kehiin viime kuun lopulla Vermossa, missä kiri viimeiseltä sijalta pirteästi maalisuoralla. Jos se jatkaa keskiviikkona nousukunnossa, kärkisijat eivät ole utopiaa.

Wutan on tullut pitkän loukkaantumistaukonsa jälkeen myös hyvävireisenä tositoimiin. Ruuna jäi ensin Vermossa täysissä voimissa pussiin 3. ulkoa ja kamppaili viimeksi keulasta aivan hyvin, vaikka Nazareth spurttasi maalisuoralla 2. ulkoa ohitse. Wutan sairastui viime juoksunsa jälkeen kuumeeseen eikä ole välttämättä vielä ihan parhaimmillaan.

Pelijakauma: Suosikki on lievästi ylipelattu. Credit To Love on huippuedullinen varmistusrasti.

Juoksunkulku: Hurjasti avaava Delightful Moment katsoo auton takaa keulat, mutta päästää pian Truedream A.F.:n johtamaan joukkoa. Comway Cotterille käy kuolemanpaikkajuoksukin.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 2, 4, 11
Suuri: 2, 4, 9, 1, 11

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 3
Toto65-2: 5, 9, 8
Toto65-3: 6, 2, 11, 12, 9
Toto65-4: 1, 2, 6
Toto65-5: 6
Toto65-6: 2, 4, 11
Hinta: 13,50 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto65-1: 3
Toto65-2: 5, 9, 8, 2, 6, 7, 3
Toto65-3: 6, 2, 11, 12, 9
Toto65-4: 1, 2, 6, 3, 5, 8
Toto65-5: 6
Toto65-6: 2, 4, 9, 1, 11
Hinta: 105,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto65-1
3 Willow Pride 69%
2 Stoneisle Ocean 14%
7 Ice Wine 6%
6 Selene Lune 5%
1 Bosses Lady 5%
4 Arctic Elsa 0,5%
5 Let's Take a Selfie 0,5%

Toto65-2
5 Salpaus Inside-Out 45%
9 Maze Match 23%
8 Motivated Second 15%
6 Charming April 6%
2 Garriella 5,5%
7 Sapta Rishi 3%
3 Amour Mirage 2,5%
4 In Cookie Boogie 0%
1 MAS Calypso 0%

Toto65-3
6 Kukkarosuon Veera 26%
2 Posokka 24%
11 Maatian Tähti 21%
12 Isosalon Ihme 8%
4 Friiviri 6%
8 Taikatulen Liekki 6%
9 Sorjan Säihke 5%
1 Mylverin Repekka 2%
5 Millikka 1%
13 Krista 0,5%
7 Noran Pot 0,5%
3 Sariannan 0%
10 Vilviiri 0%

Toto65-4
1 Hujake 32%
2 Issakan Valo 24%
6 Tuuskanen 20%
4 Meren Maininki 6%
3 Hollaus 5%
5 Adven Ture 3,5%
7 Vappujätkä 3%
8 Pilskeri 2,5%
12 Usko Eevertti 2%
11 M.A. Piste 2%
9 Varoitus 0%
10 Suviruusuli 0%

Toto65-5
6 Glamour Arioso 27%
11 Nashville Nancy 25%
4 Sergio Leone 18%
5 Rehab 9%
10 Proud Ms Cantab 5%
1 Melinda Ses 5%
3 Gold Arrow Web 4%
2 Dauntless Girl 3%
9 Queen Of Pirates 2%
7 Ruthless Chick 1,5%
8 White Cross Bicho 0,5%
12 Prins Göran 0%

Toto65-6
2 Truedream A.F. 48%
4 Comway Cotter 17%
9 Pica-Pica Oak 11%
1 Artico Zack 10%
11 Credit To Love 7%
7 Wutan 2,5%
5 Delightful Moment 1,5%
3 Pearl On Stage 1,5%
12 Long Leg Lizzy 1%
10 Baby Beyonce 0,5%
6 Crazeman 0%
8 Arrowsrain 0%