Ravivihje: Toto5 Jokimaa 3.12.2020

Julkaistu:

TOTO5
Toto5-suosituksen läpivarma löytyy päätöskohteesta.

Toto5-1

Suosikki: 4 Quick Vald on kilpaillut läpi syksyn kovissa lähdöissä ja tehnyt säännöllisesti kovia juoksuja. Edellinen Vermon voitto tuli, kun ruuna nousi etusuoralla johtavan takaa toiselle ilman vetoapua ja jyräsi ykköseksi. Viimeksi hevonen kiri kivikovassa Amazing Warriorin voittamassa taktiikkajuoksussa 5. ulkoa 11,0/800 metriä ja saa edelleen kaikki plussat, vaikka jäi kolmanneksi. Suosikilla on mahdollisuus päästä johtopaikalle hallitsemaan juoksua, mutta on selvä ykkösvaihtoehto voittajaksi muiltakin juoksupaikoilta.

Haastajat: 2 Might Be Romeo nappasi Kasvattajakruunusta arvokkaan 2. sijan hyvällä kirillä 3. sisältä, eikä voittokaan jäänyt kauaksi. Sarjat nousivat kerralla pykälällä ja hevonen kisaa tässä lisäksi ylisarjassa, mutta ikäluokkamenestyjilä tapaa olla sanansa sanottavana vielä näissäkin lähdöissä. Hyvä avaaja voi lyödä kapuloita suosikin keulahaaveiden rattaisiin ja juoksee huonoimmassakin tapauksessa 2. sisällä sen takana.

1 EL Dirtyman on huomattavasti tauluaan paremmassa iskussa, mutta onnistumisia ei tahdo tulla nyt oikein millään. Kuopiossa ruuna jäi passiivisen taktiikan jäljiltä taas pussiin. 1-radalta tasainen avaaja vaatii kiritilojen löytämiseen tuuria, mutta pystyy olemaan korkealla, mikäli sitä on.

Yllättäjät: 5 Axel Foleylle jäi marraskuun alun starteissa jossiteltavaa ja viimeksi tuli tälle hevoselle harvinaisempi laukka. Kunto on nousussa, mutta näennäisesti hyvä lähtöpaikka on käytännössä aika hankala, kun sisäpuolella on useampi nopea lähtijä. 7 One Break Broline tekee selvästi parhaat juoksunsa johtopaikalta, mutta täältä sinne ei ole asiaa. Viimeksi ruuna kiersi tätä sopivammassa lähdössä matkalla johtavan rinnalle, mutta ei jaksanut puristaa kärkikamppailuun.

Pelijakauma: Quick Vald (49 %) on oikein pelattu suosikki ja vaihtoehto varmaksi.

Juoksunkulku: Might Be Romeo saattaisi halutessaan pystyä torjumaan Quick Valdin alussa, mutta taktiikkaa on vaikea arvioida ennakkoon.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 4
Suuri: 4, 2, 1

Toto5-2

Suosikki: Toisessa Toto5-kohteessa erottuu neljä hevosta muista, mutta niiden kesken järjestys on aika lailla makuasia. 9 Larvan Urho on pelaajille alustavasti aika selkeä suosikki. Alku-uralla käytöshäiriöistä kärsinyt ruuna on asettumaan päin ja nousu sarjoissa jatkuu varmasti vielä jonkin aikaa. Starttiväliä on kertynyt jonkin verran ja siksi selvähkö suosikkiasema ahdistaa hieman. Viimeksi hevonen tuli 2. sisällä voimia tallella maaliin.

Haastajat: 12 Dzingel juoksi pelisuosikin kanssa samassa lähdössä toissa startissaan ja jäi myös pussiin. Viimeksi ohjastaja ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan löi keulassa varhain kaasua. Lähtöpaikka on ongelmallinen, mutta ruuna jaksaa tehdä töitä ulkoradoillakin.

Teemu Okkolinin tallin kaksikko 2 Hipassi ja 6 Meninkö on edelleen rankattua parivaljakkoa epävarmempi, mutta oikein kehityskykyinen. Meninkö malttoi toissa startissaan ravata koko matkan Oona Halmeen ohjastuksessa voittaen keulasta ja hän palaa nyt rattaille. Hipassi on väläytellyt ikäluokkalähdöissäkin, mutta oli viimeksi pieni pettymys pienessä lähdössä johtavan rinnalta. Ainoan autolähtöstarttinsa perusteella ori osaa avata kovaa, mutta 1-rata on toki aina hankala paikka rutinoimattomalle hevoselle.

Yllättäjät: 3 Soman Sirius on ollut kaksi kertaa peräkkäin keulapaikalta kakkonen, mutta kohtaa nyt huomattavasti kovempia. 8 Villijäbän onnistuminen on roikkunut ilmassa, mutta epävarma hevonen on varsin hankalissa lähtöasemissa.

Pelijakauma: Jakauman kärkinelikon kuuluisi olla lähempänä toisiaan.

Juoksunkulku: Hipassi saattaa onnistua puolustamaan johtopaikan, mutta radoilla 3, 6 ja 7 on myös napakka avaaja. Varsinkin Vauhtipoku on tosi nopea, mutta sillä haetaan varmasti ensisijaisesti selkäjuoksua.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 9, 12, 2, 6
Suuri: 9, 12, 2, 6

Toto5-3

Suosikki: Syksyllä neljä voittoa ottanut 10 Com Tuff palaa pieneltä huoltotauolta. Ruunan selvästi parhaat esitykset ovat kengittä, joten sen haluaa nähdä tekevän hyvän esityksen kengät jalassakin, ennen kuin innostuu hevosesta selvänä suosikkina. Balanssin ei tarvitse automaattisesti olla iso miinus, mutta kun sen yhdistää venähtäneeseen starttiväliin, niin aika paljon pelatun hevosen varmistaa mieluummin tässä kohtaa, kun antaa sille täyden luoton.

Haastajat: 14 Poetry In Motion kiersi Killerillä viimeisen tuhannen kolmatta ilman vetoapua ja kulki sen 14,0. Se ei ollut tamman parhaita esityksiä, muttei niin huono kuin sijoitus antaa ymmärtää. Hevosen otteet terävöityvät varmasti, kun startti on nyt lähempänä, muttei sillekään kenkäpakkoaika ainakaan plussa ole.

3 Stay On Top palasi viimeksi pitkältä tauolta aika maltillisin odotuksin ja esitys oli siihen nähden asiallinen, vaikka aika sopivassa porukassa tarjottiin onnistuneella juoksulla kyllä voittoakin. Ruuna on startti alla ja hyvältä paikalta mielenkiintoinen rasti.

15 Gargamel Sisu aloittaa uusista käsistä. Ruuna oli 3-vuotiaana oikein lupaavan hevosen maineessa, mutta tänä kausi on ollut pettymys ja katkonainen. Luokka riittää takuulla, mutta vire on arvoitus ja on myös hankala arvioida, miten aktiivisesti huonolta paikalta halutaan tässä ajaa.

Yllättäjät: 6 Glide On Fire ei ole saanut tauon jälkeen vielä ihan parasta irti, mutta suunta on parempaan. 5 Lex Liberty on väläytellyt ikäluokkalähdöissäkin ja on tosi hyvä hevonen tähän porukkaan, mutta valmentajan ohjastamana ei ole aiemmin nähty ihan parasta. Aika pelaamattomana kuitenkin rastin arvoinen. 11 Lady Nightingale ja 7 Burnhill's Luck ovat vahvoja hevosia, joille talvi on etsikkoaikaa. Kumpikin palaa tähän tauolta ja pienenä arvoituksena, mutta ilmestyvät jossain vaiheessa tässä pian kärkisijoille, kun pääsevät taas vauhtiin. 13 Newport Brodde on tehnyt kaksi starttia uusista käsistä ja paransi mukavasti niistä jälkimmäiseen. Hevonen tuntuu nousukuntoiselta. 1 Melinda Ses voi olla nappipaikalta yllättävänkin korkealla, sillä tammalla on rutiinia kovista ikäluokkalähdöistäkin.

Pelijakauma: Pelatuimmilla on kysymysmerkkejä ja vähän pelatuissa mielenkiintoisia hakuja ja lähtöön revitellään kunnolla.

Juoksunkulku: Melinda Ses puolustaa alussa johtopaikan, eikä taida haluta luopua siitä. Lähdössä on paljon vahvoja hevosia ja jo matkalla saatetaan nähdä liikehdintää kohti kärkeä.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 10, 14, 3, 15, 6, 5, 11, 7, 13, 1
Suuri: 10, 14, 3, 15, 6, 5, 11, 7, 13, 1

Toto5-4

Suosikit: 2 Vietävän Patukka ja 7 Savon Kingi ovat viime aikoina kasanneet voittoja hyvää tahtia. Ensin mainittu saa tähän tammahyvityksen, joten olkoon se sen turvin niukka ykkösrankkaus. Vermon voitto tuli vahvalla kirillä ja nyt tamma pääsee johtopaikalle hallinnoimaan tapahtumia.

Savon Kingi on voittanut paljon lähtöjä, mutta on omalaatuinen tapaus, jolla on välillä liikaa omia ajatuksia. Esimerkiksi lokakuussa hevonen lopetti viimeisessä kaarteessa tyystin juoksemisen, tullakseen sitten taas lujaa maaliin. Viimeksikin hevonen vaikutti olevan matkalla kohti täysin ylivoimaista voittoa, mutta jäi viime metreillä odottelemaan kavereita kovastikin.

Haastajat: Vahvakirisen 3 Hollauksen ohjastaja muuttuu tähän kisaan amatööriin, joka on vähän kaksipiippuinen juttu. Toki se laskee peliosuutta, mutta myös menestymismahdollisuutta. Joskin on huomioitava, että Juha Jalonen on menestynyt viime aikoina omilla valmennettavillaan oikein hyvin ja tämäkin on varmasti miehelle jollain tavalla tuttu hevonen.

5 Hyvännäköinen voitti Kouvolassa johtavan rinnalta ja on ollut sen jälkeenkin asiallinen kovissa Toto75-sarjoissa.

Yllättäjät: 12 Meren Maininki on tosi vahva tamma. Kesän tasollaan hevonen olisi tässä vaarallinen, mutta syksyn esitykset jättivät toivomisen varaa ja nyt alla on poisjääntikin. 10 Suviruusulilla on myös kaudelta hyviäkin näyttöjä, mutta viimeisissä pyörä ei ole oikein pyörinyt. Viimeksi tamma putosi keulapaikalta lopussa neljänneksi pienessä lähdössä. 6 Oi Emma nappasi viimeksi Tammaderbystä mukavan potin yltäessään 2. ulkoa totoon. Tulevaisuuden hevonen. 14 Ilon Vilistys otti Forssassa hienon kirivoiton ja 15 Tohtori on tauluaan paremmassa iskussa, mutta kahdelta pakilta ei tässä normaalisti kamppailla voitosta, kun etupaaluilla on pari-kolme tähän sarjaan tosi kovaa.

Pelijakauma: Ei ihmeitä.

Juoksunkulku: Vietävän Patukka hakee nopeasti johtopaikan. Savon Kingi saattaa yrittää yllättää sen pätkällä 1. takasuoralla, eikä se ole ihan mahdoton taktiikka onnistuakseen, sillä haastaja on palalla nopeampi.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 2, 7
Suuri: 2, 7, 3

Toto5-5

Suosikki: 9 Perchpond on tottunut voittamaan ja saldo on 13 startista komea, 9 ykkössijaa. Tamma palasi viimeksi pitkältä tauolta ja oli heti varsin asiallinen, vaikkei ehtinyt 4. ulkoa kuin totoon. Voisi kuvitella, että otteet terävöityvät huomattavasti kisa kropassa. Takarivi on aina hidaste, mutta nyt edessä on sentään hyvä avaaja.

Haastajat: 3 Sergio Leone on ollut tänä syksynä kuin uudesti syntynyt, eikä ole suosikillekaan helppo pähkinä rikottavaksi, jos pääsee eturivistä livahtamaan keulaan, kuten olettaa sopii. Viimeksi ruuna putosi siltä paikalta lopussa neljänneksi, mutta rasitteena oli aika kova avaus.

4 Glamour Arioso on tehnyt Matias Salon tallista pääasiassa hyviä startteja. Viimeksi Mikkelissä ruuna oli vähän nahkea, mutta valmentaja uskoo, että nyt nähdään terävämpi esitys, kun startti on lähempänä.

Yllättäjät: 2 Bobby Blue Frido vaikutti 3-vuotiskauden alussa ikäluokkahevoselta, mutta sen jälkeen on ollut paljon ongelmia. Taukostartissa meni kaikki pieleen, mutta hevonenkin oli vaisu. Lahjat on tiedossa, eikä ruunaa kannata hyvältä paikalta ihan tyystin unohtaa, mikäli rastaa useamman. 11 Dugarry Zet riittäisi parhaalla tasollaan tässä, mutta parhaat juoksut ovat kärjestä tai sen läheltä ja paikka on ankea. 10 Nutcrackerin statistiikka on ankea, mutta tamma on juossut paljon ikäluokkalähtöjä, eikä ole ollenkaan nolo tamma, kunhan joku päivä ravi maistuu ja juoksu natsaa.

Pelijakauma: Ei ihmeitä, Perchpond (49 %) on aika oikein pelattu suosikki.

Juoksunkulku: Radoilta 2-4 avataan hyvin. Sergio Leone on todennäköisin keulahevonen.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 9
Suuri: 9

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
4 Quick Vald 52%
2 Might Be Romeo 20%
1 El Dirtyman 14%
5 Axel Foley 5%
7 One Break Broline 3%
8 Past Or Flash 2%
6 Pension Killer 1%
10 Filur Sisu 1%
3 Kalle Kalas 1%
9 Global Wishmeluck 1%

Toto5-2
12 Dzingel 22%
9 Larvan Urho 22%
2 Hipassi 21%
6 Meninkö 21%
3 Soman Sirius 5%
5 Aarian Esteri 2%
8 Villijäbä 2%
7 Vauhtipoku 2%
10 Passio 1%
11 Sarlotan Helmi 1%
4 Kala-Kalle 1%
1 Helmin Hermanni 0%

Toto5-3
10 Com Tuff 27%
14 Poetry In Motion 15%
3 Stay On Top 14%
15 Gargamel Sisu 13%
6 Glide On Fire 6%
5 Lex Liberty 6%
11 Lady Nightingale 5%
1 Melinda Ses 4%
7 Burnhill's Luck 4%
13 Newport Brodde 3%
2 Glint Match 1%
12 Spanish Rose 1%
4 Västerbo Locksmith 1%
8 Staro in Fact 0%
9 Wutan 0%

Toto5-4
7 Savon Kingi 34%
2 Vietävän Patukka 34%
3 Hollaus 13%
5 Hyvännäköinen 3%
10 Suviruusuli 2%
15 Tohtori 2%
14 Ilon Vilistys 2%
12 Meren Maininki 2%
6 Oi Emma 2%
16 Häyrilän Hero 1%
13 Montsan Vippi 1%
1 Millikka 1%
11 Pöllikuski 1%
8 Tähtimenevä 1%
9 Carmeniina 1%
4 Milrid 0%

Toto5-5
9 Perchpond 47%
3 Sergio Leone 20%
4 Glamour Arioso 12%
11 Dugarry Zet 5%
10 Nutcracker 5%
2 Bobby Blue Frido 5%
1 Valter Vald 2%
8 Bourbon Shark 1%
12 Majestic Missy 1%
5 Hope Of Nazareth 1%
7 Bella Bloom 1%
6 Applehill Express 0%