Ravivihje: Toto65 Vermo 25.11.2020 – 65 000 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto65
Vermossa luotetaan paljon pelattuihin suosikkivarmoihin keskiviikkona.
Kun lisärahakierroksen suurimmat prosenttirohmut Ian Boko ja Amazing Warrior ovat vihjesysteemien luottohevosina, rivit pelataan vain päävoittoluokkaa kohden.


Toto65-1

Suosikki: 4 Taksvenla on esitellyt kovaa kuntoa pitkin syksyä ja voitti kaksi viikkoa sitten tätä vastaavan lähdön keulasta. Tehtävä näyttää nyt muuten samanlaiselta, paitsi että matkan lyheneminen puolella kierroksella vain auttaa nopeaa ja keulaan lehahtavaa tammaa. Suosikin asema on hiukan selvempi kuin viimeksi.

Pelillistä hehkua Taksvenlassa ei kuitenkaan tällä kertaa ole. Aamun alustava pelikannatus on yli tuplasti korkeammalla kuin kaksi viikkoa sitten.

Haastajat: 5 Vennelmon Varma teki kaksi viikkoa sitten oikein vahvan juoksun Taksvenlan rinnalta. Se haastoi pitkin matkaa ja hävisi vain turvanmitan. Lauantain välistartissa tamma näytti kunnon pitävän vahvana. Se kiri hänniltä viimeiset 700 metriä 23,7-vauhdilla ja tykitti loppusuoran vastustamattomasti neljättä viidettä rataa pitkin. Taakse jäi muun muassa 20 metriä edeltä startannut ja suojaisamman juoksun saanut 3 Hulluduunari. Valmentaja Tapio Kukkonen ohjastaa tällä kertaa Vennelmon Varmaa, kun Janne Räisänen on työvuorossa kirjastoauton ratissa. Kukkonen suunnittelee pitävänsä yllä kovaa matkavauhtia. 7 Aurotar on lähdön kolmas kova. Se jäi viime kilpailussaan pussiin, kun Tuomo Ojanperä ei halunnut ajaa pitkää kiriä toisesta parista ulkoa. Nyt lyhyemmällä matkalla voi olla aktiivisemman ajon vuoro.

Yllättäjät: 8 Tähtituula jäi myös viimeksi pussiin. Se virui paketissa Taksvenlan takana sisäradalla. Paremmalta lähtöpaikalta Tähtituula olisi mahtunut nyt lapulle, mutta ulkoradalta on vaikea saada onnistunutta reissua. 2 Naputus on kuntoutunut, mutta pikamatka ei ole sen lempitehtävä. Lauantain välistartissa kivikovassa Morisonin voittamassa T75-lähdössä Naputus teki taas kerran vahvan kirin takajoukoista ulkoratoja pitkin.

Juoksunkulku: Taksvenlalla ajetaan taas keulasta. Vennelmon Varma etenee heti rinnalle.

Pelijakauma: Ahkerasti keskenään kilpailleiden kärkitammojen voimasuhteet ovat hyvin pelaajien hanskassa.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 4, 5, 7
Suuri: 4, 5, 7

Toto65-2

Suosikki: 2 Ian Boko on löytänyt hyvän vireen ja sai loistavan lähtöpaikan, joten suosikin asema on selviö. Nopea avaaja vetää lähtöä tosi pitkään.

Toissa kerralla Kouvolassa Ian Boko kiihtyi lujaa keulaan ja veti ensimmäisen kierroksen 13,5-kyytiä selvästi muiden edellä. Ruuna kesti tempon hienosti jaksoi pitää takanaan muut paitsi Knowwhentohold'emin. Viime viikolla Jokimaalla oli sitten jo odotetun voiton vuoro tätä vastaavassa sarjassa. Ian Boko haki keulat 09,5-vauhtisessa avauksessa ja voitti pystyyn. Vastus ei kovene tähän, joten kansanvarma kelpaa myös meille T6-piikiksi.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Proud Ms Cantab avaa suosikin tavoin kovaa ja pyrkinee tämän selkään. Sieltä mitalisija olisi hyvin lähellä esimerkiksi samanlaisella suorituksella kuin tamman toissa kilpailussa Vermossa. Tuolloin se otti hopeasijan keulasta voittaneen Nazarethin peesistä. Viimeksi hevonen olis sairas ja siksi se jäi pois kolmisen viikkoa takaperin Lappeesta. Tallitietojen mukaan nyt kaiken pitäisi olla taas kunnossa. 1 Dream On on lähdön kiinnostavin seurattava. Tamma oli kovassa kunnossa ennen ravien koronataukoa viime talvena ja kun kisat täällä pistettiin tauolle, se voitti lähtöjä Ruotsissa Solvallaa myöten. Kesällä menestyskulku kuitenkin katkesi ja hevonen palasi kotiin. Samanlaisena kuin alkuvuodesta Dream On pystyy pärjäämään heti. 11 Rhapsody Point oli tosi hyvä Ruotsissa keväällä ja voitti kahdesti Solvallassa. Paluu sairastelun aiheuttamalta tauolta ei onnistunut lokakuussa, mutta kaiken järjen mukaan hevonen on nyt parempi. 7 First Heatbeat on esiintynyt lähinnä tasaisen loistottomasti Suomessa toistaiseksi. Kykyjä pitäisi olla nähtyä enemmän, mutta näyttöjä odotetaan ennen pelipäätöksiä. 12 Exceptional on väläytellyt nousukuntoa, mutta arvottiin nyt liian ikäviin asemiin kärkisijoja ajatellen. Viimeksi Teivossa tamma jäi menestysvoimissa pussiin johtavan taakse. 6 Master As yllätti viime viikolla kakkostilan arvoisesti johtavan takaa. Nyt yhtä hyviin juoksuasemiin ei taida olla asiaa.

Juoksunkulku: Ian Boko vie joukkoa reippaalla tahdilla.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa, Ian Bokon (67%) kuuluukin olla suuri suosikki sairaustauolta palaavaa Proud Ms Cantabia (13%) vastaan.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto65-3

Suosikki: 14 Karlo on ollut hyvässä nousussa pitkin syksyä ja nyt mielimatkalla kolmella kilometrillä paluu voittokantaan voisi hyvinkin olla ajankohtaista. Kokeilemme väkivahvaa ruunaa pikkusysteemin apuvarmana, vaikka se starttaa 60 metrin takamatkalta.

Karlo oli todella hyvä jo kolme viikkoa sitten Jokimaalla Pöylefantenin voittamassa T75-lähdössä. Se laukkasi 1. kaarteessa ja jäi yli 50 metrin päähän kärjestä, mutta kulki sitten viimeiset 1700 metriä 24,0-vauhdilla ja jyräsi kolmanneksi. Ruuna oli mainio myös toissa kerralla Vermossa sekä välistartissaan Teivossa. Maanantaina se kiersi toisen kaarteen kolmatta rataa ja eteni johtavan rinnalle. Siitä se jyräsi johtaneen Synerin ja hävisi vain peesistään nauttineelle Mustamanille.

Haastajat: 9 Issakan Valo on myös kova hevonen kolmelle kilometrille ja nousee haastajien rankingin kärkeen, vaikka ei ole kilpaillut marraskuun aikana. Viime startissaan Vermossa ori kohtasi kovempia kuin nyt Stallonen johdolla ja saa puhtaat paperit, vaikka jäi viidenneksi. Paha lähtölaukka hidasti menoa. Issakan Valo kulki viimeiset 2200 metriä 26,8-vauhdilla. 1 Kromaus on noussut elämänsä kuntoon. Toissa kerralla Vermossa ruuna kiersi muut 2. ulkoa 800 metrin kirillä. Viimeksi keulajuoksulla tuli tappio vain Hollaukselle ja mm. 40 metriä takaa startannut 11 Eetu Rols pysyi loppuun asti takana. Eetu Rols puolestaan kiersi viime kilpailussaan Forssassa tätä helpomman lähdön ykköseksi lennokkaalla kirillä hänniltä. 12 Rallin Muisto löi Issakan Valon tätä vastaavassa Sisusarjan lähdössä lokakuussa. Viime kilpailut ovat pilaantuneet laukkoihin. Viimeksi hevonen ei näyttänyt letkeältä ennen starttia, mikä soittaa vaimeasti varoituskelloja.

Yllättäjät: 13 Perusliksa voitti Sisusarjan elokuussa. Silloin taakse jäi kolme taas vastassa olevaa hevosta. Nyt alla on poisjäänti sekä taukoa ja se tietysti lisää arvoituksellisuutta, mutta vastaavasti Hannu Torvinen vahvistaa ohjissa. 8 Montsan Vippi on tasavauhtinen junttaaja, jolle matka käy hyvin. Ruuna ei hävinnyt paljoa Karlolle viimeksi, kun sai edetä kiertelemättä kirissä. 5 Ukkosen Jymy aloittaa Teemu Okkolinin käsistä. Tallikommenteissa lisää tietoa hevosen tilanteesta.

Juoksunkulku: Kromaus haluaa keulaan ja vie joukkoa.

Pelijakauma: Karlo (22%) voisi olla hitusen selvempikin suosikki mielimatkallaan.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 14
Suuri: 14, 9, 1, 11, 12, 13, 8, 5, 6

Toto65-4

Suosikki: 9 Redemption esiintyi edukseen erittäin tasokkaassa Jokimaa tekee tähtiä -kisassa. Karsinnassa ruuna kiri lennokkaasti kakkoseksi neljännen radan kautta ja hävisi vain Skyfall Shinelle. Finaalissa Redemption teki 2. ulkoa vahvan 700 metrin kirin kolmatta rataa ilman selkää. Kimmo Aholan suojatti klaaraa pitkän matkan varmuudella, se nähtiin lokakuussa Vermossa.

Haastajat: 6 Knocking Match oli viime viikolla T65-pelaajien luottohevonen sarjaa alempana ja hoiti leiviskänsä keulajuoksulla ylivoimatyyliin. Tämä on tiukampi tehtävä eikä keulajuoksukaan ole pomminvarma asia. Kolmen kilometrin matkalla ruuna on kilpaillut vain kerran aiemmin ja siitä on jo 1,5 vuotta aikaa, joten matkan sopivuuteen on hankala ottaa kantaa. 12 Tzubodai on hienossa iskussa viime kilpailujensa perusteella, mutta lähtöpaikka ja sen tuomat lisämetrit pudottavat rankingin kolmoseksi. Pitkä matka onneksi tasaa puntteja toiseen suuntaan. Viimeksi JTT-finaalissa Tzubodai valui kiihdytyksessä 4. sisälle. Hyvä loppuveto nosti ruunan neljänneksi ja esimerkiksi Redemptionille Tzubodai hävisi vain puoli hevosenmittaa. 4 Joseph Boko on etsinyt parasta virettään. Hyvänä päivänään ruuna olisi kuin kala vedessä tällä matkalla. Viimeksi juoksu meni pieleen, kun Antti Teivainen nosti kolmannelle radalle jo 1700 metriä ennen maalia ja sen jälkeen paikkaa parijonosta ei enää löytynyt.

Yllättäjät: 5 Twinquit teki kovan juoksun lähtölaukan jälkeen viimeksi. Se matkasi 7. ulkona kaukana kärjestä, mutta kulki kirissä oikein terävästi sen minkä pääsi etenemään vapaasti. Voittokin jäi lopulta vain vajaan valjakonmitan päähän. Vastus oli Kaustisella tietysti helpompi kuin nyt Vermossa, mutta ruuna otetaan silti potintekijäksi. 10 Credit To Love on myös hyvä hevonen kolmelle kilometrille. Tamma palaa kehiin reilun kahden kuukauden tauolta ja juoksee nyt ensimmäisen kilpailunsa Anne Kankaan valmennuksesta. 3 Erna's King esitti näkemisen arvoisen loppuvedon viime kilpailussaan. 4. sisällä matkannut ruuna oli vielä loppusuoran puolivälissä pääjoukon viimeisenä, mutta ohitti viimeisellä 100 metrillä yhdeksän vastustajaa ja ehti ällistyttävästi voittoon saakka. Nyt on juostava kengät jalassa ja se laskee odotuksia hieman. 7 Janis Joplin Boko olisi voinut olla viimeksi muutaman korkeammalla, jos olisi päässyt nostamaan aikaisemmin vapaille kirikaistoille rintaman takaa.

Juoksunkulku: Knocking Matchin selkä kelvannee Erna's Kingille ja kumppaneille pitkällä matkalla.

Pelijakauma: Tzubodai (12%) on lähdön kiinnostavin rasti T65-pelissä.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 9, 6, 12, 4, 5, 10
Suuri: 9, 6, 12, 4, 5, 10

Toto65-5

Suosikki: 4 Amazing Warrior hallitsi tätä vastaavia tehtäviä ylivoimatyyliin lokakuussa ja jatkaa voittoputkeaan, jos vire on ennallaan kuukauden starttivälillä. Ruuna riittäisi jo kovemmissakin sarjoissa.

Viimeksi Porissa Amazing Warrior joutui aloittamaan 09-vauhdilla kun Fast Time prässäsi alussa. Matkalla mentiin rauhassa ja lopussa vauhti kiihtyi taas alle kympin kyyteihin. Toissa kerralla Turussa Amazing Warrior näytti, että myös tasaisen reipas matkavauhti sopii mainiosti.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Deangelo teki viimeksi maililla hyvän kirin 4. ulkoa ja näytti että kunto pitää. Reilu kuukausi takaperin Deangelo kiri tätä vastaavan kilvan voittoon 2. ulkoa. Tuolloin viimeisenä sai taipua joukkoa johtanut 8 Quick Vald, mutta Amazing Warrior on vielä kovempi vastustaja. 7 Dickson Shadow olisi ollut suosikin ykköshaastaja, jos olisi päässyt matkaan tämän sisäpuolelta. Ruunalla on alla tosi vahvat kirit hieman tätä helpommista tehtävistä. Varsinkin viimeksi Dickson Shadow oli mahtava, kun se kiersi hänniltä muut, vaikka selät eivät vetäneet kirissä. Se kulki viimeiset 800 metriä ulkoradoilla 12,4-vauhtia ja löi muun muassa johtaneen Quick Valdin ja sisäratajuoksun saaneen 1 Quite A Boyn selityksittä.

Juoksunkulku: Alku mennään kovaa, mutta savun hälvettyä Amazing Warrior pokkaa keulat ja saa vetää joukkoa haluamallaan vauhdilla.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa. Jos suursuosikkia haluaa varmistella, Dickson Shadow (6%) ehdottomasti mukaan.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto65-6

Suosikki: Lämminveristen tammatähti on huipputasokas lähtö. IS Ravien niukkaakin niukempi suosikki on 7 Willow Pride, joka teki toissa kerralla St. Legerissä kovan juoksun lähtölaukan jälkeen ja hallitsi viimeksi Suur-Hollolan Best Ladya mielin määrin kärkipaikalta. Tamma tulee muualtakin kuin keulasta ja pärjää ainakin kuolemanpaikan välttäessään. On makuasia, rankkaako lähdön ykköseksi Willow Priden, Peanutsin vai Stonecapes Queilan. Willow Priden kohdalla on ehkä vähiten kysymysmerkkejä kelin tai balanssin suhteen, joten se on valintamme.

Haastajat: 10 Stonecapes Queila ei mahtanut Jokimaalla Willow Pridelle mitään, vaikka kiri 4. ulkoa viimeiset 700 metriä hienosti 09,8-vauhtia. Se petrasi odotetusti Vermoon lyhyemmällä starttivälillä ja polki SE-ajan johtavan rinnalta. Tamma on tehnyt jäätävimmät suorituksensa ilman etukenkiä, mutta tuskinpa balanssimuutos vie sen voitonmahdollisuuksia. Ikäluokkansa tammalähdöissä selvää jälkeä vastustajista tehnyt 4 Peanuts on pelaajien suosikki. Kuuden voiton putki katkesi viimeksi St. Legerissä, kun 5-vuotias joutui ravaamaan viimeiset 1400 metriä johtavan rinnalla eikä loppukurvin lyhyt haparointikaan auttanut asiaa. Huippupäivänään Peanuts voi voittaa vaikka johtavan rinnalta.

Yllättäjät: 1 Stoneisle Ocean ei pystynyt haastamaan kärkeä johtavan rinnalta viimeksi, mutta voi olla nyt parempi saatuaan startin alle. Riittävyytensä näihin lähtöihin tamma on näyttänyt monta kertaa ja kunto lienee nousussa startti alla. 6 Dream Girl löylytti monta tämän lähdön vastustajaa Tammavaltikassa. Sen jälkeen ei ole tullut voittoja, kun juoksut ovat sujuneet jatkuvasti hankalasti. Viimeksi Vermossa Dream Girl kiri vahvasti maaliin saakka 6. ulkoa kilvassa, jossa sisärata veti lopussa Jack Vaderin johdolla. Olli Koivunen ohjastaa tällä kertaa. Mielenkiintoista nähdä, miten kenkien lisääminen vaikuttaa jatkuvasti avojaloin kilpailleen Dream Girlin suoritustasoon. 3 Ice Wine hävisi viimeksi paljon Stonecapes Queilalle 5. ulkoa, mutta nopea tamma voi saada nyt paljon suotuisamman juoksun.

Juoksunkulku: 2 Bosses Lady ja Ice Wine ovat nopeimmat alussa, mutta molemmille kelpaa Peanutsin tai Willow Priden selkä.

Pelijakauma: Stoneisle Ocean (4%) ja Dream Girl (2%) ovat jääneet liiaksi suosikkikolmikon varjoon.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 7, 10, 4, 1, 6, 3
Suuri: 7, 10, 4, 1, 6, 3, 2

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 4, 5, 7
Toto65-2: 2
Toto65-3: 14
Toto65-4: 9, 6, 12, 4, 5, 10
Toto65-5: 4
Toto65-6: 7, 10, 4, 1, 6, 3
Hinta: 10,80 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto65-1: 4, 5, 7
Toto65-2: 2
Toto65-3: 14, 9, 1, 11, 12, 13, 8, 5, 6
Toto65-4: 9, 6, 12, 4, 5, 10
Toto65-5: 4
Toto65-6: 7, 10, 4, 1, 6, 3, 2
Hinta: 113,40 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto65-1
4 Taksvenla 35%
5 Vennelmon Varma 29%
7 Aurotar 19%
2 Naputus 5%
8 Tähtituula 4%
3 Hulluduunari 4%
9 Sokru 2%
1 Vieskerin Virva 1,5%
6 Laksin Lyyti 0,5%

Toto65-2
2 Ian Boko 63%
3 Proud Ms Cantab 12%
1 Dream On 6%
11 Rhapsody Point 4%
9 Andy Velvet 4%
7 First Heartbeat 2,5%
6 Master As 2,5%
12 Exceptional 2%
4 Sahara Maldonado 1,5%
5 Ahasveros 1%
10 Moonlight Black 1%
8 Grapetsiinasine 0,5%

Toto65-3
14 Karlo 25%
9 Issakan Valo 18%
11 Eetu Rols 17%
1 Kromaus 13%
12 Rallin Muisto 10%
8 Montsan Vippi 3%
13 Perusliksa 2,5%
6 Adven Ture 2,5%
5 Ukkosen Jymy 2%
10 Usko Eevertti 2%
7 Pirttilän Olga 2%
4 Kunnaan Tähti 1%
16 Intoiivari 0,5%
3 Kasturo 0,5%
2 Villieri 0,5%
15 Lorutyttö 0,5%

Toto65-4
9 Redemption 27%
6 Knocking Match 24%
12 Tzubodai 16%
4 Joseph Boko 10%
5 Twinquit 8%
10 Credit To Love 5%
3 Erna's King 3%
7 Janis Joplin Boko 2%
2 Freddy K. 2%
8 An-Andree 1%
1 Three Dee Nodo 1%
11 Dark Defender 1%

Toto65-5
4 Amazing Warrior 72%
7 Dickson Shadow 8%
5 Deangelo 8%
8 Quick Vald 6%
1 Quite A Boy 2,5%
10 Intuto 1%
9 Diablo Sisu 1%
6 Social Network 0,5%
2 Andree 0,5%
3 Millstone's Vivid 0,5%

Toto65-6
7 Willow Pride 28%
4 Peanuts 26%
10 Stonecapes Queila 26%
1 Stoneisle Ocean 7%
3 Ice Wine 4%
6 Dream Girl 4%
2 Bosses Lady 3%
9 Free Me 1%
11 Lily's Star 0,5%
5 Let's Take a Selfie 0,5%