Ravivihje: Toto5 Pori 24.11.2020

Julkaistu:

TOTO5
Vahva Layla jyskyttää ykköseksi Toto5-pelin kolmannessa kohteessa.

Toto5-1

Suosikki: 3 Bismarck Comery palasi viimeksi pieneltä tauolta eikä sillä ajettu heikolta lähtöpaikalta hullutellen. Viisivuotias sai asemat 5. ulkoa, mistä loppuveto oli hyväksyttävä. Tällä kertaa ruuna pääsee paremmista asemista matkaan ja yksi startti alla se pystyy parantamaan otteitaan. Viisivuotias ei pääse astumalla keulaan, mutta saattaa päästä etenemään sinne myöhemmin. Viisivuotias ei ole ollut juoksunkulusta riippuvainen.

Haastajat: 6 Redhot Tap Dancer on nopea alussa ja saattaa päästä suosikin etupuolelle. Viimeksi ruuna pääsi johtopaikalle, mistä voittokin oli sopivalla matkavauhdilla otettavissa. Viisivuotias joutui kuitenkin tyytymään neljänteen sijaan. Tällä kertaa starttiväli on pitempi kuin aikaisemmin. 2 Brand New Key tuli Ylivieskassa kovassa lopetuksessa hyvin perille ja oli viimeksi positiivinen alkulaukan jälkeen. Ruuna on startannut pari kertaa uudesta tallista eikä otteet ole ainakaan laskemaan päin. Tällä kertaa lähtöpaikka on parhaasta päästä.

Yllättäjät: 5 Tumble Dryer on tehnyt asiallisia juoksuja, mutta oli viimeksi epäonninen jäätyään johtavan rinnalle. Siitä ori ei pärjännyt parhaille reippaassa lopetuksessa. 7 Wall Street Comery on tauluaan parempi menijä ja pystyy juoksun onnistuessa paljoon, kun mielialamenijällä on huumori kohdallaan. 4 Black Ice Boost on tauluaan parempi menijä, mutta on päässyt starttailemaan katkonaisesti. Ylisarjassa suurempi menestys olisi vielä yllätys.

Pelijakauma: Bismarck Comeryssa (67%) on varma-ainesta, kun tehtävä ei ole kovimmasta päästä.

Juoksunkulku: Redhot Tap Dancer avaa johtoon ja päästänee tämän jälkeen suosikin eteensä.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 3
Suuri: 3, 6, 2, 5, 7, 4

Toto5-2

Suosikki: 9 Bwt Eden eteni Seinäjoella keulaan ja jatkoi myöhemmin 2. sisällä, mistä tamma kiri asiallisesti maaliin. Nelivuotiaan lähtöasetelmat ovat hyvät, kun kyseessä on tasainen avaaja. Juoksun onnistuessa sen pitää kamppailla sopivassa tehtävässä voitosta.

Haastajat: 2 Chestnut Sala voitti toissa kerralla helposti 3. ulkoa ja teki viimeksi asiallisen suorituksen matkattuaan johtavan kannassa. Lähtöpaikka on paras mahdollinen eikä totosta erehtynyttä ruunaa voi sivuuttaa peleistä. Toisaalta kolmevuotias kohtaa pari hyvää haastajaa eikä sitä uskalla varmaksikaan jättää. 5 Halia Web on valmentajan mukaan kärsinyt jalkavaivoista ja Porissa ensimmäinen tähtäin on ehjä juoksu ja se, ettei hevosen ravi hukkuisi lopussa. Näiden asioiden täyttyessä viisivuotias pystyy kamppailemaan kärjessä, mutta lähtökohtaisesti tamma on tauolta haastaja suosikkikaksikkoa vastaan.

Vähäverisessä lähdössä suosikkikolmikon haastajiksi ei ole tarjolla hirveästi potentiaalisia nimiä. 3 Happy Summer Jo ja 6 Yerba K.A. ovat ensimmäisenä ehdolla, mutta niidenkin voitto olisi melkoinen yllätys.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Chestnut Sala päässee etenemään johtopaikalle. Halia Webillä saatetaan ajaa eteenpäin, mikäli matkavauhti rauhoittuu selvästi.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 9, 2, 5
Suuri: 9, 2, 5

Toto5-3

Suosikki: Väkivahva 8 Layla on kilpaillut suhteellisen tiheästi tällä kaudella, mutta ennen viimeistä kisaansa tamma sai olla viitisen viikkoa sivussa kilpa-areenoilta. Porissa tamma teki mainion juoksun kuolemanpaikalta ja tsemppasi vahvasti kolmanneksi eikä hävinnyt voittoakaan paljoa. Layla kokee tällä kertaa ohjastajanvahvistuksen eikä juostavaa 2600 metrin matkaakaan voi pitää periksiantamattomalle menijälle huonona asiana. Layla starttaa lähtöönsä vahvana ykkössuosikkina.

Haastajat: 6 Aika-Valtti oli Porissa tasainen sisäratajuoksulla, mutta pystyi viimeksi kirimään paremmin matkattuaan 4. ulkoa. Maalisuoralla oriilla oli enemmän nouseva kuin laskeva käyrä. Kuusivuotias pystyy hyvään suoritukseen ja kamppailemaan ainakin totosijoista. Suosikki voi olla liian kova lyötävä. 4 Humu-Liisa oli Porissa epäonninen juututtuaan pussiin. Tilaa saatuaan tamma kiri asiallisesti. Vermossa Humu-Liisa matkasi 3. sisällä ja otti maksimit. Sijoitus kärjen tuntumassa on tälläkin kertaa todennäköisin lopputulema. 5 Rivaltti matkasi Forssassa 5. sisällä, mistä loppuveto oli positiivinen. Tällä kertaa sillä saatetaan ajaa aktiivisemmin. 7 Arvon Herralla ajetaan valmentajan mukaan testistartti joukon jatkona. Odotukset menestyksen suhteen eivät olleet korkealla. Oriin voitto ei ole todennäköinen kuten ei ole tauolta palaavan 2 Apteekkarinkaan kohdalla.

Pelijakauma: Layla (53%) voittaa lähtönsä useammin kuin häviää ja tammassa on sopivasti vedettynä potentiaalia Toto5-varmaksi.

Juoksunkulku: Aika-Valtti etenee toista rataa pitkin määrätietoisesti kohti johtopaikkaa. Laylalla ajetaan myös aktiivisesti eikä tamman menestystä jätetä viimeisen parinsadan metrin varaan.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto5-4

Suosikki: Nopea 2 Catahecassa Zest sai lähtörata-arvonnassa parhaan mahdollisen lähtöpaikan, mistä se pääsee nopealla kuskilla asemiin. Toissa kerralla oriilla ei satsattu lähtöön ja lopullinen juoksupaikka löytyi 2. ulkoa. Sieltä ori voitti varmasti. Viimeksi Catahecassa Zest pääsi loistoasemiin 2. sisälle, mistä kiritilaa ei tullut koskaan. Ori kohtaa tasaisen porukan, missä muillakin on mahdollisuus voittoon. Varmaksi sitä ei siis uskalla jättää.

Haastajat: Voitokas 6 Nedda Miller pisteli Teivossa 5. sisältä sen verran positiivisesti maaliin, että se tekee mieli mahduttaa mukaan jo vähiin merkkeihin. 11 He Is In ei ollut viimeksi terävimmillään 3. ulkoa eikä samanlainen kuin esimerkiksi lennokkaassa keulavoitossaan. Tehtävä ei ole liian paha etteikö ruuna pystyisi näistäkin asemista pärjäämään. 7 Pops' Sunrise lopetti Teivossa terävästi 3. sisältä ja teki viimeksi positiivisen suorituksen lähtölaukan jälkeen. Paikka on haastava, mutta kunto on nousussa. Samat sanat pätevät 8 Guilty Pleasureen, joka lopetti Vermossa 3. sisältä asiallisesti. Hannu Korpi oli etukäteen luottavainen ja tallin muut hevoset ovat napanneet viime aikoina sen verran hyvin voittoja, että stallform alkaa olla kohdallaan.

Yllättäjät: Nopea 5 Esmeralda Jons on vaihtanut tallia ja pääsee heti hyvistä asemista matkaan. 12 Oilsheik juuttui edellisessä hyväksytyssä lähdössään kuolemanpaikalle, mistä ruuna kamppaili loppuun asti kakkossijasta. Tällä kertaa lähtöpaikka on haastava. 4 Yeezuz pääsi Lahdessa 2. sisälle, missä ruuna menetti väsyvän takana mahdollisuutensa. Loppua ruuna tuli aivan hyvin. 1 Langen's Cza Cza juuttui viimeksi kuolemanpaikalle ja pääsee tällä kertaa mainioista asemista matkaan. 9 Speak Of The Devil juuttui viimeksi pussiin. Tätä ennen ruuna kiri taukostartissaan asiallisesti loppua.

Pelijakauma: Tasaisessa lähdössä on vaikea selvitä vähin merkein. Pops' Sunrise ja Guilty Pleasure maistuvat etukäteen alle 5-prosenttisina.

Juoksunkulku: Radoilta 2,4,5 ja 6 avataan parhaiten. Suosikki Catahecassa Zest juossee johdossa.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 2, 6, 11, 7, 8, 5, 12
Suuri: 2, 6, 11, 7, 8, 5, 12

Toto5-5

Suosikki: Päätöskohteessa suosikkikolmikko erottuu muista. Näistä 5 Flashdance Sisu on ollut pitkään stabiilissa kunnossa ja on todennäköisin voittaja. Toissa kerralla tamma ei vakuuttanut suuremmin 2. ulkoa, mutta viimeksi hevonen pisteli loppua eri asenteella 5. ulkoa. Tarvittaessa se pystyy avaamaan hyvin, mutta toisaalta mitään tarvetta keulapaikalle pääsemiseen ei ole. Kyseessä on monipuolinen kilpailija.

Haastajat: 6 Gabriella La Renta kiri Lahdessa 4. sisältä neljänneksi. Viimeksi tamma oli lähempänä voittoa, kun 3. ulkona matkannut menijä johtikin maalisuoralla hetken ennen Le Miragen loppuvetoa. Juoksun onnistuessa Gabriella La Renta pystyy paljoon. 7 Stonetastic omaa kykyjä, mutta hyvän kolmevuotisavauksen jälkeen se on enemmän tai vähemmän hakenut itseään. Kuntopohja on valmentajan mukaan kunnossa, mutta mitään takeita ei ole mitä startissa mahdollisesti tapahtuu. Stonetastic kuuluu kyvyillään mukaan, mutta varmaksi sitä ei epävarmoista lähtökohdista pysty rastaamaan.

Yllättäjät: 11 Arctic Pastorin lähtöpaikka on hankala, mutta ori omaa kykyjä nähtyä parempaan. Sen voittoprosentti on tältä kaudelta positiivinen. 2 Quell kiri Jyväskylässä tototaistoon johtavan takaa ja oli eilen tasainen 5. sisältä. Hyvistä asemista ruuna kyttää suosikkien epäonnistumista. 4 Here Comes The Sun oli viimeksi tasainen sisäratajuoksulla. 8 Floyd Kenwood on puolestaan tauluaan parempi, mutta tarvitsee hyvän juoksun pystyäkseen menestymään. Sellaista on haastavaa saada näistä lähtökohdista.

Pelijakauma: Flashdance Sisu (43%) on ylipelattu eikä käy varmaksi.

Juoksunkulku: Flashdance Sisulla panostettaneen aikaisempaa enemmän alkuun, kun sisäpuolelta lähtee vähän pelattuja matkaan ja vierellä on pahimmat kilpakumppanit. Tamma päässee johtopaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 5, 6, 7, 11
Suuri: 5, 6, 7, 11

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
3 Bismarck Comery 65%
6 Redhot Tap Dancer 12%
2 Brand New Key 11%
5 Tumble Dryer 4%
7 Wall Street Comery 3,5%
4 Black Ice Boost 3%
9 Sahara Foxylady 0,5%
8 Stronghold 0,5%
1 Vegas 0,5%

Toto5-2
9 BWT Eden 38%
2 Chestnut Sala 35%
5 Halia Web 21%
3 Happy Summer Jo 2,5%
7 Citrine 1,5%
11 Belodon 0,5%
10 Silenos Speyburn 0,5%
1 Big Heart 0,5%
4 Eugene Web 0,5%
8 Bethlehem 0%
6 Yerba K.A. 0%

Toto5-3
8 Layla 57%
6 Aika-Valtti 21%
4 Humu-Liisa 14%
5 Rivaltti 5%
7 Arvon Herra 1,5%
2 Apteekkari 1,5%
3 Popedia 0%
1 Ajatustenlukija 0%

Toto5-4
2 Catahecassa Zest 22%
6 Nedda Miller 17%
11 He is In 13%
7 Pops' Sunrise 11%
8 Guilty Pleasure 10%
5 Esmeralda Jons 7%
12 Oilsheik 5%
1 Langen's Cza Cza 4%
4 Yeezuz 4%
9 Speak Of The Devil 3%
10 Defrag Am 2%
3 Johnny English 2%

Toto5-5
5 Flashdance Sisu 32%
6 Gabriella La Renta 25%
7 Stonetastic 24%
11 Arctic Pastor 5%
2 Quell 3%
4 Here Comes The Sun 3%
8 Floyd Kenwood 2,5%
9 Liberace 2%
1 Simon Angel 1,5%
3 Mountain Smoke 1%
12 Cote d'Azur 0,5%
10 Nelle Kavat 0,5%