Ravivihje: Toto5 Kaustinen 22.11.2020

Julkaistu:

Toto5
Sunnuntain Toto5 ratkeaa Kaustisella. Ravit alkavat kello 13.

Toto5-1

Suosikki: 4 Hypnotique vakuutti voittojuoksuissaan lokakuussa ja nousee rankingin kärkeen. Seinäjoella ruuna polki keskijoukoista kiritonnin 15,1-vauhdilla ja runttasi oikein vahvasti maaliin saakka. Toissa kerralla Henry Ala-Korven suojatti oli vakuuttava johtavan rinnalta. Viimeksi Kuopiossa vastus oli paljon kovempi kuin nyt ja Hypnotique saa puhtaat paperit, vaikka ei 2. ulkoa kirissä millään lailla riehunutkaan.

Haastaja: 3 High Sky Jet on ollut hyvä pitkin syksyä ja voittaakin vielä vireen kestäessä. Teivossa se kiri hyvin 2. ulkoa ja hävisi vain ylivoimaiselle Callela Socratesille. Viimeksi Oulussa ruuna teki hyvän kirikierroksen ulkoradoilla.

Yllättäjät: 14 Castle In The Skylla on hyvä kapasiteetti tähän lähtöön. Pystyvä tamma voi olla palaamassa tasolleen tallitietojen perusteella. 7 Allyhills Dream polki viimeksi pitkästä aikaa ravia ja jaksoi tehdä spurtit sekä alkuun että loppuun. 11 All Victor saa rattailleen Niko Jokelan. Toissa kerralla Bodenissa ruuna teki mainion kirikierroksen 7. sisältä ja ehti ulkoratoja pitkin kolmanneksi. 5 Indigo Star oli viime viikolla Oulussa käytännössä yhtä paljon pelattu kuin High Sky Jet. Ruuna laukkasi ensimmäisen takasuoran alussa keulapaikkaa hakiessaan. 13 Come On Day on juossut viime aikoina laatulähdöissä ja esiintynyt vähintäänkin hyväksyttävästi. Viimeksi Oulussa Ponsse cupin karsinnassa kuolemanpaikka rapakelissä oli liikaa.

Juoksunkulku: Paalun pienimmillä numeroilla starttavat hevoset eivät ole starttiraketteja, joten Indigo Starilla on paikka hakea keulat ainakin aluksi.

Pelijakauma: Suosikkikaksikon kuuluukin erottua muista. Yllättäjistä paras merkki on Castle In The Sky (1%).

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 4, 3, 14
Suuri: 4, 3, 14, 7, 11, 5, 13

Toto5-2

Suosikki: 9 Helmi Kevätön on suoritusvarma aloittelija. Viimeksi Oulussa tamma nousi puolimatkassa 4. sisältä johtavan rinnalle ja oli hyvä kakkonen. Se ehti jo hankkia otteen keulahevosesta viimeisellä takasuoralla, mutta tämä kontrasi ja kuittasi ohi kalkkiviivoilla. Helmi Kevättömän kirikierros oli 31-vauhtinen ja samanlainen suoritus riittää tässäkin korkealle.

Haastajat: Otteitaan kohentanut 8 Tosi Innokas omaa hyvät vauhdit iltapäivän kisaan, vaikka ei ole voittanut tällä kaudella kuin paikallisraveissa. Toissa kerralla Seinäjoella se kulki 4. ulkoa kiertelemättä kirikierroksen 29,2-vauhdilla. Viimeksi ori sai johtavan takaa kiritilaa vasta viimeisellä satasella eikä ehtinyt käyttää kaikkia voimiaan. 12 Sigismund voisi olla vanhasta muistista tällaisen lähdön suosikkikin, mutta kun kausi on ollut katkonainen, taukohevoseen suhtaudutaan pelimielessä passiivisesti. Kiertäminen ei ole ruunalle ongelma, jos vire vain on heti kohdillaan. Veli-Erkki Paavolan mukaan voitto suoraan tauolta pitkältä takamatkalta voi olla liikaa vaadittu.

Yllättäjät: 7 Viviaana on kiinnostava yllätyshaku viime juoksunsa perusteella. Tamma onnistui lyömään Helmi Kevättömän, vaikka juoksi suurimman osan matkasta johtavan rinnalla ja menetti asemiaan toiseksi viimeisen kaarteen mutkitteluun. Tamma oli parempi kuin aikaisemmissa kilpailuissaan ja voittaakin vielä, jos vire jatkaa nousuaan. 1 Hertta-Loviisa on ravivarma ja keikkuu pitkään kärkiryhmässä. Viimeksi Ylivieskassa tamma kulki kiritonnin keskijoukoista tasaisesti 33,6-vauhdilla.

Juoksunkulku: Tosi Innokas tai Viviaana hakee keulat.

Pelijakauma: Viviaana (3%) on liian pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 9, 8, 7
Suuri: 9, 8, 7

Toto5-3

Suosikki: 5 Lumi-Oliver kerää kovasti peliä kahden kuukauden takaisen voittojuoksunsa ansiosta. Tulloin se haki 26-vauhtisessa avauksessa keulat ja voitti hyvällä tyylillä. Samanlaisena Lumi-Oliver pärjää taas, mutta kyseessä ei ole mikään pomminvarma suorittaja. Alla on sairastelusta johtunut tauko ja nyt pitää laittaa taas kengät alle, joten ruunalle otetaan varmistuksia jo pieneen systeemiin.

Haastajat: 6 Tvitteri on ihan hyvä hevonen näihin lähtöihin ja aloitti Ville Pohjolalta ihan positiivisella loppuvedolla. 13 Likusteri on voitokas hevonen ja voisi olla haastajien rankingin kärkinimikin, jos alla olisi tuoreita näyttöjä. Mauri Jaara kuitenkin arvioi tallikommenteissa, että hevonen vaatinee startin tai kaksi alle sairaustauolta ollakseen parhaimmillaan. 10 Venlan Vekkuli on nopea ja ravivarma hevonen tähän lähtöön. Viime kilpailuissa loppu on ollut ruunalle vaikeaa, mutta toisaalta vastassa on ollut selvästi kovempia hevosia kuin tänään.

Yllättäjät: 9 Salli Sorjonen oli hyvä kolmas johtavan rinnalta Siron Pelin vetämässä vauhtijuoksussa toissa kerralla. Viimeksi tamma laukkasi pitkäksi kiihdytyksessä. 1 Tarmo Ite on tasavauhtinen ja hyötynee kelien hidastumisesta.

Juoksunkulku: Lumi-Oliver on hyvin todennäköinen vetojuhta.

Pelijakauma: Tvitteri (16%) on paras merkki pelihevosista ja Salli Sorjonen (3%) yllättäjistä.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 5, 6, 13
Suuri: 5, 6, 13, 9

Toto5-4

Suosikki: 11 Farzad Bokolla on hyvät saumat ottaa avausvoittonsa Antti Ala-Rantalan tallista. Vauhdikas ruuna on hyvässä vireessä ja kohtaa helpomman vastuksen kuin viime kilpailuissaan.

Toissa kerralla Seinäjoella Farzad Boko joutui avaamaan 09-vauhtia keulapaikkaa sisältä puolustaessaan. Se kesti hyvin ja näytti hallitsevan lähtöä, kunnes ravi alkoi sakata loppusuoralla ja Gambino Degato kiri ohi. Kahta päivää myöhemmin Jokimaalla Farzad Boko ei pärjännyt, mutta esiintyi silti ihan kelvollisesti kivikovassa Kavioliigan lähdössä.

Haastajat: 1 Titan As on huippupaikalta perusmerkki. Varsinkin jos ruuna saisi pidettyä keulat, se olisi vahvoilla. Viimeksi Titan As teki hyvän esityksen johtavan rinnalta. 6 Crystal Bay oli tosi hyvä viime kilpailussaan pari kuukautta takaperin ja meni volttiennätyksensä keulasta. Titan As sai yrittää ohitusta selästä, mutta ohi ei ollut mitään asiaa. Tallitietojen mukaan Crystal Bay ei välttämättä ole nyt yhtä mainio, kun alla on sairastelua ja kengät on lisättävä jalkaan. Viimeistelytkin olivat jääneet vajaiksi hankalien olosuhteiden vuoksi. 8 Rapid Leader on hyvä hevonen pohjimmiltaan tähän lähtöön. Hevonen teki pitkän kuivan kauden jälkeen pientä nousua loppukesästä, mutta joutui sitten tauolle. Paluustartissa viimeksi ei vielä irronnut lennokasta kiriä, mutta startti alla voi viedä eteenpäin.

Yllättäjät: 5 Wide Game tiedetään pystyväksi, mutta vähintään yhtä epävarmaksi suorittajaksi. Viimeksi kun Wide Game polki ravia Oulussa vajaa kuukausi takaperin, se teki oikein hyvän kirin mahdottomista asemista 7. ulkoa. 3 Fastoche Thiebeniltä on odotettu viime aikoina nähtyä enemmän. Viimeksi ori oli sijoitustaan parempi, juoksusta vain tuli tosi hankala kaukana takapareissa juosseelle hevoselle. Huippukuntoiselle Fastoche Thiebenille reipas ylisarjakaan ei olisi menestyksen este. Nousukuntoa väläytellyt 10 The Swede teki mukiinmenevän 12,8-vauhtisen 700 metrin kirin 4. ulkoa tiistain välistartissa.

Juoksunkulku: Titan As pitää sisäradan turvin kärkipaikan ja kokeilee keulasta.

Pelijakauma: Eniten rastittujen alustavassa kannatuksessa ei ole moitittavaa. Wide Game (2%) on liian pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 11, 1, 6, 8, 5
Suuri: 11, 1, 6, 8, 5, 3, 10

Toto5-5

Suosikki: 11 Shadow Leader teki oikein vahvan suorituksen johtavan rinnalta toissa kerralla Porissa ja nousee sen perusteella tasaisen kohteen kärkirankkaukseksi. Matkavauhti oli tasaisen reipasta ja Shadow Leader nitisti johtaneen Mr Big Moneyn jo loppukurviin mennessä. Ruuna taisteli hienosti ja kesti kakkoseksi. Viimeksi tuli laukka kiihdytyksessä ahtaan näköisessä tilanteessa. Shadow Leader kulki sen jälkeen vahvasti ja näytti kunnon pitävän. Tämä lähtö on ruunalle ylisarja, mutta näyttää silti ihan sopivalta vastuksen puolesta. Hevonen vaikuttaa löytäneen uusia vaihteita Ville Hakalan valmennuksessa.

Haastajat: 9 Ranch Rocky Road ei mahtanut Porissa Shadow Leaderille mitään vaikka kiri hyvin, mutta saa nyt 20 metriä eteen alussa. Viimeksi tamma joutui kolariin kirikierroksen alkupuolella ja menetti pelin. 3 Makeadreamcometrue juoksi viimeksi toista rataa pitkin kärkiryhmässä ja kiri loppusuoralla kakkoseksi. Vastus on nyt sopivampi kuin monessa syksyn kilpailussa, esimerkiksi reilu kuukausi takaperin Seinäjoella tamma kohtasi tosi kovia Ilkka-ajon finaalissa. 1 Nice My Sin teki pari viikkoa sitten asiallisen esityksen keulasta ja taisteli voitosta maalisuoran puoliväliin, mutta sitten tuli väsy ja viimeinen satanen oli vaikeaa. Omistaja-valmentaja palaa nyt ohjiin.

Yllättäjät: 2 Zulamit matkasi viimeksi 4. ulkona ja lähti kirimään ahnaasti kohti kärkeä loppukurvin alussa, mutta sotki laukalle kurvin puolivälissä neljännellä radalla. Terävä loppuveto nosti vielä kolmanneksi. Viime juoksun perusteella se voisi olla korkeammallakin rankingissa, mutta kun uran edellinen (ja ainoa) voitto on yli viiden vuoden takaa, tamma jää yllättäjien kategoriaan. 12 Miss Mythos kulki alkukesästä hyvin ja väläytteli T75-hevosen kapasiteettia, mutta sitten tuli lihaspuolen ongelmia ja taulu pääsi huonoon kuntoon. Päälle tamma sairasti vielä virustaudin. Nyt se kuuluu treenaavan hyvin ja kuuluu tauoltakin huomioitaviin sopivannäköisessä lähdössä.

Juoksunkulku: Nice My Sin puolustaa keulapaikkaa. Shadow Leader kiertää matkalla rinnalle vauhtia vaatimaan.

Pelijakauma: Shadow Leader (11%) on radikaalisti aliarvostettu ja alustavalla kannatuksellaan pakollinen kokeilu ideavarmaksi. Jos lähdön pelaa leveästi, Miss Mythos (3%) kuuluu myös mukaan.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 11
Suuri: 11

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
4 Hypnotique 37%
3 High Sky Jet 24%
14 Castle In The Sky 7%
11 All Victor 7%
7 Allyhills Dream 7%
5 Indigo Star 6%
13 Come On Day 5%
10 Masterpeace 2%
8 Case By Case 1,5%
6 Wipeout 1%
16 Silvia Amok 1%
9 Benon Safiro 0,5%
12 Felippe Star 0,5%
2 Lady Devil 0,5%

Toto5-2
9 Helmi Kevätön 36%
8 Tosi Innokas 30%
12 Sigismund 10%
7 Viviaana 8%
1 Hertta-Loviisa 5%
6 Juhannuspeikko 4%
11 Tuli Rols 4%
3 Tähti-Kulkuri 2%
10 Almera Rok 1%

Toto5-3
5 Lumi-Oliver 40%
6 Tvitteri 19%
13 Likusteri 12%
10 Venlan Vekkuli 8%
9 Salli Sorjonen 5%
14 Eurovaltikka 3%
1 Tarmo Ite 3%
2 Landen Likka 2%
3 Siiri Vei 2%
11 Vauhti-Leevi 2%
12 Alvaron 2%
8 Marhotti 1%
7 Boheemi 1%

Toto5-4
11 Farzad Boko 34%
1 Titan As 20%
6 Crystal Bay 14%
8 Rapid Leader 10%
10 The Swede 5%
5 Wide Game 5%
3 Fastoche Thieben 5%
12 Sahara Rouge 2%
2 Badass 1%
13 Haras du Pin 1%
7 Rhesos Face 1%
9 Sunbird Chelsea 1%
4 Vitulano Lung 1%

Toto5-5
11 Shadow Leader 25%
3 Makeadreamcometrue 18%
9 Ranch Rocky Road 18%
1 Nice My Sin 12%
2 Zulamit 9%
12 Miss Mythos 6%
6 Giant Leap 3%
10 Exotic Linda 3%
8 First Wild 2%
7 My Bikini Workout 1%
15 Caldera Amour 1%
4 Pearly's Jadessa 1%
5 M.T.On the Heels 1%