Ravivihje: Toto5 Kuopio 20.11.2020

Julkaistu:

TOTO5
Kuopiossa haetaan Toto5-pottia ilman varmaa.

Toto5-1

Suosikki: 5 Heat of Dynamite otti keskiviikkona Vermossa komean kirivoiton 3. ulkoa. Ruuna "joutuu" Kuopioon itselleen poikkeuksellisella kahden päivän starttivälillä, kun viime viikolta siirtynyt karsintalähtö sijoitettiin tälle perjantaille. Kaikkine matkustuksineen se ei tietystikään ole optimaalista ja siitä voi halutessaan hakea syytä suuren suosikin varmistamiseen, mutta lähtökohtaisesti 4-vuotiaan pitäisi olla tässä porukassa vahvoilla. Syyskuussa suosikki kilpaili kerran neljän päivän starttivälillä ja oli ainakin tuolloin jälkimmäisessäkin kisassaan oikein hyvä.

Haastaja: 6 Cankus Xport ei ole nolo haastaja, eikä suosikin jaloissa kestä olla paljonkaan siirappia reissaamisesta pitääkseen sen takanaan. Edellisestä voitosta on aikaa ja kesä sujui sekavissa merkeissä, mutta viimeisistä on taas hienoja kuntonäyttöjä. Ilkka-Ajossa viimeiset 1700 metriä sujuivat lähtölaukan jälkeen 14,0, vaikkei rata ollut mitenkään nopeimmillaan. Viimeksi 4-vuotias kamppaili kovasta 11-avauksesta huolimatta hyvin perille.

Yllättäjät: 1 Starlight S.W. on juossut Suomessa kolme starttia, joista kahdessa hevonen on ollut pussissa ja kerran on tullut laukka. Viime kisan perusteella tamma avaa hyvin ja voisi saada naarattua paikan suursuosikin takaa 2. sisältä. Viimeksi 3-vuotias jäi sinne paljon voimia tallella pussiin, mutta vastus on nyt toki sitä kovempaa. 3 Downshifter lähtee myös kovaa. Joensuun voitto tuli keulapaikalta, mutta sen jälkeen hevonen on ollut hieman nahkea. Viimeksi vastuskin oli toki tosi kovaa JTT-karsinnassa. 4 Primo Amir väläytti kesällä OEX-karsinnassa, joten potentiaalia on, mutta viime kisassa nähtiin pitkällä kirillä varsin vaatimaton esitys. Jukka-Pekka Kauhaselta hyvin aloittanut 8 Lush Life painoi viimeksi itsensä pyörryksiin ja on ollut nyt rauhoittelutauolla. Vauhtia riittää, kunhan energia suuntautuu itse suoritukseen oikealla tavalla.

Pelijakauma: Cankus Xportin (8 %) pitäisi olla selvästi lähempänä Heat of Dynamitea (80 %).

Juoksunkulku: Starlight S.W ja Downshifter avaavat kovaa, mutta kummallekin luulisi kelpaavan suosikin selän eteen.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 5, 6
Suuri: 5, 6

Toto5-2

Suosikki: Komeat 9 voittoa 12 starttiin ottanut 11 Perchpond on kiistatta toisen Toto5-kohteen paras hevonen, mutta alla on pitkä sairastauko ja lähtöpaikka on haastava. Lahjakkaalla tammalla ei välttämättä ajeta näistä lähtökohdista ihan "hampaat irvessä" ja se vaatii suosikkina varmistuksia, mutta hyväksytään kuitenkin ranking-kärjeksi suhteellisen sopivassa porukassa. Kesäkuun tauolta paluussa hevonen oli sijoitustaan parempi, mutta silloinkin ajettiin huonolta paikalta passiivisesti.

Haastajat: 1 Let's Go Legacy on todella nopea hevonen, mutta toisinaan liiankin innokas. Tamma juoksee johtopaikalla, mikäli kuski niin haluaa ja on vaarallinen, jos pysyy edes kutakuinkin rauhallisena. Viimeksi 4-vuotias kiri ykköseksi selkäjuoksulla.

9 Ridgehead Laurettella meni pari vuotta laukkaillessa, mutta nyt ravisävel on vihdoin löytynyt ja tulostakin alkanut tulla. Viimeksi tamma oli kovan Wille's Rainpowerin rinnalta toiselta ilman selkää oikein sitkeä kakkonen ja vastaava esitys riittää tässä korkealle.

4 Alice Suttonille on kertynyt taas vaihteeksi taukoa, mutta tamma on yleensä suorittanut hyvin suoraan paussilta. 6-vuotias on ollut totossa yli puolissa starteistaan, eikä ole näissä omissa sarjoissaan väheksyttävä kilpailija.

Yllättäjät: 5 Hope To Cope ei saanut viimeksi 2. sisältä mahdollisuutta, mutta voimia tai jossiteltavaa ei tainnut jäädä. Esitys oli kuitenkin parin heikon esityksen jälkeen askel oikeaan suuntaan. 7 Winds of Change kiri viimeksi mukavasti kengät jalassa, vaikka on yleesä ollut paras ilman etukenkiä. Heikko lähtöpaikka pudottaa hevosen kauas yllättäjäosastoon, vaikka se on välillä väläytellyt.

Pelijakauma: Ridgehead Laurette (11 %) on kiinnostava merkki.

Juoksunkulku: Let's Go Legacy pystyy puolustamaan sisältä johtopaikan, mutta saattaa olla siinä liiankin innokas.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 11, 9
Suuri: 11, 1, 9, 4

Toto5-3

Suosikki: Nuorten Sarjan kovimmat nimet tuntuisivat löytyvän takamatkalta. 9 Tim Jerry ei ollut viimeksi tasollaan räkätaudin vuoksi, mutta sitä edelliset kolme voittoa tulivat niin ilmavalla tyylillä, että hevoselle voi povata nopeaa paluuta menestyskantaan, kun tauti pitäisi olla nyt selätetty.

Haastajat: 8 Ashley Face ja 7 Stonecapes Topgun kokeilivat siipiään Kymenlaakso-Ajon karsinnoissa, mutta kummankin pelin siellä pilasi laukka. Jälkimmäinen ehti kilpailla kerran sen jälkeenkin ja oli johtopaikalta mainio, vaikka putosi lopussa kakkoseksi. Kirikierros sujui 15,5-vauhdilla. Ashley Face on osoittanut osaavansa menestyä monenlaisilla juoksuilla, kunhan ravi vain maistuu.

1 Cabin Crew on parantanut tasaisesti otteitaan, kun startteja on kertynyt. Viimeksi ori polki 3. ulkoa kirilenkin 15,7 ja mikäli se pystyy vastaavaan nyt, niin takamatkankin varsat saavat juosta tosissaan sen ohittaakseen.

Yllättäjät: 2 Money Vice lähestyi Stonecapes Topgunia toissa startissaan lopussa, mutta hylättiin loppusuoran alun selvästä murtautumisestaan. 6 Niceman Windcape sai Kasvattaja-Ajossa nappijuoksun 3./2. sisällä ja nappasi arvokkaan kakkosen, mutta nyt vastassa on kovempia varsoja ja juoksukaan tuskin onnistuu yhtä hyvin. 4 Smillagio on alisuorittanut viimeisissään, mutta huoltotauolta palaavan tamman pitäisi olla nyt parempi.

Pelijakauma: Tim Jerryn (22 %) kuuluisi olla suosikki. Stonecpaes Topgun (33 %) ja Cabin Crew (22 %) ovat yli- ja Ashley Face (12 %) aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Cabin Crew tähtää johtopaikalle. Takamatkan kovista saattaa joku ilmestyä kyselemään sitä paikkaa avauspuolikkaalla, mutta se tuskin on tarjolla.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 9
Suuri: 9, 8

Toto5-4

Suosikki: 6 Minto's Don Juan on joutunut pari kertaa vetämään johtopaikalla reippaasti ja kamppaillut mukavasti kärkisijoille. Rehti ruuna saattaisi taas päästä hakemaan johtopaikan ja on siitä varmastikin ainakin voittotaistossa. Mielenkiintoisia haastajia riittää, eikä suosikkiasema saa kohota älyttömän korkeaksi ja varmoja kannattaa kaavailla muualle.

Haastajat: Lähdön ehdoton pelillinen nosto on 3 EL Dirtyman. Ruunan taulu on heikossa hapessa, mutta hevonen on joutunut jo monta kertaa peräkkäin juoksemaan kovissa lähdöissä ihan toivottomissa asemissa ja tykitellyt sieltä sijoituksiaan parempia kirejä. Viimeksi viimeiset 700 metriä sujuivat 11,1, vaikka kuski joutui loppusuoralla lähinnä pidättelemään kirilatujen ollessa ummessa. Nyt hevonen pääsee väkisinkin edellisstartteja lähemmäksi kärkeä.

7 Rambo Rivner on napsinut tasokkaista lähdöistä jatkuvasti kärkisijoja, mutta voittaminen tuntuu olevan hevoselle vähän tervanjuontia. Kannattaa huomioida myös, että ruuna juoksee pitkästä aikaa kengät jalassa, eikä sillä balanssilla ole Suomessa irronnut aiemmin menestystä. Tulinen avaaja saattaa tosin karauttaa ulkoakin ensiksi johtoon, mikäli balanssi ei vaikuta älyttömästi lähtönopeuteen.

11 Orlando Knick sai viimeksi myöhään tilaa Minto's Don Juanin takaa 2. sisältä ja jossiteltavaakin taisi jäädä. Kuopiossa ei tosin ole helppo tulla takaa ja voitto vaatisi ylivauhdin. Joskin eturivi vaikuttaa siltä, että ensimetrit mennään ainakin reippaasti.

1 Elliot Web ei pysty hyödyntämään lähtöpaikkaansa, mutta on vaarallinen, mikäli löytää vapaat väylät. Ruuna oli Oulussakin sitkeä, mutta kovin kiri ajoittui hieman väärään paikkaan. Elliot Webinkin kohdalla tosin kenkäpakko on laskettava miinukseksi.

2 Roberto Diver nappasi viimeksi 2. sisältä voiton ja saa taas nopeana avaajana hyvän sisäratajuoksun, mutta ei kiinnosta viime kertaa selvästi tasokkaammassa lähdössä siltikään peleissä.

Yllättäjät: Matti Nisosen kaksikko 8 Ukebell Jet ja 9 Replay Pellini pystyy viime sijoituksia parempaan, mutta lähtöpaikat ovat hankalammasta päästä. Ukebell Jet on laukannut kaksi kertaa peräkkäin päätöspuolikkaalla ja olisi kummallakin kerralla kamppaillut kärkisijoista. Nyt on otettava siksikin varman päälle, että hylkäys veisi koelähtöön.

Pelijakauma: EL Dirtyman (14 %) ja Orlando Knick (7 %) ovat parhaat merkit.

Juoksunkulku: Roberto Diver ja Rambo Rivner erottuvat kiihdytyksessä. Minto's Don Juan pääsee nykyisin myös hyvin liikkeelle ja eiköhän se selkä kelpaa kummallekin alun nopeista.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 6, 3, 11
Suuri: 6, 3, 7, 11, 1

Toto5-5

Suosikki: Toto5-peli päättyy 16 suomenhevosen lähtöön, jossa monella on mahdollisuutensa ja lapulle on väkisinkin rastattava reilusti tavaraa. 3 Sitku on aloittanut uransa tänä vuonna 6-vuotiaana mukavalla otteella, mutta osaa olla varsinkin lopussa epävarmalla ravilla, eikä siten aivan täysin luotettava tapaus. Viimeksi syntynyt 27-tulos olisi toki paalulta kovaa valuuttaa tähän.

Haastajat: 12 Rantaniemelän Savu olisi varmasti ollut tämän kisan selvä suosikki, jos tällä kokoonpanolla oltaisiin kilpailtu heinäkuussa. Hienon kesäkauden tehnyt ori oli kuitenkin pari viikkoa sitten tauolta varsin vaisu ja nyt aika iso arvoitus. Hyvä avaaja päässee takamatkan juoksuradalta hyviin asemiin ja saattaa parantaa merkittävästikin saatuaan startin alle lähes kolmen kuukauden tauolta.

10 Vuaran Velehotar lähtee myös liukkaasti, eikä kuskilla ole ollut tapana pidätellä. Vauhdikas tamma olisi voinut viimeisissä kamppailla hieman sinnikkäämminkin voitosta, mutta kunto on joka tapauksessa hyvä.

14 Rapsodi oli sunnuntaina Joensuussa pitkästä aikaa laukkatuulella ja se aiheuttaa luonnollisesti harmaita hiuksia tätä ajatellen. Hienon kauden tehnyt ori on ikävällä paikalla takamatkan takarivissä, mutta edessä on onnekkaasti tosi terävä avaaja ja asiat saattavat luonnistua hyvinkin.

2 Roiheri on palannut vuoden tauolta hyvässä iskussa. Ruuna saattaisi säännöllisessä starttirytmissä parantaa otteita edelleen.

Yllättäjät: 5 Tähtitie ehti laukata 21 kertaa putkeen, mutta malttoi Ylivieskassa ravata ja nappasi yllätysvoiton. Oulussa tuli voitto laukasta huolimatta ja vire on kohdallaan, mutta laukka edelleenkin huomattavasti todennäköisempi vaihtoehto, kuin ravaaminen. 4 Vojakker hävisi edelliselle viimeksi, vaikka se ehti laukata. Ori on hienossa totosijaputkessa, mutta kohtaa selvästi edellisstartteja kovempaa vastusta. 8 Voe Epeli on piristynyt selvästi viime aikoina. 15 Tempaisu on lahjakas menijä, mutta kilpaileminen on ollut jo pitkään valitettavan katkonaista. 7 Sopu-Ellulla on vauhtia vaikka millä mitalla, mutta tamma kaipaisi loppuun kovasti lisää ryhtiä.

Pelijakauma: Tasainen ja hankala pelilähtö. Sitku (30 %) erottuu alustavasti liikaa.

Juoksunkulku: Vuaran Velehotar ja Rantaniemelän Savu ampaisevat takamatkalta vauhdilla liikkeelle ja toinen niistä on lopulta keulanimi.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 3, 12, 10, 14, 2
Suuri: 3, 12, 10, 14, 2

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
5 Heat Of Dynamite 60%
6 Cankus Xport 26%
1 Starlight S.W. 5%
3 Downshifter 3%
8 Lush Life 2%
4 Primo Amir 2%
7 Mountain St Leo 1%
2 Around the World 1%

Toto5-2
11 Perchpond 35%
1 Let's Go Legacy 23%
9 Ridgehead Laurette 20%
4 Alice Sutton 10%
5 Hope To Cope 3%
7 Winds Of Change 3%
3 Never Queen 2%
12 Massives Mistress 1%
2 La Nette 1%
8 Diva Speed 1%
10 Hope Of Nazareth 1%
6 Isa Sting 0%

Toto5-3
9 Tim Jerry 40%
8 Ashley Face 20%
7 Stonecapes Topgun 20%
1 Cabin Crew 12%
2 Money Vice 3%
4 Smillaggio 2%
6 Niceman Windcape 2%
3 E.V. Angie 1%
5 EL Indeed 0%

Toto5-4
6 Minto's Don Juan 30%
3 El Dirtyman 21%
7 Rambo Rivner 15%
11 Orlando Knick 12%
1 Elliot Web 10%
2 Roberto Diver 4%
8 Ukebell Jet 4%
9 Replay Pellini 2%
4 Issaquah Sund 1%
5 Herrera Boko 1%
10 Dust Collector 0%

Toto5-5
3 Sitku 19%
12 Rantaniemelän Savu 18%
10 Vuaran Velehotar 18%
14 Rapsodi 14%
2 Roiheri 10%
4 Vojakker 4%
5 Tähtitie 4%
8 Voe Epeli 3%
15 Tempaisu 3%
9 Troodon 2%
11 Ciesma 1%
1 Tähti Elmeri 1%
16 Caarna 1%
7 Sopu-Ellu 1%
13 Mattilan Urho 1%
6 Oiva Punk 0%