Ravivihje: Toto5 Rovaniemi 15.11.2020

Julkaistu:

TOTO5
Stay Alert on Rovaniemen Toto5-pelin jättisuosikki, eikä sitä aleta varmistelemaan suosituksissakaan.

Toto5-1

Suosikki: Monté avaa Toto5-pelin. 2 Ariston on osoittanut vahvaa kuntoa viimeisissä kärrylähdöissään. Hevonen ei ole onnistunut kolmessa aiemmassa monté-lähdössään vielä yltämään totoon, mutta kilpailee nyt selvästi kovemmassa kunnossa, kuin niiden aikaan. Viimeisimmässä monté-lähdössä olisi tosin luultavasti tullut voitto, mutta hevonen laukkasi loppukaarteessa ja kampesi poikittain ja ratsastaja putosi kyydistä. Taitava Iida Lantto odottaa menestystä, mikäli hevonen vain taittuu voltista ravia matkaan.

Haastajat: 6 Perfect Reverie ylsi torstaina avoimessa monté-lähdössä Oulussa totoon ja pinkoi upean tuloksen. Nyt ruuna palaa omaan sarjaansa ja on varmasti vaarallinen.

4 El Senor Deolla ei näy taulussa monté-kisoja, mutta ruuna on napannut lajissa tällä kaudella viidestä yrittämästä kolme kaksarisijoitusta. Syyskuussa Oulun montéssa hevonen hävisi vain rajulle Selahille, eikä nyt ole sellaista tähteä vastassa.

5 T.P.Fromadream on tehnyt montéssa varmaa työtä. Voittoja on kauden kahdeksasta yrityksestä vain yksi, mutta hevonen on ollut joka kerta kuuden joukossa.

Yllättäjä: 3 Roo debytoi lajissa ja sellaisia hevosia on aina syytä seurata tarkasti. Kärryt perässä alisuorittanut, mutta hyvin harjoitteleva tamma saattaa olla ihan eri tasolla uudessa lajissa.

Pelijakauma: Perfect Reverie (21 %) on kiinnostavin merkki.

Juoksunkulku: Ariston lähtee vetämään joukkoa, mikäli pääsee voltin kakkoselta ravia matkaan. Suosikin laukatessa pakka on juoksunkulunkin osalta aika levällään.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 2, 6
Suuri: 2, 6, 3

Toto5-2

Suosikki: 8 Leijan Liito hakee kolmatta peräkkäistä voittoa. Viimeksi ruuna oli selityksittä paras johtavan rinnalta. Sunnuntain sarja ei istu parhaalla mahdollisella tavalla, mutta toisaalta pienessä lähdössä kiertämistä ei ole luvassa määrättömästi.

Haastajat: 7 Toivotuli nousi otsikoihin 4-vuotiaana, kun varsa oli Oulu Expressissä hienosti neljäs. Ruuna ei ole ottanut toivottua kehitysaskelta 5-vuotiaaksi, mutta kyseessä on lahjakas hevonen. Kahdessa edellisessä kohtaamisessa Toivotuli on hävinnyt Leijan Liidolle, mutta on nyt siihen nähden 20 metriä paremmin sarjassa sisällä.

1 Suvimyrsky Ram aloittaa mielenkiintoisesti uusista käsistä. Ruuna on väläytellyt ja olisi voinut menestyä tällä kaudella huomattavasti paremminkin, mutta epävarmuus on syönyt tulosta. Uusi valmentaja on voinut keksiä siihen keinoja.

3 Väylänvarren Heta osaa voittaa, mutta viimeisissä ihan paras terä on ollut hukassa. Toki hevonen on juossut viimeisissään ennätyksensä, että olisiko vain sarjat nousseet hieman turhan nopeasti ja tamma tulee vielä, kunhan rutiinia karttuu näistä lähdöistä.

Yllättäjät: 5 Shamaanitar on tosi nopea tamma, mutta kiri on lyhyenläinen ja siksi voitot ovat harvassa. 2 Riuska-Poju on tauluaan kyvykkäämpi, mutta lähes toivottoman epävarma.

Pelijakauma: Leijan Liito (35 %) voisi olla selvempikin suosikki. Suvimyrksy Ram (9 %) kiehtoo uusista käsistä.

Juoksunkulku: Väylänvarren Heta hamuaa hanakimmin johtopaikalle. Toivotuli tulee nopeasti kyselemään keulapaikkaa ja voisi päästäkin sinne avauskierroksen aikana.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 8, 7, 1
Suuri: 8, 7, 1, 5

Toto5-3

Suosikki: Kolmannessa Toto5-kohteessa kilpailevan nuoret ohjastajat ja kisassa voidaan nähdä mielenkiintoisia ajolinjoja. 8 Libertin aloitti Suomessa hienolla esityksellä, kun se oli Midnight Racessa toinen kovan Whogonow'n takana ja jätti taakseenkin tätä lähtöä paljon kovempia vastustajia. Oulussa tuli laukka ja viimeksi hevonen painoi itsensä johtavan rinnalla matkalla tyhjäksi. Ruuna ei vaikuta helpolta ajettavalta, mutta jos homma toimii uudella kuskilla, niin vastus ei pelota.

Haastajat: 3 Listas Hector puursi Oulussa ykköseksi 4. ulkoa. Ruuna ei ole erityisen vauhdikas, mutta jaksaa tehdä töitä. Hevonen osaa olla toisinaan tahmea ja siinä mielessä on arvoitus, että saako aloitteleva kuski hevoseen tarpeeksi virtaa. Perushevosia joka tapauksessa.

10 Al E. Gador Zet aloittaa uusista käsistä arvoituksena, mutta luokan pitäisi riittää tähän seuraan. Iida Lantto on kuskina lähdön selvästi menestynein.

6 Ypäjä Lamborghini oli viimeksi vaisu ja hävisi Listas Hectorille pienessä lähdössä selvästi. Aiempien starttien tasolla voittokaan ei saa yllättää, sillä toissa startissa ruuna polki pikkulaukan jälkeen kirilenkin 15-pintaan.

Yllättäjät: 5 Staro Kung Fu oli Rovaniemen voiton jälkeen kaksi kertaa vaisu ja on pitänyt nyt pienen tauon. 9 Lassic Point aloitti pohjoisessa kovassa lähdössä, eikä riittänyt, mutta nyt tehtävä on sopivampi. 2 Peppe Rocin taulu on sekaisin, mutta ruuna palaa tauolta ja sen aikana on saatettu löytää ratkaisu ongelmiin. Pohjimmiltaan hevonen on tähän ihan riittävä.

Pelijakauma: Libertinin (23 %) kuuluisi olla suosikki.

Juoksunkulku: Paalun kuskeista moni ajaa ensimmäistä tai ensimmäisiä starttejaan ja juoksunkulun arviointi on äärimmäisen hankalaa. Vauhdikas Libertin saattaa ilmestyä takamatkaltakin ajoissa kärkiryhmään.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 8, 10
Suuri: 8, 3, 10, 6, 9, 2

Toto5-4

Suosikki: 2 MAS Commander pilasi viimeksi lähtölaukkaan ja romuluinen ruuna on nytkin hankalalla paikalla voltin kakkosella, mutta kunto riittää ihan kärkeen, eikä matkankaan pitäisi olla ongelma vahvalle menijälle. Ennen laukkastarttia hevonen kiri kaksi kertaa peräkkäin 5. ulkoa vahvasti.

Haastajat: 10 Enigma Sisu ei ole sattuvimmassa mahdollisessa sarjassa, mutta hevosena lähdön paras. Tamma on ollut hieman tasapaksu viimeisiinsä, mutta nyt pitäisi olla luvassa terävämpi suoritus, kun pienen huilin jälkeen on kropassa pari starttia.

3 Cover Princess ei loistanut torstaina 2. ulkoa ja vaikuttaa hevoselta, jolle aiempaa pidempi matka on tuskin ainakaan etu.

Yllättäjät: 6 Vilsson Boy ei ole startannut hetkeen ja edellisestä voitosta on paljon aikaa, mutta kesällä nähtiin hyviäkin esityksiä. 7 Quite a Star palaa tauolta arvoituksena, mutta menee matkan ja kannattaa maksaa yllättäjänä mukaan. 9 The Chief of Rome on ollut kaukana parhaastaan viime starteissa, mutta tauluaan pystyvämpi tapaus.

Pelijakauma: Enigma Sisu (24 %) on paras merkki. Cover Princess (24 %) on liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Cover Princess on paalun nopein ja eiköhän tammalla koiteta keulapaikalta, ellei MAS Commander tule ajoissa vaateliaana rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 2, 10
Suuri: 2, 10, 7, 9

Toto5-5

Suosikki: 1 Stay Alert on selvästi illan todennäköisin voittaja. Sisärata pitää sisällään jonkinlaisen riskin, sillä ruuna ei pysty puolustamaan keulapaikkaa, mutta kun rinnalta avaa tasaisesti tallikaveri 2 Ascot d'Ariane, niin eiköhän väylä vapauteen aukene. Viimeksi suosikki eteni matkalla johtoon ja voitti varmasti. Volttilähtö on hevoselle kiihdytysmielessä etu suhteessa autolähtöön.

Yllättäjät: 5 Forastero kilpailee ylisarjassa, mutta on vieraillut näissä lähdöissä ennenkin menestyksekkäästi. 3 Pharaon Face on äärimmäisen nopea hevonen ja ensimmäinen keulanimi. Ruuna on hieman piristyyt uusissa käsissä, vaikka viimeksi tulikin montéssa laukka. 8 Maffioso Face oli pitkään kestomenestyjä näissä lähdöissä, mutta nyt ikä on tainnut alkaa painaa. Ruunalla on kuitenkin kova rutiini tähän porukkaan. 6 Flynn Boko ei loistanut Bodenissa hokkikengällä, mutta päässee nyt taas kesäbalanssiin.

Pelijakauma: Stay Alert (79 %) on aiheesta suursuosikki.

Juoksunkulku: Pharaon Face avaa johtoon. Stay Alert hakeutuu sisältä nopeasti toiselle ja etenee kyselemään keulapaikkaa.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 1
Suuri: 1

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
2 Ariston 33%
6 Perfect Reverie 25%
4 El Senor Deo 20%
5 T.P.Fromadream 10%
3 Roo 4%
8 Badass 3%
7 Bombastic S 3%
1 Diamond Bay 2%

Toto5-2
8 Leijan Liito 45%
7 Toivotuli 20%
1 Suvimyrsky Ram 15%
3 Väylänvarren Heta 12%
5 Shamaanitar 5%
2 Riuska-Poju 3%
6 Hullupoika 0%
4 Aavan Sisu 0%

Toto5-3
8 Libertin 28%
10 Al E.Gador Zet 25%
3 Listas Hector 20%
6 Ypäjä Lamborghini 8%
9 Lassic Point 5%
5 Staro Kung Fu 5%
2 Peppe Roc 5%
4 Rising Star Boy 2%
11 Smooth Criminal 1%
1 Flourlake's Adam 1%
7 Chicotte Chic 0%

Toto5-4
2 MAS Commander 35%
10 Enigma Sisu 33%
3 Cover Princess 15%
6 Vilsson Boy 6%
7 Quite A Star 6%
9 The Chief Of Rome 3%
5 After Knight 1%
1 Countdown Joke 1%
4 Quantum Of Dream 0%
8 Nehemiah 0%

Toto5-5
1 Stay Alert 77%
5 Forastero 10%
3 Pharaon Face 4%
8 Maffioso Face 3%
4 Baretta Boko 2%
6 Flynn Boko 2%
7 Zo Zo Hoss 1%
2 Ascot d'Ariane 1%