Ravivihje: Toto5 Kuopio 30.10.2020

Julkaistu:

TOTO5
Moni Toto5-suosikki palaa lähtöviivalle sairauspaussilta. Kakkoskohteen Hypnotiquella on tuore näyttö alla hyvästä vireestä ja käy Toto5-piikiksi.

Toto5-1

Suosikki: 7 Fernando Vixi teki mainioita esityksiä viime starteissaan. Joensuussa se kiersi etusuoralla johtavan rinnalle ja runttasi maalisuoralla ykköseksi, Vermossa hevonen ehti ykköseksi selkäreissulla. Viime kisan jälkeen viisivuotias kävi kipeänä, mikä aiheuttaa aina jonkinlaisen kysymysmerkin ensimmäiseen kisaan. Treenien perusteella valmentaja odotti hyvää suoritusta sopivassa tehtävässä.

Haastajat/yllättäjät: 11 Fakir Nyx kiersi Kuopiossa kakkoseksi 4. ulkoa. Viimeksi ruuna matkasi 2. sisällä ja jäi lopulta lähinnä tekniseen pussiin. Fakir Nyx on suorittanut varsin tasaisesti ja on suosikin ykköshaastaja. 2 Diamond Lord paikkasi viimeksi lähtölaukkansa aivan mukavasti. Tämän jälkeen ruuna on pitänyt hieman taukoa ja pääsee tällä kertaa asiallisista asemista matkaan. 8 Hard Chipillä on lähtölaukan riski olemassa, mutta ehjällä juoksulla se pystyy vahvaan suoritukseen. Syyskuun lopulla se oli paikkaamassa alkulaukkaansa positiivisesti ennen hyppyä maalisuoralla. Raskaat olosuhteet olisivat sille jopa plussaa. 1 Carmen Lindy ailahtelee, ja hyvänä päivänään se pystyy huippukuskilla roikkumaan korkealle - ehkä jopa voittomatsiin. Viimeksi 5. sisältä tasaisesti suorittanut 10 Lonely Rider saa huippukuskin rattailleen. Paras vire on ollut hakusessa. 9 Winzet on tulosriviään parempi menijä. Voitto on jälleen epätodennäköinen, mutta hyvä sijoitus on otettavissa. Joensuussa keulapaikalta taistellut 4 Oogie Boogie tulee seuraavana.

Pelijakauma: Hard Chip (1%) on unohdettu.

Juoksunkulku: Diamond Lord etenee alkumatkalla johtopaikalle ohi Carmen Lindyn.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 7, 11
Suuri: 7, 11, 2, 8, 1

Toto5-2

Suosikki: 7 Hypnotique parantaa startti startilta. Toissa kerralla ruuna kierteli hankalista asemista ykköseksi, kun etusuoralla se oli vasta sijalla yhdeksän. Viimeksi ensimmäistä kertaa etukengittä juossut menijä runttasi kärkeen kuolemanpaikalta. Tällä kertaa valmentaja pyrki ajamaan ilman kaikkia kenkiä. Balanssi on ainakin kotioloissa toiminut hyvin.

Haastajat: 2 Fango Jett ei riittänyt Kriterium-finaaliin, mutta meni kovasta kisasta eteenpäin ja hallitsi viimeksi keulasta. Hyvistä asemista se kuuluu perusmerkkeihin. 10 Q-Rex Oak kohtaa selvästi aikaisempaa sopivamman porukan ja pystyy 40 metrin pakista huolimatta paljoon. Seinäjoella ruuna ei osoittanut suosikkina parastaan 3. ulkoa, mutta oli tätä ennen mainio 2. ulkoa. Turun kaltaisella esityksellä kärkisija on otettavissa. 4 Smokin Ride kesti Jyväskylässä keulasta kakkoseksi. Teivossa ruuna sai hyvän juoksun, muttei pystynyt uhkaamaan kärkeä. Ruuna on tehnyt tasaista työtä, mutta jonkin verran otteiden pitää petraantua, mikäli se mielii olla kärjessä.

Yllättäjät: 6 Niceman Windcape otti Joensuussa pakilta terävän startin ja eteni aina johtopaikalle asti, mistä ei ilmaantunut loppumatkasta ongelmia. 1 Too Macho For You aloitti Kaustisella keulassa, juoksi lopulta 2. sisällä ja otti maksimit. 8 Primo Amir tsemppasi Joensuussa kuolemanpaikalta hyvin perille ja tähän kisaan kuski vahvistuu. Tehtävä vaikuttaa voiton suhteen turhan kovalta.

Pelijakauma: Hypnotique (23%) on alipelattu suosikki.

Juoksunkulku: Niceman Windcape katsoo juoksulangalta keulat ja ajaa siitä tai päästää Fango Jettin eteensä.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto5-3

Suosikki: 5 Margarida eteni 2. sisältä Kriterium-finaaliin, missä tamma oli taistelemassa 5-6. sijasta ennen laukkaa viimeisellä takasuoralla sisäradalta. Tamma sai kovia kisoja koneeseen ja tällä kertaa tehtävä on sopivampi. Kovia nimiä tulee takaa, mutta niihin nähden Margaridalla on etumatkaa. Nelivuotias havittelee uran avausvoittoa ja sellainen saattaa hyvinkin napsahtaa tilille perjantaina.

Haastajat: 8 Hipsun Poju kohtaa sopivan vastuksen, mutta valmentaja Heikki Mikkonen lähetti pelaajille varoituksen sanan, kun hevonen kävi tallin hevosista pahiten kipeänä. Se ei pysty mitenkään olemaan kesän vireessä heti ensimmäisessä kisassa, joka tulee 1-2 viikkoa turhan aikaisin eteen. 6 Piitaikuri eteni kuolemanpaikalta Satakunta-ajon finaaliin, missä ori oli pitkään vetämättömässä selässä ja kiri tilaa saatuaan positiivisesti. Ori on parantanut ja pystyy haastamaan tosissaan suosikit.

Yllättäjät: 11 Sanahelinä oli pitkään hankalissa asemissa viimeksi Porissa, mutta ehti tilaa löydettyään tykittää kakkoseksi. Samanlaisena tamma omaa yllätyssauman. 2 Kimman Repsikka oli toissa kerralla kirimässä 2. ulkoa voittotaistoon ennen hyppyä maalisuoran alussa. Viimeksi viisivuotias oli etusuoralla sijalla yhdeksän ja teki päätöskierroksella sen mikä tehtävissä oli. Ohjastajan mukaan tamma pystyy perjantaina pudottamaan sekunnin ennätyksestään. 7 Virin Urho esiintyi Kuopiossa tahmeasti 2. ulkoa, mutta sai startin alle. 10 Teppo Tuisku kiri viimeksi 3. ulkoa mukavasti kolmanneksi ja jatkaa asiallisessa vireessä. 9 Hissun Pamela eteni viimeksi voimalla keulaan ja jatkoi etusuoralla 2. sisällä, mistä tamma oli tasainen. Tätä ennen se kiri mukavasti 3. ulkoa.

Pelijakauma: Hissun Poju (48%) on sairauspaussilta ylipelattu.

Juoksunkulku: Margarida ottaa aikaisin edellä avaavat kiinni ja edennee näiden ohi johtopaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 5, 8, 6, 11, 2
Suuri: 5, 8, 6, 11, 2

Toto5-4

Suosikki: Neljäs kohde on tasainen lämminveristen lähtö. 4 Hard To Trickillä on tuore hyvä näyttö alla ja starttaa matkaan suosikkina. Oulussa tamma prässäsi itsensä keulaan etusuoralla ja otti tämän jälkeen vakuuttavan voiton. Aikaisemmin hevonen ei ollut aina samanlainen ja välillä tehtävät olivat kovempia. Asetelmat ovat hyvät ja viime kertaisella tasollaan se pystyy jälleen kamppailemaan lähdön voitosta.

Haastajat: 3 Ronaldo Malibu tulee pitkältä paussilta maltillisin valmisteluin ensimmäiseen kisaansa. Ruunan kapasiteetti on kova eikä tehtävä näytä ensimmäisessä kisassa liian kovalta, joten pelihevosiin se heti kuuluu. 5 Umberto Croft kesti toissa kerrallla johdosta kolmanneksi. Viimeksi ruunalla ajettiin ääritarkasti selästä ja hevonen täytti tyhjää tilaa asiallisesti maaliin saakka. Juoksun onnistuessa kirikykyinen menijä ei ole ulkona kärkikuvioista. 2 Roberto Diver pääsee loistoasemista matkaan. Joensuussa keulasta kolmanneksi taipunut ruuna sai viimeksi hyvän juoksun 3. sisällä, mistä hevonen otti lopulta maksimit. Sijoitukset ovat olleet hyviä, mutta voiton suhteen otteiden pitää jonkin verran terävöityä maalisuoralla. 8 Replay Pellini otti Oulussa alussa laukan taukostartissaan. Viimeksi ruunan tehtävä oli hankala 5. ulkoa, mutta hevonen pisteli sen verran periksiantamattomasti maaliin että kolmossija oli ansaittu. Pari kisaa alla se pystyy edelleen petraamaan otteitaan.

Yllättäjät: 9 Ukebell Jet kesti toissa kerralla Hard To Trickin takaa kolmanneksi. Viimeksi se otti loppukurvissa laukan kesken kirinsä tallikaveri Replay Pellinin takaa. 10 Ready Pressin lähtöpaikka on miinusta, kun hevonen olisi paras kärkipäästä. Lappeessa hyvä kiri 2. ulkoa tuotti kakkossijan Intuton jälkeen. 7 Herrera Boko kilpailee valmentajan mukaan tauluaan paremmassa vireessä. Lähtöasetelmat ovat sen verran hankalat, että ainakin voitto tulisi yllätyksenä.

Pelijakauma: Alipelattu Umberto Croft (5%) tekee mieli mahduttaa jokaiselle lapulle.

Juoksunkulku: Roberto Diver katsoo alussa keulat. Hard To Trickin selkä saattaa kelvata tämän jälkeen eteen, jos ohjastaja haluaa tarjota ajokilleen selkäjuoksun.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 4, 3, 5, 2
Suuri: 4, 3, 5, 2, 8

Toto5-5

Suosikki: 7 Tokumentti meni viime kisoissaan hyvin, mutta kyseisistä starteista on ehtinyt kulua kolmisen kuukautta. Mikkelin jälkeen Tokumentti ruunattiin ja lisäksi hevonen kävi muiden tallin hevosten tavoin kipeänä. Paljon on asioita muuttunut viime kisojen jälkeen eikä hevonen välttämättä ole heti parhaimmillaan, mutta sopivassa tehtävässä sitä on vaikea jättää täysin poiskaan peleistä.

Haastajat: 8 Vienan Myrsky ei Joensuussa riittänyt, mutta oli Kuopiossa parempi 3. sisältä. Tähän kisaan ohjastaja vahvistuu oleellisesti. 2 Lennon Rapina kesti Vermossa keulasta kakkoseksi. Viimeksi ruuna yritti kiriä 2. ulkoa, mutta laukkasi loppukurvissa. Lennon Rapina pääsee hyvistä asemista liikkeelle ja on yksi mahdollisista. 9 Kiirilla alisuoritti viimeisissään. Tammalta löytyy erittäin hyvä vaunhti, mikäli hevonen yrittää loppuun asti, kuten teki ennen Mikkelin kisaansa.

Yllättäjät: 1 Varoitus laukkasi Lappeessa viimeisen takasuoran lopussa kiritilaa etsiessään. Tamma ei ole ehjällä suorituksella täysin ulkona näistä asemista. 6 Sisu-Syke palaa pitkältä tauolta loukkaantumisen jälkeen. Oriin vauhti on hyvä, mutta nähtäväksi jää, onko hevonen heti kyvykäs voittamaan. Ohjastaja oli varovaisen luottavainen.

Pelijakauma: Tokumentti (38%) on jonkin verran ylipelattu ja kaipaa varmistuksia osakseen.

Juoksunkulku: Sisu-Syke katsoo ensimmäiset keulat, mutta päästää myöhemmin Lennon Rapinan eteensä.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 7, 8, 2
Suuri: 7, 8, 2, 9, 1

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
7 Fernando Vixi 44%
11 Fakir Nyx 17%
2 Diamond Lord 15%
8 Hard Chip 7%
1 Carmen Lindy 6%
10 Lonely Rider 3%
9 Winzet 2,5%
4 Oogie Boogie 2%
6 Arctic Mystery 1,5%
5 Neymar 1%
3 Tulip Face 1%

Toto5-2
7 Hypnotique 28%
2 Fango Jett 23%
10 Q-Rex Oak 22%
4 Smokin Ride 13%
6 Niceman Windcape 4%
1 Too Macho For You 3%
8 Primo Amir 3%
9 Wannabe Sally 1%
5 Jones Legacy 1%
11 Minnie Windcape 1%
3 Gutsy Elvira 1%

Toto5-3
5 Margarida 29%
8 Hipsun Poju 27%
6 Piitaikuri 16%
11 Sanahelinä 9%
2 Kimman Repsikka 7%
7 Virin Urho 4%
9 Hissun Pamela 3%
10 Teppo Tuisku 3%
3 Tosi-Pliisu 1%
1 Hissun Liisi 1%
4 Fredrikson 0%

Toto5-4
4 Hard To Trick 24%
3 Ronaldo Malibu 22%
5 Umberto Croft 15%
2 Roberto Diver 14%
8 Replay Pellini 11%
9 Ukebell Jet 4%
7 Herrera Boko 3%
10 Ready Press 3%
1 Sahara True Lies 2%
6 Global Wishmeluck 2%

Toto5-5
7 Tokumentti 26%
8 Vienan Myrsky 22%
2 Lennon Rapina 18%
9 Kiirilla 10%
1 Varoitus 9%
6 Sisu-Syke 5%
4 Lissun Myrsky 4%
10 Lorutyttö 3%
3 Venlan Vekkuli 2%
5 Suvilei 1%