Ravivihje: Toto65 Vermo 28.10.2020

Julkaistu:

Nelivuotiaiden lämminveristen Glenn Kosmos Memorial huipentaa T65-rivin. Siinä suosikki Always Readyn jalaksi pelataan vain yksi haastaja.

Toto65-1

Suosikki: 4 Stallone on yksi niistä harvoista hevosista, jotka ovat pystyneet laittamaan ehjän juoksun tehneen Parvelan Retun tiukoille. Tämä tapahtui viime vuoden Kriteriumissa. Siihen nähden on yllättävää, että tämä vuosi on sujunut toistaiseksi voitoitta. Stallonen kausi on ollut rikkonainen ja nytkin alla on poisjäänti sekä pitkä starttiväli, mutta silti huippukyky nauttii luottamusta. Viime kilpailussaan Stallone jäi jumiin keulasta taipuneen Heporixin taakse ja voimia jäi käyttämättä. Tallitiedot lupaavat sen verran hyvää, että nyt Stallone nousee sopivassa porukassa rankingin kärkeen ja on varmahakumme.

Haastajat: 2 Suven Sametti oli todella hyvä viime kilpailussaan Villinmiehen tammakilvassa. Se piti alkumatkan aikana tahdin reippaana johtavan rinnalla ja painui puolimatkassa kärkipaikalle. Kova tempo ei tuntunut lopussa missään ja tamma irtosi ylivoimaiseen suurkilpailuvoittoon. 20 metrin tammahyvitys auttaa asiaa, mutta pienessä lähdössä kovat oriit ja ruunat ovat nopeasti tuntumassa ja keskipitkä matkakin tasaa puntteja. 6 Vilkkeen Velmu matkasi Porissa Stallonen takana sisäradalla. Se pääsi aikaisemmin irti loppusuoralla ja sijoittui pykälää paremmin. Toissa kerralla Vermossa Vilkkeen Velmu oli tosi hyvä keulasta ja lähellä suurkilpailuvoittoa, mutta laukannut Parvelan Retu ehti kuin ehtikin vielä ohi. Derbyssä Vilkkeen Velmu ei pystynyt vastaamaan Stallonelle lopussa, vaikka oli saanut paremman juoksun keulasta voittaneen Parvelan Retun peesissä.

Yllättäjät: 7 Issakan Valo muistetaan epäonnen soturina Derbystä, kun lopun laukkaan paloi karsinnan kakkostila ja paikka finaalissa. Sen jälkeen hevonen on vaihtanut tallia ja ollut ihan hyvä, mutta ei mitenkään loistokas. Viimeksi Kouvolassa tuli paha lähtölaukka, minkä jälkeen hevonen kulki viimeiset 1900 metriä noin 28,5-vauhdilla. Tämä kilpailumatka puoltaa Issakan Valoa. 3 Hujake on vauhdikas hevonen lähtöihinsä, mutta palaa treenitauolta ja tähtäimet ovat talvessa, joten huippuvireeseen tuskin on heti käsillä. 1 Sirpsakka juoksi Lappeen finaalissa ensin Suven Sametin takana ja myöhemmin tämän rinnalla, pudoten kyydistä loppusuoralla. Karsinnassa hiljaisemman matkavauhdin jälkeen kaksikko tuli rinta rinnan maaliin.

Juoksunkulku: Sirpsakka johtaa alun, mutta tyytyy nopeasti paikkaan Suven Sametin takana.

Pelijakauma: Stallone (34%) voisi olla selvempikin suosikki kuin alustava pelijakauma näyttää.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto65-2

Suosikki: 6 Making Match ei yltänyt Kriteriumin finaaliin, mutta on karsintajuoksun jälkeen osoittanut olevansa kova tekijä rahasarjoihin. Toissa kerralla Turussa ori puolusti keulapaikan 12-vauhtisessa avauksessa ja oli sen jälkeen vailla vastusta. Viimeksi kotiradallaan Making Match oli myös tomerana kiihdytyksessä ja painui ensimmäisen kurvin päätteeksi keulaan. Siitä tuli taas helppo voitto eikä kaikki ollut pelissä 12,5-vauhtisessa avauksessa. Koko matkan johto on nytkin kohteen todennäköisin skenaario.

Haastajat: 1 Arnie's Emilie on huippupaikalta suursuosikin ykköshaastaja. Kehittyvä tamma jäi toissa kerralla pussiin johtavan taakse ja oli viimeksi oikein hyvä johtavan rinnalta. Kun vielä lähtöpaikkakin puoltaa hyvää avaajaa, otamme sen potintekijäksi jo pieneen systeemiin. Ranskassa syntynyt 11 Galileo Way on lahjakas, mutta vielä melko epävarma suorittaja. Viime viikolla Forssassa ruuna paikkasi 1. kaarteen laukan vahvasti. Toissa kerralla Vermossa Ari Moilasen ajokki oli vakuuttava voittaja johtavan rinnalta.

Yllättäjät: 9 Sultan Of Soprano on aiempien kohtaamisten perusteella melko tasavahva hevonen Arnie's Emilien kanssa. Vaikka lähtöpaikka on takarivissä, tarjolla voi olla suojaisa sisäratajuoksu. Sellaisen jälkeen ori pystyy taas taistoon ainakin mitalisijoista, mutta kaikkien ohittaminen yllättäisi. 2 Ice Queen Birdland teki viimeksi Killerillä hyvän kirin 2. ulkoa ja kulki viimeiset 700 metriä 13,6-vauhdilla. 4 Handsome Sam on hyvässä kunnossa, mutta kohtaa nyt selvästi kovempia vastustajia kuin viime kilpailuissaan.

Juoksunkulku: Making Match hakee keulat Arnie's Emilieltä.

Pelijakauma: Making Match (71%) on ihan aiheesta rivin pelatuin hevonen. Arnie's Emilie (5%) on turhan unohdettu.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 6, 1
Suuri: 6, 1, 11

Toto65-3

Suosikki: Salamakypärät-ohjastajien osakilpailun kärkirankkaus on Patri Filatoffin ohjastama 10 Samurai Comery. Syksyllä Harri Koivusen valmennukseen siirtynyt ori paljasti kuntonsa heti debyytissään uusista käsistä ja voitti ylivoimaisesti keulasta. Viimeksi erittäin tasokkaassa Kasvattajakruunun alkuerässä Samurai Comery oli hyvä kolmas 2. ulkoa ja meni kovan ajan. Tämä lähtö on helpompi ja jos kärki pitää vauhtia matkalla, kuten kokelaslähdöissä usein käy, ori voi olla vaikka ylivoimainen lopussa.

Haastajat: 2 Gillian Comery ei ole varsinaisesti säkenöinyt viime kilpailuissaan takapareista, mutta nyt kun tammalla on saumat päästä mielipaikalle keulaan, luvassa voi olla astetta terävämpi suoritus. Lauantain T75-lähdössä Gillian Comery juoksi neljännessä parissa sisällä ja piti kohtalaisesti vauhtinsa lopussa. 8 Langen's Airborne on hienossa kunnossa ja oli varsinkin toissa kerralla johtavan rinnalta oikein hyvä. Sen perusteella lähtöpaikka ei vie mahdollisuuksia. 5 Prodigy Shark tykkää, kun vauhdit hieman rauhoittuvat syyskeleillä. Viime voittojuoksussaan ruuna löi hyviä hevosia 2. ulkoa. Viimeksi paikka johtavan rinnalla oli liikaa ja ruunan suoritus kova matkavauhti huomioidenkin lievä pettymys, mutta ei unohdeta normaalisti vahvaa hevosta vielä.

Yllättäjät: 11 The Rector voisi järjestää jättipaukun ylivauhtisessa juoksussa. Ruuna oli varsinkin toissa kerralla Jokimaalla mainio. Se kulki hänniltä viimeiset 700 metriä 10,5-vauhtia ja tuli lujaa maaliin roimassa ylisarjassa, jota hallitsi keulasta Tanpopo. Myös viimeksi vastassa oli tosi kovia hevosia ja kuudennesta tilasta tulee puhtaat paperit, vaikka ruuna ei ohitellut kirissä 2. ulkoa. 9 Fundover Match kiri viime viikolla johtavan takaa voittotaistoon Rowhill's Killeriä ja Comway Cotteria vastaan. Ruuna vaikuttaa nousukuntoiselta.

Juoksunkulku: Gillian Comery haluaa keulaan ja myös pääsee etenemään sinne. Langen's Airborne kiertää rinnalle.

Pelijakauma: Tasaisempi lähtö kuin alustava pelijakauma kertoo. Varsinkin The Rector (2%) on edullinen yllätyshaku.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 10, 2, 8, 5, 11
Suuri: 10, 2, 8, 5, 11

Toto65-4

Suosikki: 6 Valiant Dream on tasaisen sakin kärkirankkaus. Kimmo Taipaleen valmennettava kokeili viimeksi rahkeitaan Suomen mestaruudessa. Juoksu meni pieleen kun alussa ei irronnut paikkaa parijonossa ja ohjastajan oli pakitettava 6. pariin ulos. Sieltä ei ymmärrettävästi ollut mahdollisuuksia menestyä, kun sisärata veti Next Directionin johdolla. Valiant Dream kulki viimeiset 700 metriä 10,3-vauhdilla ja tuli juosten maaliin saakka joukon uloimpana. Nyt vauhtikestävä ruuna juoksee taas kärkiryhmässä ja menestyy, jos on entisensä. Tallitiedot lupaavat hyvää.

Haastajat: 12 Knows Best kiinnostaa huonolta lähtöpaikaltakin. Hevonen jäi viimeksi umpisäkkiin sisäradalle Mas Champin voittamassa kilvassa, ja valmentaja Hannu Laakkonen kertoo ruunan tuntuvan nyt erityisen hyvältä harjoituksissa. Knows Bestin nousukunto on käsin kosketeltavissa. 4 Por Nie Rock on ollut jo pitkään hyvässä kunnossa ja menestyy aina kun juoksu onnistuu. Viime viikolla Teivossa ruuna sai nauttia 9 Shotproofin selästä kirissä ja rankaisi loppusuoralla. 2 Zeus Kemp ei ole enää parhaiden päiviensä vedossa, mutta hyvältä paikalta silti perusmerkkejä nyt. Viimeksi Tammer-ajossa ruuna kiersi johtavan rinnalle 2100 metriä ennen maalia ja oli ihan hyvä.

Yllättäjät: 1 Celebrity Lane on huippupaikalta erittäin kiinnostava peli-idea. Viime sijoituksen voi unohtaa, tehtävä oli jo ennakkoon tuomittu kasiradalta. Celebrity Lane juoksi 5. sisällä ja tuli hyvävoimaisena maaliin. Edellisissä kilpailuissaan ruuna näytti hyvää kuntoa. Kouvolassa se kiri lujaa ja Teivossa tuli pussitus samanlaisessa sarjassa kuin nyt. Mainittakoon myös, että elokuisessa kohtaamisessa vastaavista lähtöasemista kuin nyt Celebrity Lane tuli aivan tasapäin maaliin Valiant Dreamin kanssa. 10 Jack Vader on löytänyt huippukunnon syksyllä. Viimeksi tuli arvokas kakkostila keulavoittaja Thai Profitin selästä. Takarivistä kiertämällä ei kuitenkaan ole helppo menestyä näissä lähdöissä. 7 Arctic Lover on edelleen kunnossa, vaikka jäi hännille viimeksi. Juoksunkulusta tuli mahdoton. Niin voi tulla nytkin, kun lähtörata on ulkona ja hevonen ei ehdi nopeimpien avaajien kyytiin alussa. 5 William Pine on myös riviään parempi. Ruuna jäi viimeksi johtavan rinnalle, mikä ei sille sovi. Sisäratajuoksu on nyt mahdollinen. 8 Sahara Sandstorm joutui tekemään kovasti töitä alkumatkan aikana viimeksi eikä jaksanut pitää Don Williamsin selkää lopussa. Lähtöpaikka vaikeuttaa tehtävää nyt kovasti.

Juoksunkulku: Celebrity Lane johtaa alun. William Pinelta ja Valiant Dreamilta tulee painetta ja jälkimmäinen hakee lopulta keulat.

Pelijakauma: Pelaajat eivät ole reagoineet riittävästi hevosten lähtöpaikkoihin pienten marginaalien kilvassa. Etenkin Celebrity Lane (4%) on ihan liian unohdettu.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 6, 12, 1
Suuri: 6, 12, 4, 2, 1

Toto65-5

Suosikki: 9 BWT Caesar on kerännyt kovasti kannatusta takarivistä. Vastustajatkin ovat hyviä, joten tässä suosikissa on vaikea nähdä varma-ainesta, vaikka kunto on rautaa.

Viime voittojuoksussaan Kriterium-päivänä Teivossa BWT Caesar lopetti keulasta 10,5-vauhtia ja löi mm. Mas Champin. Viimeksi Turussa ori oli hyvä kakkonen 2. ulkoa lähdössä, jota hallitsi piikkipaikalta hurja Amazing Warrior.

Haastajat: 4 Look Complete pistäisi keulasta hyvänä päivänään suosikin tosi tiukoille. Alla on oikein vaivaton voitto tätä helpommasta lähdöstä. 6 Mainio ei ole kilpaillut elokuisen T75-voittonsa jälkeen. Emme tavoittaneet valmentaja Timo Korvenheimoa tallikommenttia varten. Ainakin aiemmin Korvenheimo on kertonut, että kyseessä on laiska treenaaja, joten voi olla että ruuna tarvitsee kilpailun alle ollakseen terävänä.

Yllättäjät: 7 Matter Of Fact on kiinnostava yllätyshaku. Jenkkitamma on ollut tosi hyvä voittojuoksuissaan. Neljä viikkoa sitten Vermossa se kiersi pikamatkan ykköseksi 3. ulkoa. Maanantain välistartissa Teivossa tuli ihan ylivoimainen keulavoitto. 2 My Swedenin todellinen iskukyky jäi näkemättä viime viikolla lähtölaukan vuoksi. Juha Utala ajeli hypyn jälkeen hiitin hännillä ja hevonen näytti moitteettomalta. Sen myös pitäisi pystyä avaamaan tosi lujaa ravin maittaessa.

Juoksunkulku: Ratojen 1-3 tuliset avaajat ratkovat ensin välinsä. Look Completella on paikka hakea keulat ennen BWT Caesaria takasuoralla.

Pelijakauma: BWT Caesar (45%) on hieman yläkanttiin rastittu takarivistä.Matter Of Fact (5%) on yllättävän pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 9, 4
Suuri: 9, 4, 6, 7, 2

Toto65-6

Suosikki: T65-rivin päättää 10000 euron ykköspalkinnolla ajettava 4-vuotiaiden lämminveristen Glenn Kosmos Memorial. Siinä 2 Always Ready on mielenkiintoinen pelivalinta. Oletimme, että ori pelataan hyvältä lähtöpaikalta suursuosikiksi, kuten heti Derbyn jälkeen olisi varmasti tapahtunutkin. Nyt kun alla on kaksi tulosten valossa lievää epäonnistumista, huippukyky on jäänyt varsin maltillisesti rastituksi. IS Ravit psykkaa, että hevonen on tuore startti kropassa taas terävänä.

Toissa kerralla Jokimaalla Always Ready kiri ykkösenä maaliin kovia rahasarjalaisia vastaan, mutta menetti voiton, kun kova rata oli vastaan ja ravi meni ratkaisuhetkillä peitsin puolelle. Seurauksena oli hylkäys väärästä askellajista. Viime lauantaina St. Legerissä haki keulapaikan 1900 metriä ennen maalia. Se ei pystynyt puolustamaan paikkaa maaliin saakka, mutta oli kuitenkin ihan hyvä neljäs ja kisan selvästi paras 4-vuotias. Vertailun vuoksi: orin lauantainen tulos 14,3/2620 metriä on sama kuin ikäluokan keskipitkän matkan voimassa oleva SE.

Haastajat: 1 Raskolnikov Frido juoksi St. Legerissä 4. sisällä, mistä se nousi toiselle radalle viimeisen takasuoran alussa. Ori tuli lopun kiertelemättä kutakuinkin samaa vauhtia kuin Always Ready. Alustavan ilmoituksen mukaan Raskolnikov Frido kisaa tänään ensimmäistä kertaa ilman kaikkia kenkiä. Muutoksesta johtuvan parannuspotentiaalin vuoksi Ari Moilasen ajokki nostetaan suosikin tueksi pelehin. 10 American Hero voi jäädä takarivistä liian kauas kärjestä alussa. Päivän kunnon puolesta American Hero ei häviä kenellekään tässä lähdössä, sen se näytti viimeksi Turussa kun kova aika 12,5a/2100 metriä synty helpon näköisesti keulapaikalta. Derbyssä American Hero hävisi selvästi Always Readylle, mutta mukaan mahtui epäonneakin, kun varusteet pettivät alkumatkalla. 9 Slippery Runway voitti Suomen-debyyttinsä ylivoimaisesti keulasta. Se näytti Ruotsissa pystyvänsä kirimään hyvin myös toisten takaa. Vastus kovenee nyt hurjasti viime kilpailusta.

Yllättäjät: 7 BWT Echo ja 8 Marschall Match kuuluvat ikäluokan parhaimmistoon kykyjen puolesta, mutta lähtöpaikat vaikeuttavat nyt tehtävää kovasti. Molemmilla saatetaan ajaa tämä kisa matalalla profiililla Kasvattajakruunun alla.

Juoksunkulku: Raskolnikov Frido on mainettaan nopeampi kiihdyttäjä ja pystyy torjumaan Always Readyn alussa. 4 Combatant Motion voi värittää kiihdytystä, vaikka tyytyykin lopulta selkäjuoksuun.

Pelijakauma: Always Ready (38%) on maltillisesti pelattuna suosikkina varma-ainesta.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 2, 1
Suuri: 2, 1

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 4
Toto65-2: 6, 1
Toto65-3: 10, 2, 8, 5, 11
Toto65-4: 6, 12, 1
Toto65-5: 9, 4
Toto65-6: 2, 1
Hinta: 12,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto65-1: 4
Toto65-2: 6, 1, 11
Toto65-3: 10, 2, 8, 5, 11
Toto65-4: 6, 12, 4, 2, 1
Toto65-5: 9, 4, 6, 7, 2
Toto65-6: 2, 1
Hinta: 75,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto65-1
4 Stallone 40%
2 Suven Sametti 27%
6 Vilkkeen Velmu 18%
7 Issakan Valo 6%
3 Hujake 5%
1 Sirpsakka 3%
5 Suvijussi 1%

Toto65-2
6 Making Match 64%
11 Galileo Way 11%
1 Arnie's Emilie 11%
9 Sultan of Soprano 4%
2 Ice Queen Birdland 3%
4 Handsome Sam 3%
3 Northernlight Genius 1%
7 White Cross Diego 1%
12 Zolace 1%
10 New Sensation 1%
8 Max Mili 0%
5 Exmoor 0%

Toto65-3
10 Samurai Comery 32%
2 Gillian Comery 22%
8 Langen's Airborne 14%
5 Prodigy Shark 14%
11 The Rector 7%
9 Fundover Match 4%
3 Brissac Rapide 2%
6 Guilty Pleasure 2%
7 Yeezuz 1%
1 Here I Go Again S 1%
4 Geremi Boko 1%
12 Bombard 0%

Toto65-4
6 Valiant Dream 37%
12 Knows Best 13%
2 Zeus Kemp 11%
4 Por Nie Rock 11%
1 Celebrity Lane 10%
10 Jack Vader 5%
7 Arctic Lover 5%
5 William Pine 2,5%
8 Sahara Sandstorm 2%
9 Shotproof 2%
11 Free Me 1%
3 Let's Take a Selfie 0%

Toto65-5
9 BWT Caesar 39%
4 Look Complete 24%
6 Mainio 15%
7 Matter of Fact 8%
2 My Sweden 5%
1 One Break Broline 3%
11 Double Revenge 2%
3 Brand New Key 2%
8 True Devotion 1%
10 L Dees Maggiesbest 0,5%
5 Millstone's Vivid 0,5%

Toto65-6
2 Always Ready 44%
1 Raskolnikov Frido 22%
10 American Hero 10%
9 Slippery Runway 8%
7 BWT Echo 5%
8 Marschall Match 3%
11 Piteraq 3%
3 Samvais 2%
6 First Class Lady 2%
4 Combatant Motion 0,5%
12 Battle Jack 0,5%
5 Muckelymimmy 0%