Ravivihje: Toto75 Superlauantai 17.10.2020 – puoli miljoonaa euroa ylimääräistä jaossa

Julkaistu: , Päivitetty:

Superlauantain T75-kohteet ravataan vuorotellen Vermossa ja Seinäjoella. Kisat huipentuvat lämminveristen SM-ajoon.
Veikkaus lisää täysosumien voittopottiin peräti 500 000 euroa ylimääräistä. Kun lisärahaa on jaossa rutkasti, järkevintä on rakentaa pelit mahdollisimman todennäköistä osumaa jahdaten ja vain päävoittoluokkaa kohti. Siksi varmamme ovat samat kuin monella vastapelurillakin, eli Thai Profit ja Next Direction.

Jos kuitenkin haluaa uida vastavirtaan ja varmistaa suurimmat suosikit, potentiaalisia vaihtoehtoja ideavarmaksi ovat ainakin Poetry In Motion ja Enon Vilppi.

Peliaika päättyy lauantaina kello 19.


Toto75-1

Suosikki: 1 Poetry In Motion oli toissa kilpailussaan Lappeen T75:ssä suuri suosikki muun muassa 2 Selahia vastaan. Juha Utala ajoi aktiivisesti johtavan rinnalta eikä hevonen kestänyt tiukkaa tempoa. Kova startti teki hyvää, sillä viimeksi Jokimaalla Poetry In Motion oli todella hyvä. Se matkasi rapakelissä kaukana kärjestä 5. ulkona ja tykitti ulkoratoja pitkin hulppealla tyylillä ykköseksi. Samanlaisena tamma pärjää tässäkin ja sisäradan lähtöpaikka on hyvä nopealle avaajalle. Keulajuoksu on ihan mahdollinen.

Haastajat: 6 Pitch Perfect menestyy jatkuvasti. Viime lauantaina tamma oli hyvä kakkonen johtavan rinnalta. Viime voittonsa se otti tätä helpommasta tehtävästä, jossa tamma matkasi 3. ulkona. Sen 700 metrin kiri oli 13,1-vauhtinen. Nyt laitetaan etukengät taas jalkaan, mutta valmentaja Timo Lahden mukaan se käy tammalle vain paremmin kuin kenkien riisuminen. Optimibalanssi siis. 10 Arctic Dessert on mainio haku peliprosenttien valossa. Kyseessä on vauhtikestävä hevonen, jota 2620 metrin matka puoltaa. Jos kärki sortuu kisailemaan alussa, tamma jyrää varmasti korkealle. Se on ainakin alustavasti yllättävän pelattu, vaikka viime viikolla Turussa tuli vakuuttava voitto Pitch Perfectistä. Antti Teivainen ajoi alkumatkan aikana voimalla keulaan, mistä tamma vastaili tarpeen mukaan muille. Arctic Dessert on kehittynyt Jonna Irrin käsissä etenkin vauhtiominaisuuksiltaan. Edellä mainittu Selah yllätti Lappeessa johtavan takaa 300 metrin kirillä. Viimeksi tätä helpommassa iltaravilähdössä tuli vaivaton voitto 3. ulkoa 13,9-vauhtisella 700 metrin kirillä. Nyt hyvältä lähtöpaikalta kovakuntoinen valjakko kuuluu perusmerkkeihin.

Yllättäjät: 3 Sapphira oli Porissa hyvä kakkonen vain Pitch Perfectille häviten ja viimeksi Jokimaalla vain Poetry In Motion oli parempi. Hyvä lähtöpaikka auttaa taas kärkikahinoihin. Jättipaukkua tammalähdöstä etsivien kannattaa huomioida 7 Justine Case. Se juoksi Lappeessa Selahin takana sisäradalla ja tuli lopun kutakuinkin samaa vauhtia voittajan kanssa. Toissa kerralla Kasvattajakruunun karsinnassa Justine Case kiskaisi kovaa loppua pussista sisäradalta päästyään. Viime sunnuntain finaali pilaantui laukkaan. Myös 5 Mas Bella on väläytellyt nousukuntoa. Viime startin voi unohtaa, tamma starttasi täysin sopimattomaan sarjaan 60 metriä voittaja Mark Moren takaa. 11 Gillian Comery ei innostunut viimeksi kirimään sisäratareissun päätteeksi. Toissa kerralla se löi keulajuoksulla pari taas vastassa olevaa hevosta. Voiton uusiminen kiertämällä on tosi tiukassa.

Juoksunkulku: Poetry In Motion pystyy pitämään sisäradan turvin keulat. 8 Wonder Woman on eturivin nopein hevonen ja saattaa värittää kiihdytystä ulkoradaltakin.

Pelijakauma: Arctic Dessert (13%) on lähdön paras merkki vihjeen julkaisuhetkellä.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 1, 6, 10, 2
Suuri: 1, 6, 10, 2

Toto75-2

Suosikki: 1 Surprise Leader pystyy hyödyntämään lähtöpaikkansa sisäradalla, joten se on tasaisen kohteen rankingkärki. Ruuna on ollut jo pitkään hyvässä kunnossa. Viimeksi Tuomas Pakkanen ajoi takarivistä matkalla keulaan ja hevonen tsemppasi rehdisti ykköseksi. Hyvin hevoset liikkeelle saava Esa Holopainen ajaa tällä kertaa.

Haastajat: 3 M.T.Master Don oli tosi hyvä johtavan rinnalta toissa kerralla Seinäjoella. Toissa lauantaina Teivossa 700 metrin kiri 2. ulkoa ei kantanut kuudetta sijaa ylemmäs kovavauhtisessa lopetuksessa. M.T.Master Don on ollut jo pitkään hyvä ja voisi olla rankingin kärki siinä missä Surprise Leaderkin. 2 Zultanion kauden aloitus koronatauon jälkeen lupasi enemmän kuin viime kilpailuissa on nähty. Ruuna palasi parin kuukauden paussilta maanantaina ja spurttasi asiallisesti loppusuoraa sisäratajuoksun jälkeen. Startti alla ruuna lienee terävämpi, joten se kuuluu peleihin hyvistä asemista. 6 Fast Timessa on peli-ideaa. Ahkerasti kilpaileva ruuna näytti todella hyvältä viime lauantaina Turussa. Se matkasi hännillä sisärataa pitkin lähdössä jota vei keulassa hurja Amazing Warrior. Fast Time pääsi myöhään vapaalle radalle, mutta kiri oikein hyvin sen minkä sai tilaa. Ruuna avaa hyvin ja olisi erittäin vaarallinen samanlaisena kuin viime viikolla, kunhan välttää paikan johtavan rinnalla ja varsinkin jos pääsee sisäradalle.

Yllättäjät: 12 Por Nie Rockin syyskunto pitää viime juoksun perusteella, mutta toisen rivin uloin lähtörata tarkoittaa rutkasti lisämetrejä. Kaukaa takaa voi olla vaikea kiertää edes rahasijoille, jos sisärata vetää lopussa. 11 Excalibur It on vain väläytellyt kapasiteettiaan viime aikoina. Jos ruuna palaa tasolleen, kuten tallikommenttien perusteella voisi varovasti toivoa, kaikkien kiertäminen ei ole mahdoton temppu. 5 Griminal Jack oli hyvä ennen paussiaan varsinkin kuninkuusravisunnuntain pitkällä matkalla. Tuolloin vain Better Boss oli parempi. Valmentaja Vesa Vuorenmaa suunnittelee riisuvansa ruunalta pitkästä aikaa kenkiä pois. 4 Harmimatic Tinker oli viimeksi Joensuussa sijoitustaan parempi kaukaa takapareista. Hevonen voi vielä petrata tähän startti kropassa. 13 President Lindy on hurjan vauhdikas ja pärjännyt paljon tätä kovemmissakin lähdöissä, mutta tallitietojen mukaan ori on nyt liikkeellä hyvin matalalla profiililla.

Juoksunkulku: Surprise Leader puolustaa keulapaikkaa. Sitä haastavat Zultanio, Fast Time ja ehkä myös Ida's Owen. Etu on sisäradan hevosella.

Pelijakauma: Fast Time (7%) on tasaisen lähdön herkullisin haku. Excalibur It (3%) on myös edullinen yllätysmerkki.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 1, 3, 2, 6, 11
Suuri: 1, 3, 2, 6, 11, 5, 4

Toto75-3

Suosikki: 2 Heporix on hyvältä lähtöpaikalta suosikki. Nuori nousukas lähestyy huippukuntoa ja nyt kun arpaonni oli suosiollinen lähtöradan muodossa, paluu voittokantaan on haarukassa.

Heporix kohtasi toissa maanantaina Porissa monta taas vastassa olevaa hevosta. Ari Moilanen ei ladannut ulkoradalta lähtöön ja valjakko sai lopulta paikan 3. ulkona. Sieltä oli lähdettävä kiriin 800 metriä ennen maalia, kun edessä matkanneen selkä ei vetänyt. Heporix nousi välillä toisella radalla huilattuaan voittotaistoon ja oli oikein hyvä, ennen kaikkea selvästi parempi kuin edelliskilpailussaan. Nyt sillä on saumat keulajuoksuun.

Haastajat: 10 Mellun Myrsky voitti Porissa johtavan rinnalta. Nyt takarivistä se jää haastajaksi Heporixia vastaan, vaikka kunto on rautaa. 11 Malkkin on vahva ja voitokas hevonen, joka pystyy nousemaan sarjoissa. Viime kilpailuaan se hallitsi keulapaikalta. Nyt tiedossa on kiertämistä, mikä ei tee voiton uusimisesta helppoa. 4 Taksvenla jäi toissa kilpailussaan pussiin johtaneen 12 Merran Roihun taakse. Viime sunnuntaina Turussa tamma voitti avoimen tammalähdön johtavan takaa maalisuoran mittaisella kirillä. 1 Merran Jyske kiri hyvin loppua sisäratajuoksun jälkeen Porissa, mutta ei päässyt Heporixin ohi. Toissa kilpailussaan Merran Jyske teki mahtavan kirin 4. ulkoa ja ehti kun ehtikin joukon uloimpana ykköseksi. Tämä on astetta kovempi lähtö.

Yllättäjät: 6 Vennelmon Varma hallitsi viimeksi Mikkelissä pikamatkaa keulasta. Nyt kärkipaikalle ei taida olla asiaa. Edellä mainittu Merran Roihu on aina varottava nopeudellaan ja ravivarmuudellaan, mutta ori ei ole mikään kiertelijä, joten voitto on erittäin tiukassa piippuhyllyn lähtöpaikalta. Viime kilpailuissaan Santtu Raitalan ajokki juoksi keulassa.

Juoksunkulku: Heporix, Vennelmon Varma ja Diori avaavat parhaiten. Diori pystyy riistämään ensimmäiset keulat, mutta tyytyy selkäjuoksuun.

Pelijakauma: Heporix (27%) kiinnosti alustavasti jopa ideavarmana, mutta pelaajat ovat löytäneet sen yllättävän hyvin alustavaksi pelipohjaksi. Merran Jyske (8%) voisi olla hitusen pelatumpi, ainakin jos jatkaa avojaloin.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 2, 10, 11, 4, 1
Suuri: 2, 10, 11, 4, 1

Toto75-4

Suosikki: 2 Enon Vilppi on ollut syksyn kilpailuissaan hyvä avoimia lähtöjä myöten. Kunto on viime lauantain juoksun perusteella edelleen kohdillaan ja rata-arvonnassa oli tuuria, joten ori saa suosikin paineet hurjan tasokkaassa kilvassa. Alustavan ilmoituksen mukaan oriilta riisutaan nyt kaikki kengät pois ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Enon Vilppi starttasi Turussa takamatkalta ja eteni voimalla keulaan 1500 metriä ennen maalia. Se näytti pitkään hallitsevan lähtöä, mutta Pöylefanten spurttasi ohi maalilinjalla. Suoritus oli silti hyvä ja kun pelatuimmilla haastajilla on epävarmuustekijänsä, käytämme Enon Vilppiä pienen systeemin apuvarmana.

Haastajat: 5 Pertturi on hallitseva ruunaruhtinas ja siten kova tekijä rahasarjoihin. Viime kilpailussa Mikkelissä kavioiden kanssa oli ongelmia ja nyt alla on pikku paussi, mikä laskee hieman odotuksia. 8 Vappuäijää ajaa valmentaja Antti Ojanperä, kun Santtu Raitala on Vermossa. Hevosen viime voitto on juuri Ojanperän käsialaa, joten kuskinvaihdos ei vie saumoja ja vahva hevonen klaaraa ulkoradan tuomat lisämetrit. Toissa lauantaina Teivossa Vappuäijä ei ollut makeimmillaan johtavan rinnalta, mutta kuten esimerkiksi Suur-Hollolasta muistetaan, ori pystyy paljon parempaan. 9 Lakuri on joukon suoritusvarmimpia. Teivossa se spurttasi sisäradalta Vappuäijän ohi lopussa.

Yllättäjät: 3 Koveri oli kesän kilpailuissaan erittäin epävarma varsinkin volttilähdöissä. Nyt ryhmälähdössä hyvää ja voitokasta hevosta ei kannata unohtaa, vaikka alla on paussia. Tallitiedot lupaavat ihan hyvää. 11 Fiiling on luokkahevonen näinkin kovaan lähtöön, mutta huippuvireeseen on tallitietojen perusteella vielä matkaa. Lähtöpaikka parani pykälällä, kun Wauhti jäi pois.

Juoksunkulku: Pertturilla tuskin ladataan kovat piipussa kiihdytykseen tällä kertaa, joten Enon Vilpillä on hyvät saumat keulajuoksuun. Myös Koveri osallistuu kiihdytykseen.

Pelijakauma: Enon Vilppi (31%) on sopivasti pelattuna suosikkina apuvarma-ainesta. Koveri (5%) on lähdön edullisin yllätyshaku.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 2
Suuri: 2, 5, 8, 9, 3

Toto75-5

Suosikki: 1 Thai Profitia puoltaa tässä kaikki. Nopea avaaja sai paljon paremman lähtöpaikan kuin kovimmat haastajansa ja sarja ei voisi olla sattuvampi Finlandia-tason hevoselle. Tallitietojen mukaan kaikki on kunnossa. Alla on optimibalanssi, jolla ruuna on kiihtynyt parhaiten, joten keulavoittoa odotetaan.

Viimeksi Porissa hevonen kiri oikein vahvasti hänniltä avoimessa lähdössä, jossa lopetettiin kovaa johtaneen Lexus Dreamin johdolla. Valmentaja Kimmo Ahola arvioi, että hevonen voi olla nyt parempikin, kun sitä on hoidettu starttien välillä.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Com Milton laukkasi viimeksi menestystään johtavan rinnalta loppukaarteessa. Kuten kesältä muistetaan, ruuna on pystynyt lyömään johtaneen Thai Profitin tämän ulkopuoleltakin. Valmentaja Matias Salo oli kuitenkin harmissaan Com Miltonin lähtöpaikasta monen nopean avaajan ulkopuolella ja ennakoi, että nyt ajetaan kilpaa hiukan matalalla profiililla ja kengät jalassa. 2 Jack Vader on löytämässä huippuvirettä ja tähtää suosikin selkään, mistä voisi heittää ainakin haasteen lopussa. 5 Arctic Lover teki viimeksi voitavansa ja kiri hyvin ulkoratoja pitkin kilvassa, jossa sisärata veti lopussa. 4 Effronte Photo oli viime lauantaina hyvä neljäs johtavan rinnalta. Sama juoksupaikka on vaarana taas. Tammavaltikassa loistanut 9 Dream Girl palaa pikku paussilta, kun Vermon-startti jäi kuukausi takaperin väliin kaviopaiseen vuoksi. 3 Ice Wine ei riittänyt edelliselle Tammavaltikassa alkuunkaan, mutta on ollut sen jälkeen mainio ja huippunopeus auttaa juoksuasemien saamisessa.

Juoksunkulku: Thai Profit puolustaa johtopaikan sisäradalta. Jack Vader ja Ice Wine taistelevat paikasta suosikin selässä. Kiihdytys voi venyä.

Pelijakauma: Suosikki Thai Profitin (70%) alustava pelikannatus on yläkantissa. Tällä kierroksella pelit kuitenkin tehdään voiton todennäköisyys maksimoiden, joten rivin todennäköisin voittaja on automaattinen T7-varma.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto75-6

Suosikki: Ilkka-Pohjalainen-ajon finaalissa 7 Skyfall Shine kantaa suosikin paineet. Karsinnassa rapakelissä se seurasi johtanutta Caramaniaa matkalla ja kiri lopussa vaivattomaan voittoon. Vielä sen perusteella ruuna ei olisi tässä selvä kärkirankkaus, mutta viime suorituksensa perusteella on. Skyfall Shine oli toissa keskiviikkona Vermossa hulvattoman hyvä. Se kiersi ensimmäisen kaarteen kolmannella radalla ja eteni 600 metriä juostuna keulaan. Siitä hevonen voitti parastaan yrittämättä ja korvat kiinni kovalla ajalla. Iikka Nurmosen tarvitsi vain istua kyydissä lopussa.

Haastajat: 15 Lake's Action on noussut elämänsä kuntoon. Sähäkkä kilpuri oli Turussa L. Fabritius Memorialissa huippuhyvä keulasta ja hävisi vain Mas Champille. Taakse jäi todella kovia nimiä kuten Knows Best ja Majestic Man. Tässä nopea ruuna ottaa takamatkan juoksuradalta paalun hevoset nopeasti kiinni ja osallistuu voittotaistoon, jos on palautunut viime lauantain kuluttavasta juoksusta. Suosikin tallikaveri 1 Exit Fastback voitti myös karsintansa hyvällä tyylillä. Se haki alkumatkan aikana keulat ja oli lopussa vailla vastusta. Juoksupaikka lienee nyt Skyfall Shinen selässä ja siitä voi olla yllättävän maukasta iskeä lopussa.

Yllättäjät: 11 Troopers on väkivahva jyrä, jota hyödyttäisi kovasti kärjen kilvanajo matkalla. Viimeksi Porissa ruuna oli oikein hyvä johtavan rinnalta ja hävisi vain He Is Felixille 11,5-vauhtisessa lopetuksessa. Myös 14 Special Present juoksi viime kilpailussaan kuolemanpaikalla ja oli oikein hyvä. Pelaamattomista selvimmin parannuspotentiaalia viime esityksistä on 6 Cankus Xportilla.

Juoksunkulku: Exit Fastback johtaa alun ja odottelee Skyfall Shinen eteensä. Kovin rauhassa tallikaverukset eivät voi ensimmäisiä satoja metrejä ottaa, sillä Lake's Action ilmestyy nopeasti tuntumaan.

Pelijakauma: Varsin oikeansuuntaisesti pelattu lähtö.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 7, 15, 1, 11
Suuri: 7, 15, 1, 11

Toto75-7

Suosikki: 2 Next Direction jahtaa toista peräkkäistä Suomen mestaruutta selvänä suosikkina. Jos ruuna on samanlainen kuin toissa kilpailussaan St. Michelissä, se ei välttämättä saa muista edes vastusta. Samanlaisena kuin viimeksi Finlandia-ajossa Next Direction on lyötävissä, mutta tuskinpa huolelliset taustavoimat tuovat toista kertaa peräkkäin kultakimpalettaan huonona viivalle. Hyvänä päivänään Next Direction johtaa kisaa alusta loppuun.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Hotshot Luca ei ole voittanut sitten Suur-Hollolan välierän, mutta kunto on pitänyt kovana. Viime lauantaina ori oli hyvä kolmas 2. ulkoa Justice Åsin voittamassa Kavioliigan lähdössä, ja Pekka Korven matsaustaidot tuntien hevonen on nyt vielä parempi. 1 Tanpopo on tehnyt vastustajistaan silppua rahasarjoissa. Se tähtää suosikin peesiin sisäradalle, mistä mitalisijoille olisi varmasti mainiot saumat. 11 Lexus Dream ja 12 Le Gros Bill olivat epäonnisia rata-arvonnassa. Molemmilla on kuntoa ja kapasiteettia mestaruuteen, mutta näistä lähtöasemista molemmat tarvitsevat suosikin epävireisyyttä ja tuuria juoksunkulussa, jotta kärkisijaa olisi realistista odottaa. 9 Willow Pride teki hirmukirin viimeksi ja on taas löytänyt huippukunnon.

Juoksunkulku: Next Direction avaa keulaan ja Tanpopo liimautuu suosikin selkään.

Pelijakauma: Next Direction (60%) on ihan hyvä varma T7-lapuille, vaikka alustava kannatus onkin hieman liian korkealla. Hotshot Luca (5%) on jopa selvästi edullisin varmistusmerkki papereissamme.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 2
Suuri: 2

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 1, 6, 10, 2
Toto75-2: 1, 3, 2, 6, 11
Toto75-3: 2, 10, 11, 4, 1
Toto75-4: 2
Toto75-5: 1
Toto75-6: 7, 15, 1, 11
Toto75-7: 2
Hinta: 20,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto75-1: 1, 6, 10, 2
Toto75-2: 1, 3, 2, 6, 11, 5, 4
Toto75-3: 2, 10, 11, 4, 1
Toto75-4: 2, 5, 8, 9, 3
Toto75-5: 1
Toto75-6: 7, 15, 1, 11
Toto75-7: 2
Hinta: 140,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto75-1
1 Poetry In Motion 29%
6 Pitch Perfect 22%
2 Selah 17%
10 Arctic Dessert 17%
3 Sapphira 5%
11 Gillian Comery 3%
7 Justine Case 3%
5 MAS Bella 2%
12 Long Leg Lizzy 1%
4 Zeki Font 0,5%
8 Wonder Woman 0,5%
9 Memphis Minnie 0%

Toto75-2
1 Surprise Leader 18%
3 M.T.Master Don 18%
2 Zultanio 17%
6 Fast Time 11%
12 Por Nie Rock 8,5%
11 Excalibur It 6,5%
4 Harmimatic Tinker 5%
13 President Lindy 5%
5 Griminal Jack 5%
14 Farzad Boko 2%
10 One Memphis 1,5%
8 Ida's Owen 1%
7 Gambino Degato 1%
15 Pajas Face 0,5%
9 Ronzon Face 0%

Toto75-3
2 Heporix 25%
10 Mellun Myrsky 18%
11 Malkkin 17%
4 Taksvenla 15%
1 Merran Jyske 10%
12 Merran Roihu 4%
6 Vennelmon Varma 3%
3 Hulluduunari 2%
7 Kikan Velperi 2%
8 Diori 2%
5 Vilju 1,5%
9 Kielas 0,5%

Toto75-4
2 Enon Vilppi 33%
5 Pertturi 20%
8 Vappuäijä 16%
9 Lakuri 12%
3 Koveri 9%
11 Fiiling 6%
4 Jamir 1%
6 Humiro 1%
1 Hipatsu 1%
12 Tutun Impi 0,5%
7 Iikori 0,5%
10 Wauhti 0%

Toto75-5
1 Thai Profit 60%
6 Com Milton 9%
2 Jack Vader 7%
5 Arctic Lover 6%
9 Dream Girl 4,5%
4 Effronte Photo 4,5%
3 Ice Wine 4,5%
10 Religious 2%
7 Sahara Sandstorm 1%
8 Celebrity Lane 0,5%
11 Jugador 0,5%
12 William Pine 0,5%

Toto75-6
7 Skyfall Shine 43%
15 Lake's Action 22%
1 Exit Fastback 10%
11 Troopers 9%
14 Special Present 4,5%
9 Trouble Leader 3%
6 Cankus Xport 2,5%
2 Universe Leader 2%
8 Rim Bay Orchid 1%
16 Taj One 1%
12 Cameleo Press 1%
4 Makeadreamcometrue 1%
10 Feeling Glory 0%
5 Cecilia Cheerful 0%
13 Suejedi 0%
3 Skyfall Sofie 0%

Toto75-7
2 Next Direction 55%
1 Tanpopo 10%
3 Hotshot Luca 10%
12 Le Gros Bill 6%
11 Lexus Dream 5%
9 Willow Pride 5%
10 Big Headache 4%
8 Cameron Evo 1,5%
5 Grainfield Aiden 1,5%
4 Valiant Dream 1%
7 Ricocone 1%
6 Club Nord Elit 0%