Ravivihje: Toto5 Pori 16.10.2020

Julkaistu:

TOTO5
Eetu Rols ja In Royalty Boko ovat todennäköisiä voittajia, mutta eivät käy läpivarmoiksi. Rivien tukipilari löytyy päätöskohteesta.

Toto5-1

Suosikki: Toisen Satakunta-ajon karsinnan (ensimmäinen lähdössä kolme) suosikiksi nousee Oulu Express- ja Kriterium-kakkonen 9 Huisi Hemmo. Oulussa nelivuotias ei voinut paremmalleen mitään, minkä jälkeen hevonen palasi voittokantaan Kriterium-karsinnassa. Itse finaalissa ori kiersi etusuoralla johtavan rinnalle ja teki kaikkensa, mutta Ville Kalle meni lopussa menojaan. Huisi Hemmo on päässyt starttailemaan tasaisesti ja on lähdön todennäköisin voittaja.

Haastajat: 10 Maurizo puolestaan palaa pieneltä huoltopaussilta viivalle. Se piti OEX-finaalissa Huisi Hemmon takanaan loppuun asti ja ansaitsi voittonsa silloin. Kriterium-karsinnassa ori otti harmittavasti pari laukkaa ja finaalipaikka meni sivu suun. Maurizo pystyy näistäkin lähtökohdista voittamaan Huisi Hemmon, mutta lähtökohtaisesti se on haastaja. Finaaliin tilanne saattaa muuttua, kun Maurizo saa startin alle. 1 Nevan Majuri teki Kriterium-karsinnassa keulasta kaikkensa muttei päässyt mukaan loppukilpailuun. Ruuna tähtää jälleen johtoon, mistä hevonen pystyy paljoon.

Yllättäjät: 12 Suvelan Rinssi runttasi Kriterium-karsinnassa mainiosti kuolemanpaikalta, mutta otti finaalissa laukan. Huisi Hemmolle ja Maurizolle on tällä kertaa vaikea riittää samalta lähtöviivalta. 2 Hipassi paransi aikaisemmasta startattuaan Lahdessa uudesta tallista käsin. Ori pääsi voltista hyvin matkaan ja piti päätöskierroksella asemansa neljäntenä. 7 Säihkeen Säväys palaa paussilta, ja todennäköisesti suosikkikaksikko on tässä vaiheessa liian kova lyötävä. Finaaliin ero saattaisi kaventua, mikäli ori sinne pääsisi ja saisi karsinnasta sopivasti startin alle,

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Nevan Majuri torjuu alussa Hipassin, joka menee johtavan kantaan. Matkavauhti on tasaisen reipasta alusta alkaen.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 9, 10
Suuri: 9, 10, 1, 12, 2

Toto5-2

Suosikki: 6 Robert Maguire voitti Teivossa keulasta, minne nopea avaaja tälläkin kertaa tähtää. Viimeksi tätä kovemmassa lähdössä ruuna pääsi hyvin matkaan, mutta Delightful Moment meni alussa kyselemättä edelle. Esitys oli lopulta tasainen reippaan matkavauhdin jälkeen. Robert Maguire on parempi, kun matkavauhti on jossain kohtaa juoksua maltillisempaa. Lyhyellä matkalla ruunalta on odotettava sopivassa lähdössä paljon.

Haastajat: Myös 3 Arctic Fun pääsee hyvin liikkeelle. Viimeksi kuolemanpaikalta kolmanneksi tsempannut ruuna sai startin alle ja tällä kertaa huippukuski hyppää kyytiin. 2 Nothing Else on lähdön paras luokaltaan, mistä kertoo jo pelkkä voittoprosentti. Viime kisoissaan ruuna ei ole ollut aivan parhaimmillaan ja tällä kertaa starttiväli on pitkä. Kaiken natsatessa ruuna pystyy paljoon. 9 Ducky on ollut pitkään hyvä. Toissa kerralla levottomassa juoksussa ruunalla oli kisan aikana monta juoksupaikkaa ja esitys oli lopulta asiallinen. Viimeksi ruuna otti maksimit 3. sisältä tätä kovemmassa tehtävässä.

Yllättäjät: 5 Here Comes The Sun oli Turussa jonkin verran sijoitustaan parempi 5. sisältä. Nopea avaaja omaa menestyssauman, mikäli välttää kuolemanpaikan. 1 Eyes On Alley ei tasaisena lähtijänä hyödy sisäradan lähtöpaikasta. Kokemäellä 3. ulkoa mukavasti kirinyt tamma on sittemmin pitänyt hieman taukoa eikä ole välttämättä heti parhaimmillaan. Tasaisia esityksiä tehnyt 10 Le Mirage pystyy tälläkin kertaa kärjen tuntumaan. Voitto vaatisi hieman lisäpontta otteisiin. 11 Hope Sunrise aloitti Teivossa sisäradalla, nousi päätöskierroksen alussa toiselle ilman vetoapua ja oli tasainen. 11-radalta rahasijakin olisi tällä kertaa hyvä saavutus samoin kuin Härmässä johtavan takaa kakkossijan loppusuoralla laukannut 12 Quelle. Se tuli Seinäjoella vauhtinsa pitäen perille 3. sisältä.

Pelijakauma: Arctic Fun (13%) ja Ducky (7%) ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Robert Maguire avaa johtoon ohi Arctic Funin. Here Comes The Sun jää kuolemanpaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 6, 3, 2, 9, 5
Suuri: 6, 3, 2, 9, 5, 1, 10, 11

Toto5-3

Suosikki: 11 Eetu Rols hakee kolmatta peräkkäistä ykkössijaa lähtönsä suursuosikkina. Tehtävä näyttää sen verran sopivalta, että voittoputken jatkuminen on todennäköisempää kuin sen katkeaminen. Vermossa kaukaa 7. ulkoa ykköseksi kiertänyt ruuna sai Turussa helpomman juoksun ja kiri kärkeen 3./2. ulkoa. Tällä kertaa starttiväli on pitempi, muttei merkittävästi. Eetu Rolsilla on kirivoimaa, ja päätöskierroksella ruuna tulee nousemaan lähelle.

Haastajat/yllättäjät: 2 Sofianna Pee palailee pieneltä hoitopaussilta. Jouni Miettisen äänensävyssä oli enemmän testistartin kaikua kuin hampaat irvessä -ajamisen makua. 7 Pilskeri lopetti toissa kerralla asiallisesti saatuaan kärkikaksikon kiinni päätöskierroksella. Viimeksi ori lopetti sisäradalta mukavasti ja ansaitsi totosijansa. Tällä kertaa suosikki saattaa olla liian kova lyötäväksi, mutta muista totosijoista hevonen pystyy kamppailemaan. 9 Masun Vilke kiri Oulussa aivan positiivisesti 4. ulkoa vaikkei suuremmin ohituksiin pystynytkään. 6 Arvon Herralla on luokkaa, mutta pitkältä tauolta voitto olisi iso yllätys. 8 Rivaltti jäi Forssassa sisäradalta kauas kärjestä eikä Vermossakaan vakuuttanut. Rahasija lienee maksimisaavutus perjantaina.

Pelijakauma: Eetu Rols (64%) on rivin todennäköisin voittaja ja ruuna on kelpo varmaehdokas Toto5:n.

Juoksunkulku: Sofianna Pee etenee keulapaikalle eikä todennäköisesti luovu paikastaan, kun sopivia selkiä on vähänlaisesti tarjolla.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 11
Suuri: 11, 2, 7, 9

Toto5-4

Suosikki: Tammahuipulle kipuava 7 In Royalty Boko on yksi koko illan mielenkiintoisimmista starttihevosista, kun tamma tekee paluun tauolta. Kyseessä on sekä nopea että vahva menijä, jolla ohjastaja voi ajaa monella tavalla. In Royalty Bokolla pyritään varmasti pärjäämään, mutta sellaisella mentaliteetilla tatktisesti, että Porin kisa ei ole uran viimeinen startti. Ensimmäisessä kisassa lähtönumero on sen verran suuri, että hevosella ei välttämättä satsata lähtöön vaan tähdätään nätimpään reissuun. Juoksun onnistuessa In Royalty Bokoa on vaikea lyödä.

Haastaja: 11 Double Revenge nappasi Vermossa kolmosrahat Tammaderbystä. Viimeksi tamma palasi paussilta eikä saanut 3. sisältä kiritilaa. Takarivistä valmentaja Tapio Mäki-Tulokas näki, että menestys riippuu matkavauhdista. Tasaisen reippaalla tempolla saumat olisivat hyvät.

Yllättäjät: 5 Questionmark Me ei vakuuttanut Teivossa, mutta oli Turussa parempi ja kesti keulasta viidenneksi. Nopea menijä ottanee ensimmäiset keulat ja ajaa tämän jälkeen siitä tai odottaa selän eteensä. 6 Don Corleone Trot kiri Turussa mainiosti kakkoseksi ja oli tämän jälkeen asiallinen Teivossa 5. sisältä. Viimeksi hevonen otti laukan ensimmäisellä takasuoralla ja menetti pelin. Don Corleone Trot ei ole nopea avaaja, mikä on monesti ero kakkossijan ja voiton välillä. Rahaa alkaa olla sen verran paljon, että se joutuu tasaisena avaajana tekemään aina sen verran enemmän töitä, että joku saa lähdöissä paremman reissun ja vie voiton. Don Corleone Trot tekee aina parhaansa eikä homma jää siitä kiinni. 10 Beat Of Love sai Lappeessa tilaa sisäradalta loppukurvissa, muttei tämän jälkeen lähtenyt heti kuromaan eroa umpeen ja mahdollisuudet menivät. Viimeksi tamma kiersi etusuoralla johtavan rinnalle ja tsemppasi asiallisesti kovan Tanpopon kupeelta. 3 Tumble Dryer voitti viimeksi hyvän ohjastajan suorituksen ansiosta sisäradalta. Hyvältä lähtöpaikalta ori pystyy olemaan korkealla. Tasaisia lopetuksia tehnyt 4 Vixpress Li ja kyvykäs mutta uransa aikana ongelmista kärsinyt 2 Finally Famous tulevat seuraavina.

Pelijakauma: In Royalty Boko (61%) on jonkin verran ylipelattu mutta kuitenkin yksi rivin todennäköisimmistä. Ainakin nousuvireinen Double Revenge (12%) tekee mieli mahduttaa mukaan.

Juoksunkulku: Questionmark Me on eturivin nopein ja katsoo johtopaikan. In Royalty Bokon selkä kelpaisi - muussa tapauksessa ruunalla ajettaneen johdosta.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 7, 11, 5, 6
Suuri: 7, 11, 5, 6

Toto5-5

Suosikki: Päätöskohteen 2 Quattro Tilly on päässyt starttailemaan tasaisesti ja loistopaikalta vahva menijä on suosikkimme. Ruuna ei ole alussa nopeimpia vaan parhaat puolet tulevat esiin vasta päätöskierroksella. Turussa Quattro Tilly kiri 4. ulkoa mainiosti perille kovassa Night Guardin hallitsemassa lähdössä ollen paras takapareista kirineistä. Kunto ei ole ainakaan laskemaan päin ja mahdollinen kärjen ylivauhti suosisi Quattro Tillya. Jätämmekin Jari Kinnusen ajokin rohkeasti varmaksi tasaiseen lähtöön, johon moni rastaa leveästi.

Haastajat: 5 Cheri Sane jäi Porissa pussiin eikä ehtinyt tilaa saatuaan parantaa. Seinäjoella ruuna sai tilaa 2. sisältä ja nousi voittokamppailuun ollen hyvä. Cheri Sane on hyvä avaaja, mutta 4 Erna's Kingin ohi ei alussa ole välttämättä asiaa. 1 Prodigy Shark ei montéssa yltänyt voittoon 2. ulkoa vaikka hyvän esityksen tekikin. Tätä ennen ruuna sai kuolemanpaikalla selän eteensä etusuoralla ja tsemppasi mukavasti ratkaisuhetkillä. Voitto tuli lopulta varmaan tyyliin. Lähtöpaikka on erittäin hyvä monipuoliselle menijälle, joka on kuitenkin tehnyt parhaat juoksunsa keulapäästä.

Yllättäjät: Erna's King voitti Teivossa 5. ulkoa ja kiri hyvin viimeksikin 4. ulkoa. Tällä kertaa ruuna pamauttanee keulaan. 9 Langen's Cza Cza ei toissa kerralla riittänyt aivan kärkeen 4. ulkoa. Viimeksi tamma teki hyvän esityksen 4. sisältä Night Guardin voittamassa lähdössä ja täytti loppuusuoralla tyhjää tilaa positiivisesti. Kärjen reipas matkavauhti auttaisi asiaa tällä kertaa. 6 Carbon Crystal ei Kokemäellä löytänyt sisäradalta vapaata maalisuoralla. Viimeksi tamma oli tasainen. Valmentaja odottaa kokonaisuudessaan parempaa tammalta, joka ei ole kesän jälkeen esittänyt parastaan. 11 He Is In joutui Porissa avaamaan liian kovaa eikä viimeksi yltänyt kärkeen kaukaa 5. ulkoa. Juoksun onnistuessa ruuna pystyy esittämään parempaa.

Pelijakauma: Quattro Tillyn (21%) peliosuus on mukavan matalalla ja ruuna käy varmaksi riveihin.

Juoksunkulku: Erna's King torjuu kiihdytyksessä Cheri Sanen, joka saattaa painaa päälle. Avaus on reipas.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 2
Suuri: 2

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
9 Huisi Hemmo 39%
10 Maurizo 33%
1 Nevan Majuri 10%
2 Hipassi 5%
12 Suvelan Rinssi 5%
7 Säihkeen Säväys 4%
8 Ovi 1,5%
3 Meno-Wille 1%
5 Mutti-Antti 1%
4 Apilan Muisto 0,5%
11 Sipisee 0%
6 Viesmanni 0%

Toto5-2
6 Robert Maguire 25%
3 Arctic Fun 19%
2 Nothing Else 16%
9 Ducky 13%
5 Here Comes The Sun 7%
1 Eyes On Alley 6%
10 Le Mirage 5%
11 Hope Sunrise 3%
7 Cote d'Azur 2%
12 Quell 2%
4 Leemark's Celica 2%
8 Ernie Bell 0%

Toto5-3
11 Eetu Rols 62%
2 Sofianna Pee 14%
7 Pilskeri 13%
9 Masun Vilke 3%
6 Arvon Herra 2%
8 Rivaltti 2%
3 Lumi-Niko 1%
4 Jasun Velho 1%
10 Konrad 1%
1 Velars 1%
5 Carmikas 0%

Toto5-4
7 In Royalty Boko 54%
11 Double Revenge 16%
5 Questionmark Me 9%
6 Don Corleone Trot 6%
10 Beat Of Love 5%
3 Tumble Dryer 3%
4 Vixpress Li 3%
2 Finally Famous 2%
9 Hamis Fameraiser 1%
1 Sahara Foxylady 1%
8 Haras du Pin 0%
12 Filur Sisu 0%

Toto5-5
2 Quattro Tilly 30%
5 Cheri Sane 18%
1 Prodigy Shark 16%
4 Erna's King 10%
9 Langen's Cza Cza 8%
6 Carbon Crystal 5%
11 He is In 4%
8 Triple Ray 3%
7 Leon 3%
10 BWT Crusader 1%
12 Star Cat 1%
3 Vegas 1%