Ravivihje: Toto5 Kouvola 9.10.2020

Julkaistu:

TOTO5
Kouvolan illassa mennään nostalgia-teemalla. Mark More on Toto5-pelin pankki.

Toto5-1

Suosikki: Lämminveristen aikatasoitus on tuttuun tapaan oikeinkin epäsuhtainen lähtö. 5 Mark More on omien sarjojensa parhaimmistoa ja hevonen on päässyt todelliseen lahjasarjaan, kun sillä ei vielä volttiennätystä ole olemassakaan. Lähetystapaa on koitettu kerran vuonna 2017, jolloin ruuna jäi paikoilleen pomppimaan. Taustajoukot uskovat, ettei voltti ole enää kynnyskysymys, kun 6-vuotias on aikuistunut ja käytös on muutenkin ollut priimaa jo pitkään. Kolmen hevosen paalulla saa voltata väljin linjoin uloimpana, eikä pitkällä matkalla tarvitse pitää alussa kiirettä, joten eiköhän suursuosikki pääse ravia matkaan. Huomioitavaa on sekin, että Mark More on suosikki voittamaan tämän lähdön, vaikka se ottaisi pienen lähtölaukankin.

Yllättäjät: 3 Axel Foley on myös hienosti sarjassa sisällä ja kerännyt kannuksia tätä kovemmistakin lähdöistä. Ruuna palaa kuitenkin yli seitsemän kuukauden tauolta ja valmentaja uskoo hevosen tarvitsevan startin kroppaan ollakseen terävimmillään. 9 Three Dee Nodo väläytteli keväällä, mutta on myös huilannut pari kuukautta. Ruuna vaatii tarkan juoksun, mutta osaa kiriä sellaisella terävästi. 6 Caramel Kid on vauhtikestävä ja matka sopii, mutta paalun enemmän ansainnutta kaksikkoa ei ole helppo ajaa tässä kiinni. 11 MAS Bella on paljon sekavaa tauluaan paremmassa vireessä, mutta tämä sarja ei sovi tammalle lähtökohtaisesti yhtään.

Pelijakauma: Mark More (83 %) kelpaa suursuosikkinakin varmaksi, vaikka lähetystapa on pieni kysymysmerkki.

Juoksunkulku: Mark More ottaa alun varman päälle, mutta etenee avauskierroksen aikana johtoon. Matkavauhti on varmaankin aika rauhallista, sillä vauhdin vaatijan paikalle ei ole tunkua.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto5-2

Suosikki: 8 Feels Like Flying on toisen Toto5-kohteen ideasuosikki. Ruunalla on omat ongelmansa, jonka vuoksi hevonen ottaa ns. turhia laukkoja. 5-vuotias on yleensä ollut nimenomaan paras tauolta ja ongelmat ovat sitten kasaantuneet starttien kertyessä. Kausi alkoi kesäkuussa kahdella voitolla ja Seinäjoellakin ideahevonen olisi lyönyt kovan Pitch Perfectin ilman loppukaarteen laukkaa.

Haastajat: 6 Hello Kent vahvistuu tähän tuoreella 8000 voiton kuskilla Antti Teivaisella. Joensuussa ruuna tuli taustalta juosten loppua, mutta ei ehtinyt parannella juurikaan sijoitustaan.

2 Glamour Arioso aloittaa Matias Salon valmennuksesta ja lähtökohta on, että hevoselta nähdään paljon aiempaa parempi suoritus, mutta varmaksi sellaista asiaa ei tietystikään voi tietää. Valmentaja itse on odotuksissaan rehellisesti kysymysmerkkinä.

10 Street Dance aloitti uransa marraskuussa Vermossa voitolla, mutta siirtyi sitten Ruotsiin kilpailemaan. Potentiaalia on, mutta hevonen on pitkän sairastelujakson jälkeen arvoitus, eikä tehtävä ole 3-vuotiaalle takarivistä rutinoituneempia hevosia vastaan helppo.

Yllättäjät: 1 Hurry Sundown jäi Lappeen Toto75:ssa pussiin ja oli viimeksi hankalan tehtävän edessä 5. ulkoa. 4 Gold Arrow Web yllätti elokuussa Toto65:ssa johtopaikalta, mutta suoritukset ovat heitelleet aika paljon. 5 Sergio Leone on tuntunut sopivan Antti Ruokosen käteen, sillä Kouvolan yllätysvoiton jälkeen Lahdessakin irtosi pirteä lopetus hänniltä. 11 Arctic Pastor palaa sairastauolta ja 12 Valter Vald on aloittanut Suomessa lupaavasti, mutta kummallakin lähtöpaikka vie suurimmat toiveet.

Pelijakauma: Feels Like Flying (12 %) on loistomerkki.

Juoksunkulku: King of Alabama ja Gold Arrow Web avaavat hyvin, mutta Antti Teivainen kaasuttaa Hello Kentillä varmasti keulapaikka mielessä aktiivisesti eteenpäin. Feels Like Flyingilla ei ole tavattu myöskään peruutella.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 8
Suuri: 8, 6, 2, 10

Toto5-3

Suosikki: 9 Selah on muuttunut kovasti edukseen Janita Antti-Roikon hoivissa. Tamma aloitti uusista käsistä montéssa, mutta osoitti Lappeessa, että meno maistuu myös kärryt perässä. Tamma spurttasi Toto75-lähdössä 2. sisältä halukkaasti ykköseksi ja polki upean uuden volttiennätyksen. Tuo kisa mentiin jenkeillä, eikä niitä ole merkitty ainakaan vielä alustavaan infoon, joten tuota asiaa kannattaa vielä seurata.

Haastajat: 6 Santo Grial on tottunut tätä kovempaan vastukseen ja perustaso on hyvä tähän seuraan, mutta ruuna ei ole lopussa hanakin mahdollinen ohittelija ja voitot ovat harvassa. Turussa 5-vuotias puristi johtavan rinnalta totoon, mutta kakkostakin tarjottiin.

8 Brazen Leonore otti Lappeessa erikoisen laukan 2. ulkoa 1. kaarteen lopussa. Tamma kulki sen jälkeen mukavasti 14,0/1400 metriä ja nousi Toto75-lähdössä hänniltä viidenneksi. 5-vuotias avaa tosi kovaa ja saattaa päästä eturivin uloimpaakin johtopaikalle.

7 Othellos Magi oli Joensuussa hyvä kakkonen johtavan rinnalta ja tuntuisi vihdoin varmistuneen. Ruuna kaipaisi hieman lisää huippunopeutta, mutta vauhtikestävyys riittää tässä korkealle.

Varsana lupaavasti esiintynyt 10 Ratu Release palasi Forssaan lähes kahden vuoden tauolta. Ruuna polki 3. ulkoa viimeisen tuhannen 15,1 ja tuli juosten maaliin, vaikka kirivaihe ei mennyt ollenkaan sujuvasti. Hevonen saattaa startti alla terävöityä merkittävästikin.

Pelijakauma: Brazen Leonore (15 %) ja Ratu Release (6 %) kiinnostavat. Santo Grial (29 %) on liikaa luotettu, sillä hevonen sijoittuu mieluummin kuin voittaa.

Juoksunkulku: Herakleitos F. lähtee tosi kovaa, mutta eiköhän sille kelpaa selkä eteen ja Brazen Leonore on todennäköisin lopullinen johtonimi.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 9, 8, 7, 10
Suuri: 9, 6, 8, 7, 10

Toto5-4

Suosikki: Neljännessä Toto5-kohteessa kovakuntoisimmat ovat takarivissä ja kisa vaikuttaa aika avoimelta. 10 Gunvald on päässyt pitkän tauon jälkeen hyvään vauhtiin ja napsinut tasokkaista lähdöistä kärkisijoja jo monta putkeen. Turussa ruuna oli 2. sisältä kelpo kolmas, vaikkei pystynytkään haastamaan kovaa kärkiparia.

Haastajat: 11 Quite So Yanky palasi viimeksi lähes vuoden tauolta ja pamautti 2. ulkoa heti tauluun uuden ennätyksen. Viimeiset 700 metriä sujuivat 12,4. Nyt juoksu ei välttämättä onnistu yhtä loistavasti, mutta hevonenkin saattaa kisa alla parantaa.

12 Mr Hanky-Panky löi Vermon voitossaan keulapaikalta kovia hevosia. Ruuna oli viimeksikin tasokkaassa lähdössä asiallinen, vaikkei yltänyt 4. sisältä kärkeen.

2 Enjoy's Leon ei ole ihan edelle rankatun kolmikon tasoinen menijä, mutta pääsee johtoon ja saattaa siitä karata huonojen paikkojen avainhevosilta. Viimeksi juoksu meni alusta alkaen pieleen.

Yllättäjät: 6 Extrem Brodde on ollut tämän kauden kaukana parhaastaan, mutta harjoitusotteet ovat olleet nyt positiivisempia kuin hetkeen ja luokka riittää tässä takuulla. Jaksava 8 Que Tal on ollut aavistuksen tasapaksu taukonsa jälkeen, mutta ei häpeä tässä hevosena parhaillekaan.

Pelijakauma: Enjoy's Leon (11 %) ja Mr Hanky-Panky (9 %) ovat kiehtovimmat rastit.

Juoksunkulku: Enjoy's Leon avaa johtoon, eikä luovu paikastaan.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 10, 11, 12, 2, 6, 8
Suuri: 10, 11, 12, 2, 6, 8

Toto5-5

Suosikki: Toto5-pelin päättävä lämminveristen avoin ja vain kuuden hevosen lähtö, mutta mielenkiintoisen tasainen, sillä alustavat peliprosentit asettuvat kaikilla hevosilla 12-26 väliin. 6 Celebrity Lane on vihjaajan ykkösidea. Ruuna on kohonnut hankalan kesän jälkeen taas kelpo iskuun. Kouvolan voitto tuli terävällä lopetuksella 2. sisältä ja viimeksi Teivossa kaikki mehut jäivät sisäratajuoksun jälkeen pulloon.

Haastajat: 4 Mr Hot Shot on rakettiavaaja ja viihtyy maililla, mutta keulapaikka ei ole tässä ollenkaan saletti asia, sillä 1 Van Kronos on myös äärimmäisen nopea kiihdyttäjä. Kumpikin näistä kaipaisi loppuun lisää puristusta, mutta maililla veto saattaa kestää niilläkin perille saakka.

3 Shotproof jäi Teivossa kiihdytyksessä sisäradalta jalkoihin ja kiri taustalta loppua ihan asiallisesti.

2 William Pine pysyi Lappeessa tätä kovemmassa lähdössä taustalla, mutta polki kuitenkin viimeiset 600 metriä 09,3.

5 Einstein Sisu vakuutti Lappeessa 2. ulkoa, mutta kohtaa nyt ylisarjassa kovempia.

Pelijakauma: Celebrity Lane (12 %) on selvästi kiehtovin merkki.

Juoksunkulku: Van Kronos ja Mr Hot Shot iskevät kiihdytyksessä yhteen. Vaikea arvioida kumpi on lopulta keulanimi, mutta avaus on varmasti kova.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 6
Suuri: 6, 3

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
5 Mark More 87%
3 Axel Foley 6%
9 Three Dee Nodo 2%
7 Anything Goes 1%
8 Max Mili 1%
11 MAS Bella 1%
6 Caramel Kid 1%
1 Just Push Play 0,5%
10 Hot Beer 0,5%
2 Rise Like Phoenix 0%
4 Crooked Girl 0%

Toto5-2
8 Feels Like Flying 32%
6 Hello Kent 20%
2 Glamour Arioso 16%
10 Street Dance 10%
5 Sergio Leone 4%
4 Gold Arrow Web 4%
1 Hurry Sundown 4%
12 Valter Vald 3%
11 Arctic Pastor 3%
3 King Of Alabama 2%
9 Al's Diva Tequila 1%
7 Runner Wili 1%

Toto5-3
9 Selah 28%
8 Brazen Leonore 20%
6 Santo Grial 20%
7 Othellos Magi 15%
10 Ratu Release 10%
12 Edward Sisu 2%
3 Herakleitos F. 1%
4 Smoky Ray 1%
11 Precious Twice 1%
1 Hello Garfield 1%
2 Go Down 1%
5 Ilos Silmarillion 0%

Toto5-4
11 Quite So Yanky 22%
10 Gunvald 22%
12 Mr Hanky-Panky 18%
2 Enjoy's Leon 18%
6 Extrem Brodde 8%
8 Que Tal 5%
9 Make It Rain 2%
5 Rahart 1%
4 Rose La Femme 1%
3 Cazimier 1%
1 Gracelyn 1%
7 Mister Cannon 1%

Toto5-5
6 Celebrity Lane 27%
4 Mr Hot Shot 18%
3 Shotproof 18%
1 Van Kronos 13%
2 William Pine 12%
5 Einstein Sisu 12%