Ravivihje: Toto5 Jokimaa 1.10.2020

Julkaistu:

Toto5
Huippukuntoinen Sorretun Voima on Jokimaan Toto5-pelin luottohevonen.

Toto5-1

Suosikki: Avauskohteen selväksi ykköshevoseksi erottuu 2 Quick Vald. Matias Salon valmennettava on tehnyt kaikissa Suomen starteissaan laadukkaat esitykset ja huippupaikalta voittoputki on lähellä jatkua. Viimeksi ohjastaja kierrätti hevosta jo aikaisin hänniltä eteenpäin ja ruuna ratkaisi pelin toisesta ulkoa varmasti edukseen. Jyväskylän voitto tuli puolestaan ilmavasti keulapaikalta. Koko matkan johto on jälleen lähellä, mutta peliosuus on vaarassa karata turhan korkealle. Otetaan kunnon potin toivossa muutama varmistuskin mukaan.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Angel Raziel juoksi kesällä kovia lähtöjä ja napsi komeita kärkipään sijoituksia kovien Mark Moren ja Deangelon takana. Nyt alla on viiden viikon tauko, mutta valmentajakommenttien perusteella se on vienyt oriin virettä vain parempaan suuntaan. Luokallaan ykköshaastaja pieneltä tauoltakin. 5 Northern Trickin on kärsinyt viime ajat heikosta lähtöratatuurista, mutta kunto pitää ja tällä kertaa tamma saa nopeana avaajana iskuasemat kärkipäästä. Valmentaja on ennakkokommenteissaan optimistinen. 3 Racehill Victory kulutti viimeksi runsaasti energiaa puolimatkan hyökkäyksessä johtavan rinnalle ja kamppaili se huomioiden sitkeästi Quick Valdia vastaan. Nyt se pääsee starttiin lyhyemmällä starttivälillä ja juoksee ilman takakenkiä. 9 Rebel Rapid aloitti ja lopetti Joensuussa 11-vauhtia ja karkasi keulasta selvään voittoon. Ruuna on ollut jo pitkään tasaisen vahvassa iskussa, mutta takarivin paikalta juoksusta tulee haastavampi. 6 Roofer spurttasi viimeksi asiallisesti toiseksi, mutta juoksukin sujui nappiin vaikealta lähtöpaikalta. Ruuna on tauluaan kyvykkäämpi, mutta voitto yllättäisi.

Juoksunkulku: Quick Vald saattaa pystyä puolustamaan suoraan keulapaikan tai hakee sen Northern Trickiltä. Racehill Victorylla saatetaan ajaa aktiivisesti.

Pelijakauma: Quick Vald (70%) on kohonnut liian kuumaksi suosikiksi.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 2, 4, 5, 3
Suuri: 2, 4, 5, 3

Toto5-2

Suosikki/varma: Toisen kohteen selvä ykköshevonen on hienoon iskuun virinnyt 9 Sorretun Voima. Tapio Perttusen ajokki pääsee takamatkan juoksuradalta rivakasti matkaan ja iskee jo avauspuolikkaan aikana paaluhevosten kimppuun. Viimeksi se otti kevyessä lähdössä voiton vastaavanlaisella taktiikalla. Ruuna on tehnyt kesän mittaan kovia esityksiä 75-tasollakin ja niihin verrattuna vastus on nyt sopivaa tasoa. Ruuna on voittosummaansa nähden oikein pystyvä hevonen ja lähtöasetelmat puoltavat muihin pelihevosiin nähden niin reilusti, että se luotetaan kakkoskohteessa varmaksi asti.

Haastajat ja yllättäjät: 11 Runoneito jatkaa hienossa vireessä, mutta antaa lähtöpaikallaan nyt paljon tasoitusta suosikille. Tamma kamppaili eilen Vermossa johtavan rinnalta vahvasti kolmanneksi. Vahvalla hevosella on ajettu usein aktiivisia ajoja johtavan rinnalle, mutta nähtäväksi jää miten päivän starttiväli vaikuttaa taktiseen puoleen. 5 Tuuskanen kilpaili häijyssä vireessä vuodenvaihteen molemmin puolin ja voitti lähtöjä kuin liukuhihnalta. Pitkä starttiväli on luonnollisesti kysymysmerkki ja voisi olettaa, että näin lupaavalla hevosella ajetaan kauden avauskilpailu hieman passiivisemmin ilman suurempia revittelyjä. 12 Lily on pystyvä tamma, mutta hankalalla lähtöpaikalla. Viimeksi se seurasi johtavan takaa hyvin kakkoseksi 23-lopetuksessa. 4 Adven Ture on hienossa kunnossa, mutta harvinainen vieras voittajaseremonioissa. Lahden voitossa se veti keulasta varmasti maaliin asti. Viimeksi ruuna sitkisteli johtavan rinnalta vahvasti neljänneksi.

Paalun 2 Tänttärä ja 1 Hyvännäköinen keräävät alustavasti jonkinverran peliä, mutta eivät viime näytöillään ole pelimielessä kovinkaan kiinnostavia. Tarkalla juoksulla molemmat voivat kamppailla totosijoista, mutta tuskin veto kestää aivan lähdön voittoon asti.

Juoksunkulku: Tänttärä saattaa painostaa kiihdytyksessä ohi Hyvännäköisestä, mutta luovuttaa johtopaikan eteenpäin ajavalle Sorretun Voimalle. Runoneidolla saatetaan kiertää johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Sorretun Voima (26%) on alipelattuna maukas varmayritys.Tänttärä (16%) on ylipelattu.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto5-3

Suosikit: 2 Nazareth on lähellä kolmannen kohteen voittoa, jos malttaa pysyä nahoissaan alkukiihdytyksessä ja sen jälkeen. Tamma on lähtenyt viimeisissään todella tulisesti matkaan, mutta kuluttanut voimia painamalla keulassa turhan paljon naruille. Viimeksi se avasi sisältä 10-vauhtia keulaan ja veti kierroksenkin 13-kyytiä ja kesti viimeiselle sataselle asti kärkikuvioissa mukana. Mikkelissä se piti lyhyellä matkalla kärkipaikalta ykköseksi. Täysi matka parantaa haastajien mahdollisuuksia, joten varmistukset ovat paikallaan.

9 Ballerina Fastback palasi kesällä miltei kolmen vuoden tauolta takaisin radoille ja otteet ovat virkistyneet jokaisen kilpailun myötä. Viimeksi se joutui matkaan toivottomalta lähtöpaikalta, mutta paranteli lopussa vahvasti kolmanneksi. Riihimäellä tamma karkasi keulasta väljään voittoon. Lähtöpaikka ei sinänsä suosi tulista avaajaa, mutta nopean suosikin takaa sillä on saumat saada namuasemat parijonosta ja vähänkään ylivauhtisella juoksulla Juho Ihamuotilan suojatti on kirissä vaikeasti pideltävissä.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Dauntless Girl kilpailee hurjasti tauluaan paremmassa vireessä, mutta ei tunnu millään saavan ansaittua onnistumista. Juoksut ovat epäonnistuneet viime aikoina kaikilla mahdollisilla tavoilla, mutta kunto tuntuu edelleen pitävän. Viimeksi se putosi alkulaukan myötä hännille, josta paranteli lopussa aivan totosijojen tuntumaan. Vermossa se jäi voimissaan pussiin Tammaderbyn karsinnassa. Tamma seuraa terävästi lähtöautoa, mutta sillä on merkittävä riski ajautua tässä johtavan rinnalle. 3 Indi Band punnersi viimeksi sitkeän kierroksen kirin viidennestä ulkoparista ja eteni lopussa helpomman lähdön ykköseksi. Tamman avut ovat nimenomaan loppumatkasta, joten se pystyy ylivauhtisella juoksulla ohittamaan kirissä monta vastustajaa. 7 Bella Bloom oli viimeksi sijoitustaan parempi saatuaan myöhään kiritiloja, mutta nyt lähtöpaikka on hankala. Totosijoille hyvällä onnistumisella. 10 Ghaliya Web tunnetaan epävarmana, mutta pystyvänä tammana. Viimeksi se oli keulasta vain tasainen kolmas.

Juoksunkulku: Nazareth puolustaa keulat, mutta voi saada alkumatkasta painetta Dauntless Girliltä. Matkavauhti pysynee tasaisen reippaana läpi matkan.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 2, 9, 5
Suuri: 2, 9, 5, 3, 7, 10

Toto5-4

Suosikit: Tasaisen neloskohteen ideahevoseksi nostetaan 6 Cacshot. Viime vuonna Derbyn finaaliin edennyt ori on kiistatta lähdön kyvykkäimpiä hevosia, mutta esitykset ovat tällä kaudella ailahdelleet terveyspuolen takia. Terveenä juostessaan se on aina pärjännyt näissä sarjoissa, kuten viimeksi Jokimaalla. Silloin se sai tehdä keulassa oman juoksunsa ja voitti niukasti. Antti Teivainen on ajanut viisivuotiaalla usein aktiivisia ajoja kohti kärkipaikkaa ja jos kunto on kohdillaan viiden viikon tauon jäljiltä, se pystyy heti pärjäämään. Peliosuus on alustavasti mukavan maltillinen.

2 Lady Nightingale kilpailee hurjasti tauluaan paremmassa vireessä. Viimeksi tamma matkasi takajoukoissa ja tuli aivan pito päällä maaliin asti. Kesän lähdöissä hieman tasavauhtisen tamman juoksut ovat usein epäonnistuneet juoksunkulun tai laukan muodossa, mutta hitaammat syksyn kelit sopivat sille mainiosti ja lähtöpaikka on tällä kertaa mitä parhain. Tallikommenttien mukaan tamman kengitystä viritellään tähän starttiin ja onnistuneella selkäreissulla se kirii taisteluun lähdön voitosta.

Haastajat ja yllättäjät: 8 Adrienne's Ami on kyvykäs kilpuri, mutta kuuman luonteensa takia vaikeasti veikattavissa. Oriilla on ajoittain tapana hirttää kaasu pohjaan alkumatkasta ja silloin loppumatka on luonnollisesti vaikeaa. Kouvolassa se ei välittänyt 10-vauhtisesta avauksesta, vaan piti maalisuoralla varmaan voittoon. Tapio Perttusen ajokilla on mahdollisuudet edetä ulkoradaltakin joukon johtajaksi ja siitä se vetäisi pitkään. 11 Brisenda on luokkatamma ja kärkkyy ensimmäisten joukossa mahdollista ylivauhtia. Viimeksi se joutui avaamaan urku auki ensimmäiset sadat metrit, mutta Santtu Raitalan ohjastettava kesti 07,5-avaus huomioiden arvostettavasti kolmanneksi. Kunto on selvässä nousussa. 5 Volume Acen suoritukset ailahtelevat, mutta hyvänä päivänä se voisi yllättää tarkalla juoksulla. Valmentajan ennakkokommentit ovat varovaisen optimistiset. 3 Wingman on kyvykäs viisivuotias ja juoksun onnistuessa kärkikamppailussa mukana. Viimeksi se palasi kesän Ruotsin kiertueeltaan takaisin kotimaan kaviourille ja seuraili sisäratajuoksun jälkeen kovassa lähdössä hyvin maaliin. Pystyy totosijoille juoksun onnistuessa. 9 An-Andree nappasi Vermosta kakkosen suuryllättäjänä johtavan takaa. Viimeisimmästä kärrylähdön voitosta on kulunut jo vuosi aikaa ja ykkönen tulisi tässäkin yllätyksenä. 1 Newport Brodde ei ole parhaimmillaan kaarrejuoksussa, joten sisärata sopii. Ruuna oli loppukesästä asiallisessa iskussa, mutta nyt alla on kahden kuukauden tauko.

Juoksunkulku: Volume Ace ja Adrienne's Ami ovat eturivin nopeimmat. Jälkimmäisellä on tapana jäädä painamaan, joten vauhti voi äityä reippaaksikin. Jos sillä ajetaan passiivisemmin, Cacshot tulee kyselemään keulapaikkaa Volume Acelta ja päässee vetotöihin.

Pelijakauma: Cacshotissa (11%) on ideaa. An-Andree (12%) tuntuu ylipelatulta.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 6, 2
Suuri: 6, 2, 8, 11, 5, 3

Toto5-5

Suosikit: 3 Quite A Lover on tullut kesätauon jälkeen hienossa iskussa takaisin radoille ja saa sopivassa tehtävässä ykkössuosikin viitan haarteilleen. Viimeksi ruuna kamppaili johtavan rinnalta Kriteriumin finaalipaikoista aivan loppumetreille asti, mutta tuli loppumetreillä nappijuoksun saaneen Betty Roofin ohittamaksi. Lahdessa se kiersi alkumatkan ulkoratoja pitkin johtavan rinnalle ja voitti komealla esityksellä hyvätasoisen kolmivuotislähdön. Tällä kertaa vastus on sopivaa luokkaa, mutta voitto vaatinee jälleen huippusuorituksen keulahevosen ulkopuolelta.

Lähdön todennäköinen johtonimi 5 No Vice kamppaili viimeksi johtavan rinnalta kolmanneksi, vaikka valmentajan mukaan kulutti voimia liialliseen painamiseen. Matias Salon suojatti on tehnyt kesän mittaan laadukkaita esityksiä aina ravatessaan ja kyvyt riittävät tällaisiin rahasarjoihin oikein hyvin. Antti Teivainen kiihdyttänee ajokillaan heti kohti keulapaikkaa, josta se taistelee tiukasti lähdön voitosta.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Motivated Second on huomattavasti tauluaan kyvykkäämpi tamma, mutta kärkisijat ovat olleet tiukassa tasokkaissa lähdöissä. Villinmiehen Tammakilvan karsinnassa se oli epäonnekas saatuaan hyvän juoksupaikan sisäradan jonosta, mutta laukkasi ensimmäisessä kaarteessa. Valmentajan mukaan varustusta viilataan tähän starttiin ja huippupäivänä tamman kapasiteetti riittäsi yllättämään suosikkikaksikonkin. 6 Zirkonia Comery on repaleista tauluaan paremmassa iskussa ja ennakkokommentit ovat orastavan positiivisia. Lappeen Villinmiehen Tammakilvan karsinnassa se otti yllättävän laukan loppukaarteeseen ja oli ohjastajan mukaan ollut siinä kohtaa vielä voimissaan. Ei ihan ulkona tässäkään, jos löytää alussa iskuasemat parijonosta. 12 Next Hope pystyy parhaimmillaan hurjiin loppuvetoihin, mutta se antaa nyt paljon tasoitusta lähtöpaikallaan. Viimeksi tamma oli nousemassa kolmatta pitkin kohti kärkikamppailua, mutta laukkasi loppukurviin. Seinäjoen Kasvattakruunun alkuerässä sille jäi rutkasti jossiteltavaa sisäratajuoksun jälkeen. Tommi Kylliäisen suojatti juoksee nyt kengät jalassa, mikä on laskettava miinukseksi. 7 Que Tal ja 8 Quite A Rock ovat hankalilla lähtöpaikoilla ja hakevat vielä terävintä iskua taukojen jälkeen. Que Tal palasi viimeksi reilun kahden kuukauden tauolta ihan asiallisessa iskussa ja seuraili neljänneksi. Quite A Rock juoksee nyt kolmannen startin tauon jälkeen. 2 Rahart ei ole nappijuoksulla ihan nolo hevonen ja voi hyvältä paikalta kamppailla paikasta kolmen joukkoon.

Juoksunkulku: No Vice avaa keulaan ja saa Rahartin tai Felix Journeyn peräänsä. Quite A Loverilla kierretään rinnalle. Matkavauhti voi olla puolireipasta, jos No Vice ei rauhoitu kunnolla kärkipaikalle.

Pelijakauma: Motivated Second (22%) on ylipelattu. Zirkonia Comeryn (1%) ei kuuluisi olla ihan pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 3, 5
Suuri: 3, 5, 9, 6

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
2 Quick Vald 60%
4 Angel Raziel 12%
5 Northern Trick 9%
3 Racehill Victory 6%
9 Rebel Rapid 5%
6 Roofer 3%
7 BWT Angryman 1%
1 The Rector 1%
8 Joker Photo 1%
10 Jasulito 1%
11 Mystic Power 1%

Toto5-2
9 Sorretun Voima 42%
11 Runoneito 20%
5 Tuuskanen 16%
12 Lily 6%
2 Tänttärä 5%
1 Hyvännäköinen 4%
4 Adven Ture 4%
3 Carmeniina 1%
8 Vieheri 1%
6 Pälvi Tuttu 1%
10 Sarmööri 0%
7 Kemun Muisto 0%

Toto5-3
2 Nazareth 42%
9 Ballerina Fastback 23%
5 Dauntless Girl 15%
3 Indi Band 8%
10 Ghaliya Web 3%
7 Bella Bloom 3%
11 Darena 2%
4 Like It Or Not 1%
8 Ruthless Chick 1%
6 Silvia Amok 1%
1 Hamilton Real Lady 1%
12 Brass N Sassy 0%

Toto5-4
6 Cacshot 25%
2 Lady Nightingale 22%
8 Adrienne's Ami 16%
11 Brisenda 10%
5 Volume Ace 7%
3 Wingman 6%
9 An-Andree 5%
1 Newport Brodde 4%
7 Triple Ray 2%
12 Way To Go 1%
4 Edward Sisu 1%
10 The Best Spruce 1%

Toto5-5
3 Quite A Lover 35%
5 No Vice 30%
9 Motivated Second 14%
12 Next Hope 5%
6 Zirkonia Comery 5%
7 Que Tal 3%
8 Quite A Rock 2%
2 Rahart 2%
11 Sergio Leone 1%
4 Felix Journey 1%
1 Bourbon Shark 1%
10 Grand Prix 1%